Tee ilmastoteko ja kompensoi päästöjäsi alk. 5,90€/kk

Hyvitä hiilijalanjälkeä ilmastoteolla

Näin teet ilmastoteon:

1. Valitse ekologinen sähkösopimus

2. Lisää tilaukseesi ilmastoteko-palvelu

3. Vahvista tilaus

Onko sinulla jo sähkösopimus Lumme Energian kanssa? Tilaa Ilmastoteko tämän tilauslomakkeen kautta.

Kolme syytä valita ilmastoteko

1. Teet hyvää ilmastolle

Olemme valinneet sinulle kaksi eri tapaa tehdä hyvää; Kotimaiset metsähiilinielut ja EU päästöoikeudet. Voit valita näistä itsellesi mieluisimman. Metsähiilinielu ilmastoyksiköt tulevat suomalaisista metsistä, jotka toimivat tehokkaina hiilinieluina. Metsät sitovat merkittävän osan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Päästöoikeudet tulevat EU:n päästökauppajärjestelmästä, joka on ollut olemassa jo vuodesta 2005 asti, ja se on yksi maailman luotettavimmista kasvihuonekaasupäästöjen rajoittamiseen keskittyvistä järjestelmistä. Kun ostat päästöoikeuksia, pienennät samalla EU:n päästökaupan kiintiötä.

2. Voit vaikuttaa

Ilmaston lämpeneminen on yksi tämän hetken suurimmista maailmanlaajuisista kriisisestä. Tärkein tavoitteemme on rajoittaa ilmastonlämpiäminen 1,5 asteeseen. Se on vielä mahdollista ja jokainen voi siihen vaikuttaa. Tärkeintä on tehdä itselleen sopivan kokoisia tekoja arjessa. Ilmastoteko -palvelu on yksi helpoimmista tavoista vaikuttaa.

3. Luotettava

Ilmastoteko-palvelun kautta ostettavat metsähiilinielu ilmastoyksiköt tulevat Jyväskylästä, Viitasaaresta ja Pihtiputaalta. Kohteissa noudatetaan sitä sertifiointijärjestelmää, johon metsänomistaja kuuluu (PEFC tai FSC). Kotimaisten metsien kasvun lisäisyyteen perustuvien hiilinieluhankkeiden ilmastoyksiköt tuottavat Green Carbon ja niillä on ISO 14064 -standardi.

Päästöoikeudet tulevat EU:n päästökauppajärjestelmän kautta, joka on ollut olemassa jo vuodesta 2005 asti, ja se on yksi maailman luotettavimmista kasvihuonekaasupäästöjen rajoittamiseen keskittyvistä järjestelmistä. Päästöoikeudet ovat hyvin kontrolloituja ja tarkkaan valvottuja.


Mikä ihmeen ilmastoteko?

Lumme Energian Ilmastoteko-palvelun avulla voit hyvittää hiilijalanjälkeäsi. Pienen kuukausimaksun turvin voit hidastaa ilmaston lämpenemistä ja auttaa monimuotoista luontoa kasvamaan ja kukoistamaan. 

Voit valita kolmesta eri luokasta sinulle sopivimman Ilmastoteko-paketin.

Ilmastoteko XS 1300 kg CO2/v, joka vastaa kerrostaloyksiön asumisen päästöjä, lähes kolmea meno-paluulentoa Keski-Eurooppaan, autoilua 9050 km tai jopa 1300 maitolitran tuotantoa.  Ilmastoteko XS alkaen 5,90 €/kk

Ilmastoteko S 2200 kg CO2/v, joka vastaa kerrostalokaksion asumisen päästöjä, lähes viittä meno-paluulentoa Keski-Eurooppaan, autoilua 15 310 km tai jopa 468 kertaa sähkösaunan lämmitystä. Ilmastoteko S alkaen 10,90 €/kk

Ilmastoteko M 3240 kg CO2/v, joka vastaa kerrostalokolmion asumisen päästöjä, lähes seitsemää meno-paluulentoa Keski-Eurooppaan, autoilua 22 547 km tai lähes 690 kertaa sähkösaunan lämmittämistä. Ilmastoteko M alkaen 15,90 €/kk

Päästömäärävertailut: Green Carbon asumisen hiilijalanjäljen laskenta ja openco2.net

Saat myös valita itsellesi mieluisimman tavan vaikuttaa kahdesta eri vaihtoehdosta:

Päästöoikeudet, jolloin EUn päästökaupan kiintiö pienenee ja päästöjä estetään syntymästä muualla. Valitsemalla päästöoikeudet kumoat omia päästöjäsi ja teet vaikuttavan ja toimivan ilmastoteon.

Kotimaiset metsähiilinielut, jolloin metsään tuotetaan lisäistä kasvua ja näin ollen metsät sitovat enemmän ilmakehässä olevaa hiilidioksidia. Valitsemalla kotimaiset metsähiilinielut olet mukana tukemassa Suomen tavoitteita olla hiilineutraali vuonna 2035.

 

Monilla arkisilla valinnoilla on vaikutusta hiilijalanjälkeen. Voit nipistää energiankulutuksestasi jopa yli kymmenen prosenttia muuttamalla vähän asumistottumuksiasi.  Tärkeintä on tehdä itselleen sopivan kokoisia tekoja arjessa. Poimi blogistamme talteen parhaat vinkit, joiden avulla vaikutat ympäristöön – ja usein myös sähkölaskusi loppusummaan! 

Ilmastoteko-palvelu on valittavissa seuraaville sähkösopimuksille:

Onko sinulla jo voimassa oleva Lumme Energian sähkösopimus? Tilaa tästä ilmastoteko: