Sähkösopimus

Etsitkö täydellistä sähkösopimusta? Haetpa sitten helppoa, ympäristöystävällistä, edullista tai vaikkapa kotimaista vaihtoehtoa - meiltä löydät sopivan sopimuksen.

Lumme Energia on kotimainen energiayhtiö, joka tarjoaa hyvää energiaa joka tasolla koteihin, vapaa-ajan asuntoihin ja yrityksiin. 

Tältä sivulla löydät kaikki tarjoamamme sähkösopimukset.

Maik
Maik
Näiden kanssa hommat toiminut jo vuosia, vahva suositus ja luotettava sähkönmyyjä näinä aikoina.
Tanja
Tanja
Tyytyväinen sekä sähkösopimukseen että asiakaspalveluun. Aina saanut asiat hoidettua nopeasti. Plussaa kehittämisestä (mobiiliappi)
Mika
Mika
Otin Lumpeen pörssisähkösopimuksen ja kaikki on toiminut hienosti.

Millainen sähkösopimus sopisi juuri sinulle?

Tässä muutama vinkki sähkösopimuksen valintaan eri elämätilanteisiin:

  • Pienen kodin asukille sopii hyvin kiinteähintainen sähkösopimus, jossa maksat vain todellisesta sähkönkulutuksestasi. Pienellä sähkönkulutuksella hintaero jää eri sopimusten välillä yleensä pieneksi ja silloin voikin olla hyvä miettiä muita itselleen tärkeitä arvoja.
  • Jos sydämesi sykkii ympäristölle, valitse ekologinen sähkö, kuten Tuulisähkö, Vesisähkö tai Olympiasähkö. Tiesitkö muuten, että myös pörssisähköä voi ostaa uusiutuvana?
  • Pörssisähkö on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat seurata huomisen tuntihintoja ja ohjata omaa sähkönkulutustasi edullisemmille tunneille. Pörssisähköllä tarkoitetaan sähköpörssistä (Nord Pool) hankittavaa markkinahintaista sähköä. 
  • Perheelle, joka käyttää keskimääräistä enemmän sähköä sopii hyvin kiinteähintainen sopimus. Näin voit helposti ennakoida tulevien sähkölaskujen summia pitkällekin aikavälille.

Sähkösopimus muuttajalle

Oletko muuttopuuhissa? Tee sähkösopimus Lumme Energian kanssa jo tänään, niin varmistat, että muuttopäiväsi sujuu valoisissa merkeissä!

Sähkösopimus opiskelijalle

Lumme Energian sähkösopimuksella pidät huolen, että laitteet latautuvat ja valoa riittää, jotta voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää.

Sähkösopimus sinulle

Sähkösopimuksen valintaan vaikuttaa moni asia. Jos vielä mietit, minkälainen sähkösopimus olisi paras sinulle, katso blogistamme kootut vinkit.

Kannattaako sähkön hintojen vertailu?

Sähkön hintojen vertailu on aina järkevää. Suomessa sähkön hintaerot ovat eri toimijoiden välillä kuitenkin melko pieniä. Tällöin voit miettiä myös muita itsellesi tärkeitä asioita, kuten kotimaisuutta, vastuullisuutta ja ekologisuutta.

Hyvää energiaa ja rahanarvoisia etuja arkeen – tätä kaikkea saat Lumme Energian asiakkaana!

Asiakkaanamme käytössäsi on kattava asiakaspalvelu ja erilaisia etuuksia arjen piristämiseksi. Tutustu!

Tutustu etuihin ja poimi parhaat

Usein kysytyt kysymykset sähkösopimuksista

Uusi sähkösopimus ja mitä sinun tulee tehdä? Oletko muuttamassa? Tai kiinnostunut sähkön vastuullisuudesta? Vai oletko muuten miettimässä sähkösopimuksen tekemistä tai kilpailuttamista?

