Pörssisähkö

Tilaa markkinahintaista sähköä Pörssisähkö -sähkösopimuksella.

Valitse Lumme Energian Pörssisähkö

Lumme Energian Pörssisähkö -sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluja jopa tunnin tarkkuudella, sillä saat sähkön tunneittain toteutuneen sähköpörssin Spot-hinnan mukaan. 

Pörssisähkö on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat seurata omaa sähkönkulutustasi.

 

Hyödynnä sähkön hinnan vaihteluja ja pienennä sähkölaskuasi.

Tarjoamme käyttöösi markkinahintaista Pörssisähköä:

  • Pörssisähkö-sähkösopimus auttaa sinua säästämään sähkömaksuissa, kun voit hyödyntää edullisemmat sähkön hinnat eri aikoina pörssisähkön hintavaihtelujen mukaan.
  • Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva, eli voit halutessasi vaihtaa sähkösopimusta milloin vain.
  • Spot-sähkön hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan.
  • Sähkön hinta on sähköpörssin noteeraama tunti spot-hinta Suomen alueella + 0,25 snt / kWh marginaali. Lisäksi kuukausimaksu 2,99 € / kk. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.
  • Sähköisen asiointipalvelumme avulla voit seurata energiankulutustasi ja tarkistaa sopimus- ja laskutietoja vaivattomasti - netissä 24/7.

Mitä on pörssisähkö?

Pörssisähköllä tarkoitetaan sähköpörssistä (Nord Pool) hankittavaa markkinahintaista sähköä. Sähkön hinta määritellään sähkömarkkinoilla päivittäin vuorokauden jokaiselle tunnille. Sähkön hinnoittelu on täysin läpinäkyvää, koska se perustuu sen hetkiseen kysyntään ja tarjontaan.

Pörssisähkön kautta sähkön kuluttajat voivat seurata sähkömarkkinoilla tapahtuvia hinnan muutoksia reaaliajassa. Kun mietit sähkösopimus vaihtoehtoja, pörssisähkö on tunnetusti yksi edullisimmista sähkösopimuksista markkinoilla.

Miten pörssisähkön hinta määräytyy?

Pohjoismaiset sähkötoimijat myyvät ja ostavat sähköä päivittäin kysynnän ja tarjonnan mukaan Pohjoismaisessa sähköpörssissä. Sähköpörssi määrittelee myös päivittäin Suomen hinta-alueen sähkön Spot-hinnan.  

Pörssisähkön Suomen alueen Spot-hinta

Sähköpörssi määrittelee Suomen alueen seuraavan vuorokauden jokaisen tunnin Spot-hinnan kyseistä vuorokautta edeltävänä päivänä. Seuraavan vuorokauden hinnat julkaistaan päivittäin viimeistään kello 13.00 Suomen aikaa. 

Kuukaudessa on yleensä noin 720 tuntia, joista jokaisella tunnilla on oma hintansa. Spot-keskihinta lasketaan niin, että  kuukauden jokaisen tunnin hinnat lasketaan yhteen ja summa jaetaan kuukauden kokonaistuntimäärällä. Oman keskihinnan laskemisessa tulee huomioida energiankulutus jokaiselta tunnilta.

Milloin pörssisähkö on halvinta?

Pörssisähkön hinnan vaihtelua säätelevät muun muassa teollisuus ja sääolosuhteet. Pörssisähkön spot-hinta on yleensä korkeampi päivällä, kun sähkönkulutus on täydessä vauhdissa, ja alhaisin öisin, jolloin sähkön kulutus on vähäisempää. Sääolosuhteet  säätelevät spot-hintaa merkittävästi. Yleensä hinta on edullisempi lämpimällä ja sateisella kelillä, ja korkeampi kylmällä säällä.