Sähkösopimus muuttajalle

Oletko muuttamassa ja sähkösopimus vielä tekemättä uuteen kotiisi?

Oletko jo Lumme Energian asiakas?

Siirrä nykyinen sähkösopimuksesi tulevaan osoitteeseesi tai päivitä nykyinen sopimuksesi uuteen kotiisi sopivaksi OmaLumme -palvelussamme.

Oletko uusi asiakas? Tervetuloa!

Muuttopuuhissa, mutta sähkösopimus vielä tekemättä? Katso suosituimmat muuttajan sähkösopparit ja tee tilaus.

Sähkösopimus nopeasti muuttoon

Muuttajan sähkösopimus voimaan heti

Katso kaikki sähkösopimukset

Jos olet jo Lumme Energian asiakas, hoidat kaikki muuttoon liittyvät sähkösopimusasiat näppärästi OmaLumme-palvelussa.

Mikäli kaipaat apua sopivan sähkösopimuksen valintaan, tavoitat asiakaspalvelumme nopeimmin chatin kautta.

Chatbottimme auttaa sinua kysymyksissäsi 24/7  ja siirtää sinut tarpeen mukaan palveluneuvojan kanssa tietosuojattuun keskusteluun. 

Lumme Energian palveluneuvojat tavoitat chat-palvelun kautta arkisin klo 8.00-20.00 ja viikonloppuisin klo 10.00-18.00. 

Autamme sinua mielellään kaikissa sähkösopimuksia koskevissa asioissa ja asiakaspalvelustamme saat vastaukset nopeasti.

Tulikohan kaikki pakattua?

Oletko muuttamassa ja mietitkö mitä kaikkea pitää tehdä ennen muuttoa,  muuttopäivänä ja muuton jälkeen? 

Laadimme sinulle avuksi tulostettavan muuttajan muistilistan, johon voit helposti merkitä tehdyt asiat. Tilaa lista sähköpostiisi alla olevan linkin kautta.

Lataa muistilista

Muuttajan usein kysytyt kysymykset

Kun tiedät tarkan muuttopäivän, sähkösopimukseen liittyvät asiat kannattaa heti laittaa kuntoon. Ilmoita meille muutostasi hyvissä ajoin: jos olet jo Lumme Energian asiakas, siirrä nykyinen sähkösopimuksesi tulevaan osoitteeseesi tai päivitä nykyinen sopimuksesi uuteen kotiisi sopivaksi OmaLumme -palvelussamme. Mikäli sinulla ei vielä ole Lumme Energian sähkösopimusta, tee uusi sähkösopimus verkkosivuillamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme Lumme Chatissa. Verkkosivuillamme voit myös tarkistaa, minkälainen sopimus olisi sopiva uuteen kotiisi ja tehdä tilauksen saman tien tai käydä kurkkaamassa Sähkötarjouksemme!

Sopimuksen voit valita asuntotyypin ja asunnon koon mukaan. Jos esimerkiksi muutat rivitalosta omakotitaloon vanha sähkösopimuksesi ei välttämättä ole sopiva uuteen asuntoosi.

Sähkösopimus kannattaa tehdä noin kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen asuntoosi muuttoon mennessä ja samalla voit myös irtisanoa vanhan sähkösopimuksesi. Kun huolehdit sopimusasiat kuntoon ajoissa, sähkö on käytettävissäsi heti muuttopäivästä eteenpäin ja näin vältyt turhilta ylimääräisiltä kuluilta.

Me Lumme Energialla haluamme helpottaa muuttoasi ja siksi olemme listanneet usein esiin tulevia kysymyksiä sähköön ja sähkösopimuksiin liittyen. Toivottavasti lista auttaa sinua sähköön ja muuttamiseen liittyvissä asioissa. 

Jos olet jo muuttamassa ja sähkösopimus on vielä tekemättä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla 0800 90110 (palvelemme 24/7).

