Sähkösopimus

Tervetuloa sähköostoksille! Jos etsit kotimaista ja ekologista sähköä olet tullut oikeaan paikkaan.

Lumme Energia on suomalainen energiayhtiö, joka tarjoaa valoa ja energiaa suomalaisiin koteihin, vapaa-ajan asuntoihin ja yrityksiin. 

Me olemme mukana luomassa ekologisempaa ja ympäristöystävällisempää Suomea. Tältä sivulla löydät kaikki tarjoamamme sähkösopimukset.

Sähkön arvonlisävero alenee 24 prosentista 10 prosenttiin ajalle 1.12.2022-30.4.2023. Arvonlisävero nousee takaisin 24 prosenttiin 1.5.2023 alkaen.

Millainen sähkösopimus sopisi juuri sinulle?

Tässä muutama vinkki sähkösopimuksen valintaan eri elämätilanteisiin:

  • Etenkin muuttajalle ja opiskelijalle sähkön hinnalla voi olla iso merkitys. Sähkön hintoja vertailemalla ja eri vaihtoehtoihin tutustumalla löydät juuri sinulle sopivan sopimuksen. 
  • Kurkkaa muuttaja-sivullemme ja nappaa mukaasi sähkösopimuksen lisäksi hyviä vinkkejä muuttopuuhiin!
  • Jos sydämesi sykkii ympäristölle, valitse ekologinen sähkö. Ekologisella sähköllä ja valinnoilla vaikutat. 
  • Voit tehdä sähkösopimuksen kätevästi netissä täyttämällä valitsemasi sähkösopimuksen lomakkeen silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Kannattaako sähkön hintojen vertailu?

Sähkön hintojen vertailu on aina järkevää. Suomessa sähkön hintaerot ovat eri toimijoiden välillä kuitenkin melko pieniä. Tällöin voit miettiä myös muita itsellesi tärkeitä asioita, kuten kotimaisuutta, vastuullisuutta ja ekologisuutta.

Hyvää energiaa ja rahanarvoisia etuja arkeen – tätä kaikkea saat Lumme Energian asiakkaana!

Asiakkaanamme käytössäsi on kattava asiakaspalvelu ja erilaisia etuuksia arjen piristämiseksi. Tutustu!

Tutustu etuihin ja poimi parhaat

Usein kysytyt kysymykset sähkösopimuksista

Uusi sähkösopimus ja mitä sinun tulee tehdä? Oletko muuttamassa? Tai kiinnostunut sähkön vastuullisuudesta? Vai oletko muuten miettimässä sähkösopimuksen tekemistä tai kilpailuttamista?

Sähköasiat eivät ole ihmisen elämässä suinkaan niitä jatkuvassa pohdinnassa olevia asioita. Mutta silloin kun sähköjuttuja pitää hoitaa, on hyvä kun perusasiat löytyvät helposti netistä. Siksi me Lumme Energialla haluamme helpottaa elämääsi listaamalla usein esiin tulevia kysymyksiä sähköön ja sähkösopimuksiin liittyen. Toivottavasti löydät apua alla olevasta kysymys-vastauslistasta.

Sähkösopimuksen teet helpoiten nettisivuillamme osiossa Sähkösopimus.

Tarvitset vain omat henkilötietosi ja osoitteen, johon haluat tehdä sopimuksen. Sopimuksen tekeminen onnistuu lähes mihin tahansa osoitteeseen Suomessa.

Huomaat, että sopimusvaihtoehtoja on useita ja hintaerot ovat niissä yleensä pieniä. Voit huoletta valita itsellesi mieluisan sähkösopimuksen. Mikäli meillä tulee kysyttävää sopimuksestasi, olemme sinuun yhteydessä. Myös nettisivujemme Chat-asiakaspalvelijat auttavat mielellään sopivan sopimustyypin valinnassa.

Jos sopimuksen tekeminen netissä tuntuu hankalalta tai jokin askarruttaa, voit tehdä sähkösopimuksen myös soittamalla asiakaspalveluumme 0800 90110 (24/7).

Sähkösopimuksia on toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia. Määräaikaiset sopimuksemme ovat yleensä vuoden tai 2 vuoden mittaisia. Määräaikaisessa sopimuksessa kuukausimaksu ja sähkön hinta pysyvät samana koko sopimuskauden ajan ja olet turvassa hintojen vaihteluilta. Kun sopimuskautesi päättyy, olemme sinuun yhteydessä ja tarjoamme sähkösopimuksen päivittämistä. Mikäli et sopimuskauden päätyttyä ole tehnyt muutoksia sähkösopimukseesi, sopimus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana.

Jos muutat pois, määräaikainen sopimuksesi päättyy, vaikka sopimuskautta olisi vielä jäljellä. Muista tehdä sähkösopimus uuteen kotiisi jo ennen muuttoa.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on irtisanottavissa 14 vrk irtisanomisajalla ja toisin kuin määräaikaisessa sähkösopimuksessa, sopimuksen hinta voi muuttua 30 vrk päästä sähköyhtiön ilmoituksesta.

