Aurinkopaneelimme

Käyttämämme aurinkopaneelit kuuluvat parhaaseen Tier 1 -luokkaan

Meille Lumme Energialla on kunnia-asia, että myymme vain alan laadukkaimpia aurinkopaneeleja, joilla on alan parhaat tehontuottotakuut. Takaamme aina, että  avaimetkäteen toimituksemme pitävät sisällään vain parhaat tuotteet, ja ne kaikki yksityiskohdatkin ovat sellaisia, että voimme selkä suorana seistä niiden takana.

Käyttämämme aurinkopaneelit ovat markkinoiden uusimpia: korkealaatuisia, erinomaisen hyötysuhteen omaavia aurinkopaneeleja. No, mistä me sen tiedämme ja miten sen voimme varmentaa asiakkaillemme? Vastaus molempiin on Tier 1 -luokitus. Lumme Energia käyttää aurinkosähkö toimituksissaan vain maailman suurimpien valmistajien ja Tier 1 -luokituksen omaavien valmistajien aurinkopaneeleita kuten, esim. JA Solarin, Canadian Solarin, Trinasolarin tuotteita.

1

Kuka Tier 1 -luokitusta ylläpitää?

Tier 1 on maailman suosituin luokitus aurinkopaneelivalmistajista. Tier 1 -luokituslistaa ylläpitää Bloomberg New Energy Finance (BNEF) eli suomeksi Bloombergin Uusien Energioiden Rahoitus. Bloombergin asiantuntijaryhmät toimivat jokaisella mantereella tehden puolueettomia analyysejä ja ennusteita hyödyntämällä maailman parhaita tietolähteitä. Bloomberg tuottaa analyysejä maailman isoimmille yrityksille lähes jokaisella alalla mm. tuotantoyrityksille, pankki- ja rahoitusalan -yrityksille.

2

Miksi tällainen luokitus tarvitaan?

Avainsanoja aurinkopaneelien Tier 1 -luokituksen osalta on bank ability ja financial stability eli vapaasti suomennettuna rahoitettavuus ja taloudellinen vakaus. Joka kvartaali päivittyvä Tier 1 -luokitus mittaa ja erottelee sadoista aurinkopaneelivalmistajista ne, jotka täyttävät luokituksen kriteerit. Investoijat ja pankkiirit, jotka sijoittavat satoja miljoonia aurinkovoimaloihin haluavat saada varmuuden siitä, että tuotteiden laatu on korkein mahdollinen ja takuuasiat hoituvat. Tier 1 -luokitus siis varmistaa sijoittajalle pienimmän riskin investoida aurinkosähköön.

3

Miten Tier 1 valmistaja määritetään?

Tier 1 aurinkopaneeli valmistajan täytyy vähintään olla omalla merkillään ja omalla tuotannollaan valmistanut ja itse toimittanut kahden vuoden sisällä aurinkopaneelit kuuteen eri aurinkovoimalaprojektiin, jotka kaikkien täytyy olla eri pankkien rahoittamia. Aurinkovoimaloiden täytyy olla teholtaan yli 1.5MW, joka tarkoittaisi siis 280 watin aurinkopaneeleilla yli 5358 kappaletta kyseisessä voimalassa. Aurinkopaneeli valmistajalla ei saa olla ongelmia maksukyvyn kanssa ja sen talousnäkymän on oltava vakaa. Jokaiseen kuuteen voimalan toimitukseen pitää olla eri rahoittaja takana, jolla varmistetaan puolueeton toimita.

Alla olevassa grafiikassa esitetään pääpiirteittäin, millä edellytyksillä aurinkopaneelien valmistaja pääsee Tier 1- tasolle. Kuva on havainnollistava eikä edusta virallista luokitusta tarkasti. Tämä grafiikka on kuitenkin vakiintunut paneelimyyjien tapa, millä eri paneelien valmistajat pyritään erottelemaan toisistaan ymmärrettävästi.

Tier -luokitus

4

Takaako Tier 1 -luokitus aurinkopaneelin laadun?

Vaikka Tier 1 -luokituksen pääkriteerit perustuvat enemmän taloudelliseen vakauteen ja yrityksen tulevaisuuden ennustamiseen, niin se kuitenkin takaa aurinkopaneelin laadukkuuden. Isot pankit ja sijoittajat, jotka käyttävät satoja miljoonia näihin aurinkovoimalaprojekteihin, varmistavat tuotannon laatua käyttämällä riippumattomia tarkastusyrityksiä, jotka ovat alansa huippuja. Aurinkopaneeli valmistajat eivät pääsisi näihin isoihin aurinkovoimala projekteihin osallisiksi, jos heräisi laadullisia epäilyksiä siitä, että aurinkopaneelit eivät vastaisi niille 25 vuoden odotettuun tehontuottotakuuseen.

Laatua takaa myös se, että Bloomberg hyväksyy Tier 1 listalle vain aurinkopaneeli valmistajat, jotka itse omistavat tuotantolaitokset. Jos valmistaja ulkoistaa laitoksensa, se tippuu kyseiseltä listalta. Tuotantolaitoksiinsa investoiva aurinkopaneeli valmistaja panostaa myös laadunvarmistukseen ja tuotekehitykseen.

 

5

Ketkä ovat Tier 1 aurinkopaneeli valmistajia?

Tier 1 listan kymmenestä parhaasta valmistajasta yhdeksän on Kiinasta ja yksi Etelä-Koreasta. Maailman aurinkopaneeleista yli 60% tuotetaan Kiinassa. Kiinalaisten valmistajien etu on, että heillä on hallussaan tuotantolinjat aina piikaivoksilta valmiiksi tuotteeksi asti. Monesti valmistajat valitsevat laadullisesti parhaat piikennot omiin tuotteisiinsa ja myyvät B-laatuiset pienemmille valmistajille. Kiinassa on pitkä perinne piin louhimisessa. He ovat myös kehittäneet jatkuvasti piin leikkausta, joka on yksi kriittinen vaihe aurinkopaneelin toiminnan kannalta. Valmistajat ovat myös kehittäneet ainutlaatuisia kuviointiprosesseja. Kaikki tämä tehdään täysin automaattisilla tuotantolinjoilla, joilla voidaan saavuutta virheettömyys ja suuret tuotantomäärät sekä edulliset yksikkökustannukset.   Muissa maissa toimivat aurinkopaneeli valmistajat tilaavat suurelta osin heidän aurinkopaneeleissa käytettävät piikennot Kiinasta.