Meillä Lumme Energialla on tärkeää löytää sinun tarpeisiisi sopiva sähkösopimus. Asiakaspalvelu on avoinna 24/7 eli tavoitat meidät mihin aikaan tahansa. Soita kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkösopimuksia on olemassa käytännössä kahdenlaisia: määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Lisäksi on olemassa kohderyhmille suunnattuja ja eri energian tuottamistapoihin perustuvia sopimuksia. Tällaisia voivat olla opiskelijasähkö, sähkösopimus mökille, puusähkö, tuulisähkö tai vesisähkö.

Näistä sinun tulee valita omia tarpeitasi parhaiten palveleva sähkösopimus uuteen kotiisi. Lue minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä tai ota meihin yhteyttä, niin valitaan sinulle sopiva sähkösopimus!

Määräaikainen sopimus solmitaan tietylle ajanjaksolle ja sähköyhtiö sitoutuu  myymään sähköä sopimuskauden ajan sovitulla hinnalla. Määräaikaisia sopimuksia tehdään yleensä puolesta vuodesta neljän vuoden mittaisiin sopimuksiin. Pisimmillään sopimus voi sitoa kuluttaja-asiakasta kaksi vuotta.

Määräaikaisen sopimuksen hyviä puolia ovat ne, että asiakas tietää sopimuksen kestoajan ja hinnan koko kauden ajaksi sähkönmyynnin hintasuhdanteista huolimatta. Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat myös yleensä edullisemmat. 

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tehdään asiakkaan ja sähköyhtiön välille jatkuvana eli umpeutumista ei ole määritelty. Tämä sopimustyyppi soveltuu hyvin tilanteissa, joissa ei tarkkaan tiedetä asumisen kestoa tai muutto on tulossa lyhyen ajan sisällä. 

Toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen etu on se, että voit halutessasi vaihtaa sähköyhtiötä milloin vain, etkä ole sidottu mihinkään tiettyyn määräaikaan. Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa on mahdollista hintavaihtelut ylös- tai alaspäin sähkönmyynnin hintatason vaihtelujen mukaan. 

Ekologisesta sähköstä puhutaan, kun sähkö on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla, kuten esimerkiksi vesi- tuuli tai puuvoimalla. Meillä Lumme Energialla löytyy ekologisia sopimusvaihtoehtoja, kuten Tuulisähkö, Vesisähkötai Sähköpaketti. Kaikki nämä sopimuksemme on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla ja jos teet Vesisähkö -sähkösopimuksen osallistut myös erilaisten ympäristöhankkeiden tukemiseen.

Ensisijaisesti sähkösopimus tehdään aina omien tarpeiden pohjalta. Pitää huomioida asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu suuruus sekä muut henkilökohtaiset perusteet. Kannattaa rauhassa tutustua eri sähköyhtiöiden verkkosivuihin, lukea heidän toiminnastaan ja yrityksen arvoista.

Jos valinta tuntuu vaikealta, kannattaa vertailla erilaisia sähkösopimuksia verkkosivuillamme tai kysyä neuvoa Lumme Energian chatista - asiantuntevat asiakaspalvelijat osaavat heti suositella elämäntilanteeseen sopivaa sopimusta.

Sähköyhtiöiden hintoja voi helpoiten vertailla Energiaviraston ylläpitämästä sahkonhinta.fi-palvelusta. 

Kun muuttopäiväsi on vahvistunut, vanhan kodin sähkösopimus kannattaa irtisanoa ja samalla voit solmia sähkösopimuksen myös uuteen kotiin. Sähkösopimus ei siis raukea ilman irtisanomista pois muuttaessa.

Vanhaa sopimusta ei myöskään voi siirtää automaattisesti suoraan uuteen kotiin, vaan se pitää aina tarkistaa kohteelle sopivaksi. Muista siis hoitaa sopimukset kuntoon viimeistään noin kaksi viikkoa ennen muuttopäivää.

Jos olet jo Lumme Energian asiakas, voit hoitaa kaikki muuttoon liittyvät sähkösopimusasiat kätevästi OmaLumme-palvelussa. 
Jos tarvitset apua, käänny asiakaspalvelumme puoleen - nopeimmin tavoitat heidät Lumme Chatissa!

