Energiayhtiö, joka ryhtyy sanoista tekoihin

Jokainen haluaa pelastaa maailman, mutta matka sanoista käytännön tekoihin on pitkä. Siksi me Lumme Energialla olemme päättäneet toimia hieman toisin. Me tartumme ihmisen kokoisiin haasteisiin ja teemme paikallisia ihmetekoja - yhdessä.

Jos haluaa muutosta, on laitettava ensin itsensä peliin

On helppo neuvoa muita toimimaan paremmin, mutta kestävä muutos lähtee ihan itsestä. Me Lumme Energialla haluamme omilla teoillamme olla innostamassa muita kestävämmän elämän valinnoissa. Meille kestävyys ei ole vain ympäristötekoja. Se on myös elinvoimaisempia kaupunkeja, työpaikkoja, yhteistyötä ja hyvinvointia - parempaa arkea ihan jokaiselle.

Lumme Energia – 15sek

 

Näitä tekoja teemme jo tänään

LE_Vastuullisuus_numeroinnit_1_600x600px_uusiElinvoimainen järvilohi -hanke elvyttää kantaa

Olemme mukana Elinvoimainen järvilohi-hankkeessa, jonka tarkoitus on pelastaa äärimmäisen uhanalainen  Saimaan järvilohi terveempien lohikantojen avulla istuttamalla poikasia Puulaan, Päijänteeseen ja Suonteeseen. Lisäksi tutkitaan virikekasvatusta poikasten menestymistä järvivaiheessa. Lumme Energia on suurin yksittäinen hankkeen tukija.

LE_Vastuullisuus_numeroinnit_2_600x600px_uusiJo yli 100 000 asennettua aurinkopaneelia

Haluamme kannustaa kaikkia kohti vastuullisempaa energiatuotantoa. Yhdessä tytäryhtiömme Solarigon kanssa olemme Suomen suurin uusiutuvan energian rakennuttaja. Käytämme vain Tier 1 -luokkaan kuuluvia tuotteita aurinkopaneelivalmistajilta, joiden toiminta on auditoitu toimialan vastuullisimmiksi.

LE_Vastuullisuus_numeroinnit_3_600x600px_uusi (1)Urheilun ja kulttuurin tukeminen

Liikunta ja kulttuuri ovat meille kaikille tärkeää kehon ja mielen ravintoa, siksi urheiluseurojen toimintaedellytyksiä ihmisten liikuttamiseksi on tuettava. Haluamme olla mukana tässä toiminnassa saman arvopohjan jakavien kumppaniseurojemme kautta paikallisesti ja lähellä ihmisiä.

LE_Vastuullisuus_numeroinnit_4_600x600px_uusi (1)Virtaa yrittäjille ja yrityksille

Mitä paremmin yrittäjä voi, sen paremmin hän uskaltaa kasvattaa yritystään elinvoimaisemmaksi. Sivuiltamme voi ladata yrittäjille suunnatun hyvinvointi- ja vastuullisuusoppaan. Teemme myös yhteistyötä Suomen Yrittäjien ja alueellisten järjestöjen kanssa.

LE_Vastuullisuus_numeroinnit_5_600x600px_uusiTaimenkantojen elvyttäminen

Järvitaimen on erittäin uhanalainen vaelluskala. Tuemme ELY-keskuksen ja Etelä-Savon kalatalouskeskuksen koordinoimaa hanketta, joka tähtää Mäntyharjun reitin taimenkantojen elvyttämiseen mäti-istutuksilla. Tukemme avulla hankitaan järvitaimenen mätiä ja biohajoavia ekologisia mätirasioita.

Olemme myös tukemassa kaupunkipurojen kunnostusta kalastus- ja virkistyskäyttöön mm. taimenen mäti-istutuksin.

VASTUULLISUUS_6-1-2EKOenergiaa ja CO2-vapaata sähköä

EKOenergia on kansainvälinen sähköympäristömerkki. EKOenergiassamme hyödynnetään metsähaketta, metsätalouden sivutuotteita ja myös puun polttamisesta syntyvä tuhka otetaan talteen. Tuhka käytetään metsälannoitteena.

CO2-vapaa vesivoimamme on sertifioitua ja alkuperävarmennettua uusiutuvaa vesivoimaa.

VASTUULLISUUS_7-1

Sähköinen liikenne

Meiltä saat virtaa myös sähköautoihin ja latauspisteissämme tankkaat autoosi EKOenergiaa, joka hyödyntää 100 % metsätalouden sivutuotteita. Voit itse vaikuttaa siihen, miten ympäristöystävällisesti liikut.

VASTUULLISUUS_8-1

Lumme-tiimi yrittäjien apuna

Haluamme auttaa yrityksiä ja yrittäjiä löytämään uusia keinoja kasvattamaan myyntiä. Lumme-tiimi on sähköinen asiakasetuohjelma, jossa kumppaniyrityksemme voivat
tarjota etuja ja alennuksia asiakkaillemme.

Tehdään yhdessä vielä enemmän!