Sähkösopimus

Tervetuloa sähköostoksille! Jos etsit kotimaista ja ekologista sähköä olet tullut oikeaan paikkaan.

Lumme Energia on suomalainen energiayhtiö, joka tarjoaa valoa ja energiaa suomalaisiin koteihin, vapaa-ajan asuntoihin ja yrityksiin. 

Me olemme mukana luomassa ekologisempaa ja ympäristöystävällisempää Suomea. Tältä sivulla löydät kaikki tarjoamamme sähkösopimukset.

TUULISÄHKÖ

Haluatko tehdä kestäviä valintoja ja lisätä uusiutuvan energian käyttöä Suomessa? Tilaa tästä 100 % tuulisähköä!

24 kk

0 €/kk
7.5 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä tuulisähköä

OLYMPIASÄHKÖ

Tukea nuorille urheilijoille Olympiasähkö-sopimuksella

Kun valitset 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua Olympiasähköä, tuet nuorten lahjakkaiden urheilijoiden olympiavalmennusta.

Sopimus on määräaikainen.

24 kk

3.99 €/kk
7.5 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä Olympiasähköä

Olympiasähkön tuotto ohjautuu suoraan suomalaiseen urheiluun

VESISÄHKÖ

Nappaa tästä monen suosikkisähkö!

100% uusiutuvaa vesivoimaa vaivattomasti, samalla edukkaalla hinnalla joka hetki. Saat jokaisesta sähkölaskusta Bonusta ja tuet samalla ympäristöprojekteja.

Sopimus on määräaikainen.

24 kk

3.99 €/kk
7.5 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä ekologinen sähkösopimus

Lisätietoa Bonuksesta ja asiakasomistajuudesta: s-kanava.fi

SÄHKÖSOPPARI

Nappaa tästä sähkötarjous, jolla varmistat saman edullisen hinnan neljäksi vuodeksi!

Sopimus on sitova ensimmäiset 24 kuukautta. Siitä seuraavat 24 kuukautta hinta pysyy edelleen samana, mutta voit halutessasi vaihtaa tai irtisanoa sopimuksen.
48 kk

1.99 €/kk
6.74 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tee sähkösopimus

VESISÄHKÖ JATKUVA

Vakaa ja selkeä sähkösopimus kaikille kuluttajille, kaikissa tilanteissa.

Hinnat ja sopimus voimassa toistaiseksi.

Toistaiseksi

4.49 €/kk
7.99 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä ekologinen sähkösopimus

Lisätietoa Bonuksesta ja asiakasomistajuudesta: s-kanava.fi

VUOSISÄHKÖ

Vuosi, puolitoista vai kaksi vuotta? Valinta on sinun!

Sopimus on määräaikainen.

24 kk

3.99 €/kk
7.5 snt/kWh

18 kk

3.99 €/kk
9.99 snt/kWh

12 kk

3.99 €/kk
9.5 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä sinulle passeli sähkösopimus

PÖRSSISÄHKÖ KUUKAUSI

Sähköä suoraan pohjoismaisesta sähköpörssistä kuukauden toteutuneella keskihinnalla!

Toistaiseksi

0 €/kk
SPOT + 0.4 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä kuukausihinnoiteltu pörssisähkösopimus

PUUSÄHKÖ

Kun alkuperällä on aidosti väliä.

Metsänystävän vastuullisin sähkösopimusvaihtoehto. Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa.

Sopimus on määräaikainen.

24 kk

3.99 €/kk
7.7 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä sertifioitua EKOenergiaa

Testivoittaja, Kuluttaja-lehti 2/2021: "Hyvän hintainen vaihtoehto niin pieneen kuin suureen sähkönkulutukseen. Sopimuksen ehdot ja yrityksen tarjoama palvelu testin parhaat. Ympäristöystävällisyys todennettu Ekoenergia-merkillä."

PÖRSSISÄHKÖ

Haluatko hyödyntää sähkön hinnan vaihtelut tunnin tarkkuudella? Valintasi on silloin Pörssisähkö.

Hinnat ja sopimus voimassa toistaiseksi.

Toistaiseksi

3.35 €/kk
SPOT + 0.25 snt/kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä tuntipohjainen pörssisähkösopimus

Sähköpaketti

Pistetään sähkö pakettiin! Sopiiko M vai riittääkö pienempi?