Meiltä saat sähkön opiskelija-asuntoosi helposti tekemällä sopimuksen netissä opiskelijasähkö-sivullamme, Chat-asiakaspalvelumme kanssa tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 0800 90110 (24/7). 
Jos muutat pois, etkä tee kanssamme uutta sopimusta, sähkösopimuksesi päättyy muuttopäivään. Muistathan tehdä sähkösopimuksen uuteen kotiisi jo ennen muuttopäivää.

Sähkön hinta koostuu sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja verosta. Sähköenergia on kulutettuun sähköön perustuva maksu. Sähkö, joka kulutetaan, täytyy myös siirtää ja siksi maksat omalle sähköverkkoyhtiöllesi siirtomaksun.

Voit itse valita yhtiön, jolta ostat sähköenergiasi, mutta et sähköverkkoyhtiötä. Olet siis aina sen verkkoyhtiön asiakas, jonka alueella asuntosi sijaitsee ja maksat sähkön siirrosta heidän hinnastonsa mukaan. Sähkön myynnin taas voit ostaa Lumme Energialta lähes mihin tahansa Suomessa. Halutessasi hoidamme myös sopimuksesi sähköverkkoyhtiön kanssa.

Koska sähköenergiayhtiö ja sähköverkkoyhtiö monesti ovat eri, saat sähköstä laskun sekä sähkönmyyjältäsi että sähkönsiirtoyhtiöltä.

Sähköä tuotetaan monella eri tavalla. Pohjoismaiden yleisimmät tuotantotavat ovat vesivoima, ydinvoima ja tuuli. Suomessa sähköä tehdään myös polttamalla puuta, turvetta ja hiiltä, joskin hiilen ja turpeen käytöstä ollaan hiljalleen luopumassa. Lue lisää sähkön alkuperästä blogistamme! 

Kun teet sähkösopimuksen kanssamme voit itse valita miten käyttämäsi sähkö on tuotettu. Meiltä saat esimerkiksi vedellä, tuulella ja puulla tuotettua sähköä. Jos tuotantotapaa ei ole erikseen mainittu sopimusvaihtoehdossa, sähkö on yleensä tuotettu näitä kaikkia tuotantotapoja hyödyntämällä.

Jos olet muuttamassa, asioi chatissa tai soita  0800 90110, niin päätämme sopimuksesi haluamaasi päivään. Voit myös samalla tehdä kanssamme sähkösopimuksen uuteen kotiisi. Tiesithän, että Lumme Energian vanhan kodin määräaikaisen sähkösopimuksen voi ottaa mukaan myös uuteen kotiin? Hyödyt siitä silloin, kun sähkön hinta on noussut.

Sähkömarkkinalain mukaan vähittäismyyjän, jolla on huomattava markkinavoima jakeluverkonhaltijan vastuualueella, on toimitettava vastuualueella sähköä. Lumme Energian toimitusvelvollinen tuote on Pörssisähkö.

Saat sähkölaskun yhden tai kahden kuukauden välein. Laskutusrytmi määräytyy käyttöpaikkasi vuosittaisen kulutuksen mukaan.

Vuosikulutus / Laskujen lukumäärä
alle 12 000 kWh  / 6 laskua vuodessa
yli 12 000 kWh /  12 laskua vuodessa

Lasku on aina mahdollista saada joka kuukausi. Huomioithan, että joissakin sopimuksissa, kuten esimerkiksi Tunti Lumme-sopimuksessa, edellytetään kuukausilaskutusta.

Sähkölaskusi eräpäivä on 14 pv laskun päiväyksestä. Eräpäivä on aina samaan aikaan kuukaudesta laskutusrytmisi mukaan yhden tai kahden kuukauden välein.

Voit halutessasi vastaanottaa laskun suoraan omaan verkkopankkiisi e-laskuna. Saadaksesi sähkölaskut jatkossa e-laskuna, sinun tulee solmia e-laskuvaltuutus omassa verkkopankissasi. Sopimusta tehdessäsi tarvitset tunnistetiedoksi viimeisimmän laskusi viitenumeron.

Huomioithan, että ennen e-laskuvaltuutuksen tekemistä lähetetyt laskut tulee maksaa tilisiirtona. Voit sopia verkkopankissasi, veloitetaanko lasku automaattisesti vai vasta hyväksymisen jälkeen. Tarvittaessa voit kysyä lisäohjeita omasta pankistasi.

Kyllä voit saada. Ota yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse 0800 90110 (24/7) tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lumme-energia.fi . Ulkomailta soitettaessa asiakaspalvelumme numero on +358 102 1041 (arkisin klo 8-16).

Jos tarvitset apuja laskun maksamiseen liittyen tai sinun on tarve sopia esimerkiksi sopia maksusuunnitelmasta, Ropo Capitalin asiakaspalvelu palvelee sinua

Puhelimitse: 09 2315 0462, arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-15

Sähköpostitse: energia@ropocapital.fi