Lumme Energian asiakkaana voit muuttaessa ottaa vanhan sähkösopimukseksi mukaan ja jatkaa sopimuksella  myös uudessa kodissa. Jos kuitenkin muutto on esimerkiksi kerrostalosta omakotitaloon, sopimus saattaa olla sähkönkulutuksen osalta erilainen. Sen vuoksi on tärkeää olla yhteydessä omaan sähköyhtiöön ja tarkistaa minkälainen sopimus olisi paras vaihtoehto uuteen kotiin.

Vanhan asunnon sähkösopimus on myös muistettava irtisanoa. Määräaikaisen sopimuksen kohdalla on hyvä muistaa, että vanhan asunnossa sopimuksen voi aina irtisanoa pois muuttaessa, vaikka määräaikainen sopimus muuten on sitova.

Jos olet jo Lumme Energian asiakas, kaikki muuttoon liittyvät sähkösopimusasiat voit hoitaa näppärästi OmaLumme-palvelussa.

Sähkösopimus vanhassa asunnossa jatkuu yleensä niin kauan kuin olet sen irtisanonut. Jos vanhaan asuntoosi muuttaa uusi asukas ja hän tekee sähkösopimuksen asuntoon, vanha sopimuksesi päättyy tässä tapauksessa automaattisesti. Maksuvelvollisuus jatkuu siis sähkösopimuksen irtisanomiseen saakka.

Jos kaipaat neuvoa tai apua sähkösopimuksen valintaan, tavoitat Lumme Energian asiakaspalvelun nopeimmin verkkosivujemme chatin kautta. Sopivan sähkösopimuksen valintaan ja tilaamiseen löydät myös apua verkkosivuiltamme.

Useimmiten sähköverkkoyhtiö saa kytkettyä sähkön uuteen asuntoosi hyvinkin nopeasti. Jos olet unohtanut solmia sähkösopimuksen ajoissa ja tarvitset sähköt pikakytkennän kautta, voi sähköverkkoyhtiö periä siitä hinnastonsa mukaisen maksun.

Lumme Energian verkkosivuilta löydät apua sinulle sopivimman sähkösopimuksen valintaan ja voit tehdä sähkösopimuksen meidän kanssamme silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Voit itse vaikuttaa siihen, minkä sähköyhtiön kautta ostat sähkön asuntoosi. Paikkakunnalla ei siis ole merkitystä sähköyhtiön valintaa koskien. Saat Lumme Energialta sähköä mihin päin Suomea tahansa.

Sähköverkkoyhtiö sen sijaan määräytyy paikkakunnan mukaan. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia sähkönsiirtosopimuksen tekemisestä itse, vaan sähköyhtiö hoitaa sen puolestasi. Saat kaksi erillistä sähkölaskua, yhden sähköyhtiöltä sähköenergian käytöstä ja toisen sähköverkkoyhtiöltä verkkopalvelumaksusta.

Kun hoidat sähkösopimukset uuteen kotiin ajoissa, sähkösopimuksen siirto sähköyhtiöltä toiselle onnistuu helposti ilman keskeytyksiä.

Sähkösopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, noin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin tieto muutosta saadaan myös sähköverkkoyhtiön tietoon ajoissa ja sähköt saadaan kytkettyä uuteen kotiin ennen muuttopäivää.

Jos olet unohtanut sähkösopimusasiat ja muuttoon on enää muutama päivä aikaa, sinun kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme chatin kautta tai soittaa meille Lumme Energian asiakaspalveluun  0800 90110

Palvelemme sinua maksuttomassa palvelunumerossa ympäri vuorokauden. Myös Lumme Chatissa asiakasneuvojamme auttaa sinua kaikissa sähkösopimuksiin liittyvissä asioissa arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 10-18.

Kun aloitat oman muuttosi suunnittelun. Oleellista on tietää, mitä eri sopimuksia ja ilmoituksia viranomaisille pitää tehdä ennen muuttoa. Kokosimme alla olevat listaukset avuksesi helpottamaan tätä vaihetta.

