Muuttajan sähkösopimus

Oletko muuttamassa? Meiltä saat sähkösopimuksen heti uuteen kotiisi, helposti ja vaivattomasti. Tervetuloa sähköostoksille!

Oletko jo Lumme Energian asiakas?

Siirrä nykyinen sähkösopimuksesi tulevaan osoitteeseesi tai päivitä nykyinen sopimuksesi uuteen kotiisi sopivaksi OmaLumme -palvelussamme.

Oletko uusi asiakas? Tervetuloa!

Muuttopuuhissa, mutta sähkösopimus vielä tekemättä? Katso suosituimmat muuttajan sähkösopparit ja tee tilaus.

Sähkösopimus nopeasti

Muuttajan sähkösopimus voimaan heti

Katso kaikki sähkösopimukset

Jos olet jo Lumme Energian asiakas, hoidat kaikki muuttoon liittyvät sähkösopimusasiat näppärästi OmaLumme-palvelussa.

Mikäli kaipaat apua sopivan sähkösopimuksen valintaan, tavoitat asiakaspalvelumme nopeimmin chatin kautta.

Chatbottimme auttaa sinua kysymyksissäsi 24/7  ja siirtää sinut tarpeen mukaan palveluneuvojan kanssa tietosuojattuun keskusteluun. 

Lumme Energian palveluneuvojat tavoitat chat-palvelun kautta arkisin klo 8.00-20.00 ja viikonloppuisin klo 10.00-18.00. 

Autamme sinua mielellään kaikissa sähkösopimuksia koskevissa asioissa ja asiakaspalvelustamme saat vastaukset nopeasti. Jos kyseessä on ihka ensimmäinen sähkösopimuksesi, saattaa paras sähkösopimus sinulle löytyä Opiskelijasähkö-sivulta.

Onko sähkösopimus vielä tekemättä ja muutto edessä? Lumme Energia on mukana elämäsi eri vaiheissa.

Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan yhdessä sinulle sopiva sähkösopimus. 
Ota yhteyttä

Asiakkaanamme saat etuja kotiin ja vapaa-aikaan

Lumme tiimi -asiakasetuohjelma

Lumme tiimi on asiakasetuohjelmamme, jonka tarkoitus on tuottaa iloa ja energiaa arkeesi. Saat käyttöösi rahanarvoisia vaihtuvia etuja niin kotiin kuin vapaa-aikaan. Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti Lumme tiimiin, etuja lunastaaksesi sinun tarvitsee vain rekisteröityä palveluun.

Kun olet muuttamassa, ilmoita siitä meille hyvissä ajoin joko tilaamalla uuden sähkösopimuksen tai puhelimitse 0800 90110. Näin saat sähkösopimuksen voimaan heti uuteen kotiisi. Ota sähkösopimus muuton yhteyteen vaivattomasti meiltä.

lumme-tiimi-asiakasetuohjelma

Muuttajan usein kysytyt kysymykset

Kun tiedät tarkan muuttopäivän, sähkösopimukseen liittyvät asiat kannattaa heti laittaa kuntoon. Ilmoita meille muutostasi hyvissä ajoin, tekemällä uuden sähkösopimuksen tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme 0800 90110 tai laittamalla viestiä Chat-palvelussamme. Samalla saat tarkistettua minkälainen sopimus olisi sopiva uuteen kotiisi.

Sopimuksen voit valita asuntotyypin ja asunnon koon mukaan. Jos esimerkiksi muutat rivitalosta omakotitaloon vanha sähkösopimuksesi ei välttämättä ole sopiva uuteen asuntoosi.

Sähkösopimus kannattaa tehdä noin kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen asuntoosi muuttoon mennessä ja samalla voit myös irtisanoa vanhan sähkösopimuksesi. Kun huolehdit sopimusasiat kuntoon ajoissa, sähkö on käytettävissäsi heti muuttopäivästä eteenpäin ja näin vältyt turhilta ylimääräisiltä kuluilta.

Me Lumme Energialla haluamme helpottaa muuttoasi ja siksi olemme listanneet usein esiin tulevia kysymyksiä sähköön ja sähkösopimuksiin liittyen. Toivottavasti lista auttaa sinua sähköön ja muuttamiseen liittyvissä asioissa. 

Jos olet jo muuttamassa ja sähkösopimus on vielä tekemättä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla 0800 90110 (palvelemme 24/7).

