Muuttajan sähkösopimus

 

Oletko muuttamassa? Meiltä saat sähkösopimuksen heti uuteen kotiisi, helposti ja vaivattomasti. Tervetuloa sähköostoksille!

 

 

Oletko jo Lumme Energian asiakas?

 

Siirrä nykyinen sähkösopimuksesi tulevaan osoitteeseesi tai päivitä nykyinen sopimuksesi uuteen kotiisi sopivaksi OmaLumme -palvelussamme.

 

 

Oletko uusi asiakas?
Tervetuloa!

 

Muuttopuuhissa, mutta sähkösopimus vielä tekemättä? Katso suosituimmat muuttajan sähkösopparit ja tee tilaus.

 

 

 

Sähkösopimus nopeasti

Vesisähkö

 • 24 kk
 • Ekologinen
 • Määräaikainen
 • 100% uusiutuvaa energiaa
 • Tukee ympäristöprojekteja

9.24 snt/kWh

 • Kuukausimaksu 4.85 €/kk

Hinnat sis. alv. 24 %

Tee sopimus Tutustu

Olympiasähkö

 • 48 kk
 • Ekologinen
 • Määräaikainen
 • 100 % uusiutuvaa energiaa
 • 4 vuoden sopimus, mutta sitoo sinua vain 2 vuotta
 • Kulutusvaikutus vaihtelee +/- 0-3 snt/kWh välillä
 • Tukee nuorten lahjakkaiden urheilijoiden olympiavalmennusta

Kuukausimaksu ensimmäisen 4 kuukauden ajan 0 euroa!

7.97 snt/kWh

 • Kuukausimaksu 3.99 €/kk

Hinnat sis. alv. 24 %

Tee sopimus Tutustu

Tuulisähkö

 • 24 kk
 • 12 kk
 • Ekologinen
 • Määräaikainen
 • 100% uusiutuvaa energiaa
 • Tuotettu tuulivoimalla

 


9.24 snt/kWh

 • Kuukausimaksu 4.85 €/kk

Hinnat sis. alv. 24 %

Tee sopimus Tutustu

Pörssisähkö EKO

 • Toistaiseksi
 • Ekologinen
 • Pörssihintainen
 • Tuotettu 100% uusiutuvilla energianlähteillä.  

Kuukausimaksu ensimmäisen 3 kk ajan 0 euroa uusille asiakkaille!

SPOT +0.9 snt/kWh

 • Kuukausimaksu 4.85 €/kk

Hinnat sis. alv. 24 %

Tee sopimus Tutustu

 

Kun olet muuttamassa ja tarvitset sähkösopimuksen uuteen asuntoosi, seuraavat ohjeet auttavat sinut alkuun:

 

 1. Tee muuttoilmoitus ajoissa: Muista tehdä muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastolle ajoissa, jotta postinjakeluun ei tule keskeytystä. Tekemällä muuttoilmoituksen ajoissa myös sähköyhtiölle varmistat, että sähkösopimuksesi tietoja päivitetään oikeaan osoitteeseen ja aikaan, jotta sähköt ovat käytössäsi jo muuttopäivänä. 

 2. Irtisano vanha sähkösopimus: Jos sinulla on voimassa oleva sähkösopimus vanhassa asunnossasi, varmista, että irtisanot sen ajoissa. Tämä auttaa välttämään tarpeettomia kustannuksia ja mahdollisia häiriöitä sähkön toimituksessa. Vanhan asunnon sähkösopimus tulee aina irtisanoa, jos sinulla ei enää ole vanhassa asunnossa käyttöä sähkölle, sillä sähkösopimus ei pääty automaattisesti. 

 3. Tee uusi sähkösopimus uuteen asuntoon: Kun olet tehnyt muuttoilmoituksen ja irtisanonut vanhan sähkösopimuksesi, voit tehdä uuden sähkösopimuksen uuteen asuntoosi. Muista tehdä sähkösopimus uuteen asuntoon viimeistään viikko tai mielellään kaksi viikkoa ennen muuttopäivääsi. Voit tehdä tämän helposti verkkosivujemme kautta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme esimerkiksi Chatissa.

