Rakenteilla Suomen ensimmäinen aurinkovoimalla toimiva jalkapallostadion

Takaisin

Lumme Energia ja HJK syventävät yhteistyötään rakennuttamalla Bolt Arenan katolle aurinkovoimalan. Bolt Arenasta tulee Suomen ensimmäinen jalkapallostadion, joka hyödyntää itse tuottamaansa aurinkoenergiaa.

Aurinkovoimalan rakentaa Lumme Energian sisaryhtiö Solarigo Systems Oy, joka on tällä hetkellä Suomen suurimpien aurinkovoimaloiden rakennuttaja. Voimalan on tarkoitus alkaa tuottaa energiaa loppusyksystä 2023.

Projektipäällikkö Juho Lasonen Solarigolta kertoo, että HJK:n aurinkovoimalahanke käynnistyy, kun klubipäädyn katolle asennetaan 162 aurinkopaneelia.

”Sen tuotolla katettaisiin 41 kerrostaloasunnon vuosikulutus”, Lasonen kertoo.

Aurinkovoimala auttaa matkalla kohti hiilineutraaliutta

HJK:n myyntijohtaja Esko Villman kertoo, että jalkapalloseuran vastuullisuus nousee aivan uudelle tasolle, kun se alkaa käyttää suurta kattopinta-alaansa uusiutuvan energian tuottamiseen.

”Aurinkovoimala on seuraava kruunu yhteistyöllemme. Se on yksi suurimmista ja näkyvimmistä yhteistyöprojekteista HJK:n historiassa, ja olemme siitä todella ylpeitä.”

HJK:n tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Aurinkovoimala on iso konkreettinen askel osana HJK:n ja Lumme Energian välistä yhteistyötä. Yhteistyössä on rima korkealla ja nämä teot toimivat esimerkkinä myös monille muille toimijoille,” täydentää Lumme Energian asiakaskokemusjohtaja Johanna Viskari. ”Lumme Energia on HJK:n kumppani kunnianhimoisessa matkassa kohti hiilineutraaliutta 2025. Matkan varrella on tehty konkreettisia toimia vuodesta 2019 lähtien”, Viskari taustoittaa. Takana on esimerkiksi hiilijalanjäljen laskentaa, hiilineutraalit kotiottelut ja Hyvän tuulen pelaaja -kampanja.

Viskari kertoo, että ainutlaatuinen aurinkovoimalahanke lisää koko areenan energiatehokkuutta, koska rakennuksessa tuotetaan osan tarvitusta energiasta itse. Kesäkuukausina jalkapallokauden aikaan aurinkovoimala pienentää HJK:n tarvetta ostaa sähköä noin 15 %.

Ostoenergian hiilijalanjälki on ennestäänkin ollut nolla, koska HJK on vuodesta 2019 saakka ostanut pelkästään uusiutuvasti tuotettua sähköä.

Hiilineutraali stadion houkuttelee tapahtumajärjestäjiä

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi, että jalkapalloseuran hiilineutraaliustavoite on kova, mutta sen eteen on tehty paljon töitä vuosien varrella. HJK on tehnyt pitkäjänteisesti konkreettisia toimenpiteitä vastuullisuuden parissa.

”Bolt Arenan katolle rakentuva aurinkovoimala tukee erinomaisesti HJK:n sanomaa ja brändiä arvovalintojen esikuvana ja lippulaivana. Vastuullisuus ei saa jäädä vain kauniiksi sanoiksi paperille, vaan yhdessä kumppaniemme kanssa HJK on sitoutunut tekemään rohkeita ja innovatiivisia tekoja, joiden avulla pääsemme tavoitteeseemme”, Riihilahti sanoo.

Esko Villmanin mukaan HJK:n tavoite on tarjota tulevaisuudessa kaikki Bolt Arenan tapahtumat hiilineutraaleina. Ympäristöarvot ovat jo nyt monelle organisaatiolle tärkeitä, kun sopivia tapahtumapaikkoja kiikaroidaan.

”Tapahtumanjärjestäjä voi ylpeänä kertoa omille sidosryhmilleen tapahtuman vastuullisuudesta”, sanoo Villman.

