Aurinkosähköä helposti kotiin ja mökille

Oletko harkinnut aurinkopaneeleita?

Oletko harkinnut aurinkopaneeleita? Aurinkosähköratkaisumme on suunnattu ihmisille, joita kiinnostaa omavaraisuus, uuden teknologian haltuunotto ja ekologisuus. Oletko miettinyt, kuinka paljon aurinkoenergiaa voisit tuottaa itse omakotitalossasi tai mökilläsi? Ja miten paljon säästäisit energiakustannuksissa ottamalla käyttöön aurinkosähköjärjestelmän? Me laskemme sen helposti ja ymmärrettävästi puolestasi.

kangasniemi_talo_vahvaselka

Aurinkosähkö ei ole vaikea juttu, kun Lumme Energia on mukana.

Jutellaanko lisää?

Tutustu aurinkosähkökartoitukseen
sauli_joonas

Kun haluat valjastaa aurinkoenergian käyttöösi, olemme kumppanisi

Homma lähtee liikkeelle maksuttomalla kartoituksella. Olemme paketoineet avaimet käteen -toimitukseemme mukaan kaiken tarvittavan. Eli aurinkopaneelit ja muun tarvittavan tekniikan, järjestelmän suunnittelun, lupaprosesseissa avustamisen, sertifioidun asennuksen, käytön opastuksen ja tuen sekä kattavan takuun. Lumme Energia auttaa myös ylimääräisen sähkön myyntisopimuksen laadinnassa.

Näin aurinkosähköjärjestelmä toimii

Aurinkosähköjärjestelmä valitaan aina käyttökohteen- ja tarpeen mukaan. Tärkeintä on tietää, tuleeko aurinkosähköjärjestelmä jo valmiiksi sähköverkkoon liitettyyn kohteeseen vaiko irralleen siitä.

Lumme Energia_yrmy_aurinkopaneelit
nain-aurinkosahkojarjestelma-verkossa
Mikäli asut omakotitalossa, joka on liitetty normaalisti sähköverkkoon niin aurinkosähköjärjestelmä asennetaan sen rinnalle. Tätä kutsutaan ns. OnGrid-järjestelmäksi. Eli tällöin pääset nauttimaan sekä itse auringosta tuottamastasi energiasta että sähkönmyyjältä ostettavasta verkkovirrasta. Pystyt kokonaisvaltaisesti järkevään energiankäyttöön aina tilanteen mukaan. Ja Lumme Energia sähköasiakkaana ostamme sinulta ylijäämäsähkön.
 1.  Sähköpääkeskus, jossa on kaksisuuntainen mittaus
 2. Verkkoinvertteri (DC>AC muuttaa aurinkosähkön verkkojännitteiseksi)
 3. Keskus, johon liitytään (usein pääkeskus, mutta oma tuotanto hyödynnetään tuotannon liittymispisteestä riippumatta)
 4. Lukittava turvakytkin, johon verkonhaltijalla on esteetön pääsy
 5. Kulutus
 6. Paneelien asennuspaikan tulee olla varjoton

Aurinkoenergian tuottoon vaikuttaa tontilla ja rakennuksen kattoratkaisussa muutama keskeinen tekijä. Näitä ovat ilmansuunta, kattokaltevuus ja puiden tai muiden rakenteiden aiheuttamat varjostukset. Nämä asiat sinun on helppo kartoittaa yhdessä Lumme Energian asiantuntijan kanssa. 

Lumme Energian tarjoamat aurinkosähköjärjestelmät ovat pitkäikäisiä ja huoltovapaita.  Tällä hetkellä valikoimassamme on OnGrid -järjestelmät, eli sähköverkon rinnalla toimiva aurinkosähköjärjestelmä. Toimituksemme alkavat kahdeksan (8) paneelin järjestelmistä. OffGrid -järjestelmiä eli ilman sähköverkkoa toimivia järjestelmiä meillä ei ole valikoimassamme.

Sahkoenergiaa-auringosta

Myy ylijäämäsähkö Lumme Energialle

Jos kaikkea tuottamaansa sähköä ei pysty käyttämään itse, syntyy ns. ylijäämäsähköä, joka siirretään paikalliseen sähköverkkoon.  Ylijäämäsähkö kannattaa hyödyntää, joten ota yhteyttä asiaskaspalveluumme ja sovi ylijäämäsähkön myymisestä Lumme Energialle.

Sähköenergian myyntihinta muodostuu Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen energiapainotetusta spot-tuntihinnasta, josta vähennetään välityspalkkio 0,3 snt/kWh (alv 24 %). Perusmaksu on 0 €/kk (alv 0 %). Hyvitys maksetaan sen kulutuskäyttöpaikan sähkölaskulla, johon mikrotuotantolaitos on kytketty. Edellytämme sähköenergian ostamista Lumme Energialta siihen kulutuskäyttöpaikkaan, johon tuotanto on liitetty.

Toteutuneita spot-hintoja voit tarkastella Nord Poolin sivuilta tai Lumme Hintavahti -mobiilisovelluksen kautta.

Pientuotannon hinnat ja ehdot voit lukea tästä.

Pyydä kartoitus aurinkosähköjärjestelmästä

Aurinkosähkön saaminen kotiisi tai mökillesi on helpompaa kuin uskotkaan. Nopein tapa päästä asiassa eteenpäin on pyytää meiltä maksuton kartoitus.

Aurinkosähköpakettimme tarjoavat juuri sen sinulle parhaiten sopivan ratkaisun olipa energiantarpeesi pieni tai suuri. Tutustu tästä eri vaihtoehtoihimme ja tilaa kartoitus.

Tutustu vaihtoehtoihin

Harkitsetko aurinkosähköjärjestelmää?