 4. Valitse sopiva sähkösopimustyyppi: Voit valita määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen, riippuen omista tarpeistasi. Määräaikainen sopimus tarjoaa kiinteän hinnan tietyn ajanjakson ajan, kun taas toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarjoaa joustavuutta ilman sitoutumista.

Tee sähkösopimus uuteen kotiin nyt, niin varmistat sähköt kotiisi muuttopäiväksi ja voit keskittyä huoletta pakkaamiseen!

Hymyilevä pari muuton keskellä.

 

Muuttajan tietopaketti

 

Muuttoon valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta muuttosi sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Haluamme olla tukenasi arjen eri tilanteissa ja siksi kokosimme avuksesi kaiken oleellisen sähkösopimuksiin ja muuttamiseen liittyen yhdelle sivustolle, niin muutostasi tulee onnistunut ja positiivinen kokemus.

Käymme sivullamme läpi tärkeitä asioita, kuten kaikki sopimus- ja ilmoitusasiat, jotka sinun tulee tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Uusi sähkösopimus on solmittava hyvissä ajoin ennen muuttoa. Sähkösopimus sinun kannattaa tehdä noin viikko tai kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen kotiisi muuttoon mennessä.

Olemme koonneet kokonaisen sivuston avuksesi muuttoon liittyen. Tutustu Muuttajan tietopakettiimme.

 

 

Mihin mennessä sähkösopimus ja muuttoilmoitus tulee tehdä?

Sähkösopimus kannattaa tehdä viimeistään viikkoa ennen muuttoa, mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa, jotta varmistat, että uudessa kodissasi sähköt toimivat jo muuttopäivänä. Mitä aikaisemmin teet sähkösopimuksen uuteen kotiin, sen varmemmin vältyt ylimääräisiltä yllätyskuluilta!

Sen, mihin mennessä muuttoilmoitus väestörekisteriin tulee tehdä, tarkistat helposti Digi- ja väestöviraston verkkosivuilta.

Kuinka nopeasti saan uuden sähkösopimuksen käyttöön?

Jos olet jo muuttamassa ja olet unohtanut tehdä sähkösopimuksen, saat sen nopeimmin voimaan kirjoittamalla meille Chatissa tai soittamalla meille asiakaspalveluun.

Kun teet sähkösopimuksen verkkosivuillamme päivämäärälaskurimme ehdottaa sinulle aikaisinta mahdollista sopimuksen aloituspäivämäärää.

Pitääkö vanha sähkösopimus irtisanoa?

Vanha sähkösopimus ei pääty automaattisesti siihen, että muutat pois, vaan se täytyy aina erikseen irtisanoa. 

Vanha sähkösopimus ei myöskään siirry automaattisesti mukaan uuteen kotiin, vaan siitä täytyy aina erikseen sopia.

Jos haluat siirtää nykyisen sopimuksesi Lumme Energian kanssa uuteen kotiisi, voit tehdä muutoksen kätevimmin OmaLumme-palvelussa.

Pääset valitsemaan itsellesi sopivimman sähkösopimuksen näppärästi Sähkösopimus-verkkosivullamme.

 

Usein kysytyt kysymykset Sähkösopimuksista

 • Sähkösopimukset
Määräaikainen sähkösopimus ja muutto?

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa ennalta sovitun ajanjakson ja sähköyhtiö takaa sähkön samalla hinnalla koko sopimuskauden ajan. Yleisimmät määräaikaiset sopimukset ovat kestoltaan vuodesta kahteen vuotta. Määräaikaisten sopimusten etuja ovat yleensä edullisemmat hinnat. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden.

Jos sinulla on määräaikainen sopimus ja olet muuttamassa ennen sopimuskauden loppua, sopimus raukeaa muuttosi yhteydessä. Muuton yhteydessä voit siis solmia määräaikaisen sopimuksen myös uuteen kotiin.

