Lumme Energia on kotimainen energiayhtiö, joka tarjoaa hyvää energiaa joka tasolla koteihin, mökeille ja yrityksiin. 

Lumme Energialta saat sähkösopimuksen jokaiseen tarpeeseen. Kun haet sähkötarjousta, haluat vertailla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, kilpailuttaa nykyisen sopimuksesi tai mietit mikä sähkösopimus kannattaa tehdä - olet tullut oikeaan paikkaan.
Tältä sivulta löydät kaikki tarjoamamme sähkösopimukset.

Arvostelu_M
Maik
Näiden kanssa hommat toiminut jo vuosia, vahva suositus ja luotettava sähkönmyyjä näinä aikoina.
Arvostelu_E
Eero
Olen moni vuotinen asiakas palvelu on ollut ensiluokkaista
Markku
Markku
Sopimuksen teko oli selkeä ja vaivaton hoitaa. Nyt saa talvikin tulla ku soppari on kohdallaan.

Millainen sähkösopimus sopisi juuri sinulle?

Sähkösopimuksen vertailu kannattaa aina, jotta löytää itselleen sopivan vaihtoehdon. Sähkösopimuksia on määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia. Määräaikaisia sopimuksia on esimerkiksi 6kk, 12kk ja 24kk. Lisäksi tuotantomuoto voi vaihdella eri sopimusten välillä. Suosituimpia sähkösopimuksiamme ovat uusiutuvilla energialähteillä tuotetut vaihtoehdot. Sähkösopimuksen kilpailutuksessa kannattaa huomioida myös se, asutko kerros-, rivi- tai omakotitalossa. Tässä muutama vinkki sähkösopimuksen valintaan eri elämätilanteisiin:

Sähkösopimus muuttajalle

Oletko muuttopuuhissa? Tee muuttajalle sopiva sähkösopimus Lumme Energian kanssa jo tänään, niin varmistat, että muuttopäiväsi sujuu valoisissa merkeissä!

Sähkösopimus opiskelijalle

Lumme Energian opiskelijan sähkösopimuksella pidät huolen, että laitteet latautuvat ja valoa riittää, jotta voit keskittyä siihen, mikä on oikeasti tärkeää.

Sähkösopimus sinulle

Mietitkö, minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä kerrostaloon, entä omakotitaloon? Mitä eroa on toistaiseksi voimassa olevalla ja määräaikaisella sopimuksella? Katso blogistamme vinkit sähkösopimusten vertailuun.

Kannattaako sähkön hintojen vertailu?

Sähkön hintojen vertailu on aina järkevää. Jos ajatuksissasi on kilpailuttaa sähkösopimus muista, että Suomessa sähkön hintaerot ovat eri toimijoiden välillä yleensä pieniä. Tällöin voit miettiä muita itsellesi tärkeitä asioita, kuten kotimaisuutta, vastuullisuutta ja ekologisuutta.

Hyvää energiaa ja rahanarvoisia etuja arkeen – tätä kaikkea saat Lumme Energian asiakkaana!

Asiakkaanamme käytössäsi on kattava asiakaspalvelu ja erilaisia etuuksia arjen piristämiseksi. Tutustu!

Tutustu etuihin ja poimi parhaat

Usein kysytyt kysymykset sähkösopimuksista

Uusi sähkösopimus ja mitä sinun tulee tehdä? Oletko muuttamassa? Mietitkö, mitä eroa on määräaikaisella tai toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella? Tai oletko muuten miettimässä sähkösopimuksen vaihtamista, vertailemista tai kilpailuttamista?

Sähköasiat eivät ole ihmisen elämässä suinkaan niitä jatkuvassa pohdinnassa olevia asioita. Mutta silloin kun sähköjuttuja pitää hoitaa, on hyvä kun perusasiat löytyvät helposti netistä. Siksi me Lumme Energialla haluamme helpottaa elämääsi listaamalla usein esiin tulevia kysymyksiä sähköön ja sähkösopimuksiin liittyen. Toivottavasti löydät apua alla olevasta kysymys-vastauslistasta.

Sähkösopimuksen teet helpoiten nettisivuillamme osiossa Sähkösopimus.

Tarvitset vain omat henkilötietosi ja osoitteen, johon haluat tehdä sopimuksen. Sopimuksen tekeminen onnistuu lähes mihin tahansa osoitteeseen Suomessa.

