Aurinkopaneelien hankinta tuo selvää säästöä

Takaisin

”Lumme Energia oli ainoa, jonka edustaja saapui paikalle, mitoitti järjestelmän juuri meidän katollemme ja tarjosi meille taloudellisesti kannattavan ratkaisun. Kesäkuun sähkölaskumme oli jo selkeästi pienempi kuin vuosi sitten.” Näin kuvaili tyytyväisenä juvalainen omakotitalon omistaja Kari Toiviainen aurinkopaneelien hankintansa.

Aurinkosähköllä sähkölasku ja hiilijalanjälki pienemmiksi

Toiviaisen pariskunta harkitsi hankinnan käytännöllisyyttä ja taloudellisuutta kannattavuutta perusteellisesti. Näkökulmia oli kolme:

  • Miksi tarvitsemme aurinkopaneeleita?
  • Voiko sähkölaskua pienentää?
  • Saammeko hiilijalanjälkemme pienemmäksi?

Toiviaisten suorasähkölämmitteisen omakotitalon katolle asennettiin aurinkopaneelit toukokuussa 2019. Koko paketti hankittiin Lumme Energialta, joka toimitti, asensi ja kytki laitteet. Asennustyöt kahden miehen voimin hoituivat parissa päivässä. Kesäkuusta lähtien 15 aurinkopaneelia on tuottanut osan Toiviaisten kodin tarvitsemasta energiasta.

Paneelien lisäksi pakettiin kuuluu invertteri, joka muuntaa aurinkopaneelien tuottaman tasavirran sähköverkossa käytettäväksi vaihtovirraksi, sekä mahdollisuus myydä ylijäämäsähkö takaisin sähköyhtiölle.

Tarjousten vertailu voi olla hankalaa ilman riittävää asiantuntemusta

Toiviainen innostui uusiutuvan energialähteen hankinnasta tuttavaperheen esimerkistä, joka osti aurinkopaneelit oman kotitalonsa katolle Lumme Energialta hiljattain. Tarjoukset pyydettiin viideltä yritykseltä.

Suurimmaksi haasteeksi osoittautui tarjousten vertailu. Ilman sähköinsinöörin koulutusta ja asian riittävää ymmärrystä oli vaikea päätellä, kuinka monta paneelia tarvitaan ja mikä on aurinkopaneelien hyötysuhde, koska aurinkösähkön kannattavuus perustuu ensisijaisesti omaan kulutusprofiiliin.

Asiantuntijan selkokielinen puhe helpotti valintaa

”Lumme Energia oli ainoa, jonka asiantuntija tuli paikan päälle ja osasi kertoa asioita selkokielisesti. Hän ei tuputtanut maksimimäärää paneeleita koko katolle vaan tarjosi optimaalisen 15 paneelin kokonaisuuden tekemänsä kartoituksen ja mallinnuksen perusteella. Sain henkilökohtaista apua oman tarpeeni määrittelyyn,” summaa Toiviainen.

"Henkilökohtainen suhde Lumme Energian edustajaan oli ratkaiseva tekijä. Asiakas pääsi kysymään häntä askarruttavia kysymyksiä ja saamaan niihin vastauksia."

Hän sai konkreettista, juuri häntä koskevaa tietoa. Toiviaiselle oli myös tärkeää se, että Lumme Energia on valtakunnallinen sähköyhtiö, jolta saa nopeasti paikallista apua. Varma ja luotettava toimija, johon on helppo ottaa yhteyttä.

Sähkölasku pieneni jo ensimmäisenä kuukautena

Isäntä seurasi innokkaasti talon sähkökulutusta ja siitä syntyviä kustannuksia. Ensimmäisen täyden käyttökuukauden jälkeen taloudellinen hyödy paneeleista konkretisoitui suoranaisena säästönä.

 

Harkitsetko sinäkin aurinkopaneelien hankintaa?

Ota rohkeasti yhteyttä, jutellaan tarpeestasi!

Ota yhteyttä
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14.09.2021 | blogi

Oma aurinkosähköjärjestelmä voi kattaa jopa neljänneksen taloyhtiön vuotuisesta sähköntarpeesta

Aurinkosähköön satsaaminen on taloyhtiölle järkevä sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan alle kymmenessä vuodessa.

28.01.2021 | aurinkosähkö

On tärkeää auttaa asiakkaita tekemään vastuullisia energiaratkaisuja

Toimin Lumme Energialla teknisenä palvelumyyjänä ja hoidan aurinkosähköjärjestelmien ja sähköautojen latauspisteiden myyntiä kuluttaja-asiakkaille ja...

28.01.2021 | aurinkosähkö

Aurinkopaneelin valinta: tarkista toimittajalta nämä viisi asiaa

Aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen hankinta. Tämän vuoksi aurinkopaneelin valintaa on hyvä puntaroida eri näkökulmista tuotteen koko elinkaaren...