Osoitteenmuutosilmoitus

 • Voit tehdä muuttoilmoituksen postille sekä Digi- ja väestötietovirastoon näppärästi Postin verkkosivuilla. 
 • Ilmoita uusi osoitteesi työnantajalle, opiskelupaikkaan ja kuulumiisi yhdistyksiin.
 • Siirrä myös lehtitilaukset uuteen osoitteeseen.
 • Lähetä ystäville ja sukulaisille tieto uudesta osoitteesta.
 • Sovi ensimmäisenä muuttopäivä, sillä kaikki muu rakentuu tämän ympärille. 
 • Kun olet päättänyt muuttaa, pitää sinun myydä tai irtisanoa vanha asuntosi. 
 • Omistusasunto laitetaan joko itse myyntiin tai palkataan kiinteistövälitys hoitamaan asia puolestasi. 
 • Vuokra-asunto irtisanotaan aina vuokranantajalle, isännöitsijälle tai yksityiselle omistajalle. 
 • Mikäli toteutat asuntoosi remontin, muista hankkia lupa isännöitsijältä.
 • Uuden asunnon kotivakuutus ja sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa noin kuukausi ennen muuttoa. 
 • Omakotitaloon muutettaessa on tärkeää selvittää jätehuolto- ja vesisopimukset kuntoon. 
 • Omakotitalon lämmitykseen käytettävät sähkö-, öljy- tai kaukolämpö toimitussopimukset.
 • Jos sinulla on perhe ja paljon muutettavaa, kannattaa myös tarkistaa muuttopalvelujen kilpailutus. muuttolaatikot, -kalusto ja -välineet (nokkakärryt, kantoliinat, pakkausmuovit, jne.)
 • Jos kuulut johonkin harrastustoimintaan, selvitä onko uudessa osoitteessa mahdollista käyttää samoja palveluja vai pitääkö sinun irtisanoa myös nämä sopimukset. 
 • Vuokraa varasto, jos sinulla on tarvetta tilapäissäilytykselle. 

Muuttolaatikoiden ja tavaroiden keskellä odottaa uusi ihana koti paljastumistaan. Nyt vain innolla purkamaan laatikoita ja järjestämään tavaroita paikoilleen. 

 • Mikäli muutat kerros- tai rivitaloon, muista ilmoittaa isännöitsijälle ja/tai taloyhtiölle muutostasi.
 • Ota yhteys operaattoriisi ja neuvottele uusi sopimus Internet-yhteydelle. 
 • Tarkista Kelan sivuilta, oletko oikeutettu saamaan esimerkiksi asumistukea. 

Suomen kansalaisen on lain mukaan ilmoitettava muutosta aina Digi- ja väestötietovirastoon, kun muutto tapahtuu pysyvästi asunnosta toiseen tai kun tilapäinen oleskelu toisessa osoitteessa kestää yli kolme kuukautta. 

Muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää. Sen tulee kuitenkin olla Digi- ja väestötietovirastossa viimeistään viikko muuton jälkeen. Muuttoilmoituksella tiedot voidaan päivittää yhdellä kertaa sekä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään väestötietojärjestelmään että Postiin.

Digi- ja väestötietovirasto aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyivät. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Muuttoilmoituksen voi tehdä helposti netissä Digi- ja väestötietoviraston  tai Postin sivuilla. Tunnistautumista varten tarvitaan joko verkkopankkitunnukset tai henkilökortti. Muuttoilmoituksen voi myös tehdä kirjallisena lomakkeella, jonka saa virastosta.

Digi- ja väestötietoviraston kautta osoitetiedot menevät valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään, mikä on tärkeää esimerkiksi verotuksen ja äänioikeuden kannalta. Näin Kela, Trafin ajoneuvo- ja ajokorttirekisteri, puolustusvoimat ja seurakunnat saavat oikeat osoitetiedot.