Sopimusvaihtoehtoja on useita, määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia ja hintaerot ovat niissä yleensä pieniä.

Voit huoletta valita itsellesi mieluisan sähkösopimuksen. Mikäli meillä tulee kysyttävää sopimuksestasi, olemme sinuun yhteydessä. Myös nettisivujemme Chat-asiakaspalvelijat auttavat mielellään sopivan sopimustyypin valinnassa.

Jos sopimuksen tekeminen netissä tuntuu hankalalta tai jokin askarruttaa, voit tehdä sähkösopimuksen myös soittamalla asiakaspalveluumme 0800 90110 (24/7).

Sähkösopimuksia on toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisia. Määräaikaisia sopimuksia on esimerkiksi 6kk, 12kk ja 24kk. Määräaikaisessa sähkösopimuksessa kuukausimaksu ja sähkön hinta pysyvät samana koko sopimuskauden ajan ja olet turvassa hintojen vaihteluilta. Kun sopimuskautesi päättyy, olemme sinuun yhteydessä ja tarjoamme sähkösopimuksen päivittämistä. Mikäli et sopimuskauden päätyttyä ole tehnyt muutoksia sähkösopimukseesi, sopimus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana, kulloinkin voimassa olevan perushinnaston mukaisesti.

Jos muutat pois, määräaikainen sopimuksesi päättyy, vaikka sopimuskautta olisi vielä jäljellä. Muista tehdä sähkösopimus uuteen kotiisi jo ennen muuttoa.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on irtisanottavissa 14 vrk irtisanomisajalla ja toisin kuin määräaikaisessa sähkösopimuksessa, sopimuksen hinta voi muuttua 30 vrk päästä sähköyhtiön ilmoituksesta.

Kun mietit, minkälainen sähkösopimus kerrostaloon kannattaa tehdä, vastaus on  kiinteähintainen Sähköpaketti, jossa tiedät joka kuukausi etukäteen sähkölaskusi loppusumman. Sähköpaketti on kerrostaloasujien kesken suosituin valinta, sen helppoudesta, ekologisuudesta ja edullisesta ja ennustettavasta hinnasta johtuen. Sähköpaketti-sopimus on voimassa toistaiseksi, eli voit halutessasi irtisanoa sen 14 vrk irtisanomisajalla.

Kerrostaloasukkaan, kuten muidenkin, kannattaa aina suosia uusiutuvilla energialähteillä tuotettuja sähkösopimuksia, joista ympäristö kiittää.💚

Oletko epävarma siitä, kuinka paljon kerrostalossa kuluu sähköä? Tarkista blogistamme, mikä on kerrostaloasunnon normaali sähkönkulutus.

Sähkösopimus omakotitaloon kannattaa valita huolellisesti, sillä valintaan liittyy moni tekijä, kuten talon koko, lämmitysmuoto, asukasmäärä ja sähkön kulutustottumukset. Isossa omakotitalossa ja suurella sähkönkulutuksella määräaikainen, kiinteähintainen sähkösopimus, jossa sähköstä veloitetaan käytön mukaan, voi olla hyvä valinta. Tällöin sähkön hinta pysyy samana määräaikaisen sopimuskauden ajan ja kulutuksella voi vaikuttaa laskun loppusummaan.

Aina kannattaa suosia uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, ja tämä pätee myös, kun valitset sähkösopimusta omakotitaloon. Esimerkkejä uusiutuvan energian sähkösopimuksista ovat Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö.💚

Jos taloudessa on vähemmän asukkaita tai sähkönkulutus on pienempi, tai sinulla on mahdollisuus ohjata sähkönkäyttöä edullisille tunneille, pörssisähkösopimus voi olla hyvä sähkösopimus omakotitaloon. Pörssisähkösopimus on helposti kokeiltavissa, sillä se on voimassa toistaiseksi. Jos toteat, että pörssisähkö ei ole sinua varten, voit helposti vaihtaa sen toiseen sopimustyyppiin. Tutustu Pörssisähkö EKO ja Pörssisähkö-sähkösopimuksiimme.

Sähkösopimus rivitaloon kannattaa vertailla kiinteähintaisista sopimuksista, kuten Tuuli-, Vesi tai Olympiasähköstä, joissa sähköstä veloitetaan käytön mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkön hinta pysyy samana määräaikaisen sopimuskauden ajan ja voit omalla kulutuksella vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan.