Meillä Lumme Energialla on tärkeää löytää sinun tarpeisiisi sopiva sähkösopimus. Asiakaspalvelu on avoinna 24/7 eli tavoitat meidät mihin aikaan tahansa. Soita kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkösopimuksia on olemassa käytännössä kahdenlaisia: määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Lisäksi on olemassa kohderyhmille suunnattuja ja eri energian tuottamistapoihin perustuvia sopimuksia. Tällaisia voivat olla opiskelijasähkö, sähkösopimus mökille, puusähkö, tuulisähkö tai vesisähkö.

Näistä sinun tulee valita omia tarpeitasi parhaiten palveleva sähkösopimus uuteen kotiisi. Lue minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä tai ota meihin yhteyttä, niin valitaan sinulle sopiva sähkösopimus!

Määräaikainen sopimus solmitaan tietylle ajanjaksolle ja sähköyhtiö sitoutuu  myymään sähköä sopimuskauden ajan sovitulla hinnalla. Määräaikaisia sopimuksia tehdään yleensä puolesta vuodesta neljän vuoden mittaisiin sopimuksiin. Pisimmillään sopimus voi sitoa kuluttaja-asiakasta kaksi vuotta.

Määräaikaisen sopimuksen hyviä puolia ovat ne, että asiakas tietää sopimuksen kestoajan ja hinnan koko kauden ajaksi sähkönmyynnin hintasuhdanteista huolimatta. Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat myös yleensä edullisemmat. 

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tehdään asiakkaan ja sähköyhtiön välille jatkuvana eli umpeutumista ei ole määritelty. Tämä sopimustyyppi soveltuu hyvin tilanteissa, joissa ei tarkkaan tiedetä asumisen kestoa tai muutto on tulossa lyhyen ajan sisällä. 

Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen etu on se, että voit halutessasi vaihtaa sähköyhtiötä milloin vain, etkä ole sidottu mihinkään tiettyyn määräaikaan. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa on mahdollista hintavaihtelut ylös- tai alaspäin sähkönmyynnin hintatason vaihtelujen mukaan. 

Ekologisesta sähköstä puhutaan, kun sähkö on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla, kuten esimerkiksi vesi- tuuli tai puuvoimalla. Meillä Lumme Energialla löytyy ekologisia sopimusvaihtoehtoja, kuten Eko Lumme PuuEko Lumme TuuliEko Lumme Vesi tai Paketti Lumme. Kaikki nämä sopimuksemme on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla ja jos teet Eko Lumme Vesi -sähkösopimuksen osallistut myös erilaisten ympäristöhankkeiden tukemiseen.

Ensisijaisesti sähkösopimus tehdään aina omien tarpeiden pohjalta. Pitää huomioida asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu suuruus sekä muut henkilökohtaiset perusteet. Kannattaa rauhassa tutustua eri sähköyhtiöiden verkkosivuihin, lukea heidän toiminnastaan ja yrityksen arvoista.

Jos valinta tuntuu vaikealta, kannattaa soittaa suoraan asiakaspalveluun numeroon  0800 90110 ja asiantuntevat asiakaspalvelijat osaavat heti suositella elämäntilanteeseen sopivaa sopimusta.

Sähköyhtiöiden hintoja voi helpoiten vertailla Energiaviraston ylläpitämästä sahkonhinta.fi-palvelusta. 

Sähkösopimuksen saa solmia kenen tahansa sähköyhtiön kanssa paikkakunnasta huolimatta. Esimerkiksi Lumme Energian kautta on mahdollista saada sähköä kaikkialle Suomeen.

Me Lumme Energian asiakaspalvelussa autamme sinua mielellämme sähkösopimuksen valintaan liittyvissä kysymyksissä. Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan asiasta lisää. 

Kun muuttopäiväsi on vahvistunut, vanhan kodin sähkösopimus kannattaa irtisanoa ja samalla voit solmia sähkösopimuksen myös uuteen kotiin. Sähkösopimus ei siis raukea ilman irtisanomista pois muuttaessa.

Vanhaa sopimusta ei myöskään voi siirtää automaattisesti suoraan uuteen kotiin, vaan se pitää aina tarkistaa kohteelle sopivaksi. Muista siis hoitaa sopimukset kuntoon viimeistään noin kaksi viikkoa ennen muuttopäivää.

Tee sähkösopimus nopeasti uuteen kotiisi puhelinpalvelussamme ympäri vuorokauden soittamalla numeroon 0800 90110

Puhelut ovat maksuttomia.

Useimmiten asiakas voi jatkaa samanlaisella sopimuksella myös uudessa kodissa. Jos kuitenkin muutto on esimerkiksi kerrostalosta omakotitaloon, sopimus saattaa olla sähkönkulutuksen osalta erilainen. Sen vuoksi on tärkeää olla yhteydessä omaan sähköyhtiöön ja tarkistaa minkälainen sopimus olisi paras vaihtoehto uuteen kotiin.

