Aurinkopaneelin valinta: tarkista toimittajalta nämä viisi asiaa

Takaisin

Aurinkosähköjärjestelmä on pitkäikäinen hankinta. Tämän vuoksi aurinkopaneelin valintaa on hyvä puntaroida eri näkökulmista tuotteen koko elinkaaren ajalta, asennuksesta aina takuuseen ja huoltoon. Tästä blogista löydät listan kysymyksiä, jotka auttavat sinua aurinkosähköjärjestelmän toimittajan valinnassa. Kun selvität vastaukset niihin ennen ostopäätöstä, varmistat että saat sitä mistä maksat.

Aurinkopaneeleista on viimeisen 20 vuoden aikana pikkuhiljaa tullut osa suomalaista katukuvaa ja mökkimaisemaa. Aurinkoenergian hyödyt ovat tulleet tutuiksi, ja omavaraisuudesta on tullut trendi, jota voi sähköntuotannon osalta helposti toteuttaa aurinkopaneelien avulla.

Jotta aurinkopaneeleista saa tehoa ja kestävyyttä pitkäksi aikaa, tuotteeseen ja sen toimittajaan kannattaa perehtyä huolella.

Ennen kuin aurinkopaneelin valinta lyödään lukkoon, kysy toimittajalta ainakin nämä kysymykset:

1. Onko aurinkopaneelien valmistajalla Tier 1 -luokitus?

Tier 1 on kansainvälinen ja puolueeton luokitus, joka on myönnetty vain niille aurinkopaneelien valmistajille, joilla on taloudelliset edellytykset taata 20–30 vuoden takuu tuotteilleen. Tier 1 -luokitus antaa siis hyvin osviittaa esimerkiksi komponenttien laadusta sekä takuun toteutumisesta.

2. Ovatko aurinkopaneelit uusinta mallia?

Tuorein mahdollinen tekniikka on tärkeä aurinkopaneelin valintakriteeri. Aurinkopaneeleissa kannattaa siis suosia uusimpia malleja. Niiden teho ja lisäominaisuudet kehittyvät jatkuvasti, jolloin rahalleen saa enemmän vastinetta. Jos harkitset ostavasi tarjouksessa olevia aurinkopaneeleja, kannattaa selvittää niiden valmistusvuosi. Tarjouserä on voinut seilata useammassa välivarastossa ennen myyjälle päätymistä.

3. Onko aurinkosähköjärjestelmää mahdollista laajentaa tarvittaessa?

Aurinkosähköjärjestelmän suunnitteluvaiheessa on hyvä varmistaa, että mahdollinen laajentaminen esimerkiksi toiselle lappeelle on myös huomioitu suunnitelmassa. Jos sitä ei ole huomioitu, laajentaminen tai järjestelmän muokkaaminen ei välttämättä onnistu jälkikäteen ilman kalliita toimenpiteitä.

4. Onko asentajalla varmasti kokemusta aurinkosähköjärjestelmien asentamisesta?

Koska jokainen kohde on omalla tavallaan uniikki, aurinkopaneelien asentajalta vaaditaan laajaa kokemusta erilaisista kattoratkaisuista ja eri merkkisten aurinkopaneelien asentamisesta. Tämän vuoksi aurinkopaneelin valintaprosessissa asennus on aina otettava huomioon. Asentaminen on hyvä luottaa sellaisen ihmisen käsiin, joka tekee sitä työkseen päivittäin.

Aurinkopaneelit_mokilla_Kuustonen (1)

5. Tarjoaako aurinkosähköjärjestelmän toimittaja asiakaspalvelua ja huoltoa?

Vaikka aurinkosähköjärjestelmä ei juuri vaadi huoltoa, ajoittain voi tulla tarve invertterin päivitykselle tai eteen voi tulla muita järjestelmään liittyviä kysymyksiä. Silloin hyvä asiakaspalvelu ja kattava huoltoverkosto ovat kullanarvoisia.

Me Lumme Energialla olemme ylpeitä siitä, että voimme vastata kaikkiin yllä oleviin aurinkopaneelin valintaa koskeviin kysymyksiin kyllä.

Olemme asentaneet eri puolella Suomea yhteensä jo yli 120 000 aurinkopaneelia. Koska toimitamme samoja aurinkopaneeleja niin kuluttajien kuin suurten teollisuusyritysten käyttöön, vaadimme aurinkopaneeleilta huippuhyvää tehokkuutta ja laatua. Siksi käytämme vain parhaaseen Tier 1 -luokkaan kuuluvien aurinkopaneelivalmistajien tuotteita, joissa aurinkoenergian hyödyt ovat huipputasolla.

Huollamme ja asennamme aurinkopaneeleja kattavasti ympäri Suomen. Paneelien asentajamme ovat aina ajan tasalla uusimmista asennustavoista ja -välineistä, sillä he keskittyvät ainoastaan aurinkosähköjärjestelmien asennuksiin.

Tyytyväisyystakuu kuuluu olennaisena osana kauppoihimme. Olemme aina tavoitettavissa asiakaspalvelusta vuorokauden ympäri. Jos tarvitset huoltoa, asennusta tai tietoja tekemistämme asennuksista vaikkapa talon myynnin yhteydessä, ota meihin yhteyttä.

Tiesithän, että aurinkosähköjärjestelmän ostaminen ei edellytä sähkösopimusta Lumme Energian kanssa? Toimimme toki mielellämme myös kumppanina sähköntoimittamisen osalta.

Asiakaslupauksemme

Voimmeko auttaa sinua aurinkosähköjärjestelmän hankinnassa?

Katso Oman energian kaupastamme tarjous sinulle parhaimmasta aurinkosähköratkaisusta.

Laske tarjous aurinkopaneeleista Oman energian kaupassa

Joonas Kinnunen

Kirjoittaja

Joonas Kinnunen Joonaksen kyydissä pääset kurkistamaan uusimpiin sähköisiin ratkaisuihin liikkumisen ja asumisen saroilla. Ytimessä ovat sähkön tuottaminen aurinkosähkön avulla, sekä sähköautoilu ja sen ilmiöt. Insinööritieteiden ihailijana Joonaksen vapaa-ajassa ovat vahvasti mukana monipuolinen rakenteleminen, tekniset vimpaimet sekä myös penkkiurheilu ja itse sporttailu – niin paljon kuin vain kolmen lapsen isänä ehtii.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

11.05.2022 | blogi

Aurinkopaneelien asennus - Lue tietopaketti!

Aurinkosähköjärjestelmällä voidaan kattaa keskimäärin 10–20 prosenttia omakotitalon sähköntarpeesta. Jotta saisit omakotitalosi...

21.03.2022 | blogi

Miten aurinkopaneeleiden tuottoa voi ennustaa?

Aurinkopaneeleiden tuottaman sähkön määrää voi nykyisin hyvin ennustaa erilaisilla simulaatio-ohjelmilla. Kiinteistön ja asennettavien...

08.03.2022 | aurinkosähkö

Näin On-grid -järjestelmä toimii

Jos aurinkosähköjärjestelmä tulee vapaa-ajan asuntoon, joka on sähköverkkoon liitetty, järjestelmä toimii sen rinnalla. Tätä kutsutaan On-grid...