Aurinkopaneeleilla selvää säästöä

Takaisin

”Lumme Energia oli ainoa, jonka edustaja saapui paikalle, mitoitti järjestelmän juuri meidän katollemme ja tarjosi meille taloudellisesti kannattavan ratkaisun. Kesäkuun sähkölaskumme oli jo selkeästi pienempi kuin vuosi sitten.” Näin kuvaili tyytyväisenä juvalainen omakotitalon omistaja Kari Toiviainen aurinkopaneelien toimittajan valintaa.

Aurinkosähköllä sähkölasku ja hiilijalanjälki pienemmiksi

Toiviaisen pariskunta harkitsi hankinnan käytännöllisyyttä ja taloudellisuutta kannattavuutta perusteellisesti. Näkökulmia oli kolme:

  • Miksi tarvitsemme aurinkopaneeleita?
  • Voiko sähkölaskua pienentää?
  • Saammeko hiilijalanjälkemme pienemmäksi?

Toiviaisten suorasähkölämmitteisen omakotitalon katolle asennettiin aurinkopaneelit toukokuussa 2019. Koko paketti hankittiin Lumme Energialta, joka toimitti, asensi ja kytki laitteet. Asennustyöt kahden miehen voimin hoituivat parissa päivässä. Saman vuoden kesäkuusta lähtien 15 aurinkopaneelia on tuottanut osan Toiviaisten kodin tarvitsemasta energiasta.

Paneelien lisäksi pakettiin kuuluu invertteri, joka muuntaa aurinkopaneelien tuottaman tasavirran sähköverkossa käytettäväksi vaihtovirraksi, sekä mahdollisuus myydä ylijäämäsähkö takaisin sähköyhtiölle.

Tarjousten vertailu voi olla hankalaa ilman riittävää asiantuntemusta

Toiviainen innostui uusiutuvan energialähteen hankinnasta tuttavaperheen esimerkistä, joka osti aurinkopaneelit oman kotitalonsa katolle Lumme Energialta hiljattain. Tarjoukset pyydettiin viideltä yritykseltä.

Suurimmaksi haasteeksi osoittautui tarjousten vertailu. Ilman sähköinsinöörin koulutusta ja asian riittävää ymmärrystä oli vaikea päätellä, kuinka monta paneelia tarvitaan ja mikä on aurinkopaneelien hyötysuhde, koska aurinkosähkön kannattavuus perustuu ensisijaisesti omaan kulutusprofiiliin.

Asiantuntijan selkokielinen puhe helpotti valintaa

”Lumme Energia oli ainoa, jonka asiantuntija tuli paikan päälle ja osasi kertoa asioita selkokielisesti. Hän ei tuputtanut maksimimäärää paneeleita koko katolle vaan tarjosi optimaalisen 15 paneelin kokonaisuuden tekemänsä kartoituksen ja mallinnuksen perusteella. Sain henkilökohtaista apua oman tarpeeni määrittelyyn,” summaa Toiviainen.

"Henkilökohtainen suhde Lumme Energian edustajaan oli ratkaiseva tekijä. Asiakas pääsi kysymään häntä askarruttavia kysymyksiä ja saamaan niihin vastauksia."

Hän sai konkreettista, juuri häntä koskevaa tietoa. Toiviaiselle oli myös tärkeää se, että Lumme Energia on valtakunnallinen sähköyhtiö, jolta saa nopeasti paikallista apua. Varma ja luotettava toimija, johon on helppo ottaa yhteyttä.

Lue myös blogimme: Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee aurinkopaneelien toimittajaa?

Sähkölasku pieneni jo ensimmäisenä kuukautena

Isäntä seurasi innokkaasti talon sähkökulutusta ja siitä syntyviä kustannuksia. Ensimmäisen täyden käyttökuukauden jälkeen taloudellinen hyödy paneeleista konkretisoitui suoranaisena säästönä.

Laske sinäkin tarjous aurinkopaneeleista omalle katollesi!

Laske tarjous aurinkopaneeleista Oman energian kaupassa

Mitä muuta olisi hyvä tietää, kun miettii aurinkopaneelien hankintaa?

Vinkit ja ohjeet sinulle oikeanlaisen aurinkosähköjärjestelmän hankintaan saat sähköisestä oppaastamme.

Lataa maksuton opas

Harkitsetko sinäkin aurinkopaneelien hankintaa?

Laske tarjous Oman energian kaupassa!

Oman energian kauppa
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

16.11.2023 | uutinen

Aurinkopaneelien tuottoa on ollut ilo seurata

Lumme Energia asensi jyväskyläläisen Kaisa-Liisa Ikosen omakotitalon katolle aurinkopaneelit syksyllä 2022. Nyt takana on ensimmäinen vuosi oman...

06.11.2023 | uutinen

Aurinkoisia uutisia! HJK:n aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu

HJK:n aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu. Aurinkovoimalan on tarkoitus laajentua myös Lumme Energia Aurinkokatsomon katolle. Kattavien pohjatöiden...

29.09.2023 | aurinkosähkö

Aurinkopaneelien mitoitus - Oikean määrän valinta

Aurinkopaneelien mitoitus ja paneelien oikean määrän valitseminen omakotitaloon vaatii harkintaa ja laskentaa. Asiantuntijamme auttavat mielellään...