Sähköasiat eivät ole ihmisen elämässä suinkaan niitä jatkuvassa pohdinnassa olevia asioita. Mutta silloin kun sähköjuttuja pitää hoitaa, on hyvä kun perusasiat löytyvät helposti netistä. Siksi me Lumme Energialla haluamme helpottaa elämääsi listaamalla usein esiin tulevia kysymyksiä sähköön ja sähkösopimuksiin liittyen. Toivottavasti löydät apua alla olevasta kysymys-vastauslistasta.

Sähkösopimuksen teet helpoiten nettisivuillamme osiossa Sähkösopimus.

Tarvitset vain omat henkilötietosi ja osoitteen, johon haluat tehdä sopimuksen. Sopimuksen tekeminen onnistuu lähes mihin tahansa osoitteeseen Suomessa.

Huomaat, että sopimusvaihtoehtoja on useita ja hintaerot ovat niissä yleensä pieniä. Voit huoletta valita itsellesi mieluisan sähkösopimuksen. Mikäli meillä tulee kysyttävää sopimuksestasi, olemme sinuun yhteydessä. Myös nettisivujemme Chat-asiakaspalvelijat auttavat mielellään sopivan sopimustyypin valinnassa.

Jos sopimuksen tekeminen netissä tuntuu hankalalta tai jokin askarruttaa, voit tehdä sähkösopimuksen myös soittamalla asiakaspalveluumme 0800 90110 (24/7).

Sähkösopimuksia on toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia. Määräaikaiset sopimuksemme ovat yleensä vuoden tai 2 vuoden mittaisia. Määräaikaisessa sopimuksessa kuukausimaksu ja sähkön hinta pysyvät samana koko sopimuskauden ajan ja olet turvassa hintojen vaihteluilta. Kun sopimuskautesi päättyy, olemme sinuun yhteydessä ja tarjoamme sähkösopimuksen päivittämistä. Mikäli et sopimuskauden päätyttyä ole tehnyt muutoksia sähkösopimukseesi, sopimus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana.

Jos muutat pois, määräaikainen sopimuksesi päättyy, vaikka sopimuskautta olisi vielä jäljellä. Muista tehdä sähkösopimus uuteen kotiisi jo ennen muuttoa.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on irtisanottavissa 14 vrk irtisanomisajalla ja toisin kuin määräaikaisessa sähkösopimuksessa, sopimuksen hinta voi muuttua 30 vrk päästä sähköyhtiön ilmoituksesta.

Kerrostalon sähkösopimukseksi kannattaa valita kiinteähintainen sopimus, jossa maksat vain siitä sähköstä, jonka todellisuudessa kulutat, sillä pienessä kerrostaloasunnossa tai opiskelijayksiössä sähkön kulutus on yleensä maltillista. Kiinteähintainen sähkösopimus kerrostaloon takaa ennakoitavuuden pidemmäksi aikaa, koska sähkön hinta pysyy samana.

Kerrostaloasukkaan, kuten muidenkin, kannattaa aina valita uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkösopimus, kuten Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö, jotka ovat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.💚

Sähkösopimus omakotitaloon kannattaa valita huolellisesti, sillä valintaan liittyy moni tekijä, kuten talon koko, lämmitysmuoto, asukasmäärä ja sähkön kulutustottumukset. Isossa taloudessa ja suurella sähkönkulutuksella kiinteähintainen sähkösopimus, jossa sähköstä veloitetaan käytön mukaan, voi olla hyvä valinta. Tällöin sähkön hinta pysyy samana määräaikaisen sopimuskauden ajan ja kulutuksella voi vaikuttaa laskun loppusummaan.

