Liike on energiaa

Takaisin

Olympiahenki – kehoa, mieltä ja tahdonvoimaa ylentävä filosofia on liikuttanut kansakuntia läpi ihmiskunnan historian. Se inspiroi ihmisiä uskomaan, yrittämään enemmän, nauttimaan liikunnasta ja ylittämään itsensä, huipentuen aina kahden vuoden välein Olympiafestivaaleihin. 

Kisojen välissäkään olympiatuli ei sammu, vaan se kannustaa ihmisiä liikkumaan päivästä toiseen. Toisille liike tarkoittaa kisaa kelloa vastaan ja maailmanennätysten rikkomista, mutta valtaosalle olympiahenki on hyvinvointia ja liikunnan ilon tuomaa lisäarvoa elämään.  

Lumme Energia kantaa oman sytykkeensä olympiatulen kekoon tukemalla paikallista urheilutoimintaa sekä lahjakkaiden nuorten urheilijoiden valmennusta kohti Olympialaisia.

Se pistää meidät liikkeelle ja tuo energiaa elämäämme. Se energisoi meidän jokaista päivää – aina ruohonjuuritason teoista suurten areenoiden valoihin. 

Lumme_Olympiasahko

Pohjoisen tähdet – koko Suomen joukkue 

Vuoden 1908 Lontoon kisoista alkaneessa tarinassa Suomi on juostu maailman kartalle ja pidetty siellä pohjoisen tähtien sankaritarinoilla, kivikovilla niskalenkeillä, taivaanrantaan paiskatuilla keihäillä ja ylämummoon veivatuilla jatkoaikamaaleilla.
472 olympiamitalia ja 144 olympiavoittoa myöhemmin Pohjoisen tähdet ovat mukana Pekingin talvikisoissa 2022. Monelle kisoihin päässeelle urheilijalle olympialaiset merkitsevät kaukaisten unelmien täyttymystä ja uran huipennusta. Kisoja varten on harjoiteltu vuosien, jopa vuosikymmenien ajan.


Kilpaurheilu kansainvälisellä huipputasolla on kovempaa kuin koskaan. Kun ensimmäisiin talviolympialaisiin Chamonixissa vuonna 1924 osallistui 16 maata ja 291 kilpailijaa, Pyeongchangin kisoissa 2018 mukana oli jo 92 maata ja 2793 urheilijaa. Pekingissä osallistujien määrä kasvaa edelleen.


Kansainvälinen urheilumenestys 2020-luvulla edellyttää, että huipulle tähtäävällä urheilijalla on taustallaan laaja tukiverkosto. Se tarkoittaa ammattivalmennusta, moniammatillista tukea fysioterapiasta psyykkiseen valmennukseen, hyviä harjoitusolosuhteita Suomen urheiluakatemioissa ja olympiavalmennuskeskuksissa sekä rahaa urheiluvälineisiin, huoltoon ja kisamatkoihin.


Olympiajoukkueen kumppanit ovat mukana tukemassa kaikkea tätä. Meidän yhteisenä tehtävänämme on turvata, että Suomella on oma olympiajoukkue paitsi Pekingissä, myös tulevien vuosien olympiakisoissa. Haluamme varmistaa, että Suomen pitkä olympiahistoria voi jatkua.


Me olemme osa jatkumoa. On ollut monia ennen meitä, ja tulee olemaan monia meidän jälkeemme. Me olemme juosseet omia polkujamme, hiihtäneet omia latujamme, hävinneet sadasosalla ja voittaneet kahdella. Olemme osoittaneet, ettei mahdoton olekaan mahdotonta. Olemme itkeneet ja nauraneet yhdessä kaikkien suomalaisten kanssa. Me olemme jättäneet jäljen.

 

LE_Olympiayhteistyo_Twitter_1-1_edited

Mitä jos voisit laittaa hyvän kiertämään?

Olympiasäh on Lumme Energian ja Olympiakomitean yhteinen tuote.  Valitsemalla Olympiasähkön tuet suomalaista urheilua. Olympiasähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa, eikä siitä aiheudu hiilidioksidipäästöjä. Valinnallasi siis pienennät myös omaa hiilijalanjälkeäsi.  

 

TUTUSTU JA TILAA: Olympiasähkö

 

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

23.05.2022 | blogi

Mitä järviseuranta kertoo meille lohista?

Tänä keväänä on istutettu Elinvoimainen järvilohi -hankkeen neljäs tutkimuslohierä Puulaan, Suonteelle ja Päijänteeseen. Järviin meni noin 15000...

19.05.2022 | blogi

Sähköautojen latauspisteet yrityksissä lisääntyvät vauhdilla

Sairaalaparkki on Mikkelin keskussairaalan yhteydessä sijaitseva moderni parkkitalo. Lumme Energia asensi vuonna 2021 Sairaalaparkkiin...

19.05.2022 | blogi

Epävarmuus sähkömarkkinoilla jatkuu - Vinkkejä sähkösopimuksen tekoon

Sähkön hinnan kohonnut hintataso herättää monelle kysymyksiä etenkin silloin, kun määräaikainen sähkösopimus on uusimisvaiheessa tai tulee tarve...