Mitä eroa on määräaikaisella ja toistaiseksi voimassa olevalla sähkösopimuksella?

Takaisin

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa sopimuksessa määritellyn ajan, joka on maksimissaan kaksi vuotta. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on voimassa nimensä mukaisesti toistaiseksi.

Määräaikainen sähkösopimus päättyy sopimuksen määräajan umpeutuessa, mutta sopimuksen voi irtisanoa esimerkiksi muuton tai omistajan vaihdon yhteydessä. 

Jos kuluttaja on tehnyt määräaikaisen sähkösopimuksen, jonka pituus on yli kaksi vuotta, niin silloin hän voi irtisanoa sen kahden vuoden kuluttua 14 vuorokauden irtisanomisajalla. 

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa, niin kauan kunnes se irtisanotaan. Asiakas voi irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen 14 vuorokauden irtisanomisajalla. 

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta on kiinteä

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta voi muuttua sähkömarkkinalain ja sopimusehtojen puitteissa. 

Lumme Energian määräaikainen Eko Lumme Vesi -sopimus on edullinen, varma valinta ja sopii sinulle, jos arvostat ennustettavuutta, mutta seuraat energiamarkkinoita. 

Sopimuskauden pituus on 24 kuukautta ja hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan. Sopimus on molempia osapuolia sitova, mutta muuttotilanteessa voit kuitenkin irtisanoa sopimuksesi kesken määräaikaisuuden. Suosittelemme määräaikaista sopimusta! 

Määräaikainen sähkösopimus siis sitoo asiakasta vain, jos hän asuu samassa kohteessa koko sopimuskauden ajan. 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava

Jos et halua tehdä määräaikaista sähkösopimusta, niin silloin hyvä valinta on toistaiseksi voimassa oleva Eko Lumme Vesi-sopimus. Se on huoleton, ja takaa vakaan hintatason ja helpon asioinnin. 

Sopimuksen hinta tarkistetaan automaattisesti 2-4 kertaa vuodessa sähkömarkkinoiden kehittymistä seuraten. Sähkösopimuksen voi irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. 

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta voi muuttua 30 vuorokauden päästä sähköyhtiön ilmoituksesta. 

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tehdään asiakkaan ja sähköyhtiön välille jatkuvana eli loppumispäivämäärää ei ole määritelty. Toistaiseksi voimassa oleva sopimustyyppi sopii tilanteisiin, joissa ei tiedetä asumisen kestoa tai muutto on tulossa lyhyen ajan sisällä. 

Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa sähkön myyntihinta voi muuttua. Etuna on, että voit halutessasi vaihtaa sähköyhtiötä milloin vain, etkä ole sidottu määräaikaan.

 

TERVETULOA SÄHKÖOSTOKSILLE:  Sähkösopimukset kotiin ja mökille

 

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

22.09.2021 | blogi

Dynaamisella kuormanhallinnalla huolettomuutta sähköauton lataukseen

Sähköauton lataus on helppoa ja huoletonta, kun dynaaminen kuormanhallinta pitää silmällä sähköliittymän kuormitusta ja säätää lataustehon...

14.09.2021 | blogi

Oma aurinkosähköjärjestelmä voi kattaa jopa neljänneksen taloyhtiön vuotuisesta sähköntarpeesta

Aurinkosähköön satsaaminen on taloyhtiölle järkevä sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan alle kymmenessä vuodessa.

16.08.2021 | sähkösopimus

Akun ja Mustin videoblogi: Energiaa luonnosta

Luonnon äärellä liikkuessa urheilijankin mieli lepää ja ajatukset kirkastuvat.  Lumme Energian Energialähettiläät, olympiaurheilijat Sami "Musti"...