Viskari puolestaan kertoo, että Lumme Energia on ylpeä voidessaan tehdä yhteistyötä kunnianhimoisen HJK:n kanssa.

”Tämä on iso hanke sekä Lumme Energialle, että HJK:lle. Aurinkovoimalaa on suunniteltu pitkään ja on mahtavaa päästä toteuttamaan sitä.”

HJK haluaa kannustaa myös muita urheiluseuroja, tapahtumajärjestäjiä ja hyvinvoinnin parissa toimivia yrityksiä toimimaan vastuullisesti ja etsimään sopivia ympäristövastuullisia tekoja – myös niitä aurinkovoimalaa pienempiä muutoksia, kuten sähkösopimuksen vaihtaminen uusiutuvaan.

”Jo pienillä teoilla saamme aikaan yhdessä suuren vaikutuksen”, Villman rohkaisee.

Lue lisää aurinkovoimala-yhteistyöstä

 

Lisätietoja:

HJK Helsinki: Esko Villman, esko.villman@hjk.fi, +358 505753828

Lumme Energia: Johanna Viskari, johanna.viskari@lumme-energia.fi, +358 50 3500512

Solarigo Systems: Juho Lasonen, juho.lasonen@solarigo.fi, +358 40 773 0705

 

HJK
HJK on Suomen suosituin ja johtava kotimainen jalkapalloseura, joka on tehnyt jo yli 116 vuotta pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä suomalaisen jalkapalloilun kehittämiseksi.  HJK toiminta-alueeseen kuuluu jalkapalloa alle kouluikäisten iltapäiväkerhoista aina naisten ja miesten pääsarjatasoille asti.  

HJK on Suomen menestynein seura myös kansainvälisesti. Suurimpia saavutuksia ovat Mestarien liigan lohkovaihe 1998, Eurooppa-liigan lohkovaihe 2014 ja 2022 ja Konferenssiliigan lohkovaihe 2021 sekä 2023. 

Lumme Energia
Me Lumme Energialla tarjoamme hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen. Autamme valitsemaan ne sopivimmat, luotettavimmat ja kestävimmät energiaratkaisut ja palvelut kotiin, mökille, yrityksille ja sähköiseen liikkumiseen. Yhdessä Solarigo Systemsin kanssa innostamme asiakkaitamme myös paistattelemaan aurinkoenergiassa. Palvelemme niin ihmisiä kuin yrityksiä Lumme-tyyliin eli ammattitaidolla tarpeisiin vastaten, odotukset ylittäen ja planeetasta huolta pitäen. 

Me olemme Lumme Energia. Kotimainen ja sopivan kokoinen. Vastuullinen ja aika vastustamaton. lumme-energia.fi

Solarigo Systems
Solarigo Systems Oy on suuriin aurinkovoimatoteutuksiin erikoistunut suomalainen energiayhtiö. Vuodesta 2015 alkaen olemme toimittaneet yritysasiakkaillemme aurinkosähköä ja asentaneet yli 200 paikallisvoimalaa. Aurinkopuistoliiketoiminnassa toimimme kaikissa vaiheissa hankekehityksestä sähkönmyyntiin.

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

25.06.2024 | aurinkosähkö

Näin saat aurinkopaneelien rahallisen säästön heti käyttöösi – rahoita investointi Säästömallilla!

Säästömalli on Lumme Energian tarjoama koroton ja kuluton maksutapa kotitalouksien aurinkosähköjärjestelmille. Sen turvin voit maksaa järjestelmän...

17.06.2024 | uutinen

HJK:n kotiareenan odotettu aurinkovoimala valmis tuottamaan sähköä

HJK:n aurinkovoimalan rakennustyöt on saatu päätökseen. Suomen ensimmäinen jalkapallostadionin katolle rakennettu aurinkovoimala on kytketty...

06.06.2024 | aurinkosähkö

Aurinkopaneelien hinnat ovat alhaalla – nyt on hyvä hetki ostaa

Aurinkopaneelien hinnat ovat nyt poikkeuksellisen alhaalla. Jos mielissä on kutkutellutoma aurinkovoimala, nyt on hyvä hetki tehdä kutinalle jotain....