Muuttajan tietopaketti

Oletko muuttamassa ja sähkösopimus vielä tekemättä uuteen kotiisi? Lue tietopakettimme aiheesta!

Oletko jo Lumme Energian asiakas?

Siirrä nykyinen sähkösopimuksesi tulevaan osoitteeseesi tai päivitä nykyinen sopimuksesi uuteen kotiisi sopivaksi OmaLumme -palvelussamme.

Oletko uusi asiakas? Tervetuloa!

Muuttopuuhissa, mutta sähkösopimus vielä tekemättä? Katso suosituimmat muuttajan sähkösopparit ja tee tilaus.

Tulikohan kaikki pakattua?

Oletko muuttamassa ja mietitkö mitä kaikkea pitää tehdä ennen muuttoa,  muuttopäivänä ja muuton jälkeen? 

Laadimme sinulle avuksi tulostettavan muuttajan muistilistan, johon voit helposti merkitä tehdyt asiat. Tilaa lista sähköpostiisi alla olevan linkin kautta.

Lataa muistilista

Muuttajan tietopaketti

Muuttoon valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta muuttosi sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Haluamme Lumme Energialla olla tukenasi arjen eri tilanteissa ja siksi kokosimme avuksesi kaiken oleellisen sähkösopimuksiin ja muuttamiseen liittyen, niin muutostasi tulee onnistunut ja positiivinen kokemus. Käymme sivullamme läpi tärkeitä asioita, kuten kaikki sopimus- ja ilmoitusasiat, jotka sinun tulee tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Uusi sähkösopimus on solmittava hyvissa ajoin ennen muuttoa. Sähkösopimus sinun kannattaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen kotiisi muuttoon mennessä.

Ota sähkösopimus muuton yhteyteen vaivattomasti Lumme Energialta!

Lue vinkkejämme muuttoon liittyen!

19.05.2021 | muutto

Miten valita sähkösopimus?

Ensisijaisesti sähkösopimus tehdään aina omien tarpeiden pohjalta. Pitää huomioida asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu suuruus sekä muut...

01.12.2020 | muutto

Elämäsi tuparit - Vinkit tuparien järjestämiseen

Onnea uuteen kotiin! Pidä uuden asuntosi avajaiset kutsumalla ystävät ja perhe juhlimaan uutta kotia kanssasi. Olemme koonneet avuksesi listan...

25.11.2020 | muutto

Muuttopäivän To-do-lista

Muuttopäivä on vihdoinkin koittanut! Nyt olet valmis hyvästelemään vanhan kotisi ja asettumaan uuteen kotiin! Mahtavaa, eikö totta! Vielä on...

1

Ensimmäinen sähkösopimukseni

Oletko muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiisi? Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on merkittävä askel elämässä. Muuttaessa ensiasuntoon tai uuteen kotiin tulee myös sähkösopimuksen tekeminen ajankohtaiseksi. Pääsääntöisesti sähkösopimukset ovat joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia. Esimerkiksi kiinteähintainen ja määräaikainen sähkösopimus muuttoon on voimassa ennalta sovitun ajan ja sähköyhtiö takaa saman hinnan sopimuskauden ajaksi. Sähkösopimuksen valintaa tehdessä, on hyvä myös miettiä minkälaiset arvot omalla kohdalla vaikuttavat sähköyrityksen valintaan.

Kokosimme sinulle tietopaketin sähkösopimuksista, jotta sinun olisi helpompi lähteä tekemään ensimmäinen oma sähkösopimuksesi. Lue, mitä kaikkea ensimmäinen sopimus pitää sisällään ja minkälaisia sähkösopimuksia on olemassa. 

 

2

Minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä?

Muuton yhteydessä on hyvä hetki tarkistaa oma sähkösopimus ja pohtia, mitkä seikat sinun kohdallasi vaikuttavat sähköyhtiön valintaan? Sähkösopimusten kilpailutus on yksi keino tarkastella sopimuksia hintanäkökulmasta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että varsinkin kerros- ja rivitaloasunnoissa sähkönkulutuksen taso on melko pientä ja näin ollen pienet hintaerot eivät tuo huomattavia säästöjä.

Sähkösopimuksia on olemassa käytännössä kahdenlaisia: määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Lisäksi on olemassa kohderyhmille suunnattuja ja eri energian tuottamistapoihin perustuvia sopimuksia. Tällaisia voivat olla opiskelijasähkö, sähkösopimus mökille, puusähkö, tuulisähkö tai vesisähkö. Näistä sinun tulee valita sinun tarpeitasi parhaiten palveleva sähkösopimus uuteen kotiisi. Lue minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä tai ota meihin yhteyttä, niin valitaan sinulle sopiva sähkösopimus!

3

Mitä sopimuksia pitää tehdä ennen muuttoa?

Onnistunut muutto on aina hyvin suunniteltu kokonaisuus! Oleellista on tietää, mitä eri sopimuksia ja ilmoituksia viranomaisille pitää tehdä ennen muuttoa. Monet sopimus- ja ilmoitusasiat ovat hoidettavissa hyvissä ajoin. Sujuvoittaaksemme  muuttoasi kokosimme sinulle avuksi lyhyen koosteen erilaisista sopimuksista ja ilmoituksista, joita sinun pitää tehdä muuttoon liittyen. Yksi tärkeimmistä ilmoituksista on muuttoilmoitus, jonka voit tehdä Digi- ja väestötietovirastoon, joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Lue mitä sopimuksia ja ilmoituksia pitää tehdä ennen muuttoa.