Sopimus on 12 kk määräaikainen.

Sähköpaketti XS
XS 9€/kk

max 1500 kWh

Sähköpaketti S
S 18€/kk

1500 - 3000 kWh

Sähköpaketti M
M 34€/kk

3000 - 6000 kWh

Sähköpaketti L
L 59€/kk

6000 - 10000 kWh

Hinnat sisältävät alv 24 %
Tilaa tästä sopivan kokoinen sähkösopimus

Lisätietoa Bonuksesta ja asiakasomistajuudesta: s-kanava.fi

Millainen sähkösopimus sopisi juuri sinulle?

Tässä muutama vinkki sähkösopimuksen valintaan eri elämätilanteisiin:

  • Etenkin muuttajalle ja opiskelijalle sähkön hinnalla voi olla iso merkitys. Sähkön hintoja vertailemalla ja eri vaihtoehtoihin tutustumalla löydät juuri sinulle sopivan sopimuksen. 
  • Muuttajalle suosittelemme uuteen kotiin Muuttajan Eko Lumme Vesi-sähkösopimusta: saat sähkösopimuksen nopeasti voimaan, edullisesti ja ekologisesti.
  • Opiskelijalle puolestaan sopii rahankäytön ennakointiakin ajatellen Paketti Lumme XS -sopimus, jossa on kiinteä kuukausihinta.
  • Jos sydämesi sykkii ympäristölle, valitse ekologinen sähkö. Ekologisella sähköllä ja valinnoilla vaikutat. Eko Lumme Puu, Eko Lumme Tuuli, Eko Lumme Vesi tai Paketti Lumme -sopimuksen valitsemalla osallistut samalla erilaisten ympäristöhankkeiden tukemiseen. 
  • Voit tehdä sähkösopimuksen kätevästi netissä täyttämällä valitsemasi sähkösopimuksen lomakkeen silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Jos olet S-ryhmän asiakasomistaja, voit kerryttää Eko Lumme Vesi ja Paketti Lumme -sopimuksilla Bonusta.

Kannattaako sähkön hintojen vertailu?

Sähkön hintojen vertailu on aina järkevää. Suomessa sähkön hintaerot ovat eri toimijoiden välillä kuitenkin melko pieniä. Tällöin voit miettiä myös muita itsellesi tärkeitä asioita, kuten kotimaisuutta, vastuullisuutta ja ekologisuutta.

Katso sinulle sopiva sähkösopimusvaihtoehto laajasta valikoimastamme!

Jos kaipaat apua sopivan sähkösopimuksen valintaan, Lumme Energian asiakaspalvelu auttaa sinua puhelimitse ympäri vuorokauden numerossa 0800 90110 tai verkkosivujen Chat-palvelussa arkisin 8.00-20.00 ja viikonloppuisin klo 10-18. Meille Lumme Energialla on tärkeää, että löydät juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset sähkösopimuksista

Uusi sähkösopimus ja mitä sinun tulee tehdä? Oletko muuttamassa? Tai kiinnostunut sähkön vastuullisuudesta? Vai oletko muuten miettimässä sähkösopimuksen tekemistä tai kilpailuttamista?

Sähköasiat eivät ole ihmisen elämässä suinkaan niitä jatkuvassa pohdinnassa olevia asioita. Mutta silloin kun sähköjuttuja pitää hoitaa, on hyvä kun perusasiat löytyvät helposti netistä. Siksi me Lumme Energialla haluamme helpottaa elämääsi listaamalla usein esiin tulevia kysymyksiä sähköön ja sähkösopimuksiin liittyen. Toivottavasti löydät apua alla olevasta kysymys-vastauslistasta.

Sähkösopimuksen teet helpoiten nettisivuillamme osiossa Sähkösopimus.

Tarvitset vain omat henkilötietosi ja osoitteen, johon haluat tehdä sopimuksen. Sopimuksen tekeminen onnistuu lähes mihin tahansa osoitteeseen Suomessa. Osa sähkösopimuksistamme kerryttää myös S-bonusta. Bonuksen kerryttäminen edellyttää, että ilmoitat meille bonukseen oikeuttavan jäsennumerosi.