Yllä mainitut sähkösopimukset sopivat sinulle hyvin myös, kun haluat olla varma, että sähkösi on tuotettu kestävästi ja ympäristöä kuormittamatta.💚 Valitsemalla ekologisen sähkösopimuksen rivitaloon voit nauttia asumisesta hyvillä mielin ja samalla tehdä ympäristöystävällisen valinnan.

Oletko epävarma siitä, kuinka paljon rivitalossa kuluu sähköä? Tarkista blogistamme, kuinka paljon tyypillinen sähkönkulutus rivitalossa on.

Sähkösopimus mökille kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon mökillä käytetään sähköä ja käytetäänkö sähköä ympäri vuoden vai vain sesonkiaikoina. Hyvä sähkösopimus mökille on kiinteähintainen, määräaikainen sähkösopimus, jossa sähköstä veloitetaan käytön mukaan. Tällöin sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan ja voit kulutusta ohjaamalla vaikuttaa suoraan sähkölaskusi loppusummaan.

Ympäristöystävällisyydestä välittävälle mökin sähkösopimuksen valinta on tärkeä asia. Onneksi on olemassa sopimuksia, jotka tukevat kestävää elämäntapaa. Näitä ovat esimerkiksi Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö. 💚 Valitsemalla sopivan sähkösopimuksen mökille voit nauttia vapaa-ajastasi ilman huolta ympäristön kuormittamisesta.

Sähkösopimus muuttajalle kannattaa valita omien tarpeiden mukaan, ottaen huomioon muun muassa asunnon koko ja tuleva sähkönkulutus.

Pieniin asuntoihin, kuten kerrostaloasuntoihin tai opiskelijayksiöihin, joissa sähkönkulutus on yleensä vähäistä, muuttajalle sopii parhaiten kiinteähintainen sopimus, kuten esimerkiksi Sähköpaketti, jossa tiedät joka kuukausi etukäteen sähkölaskusi loppusumman, sillä se on aina sama. Tällainen sopimus tekee sähkölaskun ennakoitavuudesta helpompaa.

Isompiin asuntoihin, kuten omakotitaloihin tai rivitaloihin, joissa sähkönkulutus on suurempi ja asukkaita useampi, muuttajan voi olla hyvä valita kiinteähintainen sähkösopimus, jossa sähköstä veloitetaan käytön mukaan. Tällöin sähkön hinta pysyy samana määräaikaisen sopimuskauden ajan ja kulutuksella voi vaikuttaa laskun loppusummaan. Tällaisia sopimuksia ovat esimerkiksi Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö.

Pörssisähkösopimus voi olla sähkösopimus muuttajalle, jos taloudessa on vähemmän asukkaita tai sähkönkulutus on pienempi, tai jos on mahdollisuus ohjata sähkönkäyttöä edullisille tunneille. Pörssisähkösopimus on helppo kokeilla, sillä se on voimassa toistaiseksi, ja sen voi tarvittaessa vaihtaa toiseen sopimustyyppiin. Tutustu Pörssisähkö EKO ja Pörssisähkö-sähkösopimuksiimme.

Muutit mistä vain ja mihin vain, aina kannattaa suosia uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Esimerkkejä uusiutuvan energian sähkösopimuksista ovat Tuulisähkö, Vesisähkö ja Olympiasähkö.💚

Muistathan myös, että Lumme Energian vanhan kodin määräaikaisen sähkösopimuksen voi ottaa mukaan myös uuteen kotiin. Hyödyt siitä silloin, kun sähkön markkinahinta on noussut edellisen sopimuksen tekemisen jälkeen. Voit kysyä lisää chatistamme!

Kun mietit mikä sähkösopimus sopii opiskelijalle, voimme ilolla kertoa, että suosituin sähkösopimuksemme opiskelijoiden keskuudessa on Sähköpaketti. Se on tuotettu 100% uusiutuvilla energialähteillä ja siinä on kiinteä kuukausimaksu, eli tiedät sähkölaskusi summan joka kuukaudelle etukäteen. Sähköpaketti-sopimus on voimassa toistaiseksi ja siinä on 14 vuorokauden irtisanomisaika.

