Tee pörssisähkösopimus

Miten pörssisähkön hinta muodostuu?

Pörssisähkön hinta muodostuu Nord Pool sähköpörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan tunneittain.  Sähkön hintaan vaikuttavat esimerkiksi tuotantotavat ja sähkön kulutuksen määrä markkinalla. Talvella kulutusta on yleensä enemmän kuin kesällä, jolloin sähkö voi kallistua. Hinnat vaihtelevat myös päivän sisällä - tyypillisesti yöaikaan sähkö on edullisinta.

Hyödynnä pörssisähkön hinnan vaihtelut

Arvostelu_M
Maik
Näiden kanssa hommat toiminut jo vuosia, vahva suositus ja luotettava sähkönmyyjä näinä aikoina.
Arvostelu_E
Eero
Olen moni vuotinen asiakas palvelu on ollut ensiluokkaista
Markku
Markku
Sopimuksen teko oli selkeä ja vaivaton hoitaa. Nyt saa talvikin tulla ku soppari on kohdallaan.

Sähkön hintojen vertailu

Sähkön hintojen vertailu on aina järkevää - voit vertailla sekä toimijoita että eri sopimuksia. Suomessa sähkön hintaerot ovat eri toimijoiden välillä yleensä pieniä. Sähkösopimusten välillä on jonkin verran hintaeroja ja erilaisia hyötyjä. 

Saatat pohtia kannaattako valita pörssisähkö vai kiinteähintainen sopimus? Määräaikainen sopimus tuo turvaa hintojen nousulta, mutta pörssisähkö mahdollistaa oman kulutuksen optimoinnin edullisen markkinahinnan tunneille. Näiden välimuoto on Joustosähkö, josta löytyy sekä määräaikaisuuden turva että kulutusvaikutus. 

Hinta ei kuitenkaan ole ainoa asia, jota kannattaa punnita sähkösopimusta valittaessa. Kannattaa myös vertailla sähkön alkuperää, toimijoiden vastuullisuutta ja sopimusten ekologisuutta. 

Näin hyödynnät edullisen sähkön hinnan

Pörssisähkön avulla pääset hyödyntämään sähkön hinnan vaihtelut ajoittamalla kulutuksesi aikaan, jolloin spot-hinnat ovat matalalla tasolla.

Yleisenä muistisääntönä toimii, että sähkön hinta on keskimääräistä edullisempaa viikonloppuisin, iltaisin ja öisin.

Mikäli kotitaloudestasi löytyy sähköauton latauspiste tai sähkösauna, kannattaa niiden käyttö ajoittaa edullisimpien tuntien kohdalle.

Löydät alla olevasta kuvaajasta tietoa siitä, minä viikonpäivinä ja tunteina sähkö on yleensä edullisinta. 

 

Joustosahko_kayttoajat

 

Usein kysyttyä pörssisähkön hinnasta

 

Spot-hinta tarkoittaa sähkön kysyntään ja tarjontaan perustuvaa markkinahintaa. Kun valitset pörssisähkösopimuksen, sähkösi hinta vaihtelee markkinan mukaan joka tunti. Pörssisähköasiakkaana voit seurata spot-hintoja ja kohdistaa kulutustasi niille tunneille, jolloin hinta on matala. Spot-hinnat määräytyvät Nord Pool-sähköpörssissä. 

Sähkön hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Näiden tasapainoa voi horjuttaa sääolosuhteet, energiapolitiikka, tuotannon kustannukset ja epävarmuudet koko Euroopan sähkömarkkinoilla.

Jos etsit kaikista edullisinta sähkösopimusta tällä hetkellä, voit valita esimerkiksi 24kk pituisen kiinteähintaisen Vuosisähkö-sopimuksen tai toistaiseksi voimassa olevan pörssisähkösopimuksen. Pörssisähkön hinta määräytyy markkinahinnan perusteella ja voit hyötyä sähkön hinnan vaihteluista kohdistamalla kulutusta edullisille tunneille.  Jos valitset kiinteähintaisen sopimuksen, edullisin hinta on aina pisimmän määräajan sopimuksessa.

Milloin sähkö on halvinta? Tyypillisesti sähkön pörssihinnat ovat matalimmillaan öisin ja viikonloppuisin.

Milloin sähkö on kalleinta? Tyypillisesti kalleimpia aikoja käyttää sähköä ovat arkiaamut ja arkipäivien alkuillat.

Pörssisähköasiakkaana voit säästää kohdistamalla kulutusta niille tunneille, jolloin sähkön hinta on edullinen.

Lumme Energian asiakkaana voit seurata sähkön hinnan kehitystä OmaLumme sovelluksessa. Pääset lataamaan sovelluksen App Storesta ja Google Playsta.

Sähkön hintaa tulevaisuudessa ei voi tarkasti ennustaa, koska siihen vaikuttaa niin monisyiset tekijät. Sähköfutuurit ennakoivat parhaiten tulevaisuuden mahdollisia kuluttajahintoja - voit lukea lisää tuoreimmista futuurihintojen muutoksista täältä. Voit myös suojata omaa talouttasi sähkön hinnan nousuilta lukitsemalla itsellesi kiinteän hinnan joko 6, 12 tai 24 kuukaudeksi.

Kodin laitteista merkittäviin sähkönkuluttajiin kuuluvat jääkaappi, pakastin, sähkökiuas, pyykinpesukone, astianpesukone ja elektroniikkalaitteet kuten TV sekä tietokone.

Tilaa sähkösopimus vastuulliselta ja aika vastustamattomalta Lumme Energialta.

Tee sopimus