Vanhan asunnon sähkösopimus on myös muistettava irtisanoa. Määräaikaisen sopimuksen kohdalla on hyvä muistaa, että vanhan asunnossa sopimuksen voi aina irtisanoa pois muuttaessa, vaikka määräaikainen sopimus muuten on sitova.

Sähkösopimus vanhassa asunnossa jatkuu yleensä niin kauan kuin olet sen irtisanonut. Jos vanhaan asuntoosi muuttaa uusi asukas ja hän tekee sähkösopimuksen asuntoon, vanha sopimuksesi päättyy tässä tapauksessa automaattisesti. Maksuvelvollisuus jatkuu siis sähkösopimuksen irtisanomiseen saakka.

Jos kaipaat neuvoa tai apua sähkösopimuksen valintaan, soita meille Lumme Energian asiakaspalveluun 0800 90110

Palvelemme sinua ympäri vuorokauden ja puhelut ovat maksuttomia.

Useimmiten sähköverkkoyhtiö saa kytkettyä sähkön uuteen asuntoosi hyvinkin nopeasti. Jos olet unohtanut solmia sähkösopimuksen ajoissa ja tarvitset sähköt pikakytkennän kautta, voi sähköverkkoyhtiö periä siitä hinnastonsa mukaisen maksun.

Me Lumme Energialla palvelemme sinua maksuttomassa numerossa 0800 90110 ympäri vuorokauden, joten voit tehdä sähkösopimuksen meidän kanssamme silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

 

Voit itse vaikuttaa siihen, minkä sähköyhtiön kautta ostat sähkön asuntoosi. Paikkakunnalla ei siis ole merkitystä sähköyhtiön valintaa koskien. Saat Lumme Energialta sähköä mihin päin Suomea tahansa.

Sähköverkkoyhtiö sen sijaan määräytyy paikkakunnan mukaan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia sähkönsiirtosopimuksen tekemisestä itse, vaan sähköyhtiö hoitaa sen puolestasi. Saat kaksi erillistä sähkölaskua, yhden sähköyhtiöltä sähköenergian käytöstä ja toisen sähköverkkoyhtiöltä verkkopalvelumaksusta.

Kun hoidat sähkösopimukset uuteen kotiin ajoissa, sähkösopimuksen siirto sähköyhtiöltä toiselle onnistuu helposti ilman keskeytyksiä.

Sähkösopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, noin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin tieto muutosta saadaan myös sähköverkkoyhtiön tietoon ajoissa ja sähköt saadaan kytkettyä uuteen kotiin ennen muuttopäivää.

Jos olet unohtanut sähkösopimusasiat ja muuttoon on enää muutama päivä aikaa, sinun kannattaa soittaa meille Lumme Energian asiakaspalveluun  0800 90110

Palvelemme sinua maksuttomassa palvelunumerossa ympäri vuorokauden. Myös Lumme Energian Chat auttaa sinua kaikissa sähkösopimuksiin liittyvissä asioissa arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 10-18.

Suomen kansalaisen on lain mukaan ilmoitettava muutosta aina Digi- ja väestötietovirastoon, kun muutto tapahtuu pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. 

Muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Sen tulee kuitenkin olla Digi- ja väestötietovirastossa viimeistään viikko muuton jälkeen. Muuttoilmoituksella tiedot voidaan päivittää yhdellä kertaa sekä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään väestötietojärjestelmään että Postiin.

Digi- ja väestötietovirasto aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyivät. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Täysi-ikäinen Suomen kansalainen on lain mukaan velvollinen tekemään muuttoilmoituksen. Jos esimerkiksi koko perhe muuttaa yhdessä samasta osoitteesta uuteen osoitteeseen, riittää että toinen huoltajista tekee ilmoituksen koko perheen muuttamisesta.

Alaikäisen lapsen muuttoilmoituksesta vastaavat lapsen huoltajat yhdessä. Jos vain toinen huoltajista muuttaa lapsen kanssa, muuttoilmoitus tehdään lomakkeella, jonka kumpikin huoltaja allekirjoittaa. 15 vuotta täyttänyt alaikäinen saa jo itse tehdä muuttoilmoituksen. 

Muuttoilmoituksen voi tehdä helposti netissä Digi- ja väestötietoviraston sivuilla. Tunnistautumista varten tarvitaan joko verkkopankkitunnukset tai henkilökortti. Muuttoilmoituksen voi myös tehdä kirjallisena lomakkeella, jonka saa virastosta.