Asiakkaamme kertovat rehellisesti omista aurinkosähkökokemuksistaan - kukin omasta vinkkelistään. Miten aurinkopaneelijärjestelmä kannattaa hankkia kotiin tai mökille? Millaisia tosielämän kokemuksia asiakkaillamme on aurinkosähköön siirtymisestä - miten se tapahtuu ja miten se näkyy arjessa? Riittääkö sähkö ja miltä tuntuu kun energiaa voi tuottaa itse? Klikkaa itsesi tositarinoiden maailmaan tästä.

Oman aurinkosähköjärjestelmän energiantuotantoa voi seurata kännykästä

Koirahoitola Janeter Kangasniemellä on nyt paitsi eläinystävällinen, myös ekologinen paikka. Lumme Energia asensi isoon taloon aurinkopaneelit, ja nyt tyytyväiset omistajat seuraavat kännykästään kuinka oma talo tuottaa energiaa. ”Järjestelmän toiminnasta ei tarvitse huolehtia,” iloitsee Janet Tervashonka.

oma-aurinkosahkojarjestelma
vahvaselka_aurinkosahko

Haussa pienempi sähkölasku ekologisuutta unohtamatta

Pasi ja Jaana Vahvaselkä ajattelivat hankkia taloonsa aurinkopaneelit, koska halusivat pienentää sähkölaskuaan ja ekologisuuskin kiinnosti. Homma lähti liikkeelle aurinkosähkön ja aurinkopaneeleiden ahkerasta googlettamisesta ja vahvistui tuttujen hyvistä kokemuksista. Mutta millä perusteella Vahvaselät valitsivat toimittajan kotinsa aurinkosähköjärjestelmälle?

Seuraa aurinkopaneelien tuottoa

Kun otat kotiisi tai mökillesi aurinkosähkön, pystyt seuraamaan sen tuotantoa ja tehoa kätevästi mobiiliapplikaation avulla - suoraan tabletista tai älypuhelimesta missä liikutkin. Samaan tietoon pääset käsiksi tietenkin myös tietokoneelta.

Miltä seurantatiedot näyttävät? Oheisesta esimerkistä näet konkreettisesti reaaliaikaista tietoa yhdestä aurinkosähkökohteestamme. Talo sijaitsee Hirvensalmella ja sen autotallin katolle on asennettu alun perin 16 aurinkopaneelin järjestelmä, jota on kasvatettu 8:lla paneelilla

Aurinkolaskuri

Haluatko saada nopeasti selville olisiko aurinkosähkö sinulle kannattava päätös? Kätevä aurinkolaskuri näyttää talosi tai mökkisi tilanteen, annat vain osoitteesi ja laskuri tekee analyysin. Saat myös arvion siitä, kuinka paljon voisit säästää energialaskussasi aurinkosähköllä.

Laske tästä aurinkoenergian kannattavuus kotiosoitteessasi.

Hyödynnä kotitalousvähennys ja rahoitusmahdollisuus

Muistathan, että voit hyödyntää myös kotitalousvähennyksen hankkiessasi aurinkosähköjärjestelmän kotiisi. Kotitalousvähennys myönnetään asennustyöstä, ei itse laitteiston osalta. Hinnastostamme näet helposti eri tehoisten järjestelmien kotitalousvähennykseen oikeuttavan osuuden.

Voit myös hankkia aurinkosähköjärjestelmäsi meiltä kätevästi kuukausierissä. Asiakkaanamme voit hyödyntää edullista LumpeenKukkaro-rahoitusmahdollisuutta. Kyseessä on OP Rahoituksen tarjoama luotto 1000-30 000 € rahoitustarpeeseen joustavalla takaisinmaksuajalla. Korko on OP-Prime + 6,75%.*

Laske kukkarollesi sopiva kuukausierä laskurilla ja hae rahoitus helposti.

Rahoituksen korot ovat verovähennyskelpoisia, kun rahoitus kohdistuu omaan vakituiseen asuntoon hankittavaan aurinkosähköjärjestelmään. Rahoitus myös kerryttää Osuuspankin omistajajäsenille OP-bonuksia.

* KSL:n mukaisesti laskettava todellinen vuosikorko esimerkiksi 10 000 euron keskimääräiselle luotolle 35 kuukauden laina-ajalla on 9,59 %, kun nimelliskorko on 7,3 %. Luottohinta on 11 414,61 € (2/2018). Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

Hae tarpeisiisi sopiva rahoitus

kk

Hae-painiketta napsauttamalla siirryt rahoituksen haku -sivulle, jossa voit hakea juuri sinulle sopivan summan haluamallasi kuukausierällä käyttöösi.

 • Rahoitus 1 000 – 30 000€
 • 1 kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa
 • Joustava takaisinmaksu
 • Edullinen korko OP Prime + 6,75%-yks.*
 • Laskutuspalkkio 7€/kk
 • Ei luoton perustamismaksua

* KSL:n mukaisesti laskettava todellinen vuosikorko esimerkiksi 10 000 euron luotolle 35 kuukauden luottoajalla on 8,48 %, kun nimelliskorko on 7,00 %. Luottohinta on 11 236,88 euroa. (Tilanne 04/2018). Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

SULJE

Aurinkosähköä maatalouksille

Maatilat voivat hakea investointitukea aurinkosähköjärjestelmän hankintaan siltä osin, kun tuotettava energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa.
Tuki haetaan ELY- Keskukselta. Lue lisää tietoa maatalouden investointi tuesta.

Aurinkosähköä yrityksille

Mietitkö aurinkosähkön hyödyllisyyttä myös yrityskäytössä? Klikkaa tästä Lumme Energian tarjoamiin yritysratkaisuihin ja yritysasiakkaiden aurinkoenergiakokemuksiin.