Täysi-ikäinen Suomen kansalainen on lain mukaan velvollinen tekemään muuttoilmoituksen. Jos esimerkiksi koko perhe muuttaa yhdessä samasta osoitteesta uuteen osoitteeseen, riittää että toinen huoltajista tekee ilmoituksen koko perheen muuttamisesta.

Alaikäisen lapsen muuttoilmoituksesta vastaavat lapsen huoltajat yhdessä. Jos vain toinen huoltajista muuttaa lapsen kanssa, muuttoilmoitus tehdään lomakkeella, jonka kumpikin huoltaja allekirjoittaa. 15 vuotta täyttänyt alaikäinen saa jo itse tehdä muuttoilmoituksen. 

Muuttoilmoitus välittyy Digi- ja väestötietoviraston kautta useille eri tahoille automaattisesti. Tiettyjen toimijoiden kohdalla tämä on erittäin kätevää ja kuluttajan eduksi.

Yksityishenkilön on myös mahdollista kieltää henkilö- ja osoitetietojen luovutus yksityisten yritysten markkinointi- tai muihin tarkoituksiin. Täydellisen listan viranomaisista, yrityksistä ja yhteisöistä, jotka saavat tietosi automaattisesti löydät Digi- ja väestötietoviraston sivuilta.

Tiesitkö, että Digi- ja väestötietovirastolle tehtävä muuttoilmoitus ei välity esimerkiksi sähköyhtiölle? Muuttajan pitää itse muistaa irtisanoa vanha sähkösopimuksensa sähköyhtiön kanssa ja tehdä uutta kotia koskeva uusi sähkösopimus.

Kun teet muuttoilmoituksen sähköyhtiölle, sähköyhtiö irtisanoo myös sähkönsiirtosopimuksesi puolestasi. Uuden sähkösopimuksen voi solmia joko nykyisen sähköyhtiön kanssa tai kilpailuttaa sopimuksen. Muutto onkin loistava tilaisuus kilpailuttaa sähkösopimus.

Ohessa lista tahoista, joihin kannattaa olla yhteydessä osoitteen muuttuessa:

 • Pankki ja vakuutusyhtiö
 • Sähköyhtiö
 • Työnantaja tai opiskelupaikka
 • Taloyhtiö, huoltoyhtiö, isännöitsijä ja kiinteistöhuolto
 • Internet- ja puhelinoperaattori
 • Järjestöt, yhdistykset ja harrastusseurat
 • Nettikaupat ja laskutuspalvelut
 • Ystävät ja sukulaiset
 • Sanomalehtien ja aikakauslehtien tilaukset

Voit tilata uuden sähkösopimuksen Lumme Energian verkkosivuilta.

Muuttajan tietopaketti

Muuttoon valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta muuttosi sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Haluamme Lumme Energialla olla tukenasi arjen eri tilanteissa ja siksi kokosimme avuksesi kaiken oleellisen sähkösopimuksiin ja muuttamiseen liittyen, niin muutostasi tulee onnistunut ja positiivinen kokemus. Käymme sivullamme läpi tärkeitä asioita, kuten kaikki sopimus- ja ilmoitusasiat, jotka sinun tulee tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Uusi sähkösopimus on solmittava hyvissa ajoin ennen muuttoa. Sähkösopimus sinun kannattaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen kotiisi muuttoon mennessä.

Ota sähkösopimus muuton yhteyteen vaivattomasti Lumme Energialta!

Lue vinkkejämme muuttoon liittyen!

19.05.2021 | sähkösopimus

Miten valita sähkösopimus?

Ensisijaisesti sähkösopimus tehdään aina omien tarpeiden pohjalta. Pitää huomioida asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu suuruus sekä muut...

01.12.2020 | muutto

Elämäsi tuparit - Vinkit tuparien järjestämiseen

Onnea uuteen kotiin! Pidä uuden asuntosi avajaiset kutsumalla ystävät ja perhe juhlimaan uutta kotia kanssasi. Olemme koonneet avuksesi listan...

25.11.2020 | muutto

Muuttopäivän To-do-lista

Muuttopäivä on vihdoinkin koittanut! Nyt olet valmis hyvästelemään vanhan kotisi ja asettumaan uuteen kotiin! Mahtavaa, eikö totta! Vielä on...

