Elämäsi tuparit - Vinkit tuparien järjestämiseen

Takaisin

Onnea uuteen kotiin! Pidä uuden asuntosi avajaiset kutsumalla ystävät ja perhe juhlimaan uutta kotia kanssasi. Olemme koonneet avuksesi listan ideota, joilla järjestät ikimuistoiset tupaantuliaiset ja saat stressittömän ja hauskan kokemuksen. Poikkeusaikoina on hyvä huomioida viranomaisten antamat säädökset kokoontumisiin ja miettiä, milloin tilanne sallii tupareiden järjestämisen ja harkita, kutsuisitko vain pienemmän ryhmän vieraita kerrallaan.

Muuton uuteen kotiin pitäisi olla hauskaa, jännittävää ja juhlinnan arvoista. Jos laatikoiden purkaminen ja paikkojen järjestely tuntuu tällä hetkellä uuvuttavalta tehtävältä, tuparit on hyvä keino saada lisää motivaatiota laatikoiden purkuun ja saamaan paikat järjestykseen.

Ohessa 10 vinkkiä tupareiden järjestämiseen:

  • Suunnittele tuparit ennakkoon
  • Siivoa ja järjestele
  • Valitse hauska teema tupareihin
  • Lähetä kutsut
  • Koristele uusi koti tupareita varten
  • Suunnittele menu
  • Mieti valmiiksi juomatarjoilut
  • Valitse musiikki tunnelman luomiseen
  • Mieti haluatko järjestää jotain ohjelmaa
  • Tuparit voivat alkaa - Pitäkää hauskaa!

1. Suunnittele tuparit ennakkoon

Kuten kaikki juhlat, myös tuparit on tärkeää suunnitella etukäteen. Näin säästyt ylimääräiseltä stressiltä, saat tupareistasi oman näköisesi juhlat ja ennen kaikkea voit myös itse pitää hauskaa ja nauttia juhlista vieraiden kanssa.

Ensimmäisenä on hyvä koota vieraslista, jotta muistat kutsua kaikki tärkeät läheiset ja ystävät! Valitse seuraavaksi päivämäärä ja aika. Mieti tupareille sopiva ajankohta ja pidä siitä kiinni. Kun varaat riittävästi aikaa ennen juhlia, saat motivaatiota laittaa paikat kuntoon. Kun päivämäärä on valittu ajoissa, kaikilla kutsutuilla on myös mahdollisuus päästä osallistumaan tupareihin.

Muistathan tiedottaa naapureita tulevista tupareista ja pahoitella mahdollista ylimääräistä melua.

2. Siivoa ja järjestele

Ennen tupareita riittää kevyt siivous, koska tuparien jälkeen on varmasti enemmän siivottavaa. Rakkaimpia koriste-esineitä kannattaa nostaa syrjään etteivät ne juhlinnan tiimellyksessä vahingossa kaadu ja rikkoudu. Samalla pöydille voi järjestellä tilaa ja siivota kaikki ylimääräinen tavara kaappeihin tuparien ajaksi. Kannattaa myös siirtää ylimääräisiä tilaavieviä huonekaluja sivuun olohuoneesta, jotta saadaan tilaa vieraille. Ruuat ja juomat voi tarjoilla omista tarjoilupisteistä, joista jokainen saa helposti haettua itselleen lisää.. Jos tuparit ovat kesäaikaan ja omalla pihalla, se antaa tietenkin lisää tilaa ja mahdollisuuksia järjestelyihin.

Tuparit3_Vampyyrit

3. Valitse hauska teema tupareihin

Jotta tuparit eivät olisi tavanomaiset kahvittelukutsut, valitse tupareille jokin hauska teema! Tarkoitus on pitää hauskaa ja viettää ikimuistoiset juhlat uudessa kodissa. Suosittuja teemoja tupareihin ovat:

Nyyttärit tarjoavat mahdollisuuden illanviettoon, joka voi kestää pitkälle aamuyön tunneille saakka. Pyydä vieraita tuomaan erilaisia aineksia ja valmistakaa illan ruuat yhdessä tupareihin. Voitte tehdä esimerkiksi helppoja ja kaikille mieluisia ruokia, kuten hodareita ja hampurilaisia, itsetehtyä Coleslawia ja kesäistä mansikka-feta salaattia sekä hot wingsejä. Jälkiruuaksi voi tarjoilla jäätelöä, pirtelöä ja donitseja. Juomapuolen voi toteuttaa Open Bar-meiningillä ja illan aikana voi tarjoilla viinejä, erilaisia booleja (alkoholittomia tai -holillisia), drinkkejä ja virvokkeita. Koristeena voi olla ilmapalloja, serpentiiniä ja teeman sopivat kattaustarvikkeet. Juhlatarvikkeita voi helposti tilata esimerkiksi Juhlahumua-verkkokaupasta. Näin jokainen osallistuu pienellä panoksella ja yhdessä nautitte herkuista koko illan ajan.

Tuparit sesongin mukaan on hyvä vaihtoehto silloin, kun tuparit osuvat ajankohtaan, jolloin juhlintaa sävyttää sesongin eri juhlat. Jos tuparit sattuvat vaikka loka-marraskuulle, niin Halloween-tuparit ovat oivallinen valinta. Halloween-juhlien virallinen juhlinta aika on 31.10. ja aiheeseen löytyy saatavilla valtavasti rekvisiittaa, somisteita, asuja ja asusteita. Asuja ja rekvisiittaa voi hankkia vaikkapa Punanaamio-verkkokaupan kautta. Halloween-aiheisia tarjoiluja voi katsoa esimerkiksi Meillä kotona-sivuston kautta. Muita sesonkitupareita voivat olla vaikka pikkujoulut, rapujuhlat, October-Festit tai uudenvuoden bileet. Näihin tarjoilut ja koristeet voidaan tehdä teeman mukaan.

Hauska tapa juhlia uutta kotia on järjestää Tuparit väriteeman mukaan, jolloin kaikki vieraat pukeutuvat vaikka musta-valkoisiin tai punaisiin vaatteisiin. Vieraat voivat pukeutua teeman mukaan dramaattisesti mustiin asuihin tai vaihtoehtoisesti sekoittaa mustaa ja valkoista omassa asussaan. Erilaiset hatut ja muut asusteet voivat antaa hauskan lisän asuun. Naiset voivat huomioida värit myös koruissa ja meikeissä. Vaihtoehtoisesti kaikki voivat pukeutua päästä varpaisiin punaisilla asuilla. Koristukset on valittu teeman mukaan ja värit on huomioitu myös tarjoiluissa. Tarvikkeita voi tilata vaikka Juhlax-sivuston kautta. Muistoksi voi ottaa paljon kuvia ja tupareista jää kivoja muistoja.

Tuparit4_Halloween

Roolituparit - Tupareihin voi valita myös hauskoja pukeutumisteemoja esimerkiksi: eri vuosikymmenet kuten 60-, 70- ja 80- luvun bileet, naamiaiset venetsian tyyliin, halloween bileet, cocktail bileet, viinin- tai oluenmaistajais-bileet, fiesta, salsa tai rock bileet, urheilukisat, elokuvailta, karaokebileet, discobileet, supersankaribileet tai vaikka mitä muuta. Julkkikseksi pukeutuminen tupareihin takaa repäisevän hauskan illan. Tämä teema vaatii vähän enemmän panostusta, mutta varmasti jää jälkeen ikimuistoiset bileet, joille voi nauraa vielä vuosienkin kuluttua.  Vieraat voivat valita jonkun artistin, laulajan, näyttelijän tai muun julkkiksen, jonka mukaan he pukeutuvat. Ideoita on lukemattomia. Tärkeintä on, että tuparit ovat sinun näköisesi ja kaikilla on hauskaa!