Pienen asunnon sähkösopimuksessa hintaero eri sähkösopimusten välillä on yleensä pieni, joten voit miettiä valinnassasi itsellesi tärkeitä arvoja. Jos sydämesi sykkii ympäristölle sinulle voi sopia myös ekologinen Tuuli-Vesi- tai Olympiasähkö.

Meiltä saat sähkösopimuksen opiskelijalle helposti tekemällä sopimuksen netissä Opiskelijasähkö-sivullamme, Chat-asiakaspalvelumme kanssa tai soittamalla asiakaspalvelunumeroomme 0800 90110 (24/7).

Muistathan tehdä sähkösopimuksen uuteen kotiisi hyvissä ajoin ennen muuttopäivää!

Sähkön hinta koostuu sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja verosta. Sähköenergia on kulutettuun sähköön perustuva maksu. Sähkö, joka kulutetaan, täytyy myös siirtää ja siksi maksat omalle sähköverkkoyhtiöllesi siirtomaksun.

Voit itse valita yhtiön, jolta ostat sähköenergiasi, mutta et sähköverkkoyhtiötä. Olet siis aina sen verkkoyhtiön asiakas, jonka alueella asuntosi sijaitsee ja maksat sähkön siirrosta heidän hinnastonsa mukaan. Sähkön myynnin taas voit ostaa Lumme Energialta lähes mihin tahansa Suomessa. Halutessasi hoidamme myös sopimuksesi sähköverkkoyhtiön kanssa.

Koska sähköenergiayhtiö ja sähköverkkoyhtiö monesti ovat eri, saat sähköstä laskun sekä sähkönmyyjältäsi että sähkönsiirtoyhtiöltä.

Sähkön hintaan vaikuttaa useampi asia.  Sähkön hinnan nousut ja laskut myötäilevät sähköntuotannon kustannuksia ja sähköenergian tarvetta. Esimerkiksi vuonna 2022 sähkön hinnassa oli poikkeuksellisen suurta vaihtelua.

Kysynnän ja tarjonnan lisäksi sähkön hintaan vaikuttavat monet tuotantoon liittyvät tekijät, kuten sähkön tuotannossa käytettyjen polttoaineiden hinnat sekä mahdolliset voimalaitosten huoltokatkot. Erityisesti uusiutuvien energialähteiden kautta tuotetussa sähkössä sääolosuhteet vaikuttavat vesi- ja tuulivoimaloiden tuotantotilanteeseen. Sähkön hinnan muodostumiseen vaikuttavat myös sähkön kysyntä ja Suomeen tuotavan sähkön siirtokapasiteetin rajallisuus. Lue lisää sähkön hintakehityksestä täältä.

Oletko joskus miettinyt, mitä tarkoittaa kWh-hinta? kWh on yksinkertaisesti mittayksikkö, joka kuvaa sähkölaitteen käyttöä yhden kilowatin verran yhden tunnin ajan. Eli jos sinulla on esimerkiksi 1000 watin laite, ja käytät sitä tunnin ajan, olet käyttänyt yhden kilowattitunnin sähköä! Helppoa kuin heinänteko, eikö vain?

Sähkön hinta ilmoitetaan yleensä sentteinä per kilowattitunti, joten kun vertaat eri sopimuksia, tarkista, mihin hintaan saat kutakin kilowattituntia. kWh-hinta voi vaihdella esimerkiksi vuodenaikojen, sähköntuotannon saatavuuden, kulutusmäärien tai pörssihinnan mukaan.

Ja jos mietit, minkä verran sinun kotisi kuluttaa sähköä, niin tässä muutama luku laskutoimitusten helpottamiseksi. Yksiön sähkönkulutus on yleensä 1 500-2 500 kWh/vuosi, rivitalossa 2 500-4 000 kWh/vuosi ja omakotitalossa 5 000-20 000 kWh/vuosi, lämmitysmuodosta riippuen.

Kun haluat verrata Lumme Energian kWh-hintoja, näet ne ja kaikki sähkösopimuksemme näppärästi Sähkösopimus-sivultamme.

Sähköä tuotetaan monella eri tavalla. Pohjoismaiden yleisimmät tuotantotavat ovat vesivoima, ydinvoima ja tuuli. Suomessa sähköä tehdään myös polttamalla puuta, turvetta ja hiiltä, joskin hiilen ja turpeen käytöstä ollaan hiljalleen luopumassa. Lue lisää sähkön alkuperästä blogistamme! 

