Hyödynnä sähkön edulliset tunnit ja pienennä hiilijalanjälkeä ekologisella pörssisähköllä

Takaisin

Voit kantaa kortesi kekoon ilmaston hyväksi, kun vaihdat ekologiseen pörssisähköön. Uusiutuvan pörssisähkön hintaero tavalliseen pörssisähkösopimukseen on kuukausitasolla eurosta muutamaan euroon – ei ollenkaan paha hinta ekoteolle! Valitsitpa sitten ekologisen tai tavallisen pörssisähkön, voit pienentää sähkölaskuasi siirtämällä kulutustasi halvemmille tunneille.

Lumme Energialta saat pörssisähkönkin kokonaan päästöttömänä, muun muassa tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla tuotettuna. Uusiutuvaan sähkösopimukseen vaihtaminen on helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeä. Hädin tuskin huomaat eroa sähkölaskussasi!

Tutustu Pörssisähkö EKO -sopimukseen

Jos pörssisähkö on sinulle vielä melko uusi juttu, käväise lukemassa perusasiat pörssisähkösopimuksista.

Päästötön pörssisähkösopimus pienentää hiilijalanjälkeäsi

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on Sitran mukaan noin 10 tonnia vuodessa. Siitä noin kahdeksan prosenttia eli 800 kilogrammaa koostuu kuluttamasi sähkön hiilikuormasta. Käytitpä sitten pörssisähköä tai kiinteähintaista sähköä, puhtaaseen energiaan vaihtaminen pienentää kertaheitolla hiilijalanjälkeäsi.

Jos käytät sähköä myös esimerkiksi asunnon ja veden lämmittämiseen sekä sähköauton lataukseen, hiilijalanjäljestä kuroutuu pois vielä isompi siivu. Vastaavia pienennyksiä varten esimerkiksi matkoja bensakäyttöisellä autolla pitäisi vähentää kymmeniätuhansia ajokilometrejä vuodessa. Joillekin se voi olla liki mahdoton paikka, mutta vihreä sähkösopimus sopii kaikille.

Asuitpa sitten suorasähkölämmitteisessä omakotitalossa tai kaukolämpöverkkoon kuuluvassa kerrostaloyksiössä, ekoteollasi on tärkeä merkitys ilmastollemme – tiedäthän sanonnan pienistä puroista ja isosta virrasta.

Ekologisen pörssisähkön marginaali maksaa vain hitusen enemmän

Kun vaihdat pörssisähkösopimuksesi uusiutuvaan ja sähkönkäyttösi on esim. 3000 kWh/vuodessa, hintaero ekologisen ja tavallisen pörssisähkön välillä on kevään 2023 hintatasolla alle euron/kuukausi.

Pörssisähkön hinta vaihtelee joka tunti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hintaa voi seurata esimerkiksi OmaLumme-palvelusta ja -sovelluksesta tai Fingridin Tuntihinta-sovelluksesta. Kulutuksestaan kiinnostuneiden kannattaa niiden avulla siirtää omaa sähkönkäyttöä edullisimmille tunneille.

Pörssisähkösopimuksessa maksat kulutuksesi mukaan spot-hintaa, myyjän marginaalin ja kiinteän kuukausimaksun. Uusiutuvan sähkön ja sekasähkön hintaero on pörssisähkösopimuksessa ainoastaan marginaalissa. Uusiutuvan sähkön marginaali on hieman suurempi, ja siihen kuuluu esimerkiksi sähkön puhtauden osoittava alkuperätakuu.

Jos siirryt kiinteähintaisesta sopimuksesta ekologiseen pörssisähköön, voit päästä pitkällä tähtäimellä jopa halvemmalla, jos olet valmis muuttamaan sähkönkulutustottumuksiasi spot-hinnan mukaan.

Tiedätkö, mistä sähköstä maksamasi hinta muodostuu? Opi tulkitsemaan sähkölaskuasi.

Tee hyvää ilmastolle pienellä vaivalla – tee Pörssisähkö EKO -sopimus!

Voit seurata sähkön spot-hintaa kätevästi esimerkiksi OmaLumme-sovelluksen kautta. OmaLumme-palveluun onkin tullut roppakaupalla uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat sähkönkulutuksen seurantaa. OmaLumme-palvelun avulla voit näppärästi nähdä parhaat hetket pyykkivuoren valloittamiselle!

Vihreät ja vastuulliset vaihtoehdot ovat nykyään arkisen helppoja valintoja meille kaikille. Tee toistaiseksi voimassa oleva Pörssisähkö EKO -sopimus ja autat suojelemaan ilmastoa liialliselta lämpenemiseltä!

Tee Pörssisähkö EKO -sopimus

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

31.05.2023 | Energiaa

Pakastimen marjoista herkkuja grilliruokien ja lettukestien höysteeksi

Tyhjennä pakastimeen tilaa uusille säilöttäville. Nyt on aika loihtia marjoista monenlaisia herkkuja. Näillä ohjeilla pääset alkuun.  

24.05.2023 | Energiaa

Kodinkoneiden kotihuolto pidentää laitteiden ikää

Kodinkoneet toimivat paremmin ja vähemmällä energialla, kun jaksat huoltaa ja puhdistaa niitä. Samalla jatkat laitteiden käyttöikää. Siispä toimeen....

17.05.2023 | Energiaa

Tunnistatko niittykasvit? – ota älypuhelin avuksi

Eri lajien tunnistaminen on joskus hankalaa, mutta onneksi apu löytyy oman älypuhelimen sovelluksesta.