Digi- ja väestötietoviraston kautta osoitetiedot menevät valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään, mikä on tärkeää esimerkiksi verotuksen ja äänioikeuden kannalta. Näin Kela, Trafin ajoneuvo- ja ajokorttirekisteri, puolustusvoimat ja seurakunnat saavat oikeat osoitetiedot.

Muuttoilmoitus välittyy Digi- ja väestötietoviraston kautta useille eri tahoille automaattisesti. Tiettyjen toimijoiden kohdalla tämä on erittäin kätevää ja kuluttajan eduksi.

Yksityishenkilön on myös mahdollista kieltää henkilö- ja osoitetietojen luovutus yksityisten yritysten markkinointi- tai muihin tarkoituksiin. Täydellisen listan viranomaisista, yrityksistä ja yhteisöistä, jotka saavat tietosi automaattisesti löydät Digi- ja väestötietoviraston sivuilta.

Tiesitkö, että Digi- ja väestötietovirastolle tehtävä muuttoilmoitus ei välity esimerkiksi sähköyhtiölle? Muuttajan pitää itse muistaa irtisanoa vanha sähkösopimuksensa sähköyhtiön kanssa ja tehdä uutta kotia koskeva uusi sähkösopimus.

Kun teet muuttoilmoituksen sähköyhtiölle, sähköyhtiö irtisanoo myös sähkönsiirtosopimuksesi puolestasi. Uuden sähkösopimuksen voi solmia joko nykyisen sähköyhtiön kanssa tai kilpailuttaa sopimuksen. Muutto onkin loistava tilaisuus kilpailuttaa sähkösopimus.

Ohessa lista tahoista, joihin kannattaa olla yhteydessä osoitteen muuttuessa:

  • Pankki ja vakuutusyhtiö
  • Sähköyhtiö
  • Työnantaja tai opiskelupaikka
  • Taloyhtiö, huoltoyhtiö, isännöitsijä ja kiinteistöhuolto
  • Internet- ja puhelinoperaattori
  • Järjestöt, yhdistykset ja harrastusseurat
  • Nettikaupat ja laskutuspalvelut
  • Ystävät ja sukulaiset
  • Sanomalehtien ja aikakauslehtien tilaukset

Voit tilata uuden sähkösopimuksen Lumme Energian kautta täältä.

Muuttajan muistilista

Oletko muuttamassa ja mietit asioita pitää muistaa muuttoon liittyen? Varmasti mietit mitä kaikkea pitää tehdä ennen muuttoa,  muuttopäivänä ja muuton jälkeen? Muistettavaa riittää muuttolaatikoiden hankkimisesta loppusiivoukseen asti.

Laadimme sinulle avuksi tulostettavan muuttajan muistilistan, johon voit helposti merkitä tehdyt asiat. Listan avulla voit varmistaa, että kaikki hoituu ajoissa, eikä mitään tärkeää unohdu. Tilaa lista sähköpostiisi alla olevan linkin kautta.

Lataa muuttajan muistilista

Muuttajan tietopaketti

Muuttoon valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta muuttosi sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Haluamme olla tukenasi arjen eri tilanteissa ja siksi kokosimme avuksesi kaiken oleellisen sähkösopimuksiin ja muuttamiseen liittyen, niin muutostasi tulee onnistunut ja positiivinen kokemus.

Käymme sivullamme läpi tärkeitä asioita, kuten kaikki sopimus- ja ilmoitusasiat, jotka sinun tulee tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Uusi sähkösopimus on solmittava hyvissä ajoin ennen muuttoa. Sähkösopimus sinun kannattaa tehdä noin kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen kotiisi muuttoon mennessä.

Olemme koonneet kokonaisen sivuston avuksesi muuttoon liittyen. Tutustu Muuttajan tietopakettiimme.

Katso kaikki sähkösopimukset

 

Lue vinkkejämme muuttoon liittyen!

19.05.2021 | sähkösopimus

Miten valita sähkösopimus?

Ensisijaisesti sähkösopimus tehdään aina omien tarpeiden pohjalta. Pitää huomioida asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu suuruus sekä muut...

01.12.2020 | muutto

Elämäsi tuparit - Vinkit tuparien järjestämiseen

Onnea uuteen kotiin! Pidä uuden asuntosi avajaiset kutsumalla ystävät ja perhe juhlimaan uutta kotia kanssasi. Olemme koonneet avuksesi listan...

25.11.2020 | muutto

Muuttopäivän To-do-lista

Muuttopäivä on vihdoinkin koittanut! Nyt olet valmis hyvästelemään vanhan kotisi ja asettumaan uuteen kotiin! Mahtavaa, eikö totta! Vielä on...