Meillä on sinulle avuksi myös kätevä muuttajan muistilista, jossa kerromme vinkit ja neuvot onnistuneeseen muuttoon. Muistettavaa kun riittää muuttolaatikoiden hankkimisesta loppusiivoukseen asti. Listan avulla sinun on helppo pitää kirjaa suoritetuista asioista ja varmistaa, että kaikki tulee tehtyä. Lataa muuttajan muistilista avuksesi.

4

Muuttoilmoituksen tekeminen

Muuttaminen herättää aina erilaisia tunteita. Voi olla haikeaa jättää vanha koti ja toisaalta jännittävää siirtyä uuteen kotiin ja uuteen ympäristöön. Vaikka muutossa on paljon tehtävää ja kiirettä, uuteen kotiin pääseminen on ihanaa. Muuttokiireessä moni tärkeäkin asia voi helposti unohtua. Tärkeintä on muistaa tehdä muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon, josta lähtee automaattisesti ilmoitus suoraan tiettyihin instansseihin. Sinun on myös itse muistettava ilmoittaa uusi osoite paikkoihin, joihin se ei automaattisesti päivity. Muista pitää mieli positiivisena, sillä hyvällä fiiliksellä asiat hoituvat ja muuttaminen sujuu mukavissa merkeissä. Muutto voi parhaimmillaan olla kokemus, josta jää paljon hauskoja muistoja. 

Jotta muuttaminen olisi mukavaa ja sujuvaa, kokosimme sinulle kaiken oleellisen muuttoilmoituksen tekemisestä ja listasimme kaikki paikat, joihin uusi osoite on hyvä muistaa ilmoittaa. Lue mitä ilmoituksia pitää tehdä muuttoilmoituksen lisäksi.

5

Sähkösopimuksen siirto muuttaessa

Onko muuttosi ajankohta jo selvillä? Sähkösopimus kannattaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen asuntoosi muuttoon mennessä. Samalla on helppo myös irtisanoa vanha sähkösopimuksesi. Tiesitkö, että määräaikainen sopimus raukeaa muuttosi yhteydessä jos olet muuttamassa ennen sopimuskauden loppua. Muuton yhteydessä voit siis solmia uuden määräaikaisen sopimuksen myös uuteen kotiin.

Sähkösopimus vaihtoehdot ovat lisääntyneet ja sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat monella myös omaan arvomaailmaan perustuvat lähtökohdat. Omalla kohdalla on hyvä pohtia, onko sähköyhtiön kotimaisuudella sinulle merkitystä, kuinka paljon sähköyhtiö panostaa ympäristönsuojeluun tai kuinka tärkeäksi koet asiakaspalvelun helppouden? Kun huolehdit sopimusasiat kuntoon ajoissa, on sähkö käytettävissäsi heti muuttopäivästä eteenpäin ja näin vältyt turhilta ylimääräisiltä kuluilta. Jotta muuttosi sujuisi jouhevasti, käymme seuraavaksi  läpi muutamia yleisimpiä kysymyksiä sähkösopimuksen siirtämiseen liittyen. Lue lisää sähkösopimuksen siirrosta muuton yhteydessä.

ovella rajattu 1920

 

Sähkösopimus muuttoon

Muuttajalle, jos haluat sähkösopimuksesi voimaan heti, suosittelemme toistaiseksi voimassa olevaa Pörssisähkö-sopimusta. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit vaihtaa toiseen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme vaikkapa verkkosivujemme chatilla.  

Löydä paras sähkösopimus

Lumme Energian asiakkaana saat etuja kotiin ja vapaa-aikaan

Lumme-tiimi on Lumme Energian asiakasetuohjelma, jonka tarkoitus on tuottaa iloa ja energiaa asiakkaidemme arkeen. Lumme-tiimistä löydät rahanarvoisia etuja niin kotiin kuin vapaa-aikaan. Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti Lumme-tiimiin, etujen lunastaminen vaatii vain rekisteröitymisen.

Tutustu asiakasetuihin ja palveluihin

Kun olet muuttamassa, ilmoita siitä meille  hyvissä ajoin: jos olet jo Lumme Energian asiakas, siirrä nykyinen sähkösopimuksesi tulevaan osoitteeseesi tai päivitä nykyinen sopimuksesi uuteen kotiisi sopivaksi OmaLumme -palvelussamme. Mikäli sinulla ei vielä ole Lumme Energian sähkösopimusta, tee uusi sähkösopimus verkkosivuillamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme Lumme Chatissa. Verkkosivuillamme voit myös tarkistaa, minkälainen sopimus olisi sopiva uuteen kotiisi ja tehdä tilauksen saman tien!

 

Lumme Energia sähkösopimukset
Ekologisella sähkösopimuksella voi vaikuttaa
Lataa muuttajan muistilista
Asiakaspalvelun yhteystiedot

Onnea uuteen kotiin!