Huomaat, että sopimusvaihtoehtoja on useita ja hintaerot ovat niissä yleensä pieniä. Voit huoletta valita itsellesi mieluisan sähkösopimuksen. Mikäli meillä tulee kysyttävää sopimuksestasi, olemme sinuun yhteydessä. Myös nettisivujemme Chat-asiakaspalvelijat auttavat mielellään sopivan sopimustyypin valinnassa.

Jos sopimuksen tekeminen netissä tuntuu hankalalta tai jokin askarruttaa, voit tehdä sähkösopimuksen myös soittamalla asiakaspalveluumme 0800 90110 (24/7).

Sähkösopimuksia on toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia. Määräaikaiset sopimuksemme ovat yleensä vuoden tai 2 vuoden mittaisia. Määräaikaisessa sopimuksessa kuukausimaksu ja sähkön hinta pysyvät samana koko sopimuskauden ajan ja olet turvassa hintojen vaihteluilta. Kun sopimuskautesi päättyy, olemme sinuun yhteydessä ja tarjoamme sähkösopimuksen päivittämistä. Mikäli et sopimuskauden päätyttyä ole tehnyt muutoksia sähkösopimukseesi, sopimus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana.

Jos muutat pois, määräaikainen sopimuksesi päättyy, vaikka sopimuskautta olisi vielä jäljellä. Muista tehdä sähkösopimus uuteen kotiisi jo ennen muuttoa.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on irtisanottavissa 14 vrk irtisanomisajalla ja toisin kuin määräaikaisessa sähkösopimuksessa, sopimuksen hinta voi muuttua 30 vrk päästä sähköyhtiön ilmoituksesta.

Meiltä saat sähkön opiskelija-asuntoosi helposti tekemällä sopimuksen netissä opiskelijasähkö-sivullamme, Chat-asiakaspalvelumme kanssa tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 0800 90110 (24/7). Erityisesti opiskelijalle sopiva Paketti Lumme-sähkösopimuksemme on oiva valinta sinulle, joka asut pienessä asunnossa. Paketti Lumme-sähkösopimuksessa sähkön myynnin hinta on alkaen 6€/kk ja kuukausimaksu on kiinteä. Maksat siis sähköstäsi esimerkiksi 6€/kk. Tämän lisäksi sähköverkkoyhtiö veloittaa erillisellä laskulla sähkön siirrosta.

Voi olla vaikeaa arvioida omaa sähkönkulutusta ja valita, sopisiko sinulle parhaiten esimerkiksi Paketti Lumme XS vai S, mutta ei hätää. Mikäli olet valinnut liian pienen tai suuren paketin, tai meillä tulee muuta kysyttävää sopimuksestasi, olemme sinuun yhteydessä.

Jos muutat pois, etkä tee kanssamme uutta sopimusta, sähkösopimuksesi päättyy muuttopäivään. Muistathan tehdä sähkösopimuksen uuteen kotiisi jo ennen muuttopäivää.

Sähkön hinta koostuu sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja verosta. Sähköenergia on kulutettuun sähköön perustuva maksu. Sähkö, joka kulutetaan, täytyy myös siirtää ja siksi maksat omalle sähköverkkoyhtiöllesi siirtomaksun.

Voit itse valita yhtiön, jolta ostat sähköenergiasi, mutta et sähköverkkoyhtiötä. Olet siis aina sen verkkoyhtiön asiakas, jonka alueella asuntosi sijaitsee ja maksat sähkön siirrosta heidän hinnastonsa mukaan. Sähkön myynnin taas voit ostaa Lumme Energialta lähes mihin tahansa Suomessa. Halutessasi hoidamme myös sopimuksesi sähköverkkoyhtiön kanssa.

Koska sähköenergiayhtiö ja sähköverkkoyhtiö monesti ovat eri, saat sähköstä laskun sekä sähkönmyyjältäsi että sähkönsiirtoyhtiöltä.

Sähköä tuotetaan monella eri tavalla. Pohjoismaiden yleisimmät tuotantotavat ovat vesivoima, ydinvoima ja tuuli. Suomessa sähköä tehdään myös polttamalla puuta, turvetta ja hiiltä, joskin hiilen ja turpeen käytöstä ollaan hiljalleen luopumassa. Lue lisää sähkön alkuperästä blogistamme! 

Kun teet sähkösopimuksen kanssamme voit itse valita miten käyttämäsi sähkö on tuotettu. Meiltä saat esimerkiksi vedellä, tuulella ja puulla tuotettua sähköä. Jos tuotantotapaa ei ole erikseen mainittu sopimusvaihtoehdossa, sähkö on yleensä tuotettu näitä kaikkia tuotantotapoja hyödyntämällä.