Kun teet sähkösopimuksen kanssamme voit itse valita miten käyttämäsi sähkö on tuotettu. Meiltä saat esimerkiksi vedellä ja tuulella tuotettua sähköä. Jos tuotantotapaa ei ole erikseen mainittu sopimusvaihtoehdossa, sähkö on yleensä tuotettu näitä kaikkia tuotantotapoja hyödyntämällä.

Onko sinulla määräaikainen sähkösopimus, jonka haluat irtisanoa? Määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden, vaan sopimus sitoo sekä asiakasta että sähkönmyyjää määräaikaisen sopimuskauden ajan. Määräaikainen sopimus voi päättyä kesken sopimuskauden vain, jos olet muuttamassa. Muuttotilanteessa voit päättää sopimuksen tai ottaa sen mukanasi uuteen kotiin. 

Jos olet muuttamassa, asioi OmaLumme-palvelussa, chatissa tai soita  0800 90110, niin päätämme sopimuksesi haluamaasi päivään. Voit myös samalla tehdä kanssamme sähkösopimuksen uuteen kotiisi. Tiesithän, että Lumme Energian vanhan kodin määräaikaisen sähkösopimuksen voi ottaa mukaan myös uuteen kotiin? Hyödyt siitä silloin, kun sähkön markkinahinta on noussut sopimuksen tekemisen jälkeen.

Haluatko irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen? Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla tai vaihtaa toiseen sopimustyyppiin milloin vain. Teet muutoksia sopimuksiisi helposti OmaLumme-palvelussa.

Sähkömarkkinalain mukaan vähittäismyyjän, jolla on huomattava markkinavoima jakeluverkonhaltijan vastuualueella, on toimitettava vastuualueella sähköä. Lumme Energian toimitusvelvollisia tuotteita ovat perushinnastolla olevat tuotteet ja Pörssisähkö.

Saat sähkölaskun yhden tai kahden kuukauden välein. Laskutusrytmi määräytyy käyttöpaikkasi vuosittaisen kulutuksen mukaan.

Vuosikulutus / Laskujen lukumäärä
alle 12 000 kWh  / 6 laskua vuodessa
yli 12 000 kWh /  12 laskua vuodessa

Lasku on aina mahdollista saada joka kuukausi. Huomioithan, että joissakin sopimuksissa, kuten esimerkiksi Tunti Lumme-sopimuksessa, edellytetään kuukausilaskutusta.

Sähkölaskusi eräpäivä on 14 pv laskun päiväyksestä. Eräpäivä on aina samaan aikaan kuukaudesta laskutusrytmisi mukaan yhden tai kahden kuukauden välein.

Haluatko sähköistää sähkölaskusi? Voit ehdottomasti vaihtaa laskusi e-laskuksi! E-lasku tulee perille ilman postinjakeluviiveitä eikä katoa muiden papereiden joukkoon.

Voit tilata e-laskun näppärästi joko omassa verkkopankissasi tai nyt myös OmaLumme -palvelussa samalla, kun hoidat muutkin sähköasiasi.

Huomioithan, että ennen e-laskuvaltuutuksen tekemistä lähetetyt laskut tulee maksaa tilisiirtona. Voit sopia verkkopankissasi, veloitetaanko lasku automaattisesti vai vasta hyväksymisen jälkeen. Tarvittaessa voit kysyä lisäohjeita omasta pankistasi.

Kyllä voit saada. Ota yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse 0800 90110 (24/7) tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@lumme-energia.fi . Ulkomailta soitettaessa asiakaspalvelumme numero on +358 102 1041 (arkisin klo 8-16).

Jos tarvitset apuja laskun maksamiseen liittyen tai sinun on tarve sopia esimerkiksi sopia maksusuunnitelmasta, Ropo Capitalin asiakaspalvelu palvelee sinua

Puhelimitse: 09 2315 0462, arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-15

Sähköpostitse: energia@ropocapital.fi

Lumme Energialta saat hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen

Meiltä saat sähkösopimuksen yhtä lailla keskelle kaupungin sykettä kuin metsän siimekseen mökille. Oli asuinpaikkasi sitten Espoo, Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kotka, Kuopio, Lappeenranta, Lahti, Mikkeli, Oulu, PoriRovaniemi, Tampere, Turku, Vaasa, Vantaa tai joku ihan muu, me palvelemme kaikkialla Suomessa.

Tee sähkösopimus