Aina kannattaa suosia uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, ja tämä pätee myös, kun valitset sähkösopimusta omakotitaloon. Esimerkkejä uusiutuvan energian sähkösopimuksista ovat Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö.💚

Jos taloudessa on vähemmän asukkaita tai sähkönkulutus on pienempi, tai sinulla on mahdollisuus ohjata sähkönkäyttöä edullisille tunneille, pörssisähkösopimus voi olla hyvä sähkösopimus omakotitaloon. Pörssisähkösopimus on helposti kokeiltavissa, sillä se on voimassa toistaiseksi. Jos toteat, että pörssisähkö ei ole sinua varten, voit helposti vaihtaa sen toiseen sopimustyyppiin. Tutustu Pörssisähkö EKO ja Pörssisähkö-sähkösopimuksiimme.

Sähkösopimus rivitaloon kannattaa valita kiinteähintaisista sopimuksista, kuten Tuuli-, Vesi tai Olympiasähköstä, joissa sähköstä veloitetaan käytön mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkön hinta pysyy samana määräaikaisen sopimuskauden ajan ja voit omalla kulutuksella vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan.

Yllä mainitut sähkösopimukset sopivat sinulle hyvin myös, kun haluat olla varma, että sähkösi on tuotettu kestävästi ja ympäristöä kuormittamatta.💚 Valitsemalla Tuuli-, Vesi- tai Olympiasähkö-sähkösopimuksen rivitaloon voit nauttia asumisesta hyvillä mielin ja samalla tehdä ympäristöystävällisen valinnan.

Sähkösopimus mökille kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon mökillä käytetään sähköä ja käytetäänkö sähköä ympäri vuoden vai vain sesonkiaikoina. Hyvä sähkösopimus mökille on kiinteähintainen, määräaikainen sähkösopimus, jossa sähköstä veloitetaan käytön mukaan. Tällöin sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan ja voit kulutusta ohjaamalla vaikuttaa suoraan sähkölaskusi loppusummaan.

Ympäristöystävällisyydestä välittävälle mökin sähkösopimuksen valinta on tärkeä asia. Onneksi on olemassa sopimuksia, jotka tukevat kestävää elämäntapaa. Näitä ovat esimerkiksi Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö. 💚 Valitsemalla sopivan sähkösopimuksen mökille voit nauttia vapaa-ajastasi ilman huolta ympäristön kuormittamisesta.

Sähkösopimus muuttajalle kannattaa valita omien tarpeiden mukaan, ottaen huomioon muun muassa asunnon koko ja tuleva sähkönkulutus.

Pieniin asuntoihin, kuten kerrostaloasuntoihin tai opiskelijayksiöihin, joissa sähkönkulutus on yleensä vähäistä, muuttajalle sopii parhaiten kiinteähintainen, määräaikainen sähkösopimus, jossa maksat vain todellisesta sähkönkulutuksestasi. Tällainen sopimus tekee sähkölaskun ennakoitavuudesta helpompaa.

Isompiin asuntoihin, kuten omakotitaloihin tai rivitaloihin, joissa sähkönkulutus on suurempi ja asukkaita useampi, muuttajan voi olla hyvä valita kiinteähintainen sähkösopimus, jossa sähköstä veloitetaan käytön mukaan. Tällöin sähkön hinta pysyy samana määräaikaisen sopimuskauden ajan ja kulutuksella voi vaikuttaa laskun loppusummaan.

Pörssisähkösopimus voi olla sähkösopimus muuttajalle, jos taloudessa on vähemmän asukkaita tai sähkönkulutus on pienempi, tai jos on mahdollisuus ohjata sähkönkäyttöä edullisille tunneille. Pörssisähkösopimus on helppo kokeilla, sillä se on voimassa toistaiseksi, ja sen voi tarvittaessa vaihtaa toiseen sopimustyyppiin. Tutustu Pörssisähkö EKO ja Pörssisähkö-sähkösopimuksiimme.