Tuparit on mahdollista järjestää myös etänä. Kutsut voi samalla tavalla lähettää kaikille etukäteen. Voit luoda tapahtumasta esimerkiksi Facebook- tapahtuman ja kutsua vieraat paikalle virtuaaliseen tapahtumaan. Nykyään netti on pullollaan virtuaalisia hengailumestoja. Innokas järjestäjä voi kokeilla myös Brellan virtuaalitapahtuma-alustaa tuparien järjestämiseen. Tapaaminen vieraiden kanssa voi tapahtua esimerkiksi videopuheluiden kautta. Tähän sopivia ohjelmia muutamia sovelluksia ovat esimerkiksi Zoom, Google Meet, Facebook Messenger, Skype, What’s App videopuhelut tai Teams.

Virtuaalitupareissa voi myös olla pukeutumisteema ja erilaista ohjelmaa. Mainitse tarjoiluista etukäteen kutsussa, jotta kaikki voivat varata sopivaa juomista ja naposteltavaa. Jos osallistujat ovat innokkaita kotikokkeja, voi teemaan sopivat reseptit jakaa etukäteen. Luo tupareille oma Spotify- tai YouTube-musalista, jotta vieraat pääsevät oikeaan tuparifiilikseen. 🎵 Ohjelmaa voi keksiä esimerkiksi jakamalla valokuvia ja tiedostoja kaikille osallistujille Wetransferin kautta ilmaiseksi. Muita ohjelmanumeroita voivat olla vaikkapa karaoke, tietovisa ja stand-up komiikka. Paras asu tietysti palkitaan illan päätteeksi. Muistoksi voit napata screenshotin osallistujista ja saat hieman erilaisen ryhmäkuvan kaikista juhlijoista. Vieraat voivat jakaa tuparikuviaan juhlien omalla hashtagilla sosiaaliseen mediaan ja Google Docsiin voit luoda vieraskirjan, jonne kaikki osallistujat voivat jakaa hauskoja juttuja ja terveisiä tupari-illan aikana.

Tuparit5_Halloween

4. Lähetä kutsut tupareihin

Nyt kun olet valinnut päivämäärän, kellonajan, teeman ja vieraasi, on vihdoin aika suunnitella kutsu! Nykyään on paljon erilaisia vaihtoehtoja lähettää kutsut perinteisen kutsukortin sijaan. Ohessa muutamia vinkkejä sinulle, miten voit lähettää kutsut tupareihin:

Postikortti kutsut: Kaikkein hohdokkain tapa on tietysti lähettää kauniit, valmiit kutsut vieraille. Kortin voi itse suunnitella ja tilata netin kautta tai ostaa kaupasta valmiit kutsukortit. Valmiita kutsukortteja saa kirjakaupoista ja isoista tavarataloista.

E-kutsut: On olemassa erilaisia tapoja lähettää kutsuja sähköisesti. Voit suunnitella oman kutsusi esimerkiksi Canvassa ja lähettää kutsut sähköpostitse suoraan vastaanottajalle. Canvassa on paljon valmiita pohjia, joihin voit vain syöttää kutsujen osoitteen, päivän, kellonajan ja muut tärkeät tiedot.

Kutsu tekstiviestillä: Kutsun voi helposti lähettää myös tekstiviestinä tai Messenger viestillä suoraan kutsutuille henkilöille. Myös näihin viesteihin voi liittää sähköisen kutsukortin.

What’s App kutsut: What’s Appissa voit luoda ryhmän ja laittaa sinne kutsun kaikille ryhmään kuuluville. Voit lisätä sinne kuvia tai sähköisen kutsun, jonka olet itse suunnitellut.

Facebook-tapahtuma: Melkein kaikilla on nykyään facebook tilit, joten tapahtuman luominen sinne on myös hauska tapa kutsua vieraat tupareihin. Sieltä myös muut näkevät kaikki osallistujat ja voivat yhdessä suunnitella vaikka yhteisen tuparilahjan. Facebookissa tapahtuman asetuksissa voit valita näkyykö ryhmä kaikille vai vain kutsutuille. Jos tapahtuma näkyy julkisena, voi kotiisi saapua myös kutsumattomia vieraita.