1

Ensimmäinen sähkösopimukseni

Oletko muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiisi? Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on merkittävä askel elämässä. Muuttaessa ensiasuntoon tai uuteen kotiin tulee myös sähkösopimuksen tekeminen ajankohtaiseksi. Pääsääntöisesti sähkösopimukset ovat joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia. Esimerkiksi määräaikainen sähkösopimus muuttoon on voimassa ennalta sovitun ajan ja sähköyhtiö takaa saman hinnan sopimuskauden ajaksi. Sähkösopimuksen valintaa tehdessä, on hyvä myös miettiä minkälaiset arvot omalla kohdalla vaikuttavat sähköyrityksen valintaan.

Kokosimme sinulle tietopaketin sähkösopimuksista, jotta sinun olisi helpompi lähteä tekemään ensimmäinen oma sähkösopimuksesi. Lue, mitä kaikkea ensimmäinen sähkösopimus pitää sisällään ja minkälaisia sähkösopimuksia on olemassa. 

 

2

Minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä?

Muuton yhteydessä on hyvä hetki tarkistaa oma sähkösopimus ja pohtia, mitkä seikat sinun kohdallasi vaikuttavat sähköyhtiön valintaan? Sähkösopimusten kilpailutus on yksi keino tarkastella sopimuksia hintanäkökulmasta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että varsinkin kerros- ja rivitaloasunnoissa sähkönkulutuksen taso on melko pientä ja näin ollen pienet hintaerot eivät tuo huomattavia säästöjä.

Sähkösopimuksia on olemassa käytännössä kahdenlaisia: määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Lisäksi on olemassa kohderyhmille suunnattuja ja eri energian tuottamistapoihin perustuvia sopimuksia. Tällaisia voivat olla opiskelijasähkö, sähkösopimus mökille, puusähkö, tuulisähkö tai vesisähkö. Näistä sinun tulee valita sinun tarpeitasi parhaiten palveleva sähkösopimus uuteen kotiisi. Lue minkälainen sähkösopimus kannattaa tehdä tai ota meihin yhteyttä, niin valitaan sinulle sopiva sähkösopimus!

3

Mitä sopimuksia pitää tehdä ennen muuttoa?

Onnistunut muutto on aina hyvin suunniteltu kokonaisuus! Oleellista on tietää, mitä eri sopimuksia ja ilmoituksia viranomaisille pitää tehdä ennen muuttoa. Monet sopimus- ja ilmoitusasiat ovat hoidettavissa hyvissä ajoin. Sujuvoittaaksemme  muuttoasi kokosimme sinulle avuksi lyhyen koosteen erilaisista sopimuksista ja ilmoituksista, joita sinun pitää tehdä muuttoon liittyen. Yksi tärkeimmistä ilmoituksista on muuttoilmoitus, jonka voit tehdä Digi- ja väestötietovirastoon, joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Lue mitä sopimuksia ja ilmoituksia pitää tehdä ennen muuttoa.

Meillä on sinulle avuksi myös kätevä muuttajan muistilista, jossa kerromme vinkit ja neuvot onnistuneeseen muuttoon. Muistettavaa kun riittää muuttolaatikoiden hankkimisesta loppusiivoukseen asti. Listan avulla sinun on helppo pitää kirjaa suoritetuista asioista ja varmistaa, että kaikki tulee tehtyä. Lataa muuttajan muistilista avuksesi.

4

Muuttoilmoituksen tekeminen

Muuttaminen herättää aina erilaisia tunteita. Voi olla haikeaa jättää vanha koti ja toisaalta jännittävää siirtyä uuteen kotiin ja uuteen ympäristöön. Vaikka muutossa on paljon tehtävää ja kiirettä, uuteen kotiin pääseminen on ihanaa. Muuttokiireessä moni tärkeäkin asia voi helposti unohtua. Tärkeintä on muistaa tehdä muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon, josta lähtee automaattisesti ilmoitus suoraan tiettyihin instansseihin. Sinun on myös itse muistettava ilmoittaa uusi osoite paikkoihin, joihin se ei automaattisesti päivity. Muista pitää mieli positiivisena, sillä hyvällä fiiliksellä asiat hoituvat ja muuttaminen sujuu mukavissa merkeissä. Muutto voi parhaimmillaan olla kokemus, josta jää paljon hauskoja muistoja. 