Muutit mistä vain ja mihin vain, aina kannattaa suosia uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Esimerkkejä uusiutuvan energian sähkösopimuksista ovat Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö.💚

Muistathan myös, että Lumme Energian vanhan kodin määräaikaisen sähkösopimuksen voi ottaa mukaan myös uuteen kotiin. Hyödyt siitä silloin, kun sähkön markkinahinta on noussut edellisen sopimuksen tekemisen jälkeen. Voit kysyä lisää chatistamme!

Sopiva sähkösopimus opiskelijalle on kiinteähintainen, määräaikainen sähkösopimus, jossa maksat vain todellisesta sähkönkulutuksestasi. Tällaisia sähkösopimuksia ovat esimerkiksi Tuuli-, Vesi- ja Olympiasähkö.

Pienen asunnon sähkösopimuksessa hintaero eri sähkösopimusten välillä on yleensä pieni, joten voit miettiä valinnassasi itsellesi tärkeitä arvoja. Jos sydämesi sykkii ympäristölle, valitse ekologinen Tuuli-, Vesi- tai Olympiasähkö.💚

Meiltä saat sähkösopimuksen opiskelijalle helposti tekemällä sopimuksen netissä Opiskelijasähkö-sivullamme, Chat-asiakaspalvelumme kanssa tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 0800 90110 (24/7).

Jos muutat pois, etkä tee kanssamme uutta sopimusta, sähkösopimuksesi päättyy muuttopäivään. Muistathan tehdä sähkösopimuksen uuteen kotiisi hyvissä ajoin ennen muuttopäivää!

Sähkön hinta koostuu sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja verosta. Sähköenergia on kulutettuun sähköön perustuva maksu. Sähkö, joka kulutetaan, täytyy myös siirtää ja siksi maksat omalle sähköverkkoyhtiöllesi siirtomaksun.

Voit itse valita yhtiön, jolta ostat sähköenergiasi, mutta et sähköverkkoyhtiötä. Olet siis aina sen verkkoyhtiön asiakas, jonka alueella asuntosi sijaitsee ja maksat sähkön siirrosta heidän hinnastonsa mukaan. Sähkön myynnin taas voit ostaa Lumme Energialta lähes mihin tahansa Suomessa. Halutessasi hoidamme myös sopimuksesi sähköverkkoyhtiön kanssa.

Koska sähköenergiayhtiö ja sähköverkkoyhtiö monesti ovat eri, saat sähköstä laskun sekä sähkönmyyjältäsi että sähkönsiirtoyhtiöltä.

Oletko joskus miettinyt, mitä tarkoittaa kWh-hinta? kWh on yksinkertaisesti mittayksikkö, joka kuvaa sähkölaitteen käyttöä yhden kilowatin verran yhden tunnin ajan. Eli jos sinulla on esimerkiksi 1000 watin laite, ja käytät sitä tunnin ajan, olet käyttänyt yhden kilowattitunnin sähköä! Helppoa kuin heinänteko, eikö vain?

Sähkön hinta ilmoitetaan yleensä sentteinä per kilowattitunti, joten kun vertaat eri sopimuksia, tarkista, mihin hintaan saat kutakin kilowattituntia. kWh-hinta voi vaihdella esimerkiksi vuodenaikojen, sähköntuotannon saatavuuden, kulutusmäärien tai pörssihinnan mukaan.

Ja jos mietit, minkä verran sinun kotisi kuluttaa sähköä, niin tässä muutama luku laskutoimitusten helpottamiseksi. Yksiön sähkönkulutus on yleensä 1 500-2 500 kWh/vuosi, rivitalossa 2 500-4 000 kWh/vuosi ja omakotitalossa 5 000-20 000 kWh/vuosi, lämmitysmuodosta riippuen.

Kun haluat verrata Lumme Energian kWh-hintoja, näet ne ja kaikki sähkösopimuksemme näppärästi Sähkösopimus-sivultamme.

Sähköä tuotetaan monella eri tavalla. Pohjoismaiden yleisimmät tuotantotavat ovat vesivoima, ydinvoima ja tuuli. Suomessa sähköä tehdään myös polttamalla puuta, turvetta ja hiiltä, joskin hiilen ja turpeen käytöstä ollaan hiljalleen luopumassa. Lue lisää sähkön alkuperästä blogistamme! 

