Miten valita itselle sopiva sähkösopimus?

Takaisin

Ensisijaisesti sähkösopimus tehdään aina omien tarpeiden pohjalta. Pitää huomioida asumistyyppi, sähkönkulutuksen arvioitu suuruus sekä muut henkilökohtaiset perusteet

Sähköyhtiöiden hintoja voi helpoiten vertailla Energiaviraston ylläpitämästä sahkonhinta.fi-palvelusta. Palvelusta löytyvät kaikki sopimuksiin ja hintoihin liittyvät sähkönmyyntitarjoukset ja kilpailuttaminen on vaivatonta. Kilpailuttamisen kautta on mahdollista saada sopimukselle kilpailukykyisin hinta. 

Kannattaa kuitenkin huomioida, että varsinkin kerros- ja rivitaloasunnoissa sähkönkulutuksen taso on melko pientä ja näin ollen pienet hintaerot eivät tuo huomattavia säästöjä.

Mikä on hyvä sähkösopimus?

Suosittelemme lähestymään asiaa omien arvovalintojesi pohjalta. Sähkön  hinnan lisäksi voit pohtia esimerkiksi, haluatko tukea suomalaista työllisyyttä ja yrittäjyyttä tai koetko ympäristön suojelun ja vihreän energian omien arvojesi mukaiseksi. 

Sähkösopimuksia on olemassa käytännössä kahdenlaisia: määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Lisäksi on olemassa kohderyhmille suunnattuja ja eri energian tuottamistapoihin perustuvia sopimuksia. Tällaisia voivat olla opiskelijasähkö, sähkösopimus mökille, puu-, tuuli- tai vesisähkö tai paketti-sähkösopimus.

Sähkösopimusta tehdessä tarkista hinnan lisäksi myös:

  • Mikä on sähkön alkuperä
  • Onko sähkö tuotettu kotimaassa vai ulkomailla
  • Sähköyhtiön asiakaspalvelun tavoitettavuus

Asioinnin helppouden ja asiantuntevan asiakaspalvelun arvoa ei voida mitata rahalla, mutta ne tuovat kuitenkin sujuvuutta arkeen.

LUE LISÄÄ BLOGISTA:  Millainen sähkösopimus kannattaa tehdä

 

Onko paikkakunnalla väliä sähkösopimuksen tekemisessä?

Yleisesti monella kuluttajalla on käsitys, että sähkösopimus pitää solmia paikallisen toimijan kanssa. Sähkösopimuksen saa solmia kenen tahansa sähköyhtiön kanssa paikkakunnasta huolimatta. Esimerkiksi Lumme Energian kautta on mahdollista saada sähköä kaikkialle Suomeen.

Me Lumme Energian asiakaspalvelussa autamme sinua mielellämme sähkösopimuksen valintaan liittyvissä kysymyksissä. Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan asiasta lisää.

Oletko muuttamassa?

Haluamme Lumme Energialla olla tukenasi arjen eri tilanteissa ja siksi kokosimme avuksesi kaiken oleellisen sähkösopimuksiin ja muuttamiseen liittyen, niin muutostasi tulee onnistunut ja positiivinen kokemus. Käymme sivullamme läpi tärkeitä asioita, kuten kaikki sopimus- ja ilmoitusasiat, jotka sinun tulee tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Tutustu muuttajan tietopakettiin

 

Lumme Energia Oy on energia-alan uudistaja, joka toimittaa sähköenergiaan liittyviä kokonaisratkaisuja ja luo lisäarvoa asiakkailleen. Autamme asiakkaitamme vaikuttamaan oman ympäristönsä kestävään kehitykseen ja varmistamme parhaat palvelut jokaiseen tarpeeseen nyt ja tulevaisuudessa. Yhdessä tytäryhtiömme Solarigo Systems Oy:n kanssa olemme Suomen suurin kotimaista uusiutuvaa aurinkosähköä tarjoava suomalainen energiayhtiö.

  Tilaa maksuton muuttajan muistilista  

 

Lataa muistilista
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

28.06.2023 | sähkösopimus

Kuinka paljon sähköä kuluu rivitalossa?

Rivitaloasunnon sähkönkulutukseen vaikuttaa ensisijaisesti asunnon koko, kunto ja lämmitysjärjestelmä. Myös sillä, kuinka monta asukasta taloudessa...

28.06.2023 | sähkösopimus

Pörssisähköä vai sittenkin määräaikainen sähkösopimus?

Monia askarruttaa, miten sähkömarkkina kehittyy ja mitä se tarkoittaa juuri minulle? Onko nyt otollinen hetki tarttua määräaikaiseen sopimukseen vai...

19.06.2023 | sähkösopimus

Kuinka paljon sähköä kuluu kerrostalossa?

Siihen, kuinka paljon sähköä kerrostalossa kuluu vaikuttaa asunnon koko, kunto ja lämmitysjärjestelmä. Myös sillä on merkitystä kuinka monta asukasta...