Energiayhtiö, joka ryhtyy sanoista tekoihin

Vastuullisuus on vastustamattomia tekoja

Kädet halaavat puuta johon on piirretty punainen sydän.

Me

Vastuullisuus on meille iso asia. Niin iso, että oikeasti se ei mahtuisi tähän. Se on myös ihmeellinen asia, koska se tuottaa niin paljon iloa. Tavoitteenamme on olla Suomen vastuullisimpien yritysten kärkijoukossa. Kyllä, siellä huipulla auttamassa muitakin ylös. Olemme ehkä pienempi kuin joku muu, mutta sitäkin ketterämpi ja käytännönläheisempi. Ja ennen kaikkea tahtomme on suuri. Haluamme kokeilla, oppia ja kasvaa. Olla mukana hyvissä asioissa. Sellaisissa, jotka tukevat sekä ympäristön, ihmisten että yritysten hyvin­ vointia sulassa sopusoinnussa. Haluamme, että hyvä energia kiertää, löytää uusia polkuja ja uusia ihmisiä.

Nainen juo auringonnousussa kahvia auton katolla istuen teltan vieressä.

Sinä

Pieni hyvä teko voi tuntua muruselta isossa maailmassa. Näistä murusista kuitenkin syntyy teko teolta yhä suurempi vaikutus, ja mitä useampi niitä tekee, sitä enemmän saamme aikaan. Vastuullisuus ei siis ole tylsää vaivannäköä. Se on pieniä hyviä tekoja, kuten vaikka uusiutuvan energian käyttöä, kotimaisten lähituotteiden suosimista, työmatkapyöräilyä tai valojen sammutta­mista. Sinä voit olla se, joka innostaa jonkun toisen huomaamaan, että vastuullisuus on itse asiassa aika vastustamatonta.

 

 

Järvimaisema auringonnousussa taivaalta kuvattuna ja tuhansia vihreitä puita.

Kaikki

Kaikkihan me haluamme pelastaa maailman. Yhdessä se vain on aika paljon helpompaa – ja kivempaa. Yrityksillä on ainutlaatuinen mahdollisuus valita tällä matkalla ohituskaista, sillä ne pystyvät vaikuttamaan isommin ja nopeammin. Meistä kaikkien yritysten tulisi toimia vastuullisesti, kääriä hihat ja tarttua näkemiinsä haasteisiin, sillä haasteet ovat mahdollisuuksia tehdä jotain merkityksellistä. Juuri siksi me olemme ryhtyneet sanoista tekoihin ympäri Suomen.

 

 

 

Näitä tekoja teemme jo tänään

Leijan_lennattaja_300x300pxHiilijalanjäljen laskenta-palvelu

Kartoitamme yhdessä yrityksesi kanssa mistä yrityksesi päästökuorma koostuu laskemalla sen hiilijalanjäljen. Laskennan avulla saamme selville, mitä toimintatapoja muuttamalla päästöt pienenevät ja säästöt kasvavat. Yrityksesi voi lisäksi avullamme hyvittää sen osan hiilijalanjäljestä, joka tehtyjen toimenpiteiden jälkeen jää jäljelle. 

Aurinkopaneeli_pikkukuvake_300x300pxJo yli 160 000 asennettua aurinkopaneelia

Haluamme kannustaa kaikkia kohti vastuullisempaa energiatuotantoa. Yhdessä sisaryhtiömme Solarigon kanssa olemme Suomen suurin uusiutuvan energian rakennuttaja. Aurinkosähkö on kokonaisuudessaan vähäpäästöisimpien sähköntuotantomuotojen joukossa ja aurinkosähkö itsessään on 100 % päästötöntä.

Urheilija_AI_pikkukuvake_300x300pxUrheilun ja kulttuurin tukeminen

Tunnistamme kuinka merkityksellistä paikallisten seurojen ja yhdistysten toiminta on hyvinvoinnin ja alueellisen elinvoiman kannalta. Liike on energiaa -rahasto on perustettu tukemaan juuri tätä arvokasta työtä, joka usein perustuu vapaaehtoisiin ja talkoovoimiin. Rahaston pitkän aikavälin tavoitteena on lisätä kaikkien suomalaisten liikkumista ja mahdollistaa hyvää energiaa liikunnallisilla elämäntavoilla. 

Robotti_kukkia_hoitamassa_300x300pxToimittajien eettinen ohjeistus 

Haluamme varmistaa asiakkaillemme eettisesti tuotetut palvelut. Meillä on odotus, että myös kumppanimme ja toimittajamme noudattavat korkeita eettisiä standardeja.

Toimintaperiaatteistamme ja ohjeistuksestamme toimittajille voit lukea Toimittajien eettisestä ohjeistuksestamme.

Yritykset_AI_pikkukuvake_300x300pxVirtaa yrittäjille ja yrityksille

Vähennä yrityksesi ilmastokuormaa, tee vastuullisuudesta yrityksesi kilpailuvaltti ja päivitä tietosi hiilikädenjäljestä! Lataa veloituksettomat oppaat inspiraatioksi hiilineutraalille matkalle.

Teemme yhteistyötä Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten kanssa.

Lamppukaruselli

Lumme-tiimi yrittäjien apuna

Haluamme auttaa yrityksiä ja yrittäjiä löytämään uusia keinoja kasvattamaan myyntiä. Lumme-tiimi on sähköinen asiakasetuohjelma, jossa kumppaniyrityksemme voivat
tarjota etuja ja alennuksia asiakkaillemme.

Ilmastoteko_kuvake-1

Ilmastoteko

Suomalaisen vuotuinen hiilijalanjälki on keskimäärin 10 300 kg. Asuminen muodostaa tästä noin viidenneksen. Mainio keino hiilijalanjäljen pienentämiseen on uusiutuvan energian sähkösopimus. Ilmastoteko-palvelun avulla kuluttajan on mahdollista hyvittää loputkin asumisen hiilijalanjäljestä helposti ja läpinäkyvästi.

Sähköauto_AI_pikkukuvake_2_300x300px

Sähköinen liikenne

Meiltä saat virtaa myös sähköautoihin ja valitsemalla uusiutuvan energian sähkösopimuksen lataat autosi 100 % ekologisella energialla. Voit itse vaikuttaa siihen, miten ympäristöystävällisesti liikut.

Piirros_TalotAurinko

Vaikuta vastuullisuuteemme 

Haluamme kuulla näkemyksesi Lumme Energian vastuullisuudesta ja vastuullisuustyöstä! Vastaa kyselyyn ja kerro meille ajatuksiasi ja mielipiteitäsi, jotta voimme hyödyntää niitä vastuullisuustyömme kehittämisessä.

Tehdään yhdessä vielä enemmän!