Kun teet sähkösopimuksen kanssamme voit itse valita miten käyttämäsi sähkö on tuotettu. Meiltä saat esimerkiksi vedellä ja tuulella tuotettua sähköä. Jos tuotantotapaa ei ole erikseen mainittu sopimusvaihtoehdossa, sähkö on yleensä tuotettu näitä kaikkia tuotantotapoja hyödyntämällä.

Jos olet muuttamassa, asioi chatissa tai soita  0800 90110, niin päätämme sopimuksesi haluamaasi päivään. Voit myös samalla tehdä kanssamme sähkösopimuksen uuteen kotiisi. Tiesithän, että Lumme Energian vanhan kodin määräaikaisen sähkösopimuksen voi ottaa mukaan myös uuteen kotiin? Hyödyt siitä silloin, kun sähkön markkinahinta on noussut sopimuksen tekemisen jälkeen.

Sähkömarkkinalain mukaan vähittäismyyjän, jolla on huomattava markkinavoima jakeluverkonhaltijan vastuualueella, on toimitettava vastuualueella sähköä. Lumme Energian toimitusvelvollinen tuote on Pörssisähkö.

Saat sähkölaskun yhden tai kahden kuukauden välein. Laskutusrytmi määräytyy käyttöpaikkasi vuosittaisen kulutuksen mukaan.

Vuosikulutus / Laskujen lukumäärä
alle 12 000 kWh  / 6 laskua vuodessa
yli 12 000 kWh /  12 laskua vuodessa

Lasku on aina mahdollista saada joka kuukausi. Huomioithan, että joissakin sopimuksissa, kuten esimerkiksi Tunti Lumme-sopimuksessa, edellytetään kuukausilaskutusta.

Sähkölaskusi eräpäivä on 14 pv laskun päiväyksestä. Eräpäivä on aina samaan aikaan kuukaudesta laskutusrytmisi mukaan yhden tai kahden kuukauden välein.

Haluatko sähköistää sähkölaskusi? Voit ehdottomasti vaihtaa laskusi e-laskuksi! E-lasku tulee perille ilman postinjakeluviiveitä eikä katoa muiden papereiden joukkoon.

Voit tilata e-laskun näppärästi joko omassa verkkopankissasi tai nyt myös OmaLumme -palvelussa samalla, kun hoidat muutkin sähköasiasi.

Huomioithan, että ennen e-laskuvaltuutuksen tekemistä lähetetyt laskut tulee maksaa tilisiirtona. Voit sopia verkkopankissasi, veloitetaanko lasku automaattisesti vai vasta hyväksymisen jälkeen. Tarvittaessa voit kysyä lisäohjeita omasta pankistasi.

Kyllä voit saada. Ota yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse 0800 90110 (24/7) tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lumme-energia.fi . Ulkomailta soitettaessa asiakaspalvelumme numero on +358 102 1041 (arkisin klo 8-16).

Jos tarvitset apuja laskun maksamiseen liittyen tai sinun on tarve sopia esimerkiksi sopia maksusuunnitelmasta, Ropo Capitalin asiakaspalvelu palvelee sinua

Puhelimitse: 09 2315 0462, arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-15

Sähköpostitse: energia@ropocapital.fi

Lumme Energialta saat hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen

Meiltä saat sähkösopimuksen yhtä lailla keskelle kaupungin sykettä kuin metsän siimekseen mökille. Oli asuinpaikkasi sitten Espoo, Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kotka, Kuopio, Lappeenranta, Lahti, Mikkeli, Oulu, PoriRovaniemi, Tampere, Turku, Vaasa, Vantaa tai joku ihan muu, me palvelemme kaikkialla Suomessa.

Tee sähkösopimus