Jos olet muuttamassa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme 0800 90110, niin päätämme sopimuksesi haluamaasi päivään. Voit myös samalla tehdä kanssamme sähkösopimuksen uuteen kotiisi.

Bonus kertyy Eko Lumme Vesi ja Paketti Lumme sähkönmyyntisopimuksista. Saat Bonusta sähkönmyyntisopimuksen osalta sekä käytetystä sähköstä että kuukausimaksusta. Bonus kertyy maksetun sähkölaskun arvonlisäverollisesta hinnasta.

Bonuksen kerryttäminen edellyttää, että sinulla on voimassaoleva Eko Lumme Vesi tai Paketti Lumme -sähkönmyyntisopimus ja olet ilmoittanut meille osuuskaupan jäsennumerosi. Numeron löydät omalla nimelläsi varustetusta S-Etukortista. Sähkösopimuksen ja jäsennumeron on oltava saman henkilön nimissä. Bonukset kertyvät sähkön myynnin osuudesta.

Bonuksen kertymisestä löydät lisätietoa S-kanavasta.

Tästä S-kanavaan

Bonuksen kerryttäminen edellyttää, että sinulla on Eko Lumme Vesi- tai Paketti Lumme -sähkönmyyntisopimus ja että S-Etukortista löytyvä osuuskaupan jäsennumero on ilmoitettu oikein. Eko Lumme Vesi- tai Paketti Lumme -sopimuksen ja ilmoitetun jäsennumeron on oltava saman henkilön nimissä.

Sähkölaskun Bonusta kerryttävä summa kirjataan maksukuukauden bonusostoksi. Huomioithan, että kuukauden 25. päivään mennessä maksetut sähkölaskut ehtivät kuluvan kuukauden bonusostoksi. Tämän jälkeen maksetut laskut siirtyvät pääsääntöisesti seuraavan kuukauden bonuskertymään.

Bonusosto näkyy S-mobiilissa ja Omalla S-kanavalla vasta aivan kuukauden viimeisten päivien aikana. Sähkömaksuista kertyvä Bonus maksetaan S-ryhmän asiakasomistajatalouden pääjäsenelle.

Saat sähkölaskun yhden tai kahden kuukauden välein. Laskutusrytmi määräytyy käyttöpaikkasi vuosittaisen kulutuksen mukaan.

Vuosikulutus / Laskujen lukumäärä
alle 12 000 kWh  / 6 laskua vuodessa
yli 12 000 kWh /  12 laskua vuodessa

Lasku on aina mahdollista saada joka kuukausi. Huomioithan, että joissakin sopimuksissa, kuten esimerkiksi Tunti Lumme-sopimuksessa, edellytetään kuukausilaskutusta.

Sähkölaskusi eräpäivä on 14 pv laskun päiväyksestä. Eräpäivä on aina samaan aikaan kuukaudesta laskutusrytmisi mukaan yhden tai kahden kuukauden välein.

Voit halutessasi vastaanottaa laskun suoraan omaan verkkopankkiisi e-laskuna. Saadaksesi sähkölaskut jatkossa e-laskuna, sinun tulee solmia e-laskuvaltuutus omassa verkkopankissasi. Sopimusta tehdessäsi tarvitset tunnistetiedoksi viimeisimmän laskusi viitenumeron.

Huomioithan, että ennen e-laskuvaltuutuksen tekemistä lähetetyt laskut tulee maksaa tilisiirtona. Voit sopia verkkopankissasi, veloitetaanko lasku automaattisesti vai vasta hyväksymisen jälkeen. Tarvittaessa voit kysyä lisäohjeita omasta pankistasi.

Kyllä voit saada. Ota yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse 0800 90110 (24/7) tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lumme-energia.fi . Ulkomailta soitettaessa asiakaspalvelumme numero on +358 102 1041 (arkisin klo 8-16).

Jos tarvitset apuja laskun maksamiseen liittyen tai sinun on tarve sopia esimerkiksi sopia maksusuunnitelmasta, Ropo Capitalin asiakaspalvelu palvelee sinua

Puhelimitse: 09 2315 0462, arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-15

Sähköpostitse: energia@ropocapital.fi