Jotta muuttaminen olisi mukavaa ja sujuvaa, kokosimme sinulle kaiken oleellisen muuttoilmoituksen tekemisestä ja listasimme kaikki paikat, joihin uusi osoite on hyvä muistaa ilmoittaa. Lue mitä ilmoituksia pitää tehdä muuttoilmoituksen lisäksi.

5

Sähkösopimuksen siirto muuttaessa

Onko muuttosi ajankohta jo selvillä? Sähkösopimus kannattaa tehdä viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa, niin saat sähköt uuteen asuntoosi muuttoon mennessä. Samalla on helppo myös irtisanoa vanha sähkösopimuksesi. Tiesitkö, että määräaikainen sopimus raukeaa muuttosi yhteydessä jos olet muuttamassa ennen sopimuskauden loppua. Muuton yhteydessä voit siis solmia uuden määräaikaisen sopimuksen myös uuteen kotiin.

Sähkösopimus vaihtoehdot ovat lisääntyneet ja sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat monella myös omaan arvomaailmaan perustuvat lähtökohdat. Omalla kohdalla on hyvä pohtia, onko sähköyhtiön kotimaisuudella sinulle merkitystä, kuinka paljon sähköyhtiö panostaa ympäristönsuojeluun tai kuinka tärkeäksi koet asiakaspalvelun helppouden? Kun huolehdit sopimusasiat kuntoon ajoissa, on sähkö käytettävissäsi heti muuttopäivästä eteenpäin ja näin vältyt turhilta ylimääräisiltä kuluilta. Jotta muuttosi sujuisi jouhevasti, käymme seuraavaksi  läpi muutamia yleisimpiä kysymyksiä sähkösopimuksen siirtämiseen liittyen. Lue lisää sähkösopimuksen siirrosta muuton yhteydessä.

ovella rajattu 1920

 

Sähkösopimus muuttoon

Muuttajalle, jos haluat sähkösopimuksesi voimaan heti, suosittelemme toistaiseksi voimassa olevaa Pörssisähkö-sopimusta. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit vaihtaa toiseen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme vaikkapa verkkosivujemme chatilla.  

Löydä paras sähkösopimus

Lumme Energian asiakkaana saat etuja kotiin ja vapaa-aikaan

Lumme-tiimi on Lumme Energian asiakasetuohjelma, jonka tarkoitus on tuottaa iloa ja energiaa asiakkaidemme arkeen. Lumme-tiimistä löydät rahanarvoisia etuja niin kotiin kuin vapaa-aikaan. Kaikki asiakkaamme kuuluvat automaattisesti Lumme-tiimiin, etujen lunastaminen vaatii vain rekisteröitymisen.

Tutustu asiakasetuihin ja palveluihin

Kun olet muuttamassa, ilmoita siitä meille  hyvissä ajoin: jos olet jo Lumme Energian asiakas, siirrä nykyinen sähkösopimuksesi tulevaan osoitteeseesi tai päivitä nykyinen sopimuksesi uuteen kotiisi sopivaksi OmaLumme -palvelussamme. Mikäli sinulla ei vielä ole Lumme Energian sähkösopimusta, tee uusi sähkösopimus verkkosivuillamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme Lumme Chatissa. Verkkosivuillamme voit myös tarkistaa, minkälainen sopimus olisi sopiva uuteen kotiisi ja tehdä tilauksen saman tien!

 

Lumme Energia sähkösopimukset
Ekologisella sähkösopimuksella voi vaikuttaa
Lataa muuttajan muistilista
Asiakaspalvelun yhteystiedot

Onnea uuteen kotiin!