Jos olet Lumme Energian asiakas, voit halutessasi siirtää sähkösopimuksesi uuteen kotiin tai tehdä uuden sähkösopimuksen näppärästi OmaLumme-palvelussa.

Uutena asiakkaana valitset sopivan sähkösopimuksen helposti verkkosivuiltamme. 

Jos sinusta tuntuu, että kaipaat lisätietoa eri sopimuksista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai chatin kautta. Autamme sinua valitsemaan uuteen kotiisi parhaiten soveltuvan sähkösopimuksen.

Miten siirrän vanhan sähkösopimuksen uuteen kotiin?

Lumme Energian asiakkaana voit muuttaessa ottaa vanhan sähkösopimukseksi mukaan ja jatkaa sopimuksella myös uudessa kodissa. Jos kuitenkin muutto on esimerkiksi kerrostalosta omakotitaloon, sopimus saattaa olla sähkönkulutuksen osalta erilainen. Sen vuoksi on tärkeää olla yhteydessä omaan sähköyhtiöön ja tarkistaa minkälainen sopimus olisi paras vaihtoehto uuteen kotiin.

Jos olet jo Lumme Energian asiakas, kaikki muuttoon liittyvät sähkösopimusasiat hoidat näppärästi OmaLumme-palvelussa.

Jos et halua siirtää nykyistä sähkösopimusta uuteen kotiisi, vanhan asunnon sähkösopimus on myös muistettava irtisanoa. Määräaikaisen sopimuksen kohdalla on hyvä muistaa, että vanhan asunnossa sopimuksen voi aina irtisanoa pois muuttaessa, vaikka määräaikainen sopimus muuten on sitova.

Minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä?

Sähkösopimus kannattaa solmia omaan sähkönkäyttöön perustuen. On oleellista tietää onko asumisen tarkoitus olla tilapäistä tai pysyvää. Luultavasti on olemassa monta hyvää vaihtoehtoa, joista voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon.

Sähkösopimuksia on olemassa käytännössä kahdenlaisia: määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Lisäksi on olemassa kohderyhmille suunnattuja ja eri energian tuottamistapoihin perustuvia sopimuksia. Tällaisia voivat olla uusiutuva sähkö, SähköpakettiOpiskelijasähkö tai vaikkapa kotimainen Aurinkosähkö.

Vaihtoehdot ovat lisääntyneet ja sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat monella myös omaan arvomaailmaan perustuvat lähtökohdat. Onko sähköyhtiö suomalainen, kuinka paljon sähköyhtiö panostaa ympäristönsuojeluun tai kuinka tärkeäksi asiakas kokee asiakaspalvelun helppouden? Näitä asioita on hyvä pohtia ennen sähköyhtiön valintaa.

Kun haluat tutustua Lumme Energian tarjoamiin sähkösopimuksiin, löydät kaikki muuttajan sähkösopimukset täältä.

Kun haluat lukea lisää siitä, minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä, tutustu blogimme aiheesta tai ota meihin yhteyttä, niin valitaan sinulle sopiva sähkösopimus!

Mitä jos vanhan sähkösopimuksen unohtaa irtisanoa?

Sähkösopimus vanhassa asunnossa jatkuu yleensä niin kauan kuin olet sen irtisanonut. Jos vanhaan asuntoosi muuttaa uusi asukas ja hän tekee sähkösopimuksen asuntoon, vanha sopimuksesi päättyy tässä tapauksessa automaattisesti. Maksuvelvollisuus jatkuu siis sähkösopimuksen irtisanomiseen saakka.

Jos kaipaat neuvoa tai apua sähkösopimuksen valintaan, tavoitat Lumme Energian asiakaspalvelun nopeimmin verkkosivujemme chatin kautta. Sopivan sähkösopimuksen valintaan ja tilaamiseen löydät myös apua verkkosivuiltamme.