Välttääksesi turhaa tavaraa, kannattaa kutsussa mainita myös lyhyesti jotain lahjoista. Jokainen vieras varmasti haluaa tuoda tullessaan jotain, vaikka olisit erikseen maininnut, että et halua lahjoja. On fiksua mainita lahjoista jotain – toivomuksena kukkia tai vaikka viinipullo. Tämän helpottaa vieraitasi ja vapauttaa sinut vastaamasta kysymyksiin siitä, mitä voi tuoda. Muista kysyä myös erikoisruokavaliot kutsussa. Kutsuun kannattaa laittaa myös maininta, että vastausta pyydetään x.x.xxxx päivään mennessä, niin tiedät tarkasti kuinka monta vierasta on tulossa.

5. Uuden kodin koristelu tupareihin

Kun kyseessä on uuden kodin tuparit, itse koti on keskeinen asia ja koristeilla voit luoda vähän lisää juhlatunnelmaa. Sanonta vähemmän on enemmän sopii tähän hyvin. Juhlien järjestämisen tarkoitus on näyttää uusi koti ystävillesi ja perheellesi, joten koristelut voi sijoittaa esimerkiksi tarjoiluihin ja pöydille. Hankkimalla uuteen kotiin viherkasveja ja kukkia voi uuden kodin tunnelmaa elävöittää tyylikkäällä, mutta edullisella tavalla.

Jos haluat järjestää tuparit jonkin teeman mukaan, valitse koristeet teemaan sopiviksi. Esimerkiksi, jos pidät puutarhajuhlat, voi kotia somistaa kukilla ja viherkasveilla. Tärkeintä on keskittyä olennaiseen. Mukavat yhteensopivat astiat, pöytäliinat, lautasliinat ja lasit tekevät juhlasta esteettisesti kauniin ja yhtenäisen.

Kun kotiin on tulossa isompi joukko vieraita kerralla, on tärkeää saada tila tuntumaan suuremmalta. Päästä luonnonvaloa sisään - valoisuus tekee tiloista avaramman tuntuisia. Tilan tunnetta voi rakentaa myös ripustamalla peilejä, sisustamalla vaaleilla väreillä tai laittamalla taidetta seinille. Taidetta voi helposti ostaa suoraan Taiko-nettikaupasta. Kaupassa on tarjolla yli 500 suomalaisen taiteilijan taideteoksia toimitettuna suoraan kotiin.

AdobeStock_293568253-min

6. Tuparien menu

Tuparien tarjoilut voi hyvin rakentaa buffet tyyliin valitun teeman ympärille. Teemana voi olla vaikka ruokaa italialaiseen tapaan, tapaksia, kreikkalaisia herkkuja tai vaikka tacoja.

Jokainen vieras voi myös tuoda tullessaan, jotain teemaan sopivaa ruokaa. Kannattaa etukäteen sopia jokaisen kanssa, mitä kukin tuo, niin vieraat eivät tuo samoja herkkuja tullessaan.

Tuparien tarkoitus on seurustella ja nauttia toisten seurasta. Buffet-pöydästä jokainen voi hakea mitä haluaa ja ruokaa voi helposti hakea myös lisää. Muista myös varata ruokia niille, joilla on allergiaa tai ruokarajoitteita. Nykyään on myös paljon kasvissyöjiä, joten sekin on hyvä ottaa huomioon tarjoiluja suunnitellessa.

7. Tuparien juomat

Tuparit pitää tietysti avata virallisesti lasillisella kuohuvaa! Alkon myyjät osaavat suositella hyviä vaihtoehtoja kuohuviinille. Myös alkoholittomia vaihtoehtoja on olemassa ja sellaista on hyvä myös olla tarjolla niille, jotka eivät voi juoda alkoholia. Lapsille tietysti omat juomat esimerkiksi limpparia tai mehua koristeilla.

Jos uudessa kodissasi on paljon tilaa, voit järjestää esimerkiksi juomille oman tarjoilupöydän. Voit koristella pöydän tuparien teeman mukaan ja tarjolla voi olla erilaisia juomia niin, että jokainen vieras löytää itselleen sopivaa juotavaa. Jos olet innokas tuparien järjestäjä, voit tarjoilla myös erilaisia cocktail-juomia, joita voi rakentaa cocktail-baarissa itse makunsa mukaan. Järjestät vain erilaisia hedelmiä, marjoja ja juomia, joista voi sekoittaa oman cocktailin.

Tuparit_4

8. Tuparien musiikki

Mitä tuparit olisivat ilman musiikkia? Musiikki on paras ja varmin tapa luoda hyvää tunnelmaa ja saada ihmiset rentoutumaan. Varmista, että sinulla on tupareihin hyvät kaiuttimet. Esimerkiksi BlueTooth-kaiuttimilla saat musiikin soimaa vaikka oman puhelimesi kautta. Esimerkiksi Spotifylla on valmiita, erilaisia soittolistoja teemojen mukaan. Spotifyssa voit myös luoda oman tupari musalistan ja valita musiikin omaan teemaan sopivaksi.

9. Tuparien ohjelma

Tupareihin on kiva järjestää myös pientä ohjelmaa tai pelejä. Jos teemana on karaokebileet, voi jokainen halukas laulaa tai vaikka koko porukka yhdessä. Kaikki seurapelit ovat myös hauska tapa viettää aikaa yhdessä. Kivoja seurapelejä ovat esimerkiksi Alias tai Trivial Pursuit. Pelin voi tehdä vaikka turnaus muodossa. Jos on mahdollisuus viettää tupareita ulkona, hauskoja ulkoleikkejä voivat olla tikanheitto, mölkky tai petanque-peli. Illan hämärtyessä voit järjestää vieraille huikean yllätysnumeron - esimerkiksi joku ystävistäsi voi laulaa tai soittaa, voidaan pitää stand-up komiikka show, taikurin esitys tai vaikka hauska tanssiesitys yllätyksenä vierailla.

10. Oma kuvagalleria

Tupareista jää hauskoja muistoja jos laadit niille oman kuvakansion esimerkiksi Pinterestiin tai tekemällä tupareille oman hashtagin Instagramiin. Jaa hashtag vieraiden kanssa, niin kuvan lisäyksen yhteydessä vieraat voivat merkitä tuparien hashtagin ja näin merkatuista kuvista muodostuu oma kuvagalleria Instagramiin. Hashtagin voi tuoda esille jo kutsussa, ohjelmassa ja tupareilla. Näin kaikilla on mahdollisuus nähdä myös muiden vieraiden ottamia kuvia, jotka on julkaistu Instagramissa.

Tuparit_2

Tuparit voivat alkaa - Pitäkää hauskaa!

Elämässä ei koskaan ole liikaa juhlan aihetta. Tupareista voi aloittaa vaikka jokavuotisen perinteen ja kutsua ystävät koolle! Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua tupareiden järjestämiseen.

Jos olet kiinnostunut muista meidän kirjoituksista muuttoon liittyen, pääset lukemaan niitä oheisista linkeistä.

Ensimmäinen sähkösopimukseni

Minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä?

Mitä sopimuksia pitää tehdä ennen muuttoa?

Muuttoilmoituksen tekeminen

Sähkösopimuksen siirto muuttaessa

Olemme Lumme Energialla tehneet kokonaisen sivuston avuksesi muuttoon liittyen. Pääset tutustumaan Muuttajan tietopaketti sivuumme täältä.

  Nappaa sähkösopimus uuteen kotiin  

Tee sähkösopimus
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

22.06.2021 | vapaa-ajan asunto

Miten valita sähkösopimus

Sähköyhtiön kanssa solmittava sähkösopimus tulee aina tehdä omien tarpeidesi pohjalta. Valintaan vaikuttavat asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu...

19.05.2021 | muutto

Miten valita sähkösopimus?

Ensisijaisesti sähkösopimus tehdään aina omien tarpeiden pohjalta. Pitää huomioida asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu suuruus sekä muut...

25.11.2020 | muutto

Muuttopäivän To-do-lista

Muuttopäivä on vihdoinkin koittanut! Nyt olet valmis hyvästelemään vanhan kotisi ja asettumaan uuteen kotiin! Mahtavaa, eikö totta! Vielä on...