Mitä sinun pitäisi tietää kodin hälytysjärjestelmistä?

Takaisin

Oletko viime aikoina törmännyt rautakaupassa kodin hälytyslaitteisiin? Tai onko silmään osunut kodin turvapalveluiden mainos? Erilaisten hälytyslaitteiden ja kodin turvapalvelujen tarjonta on viime vuosina kasvanut Suomessakin runsaasti, ja tarjolla on monenlaisia ratkaisuja niin kotiin kuin mökille. Erilaisten valvontakameroiden, savu- ja paloilmaisimien ja liiketunnistimien viidakossa moni miettii, minkälainen hälytysjärjestelmä kotiin kannattaa hankkia, ja onko ihan tavallista suomalaista kotia ylipäätään syytä suojata?

Ihan tavallinen koti kannattaa suojata

Mielikuvissa hälytysjärjestelmiä asennetaan hulppeisiin huviloihin, joiden seinillä on arvotauluja ja pihassa seisoo Tesla. Tavallisten suomalaisten kodeista ei löydy ehkä suuria rikkauksia, mutta sieltä löytyy korvaamattoman rakkaat ihmiset, lemmikit sekä tärkeät tavarat ja muistot. Koti on myös asukkaidensa yksityinen turvasatama, jossa tulee olla turvallinen olo. Siksi jokainen koti on suojaamisen arvoinen. Ja kun suojaat kotisi, suojaat samalla myös kotisi asukkaat.


Suomalaisilla on yleensä kotivakuutukset kunnossa, ja kodin lisäsuojausta hälytysjärjestelmällä ei välttämättä koeta kovin tarpeelliseksi. Ja totta onkin, että onnettomuus- tai vahinkotilanteessa hyvä kotivakuutus kattaa paljon. Omaan kotiin liittyvää turvallisuudentunnetta, korvaamattomia tavaroita ja ihmishenkiä kotivakuutus ei kuitenkaan tuo takaisin.

 

Mitä sinä haluat suojata?

Hälytysjärjestelmän valinta on aina monen asian summa. Kodin suojaamisen perusasioita on asunnon tyyppi, koko ja sijainti sekä omat toiveet ja erityistarpeet. Haluatko tehokkaan sarjaan kytketyn palohälytysjärjestelmän, kattavan murtosuojauksen vai huolettaako vesivahingot? Tai ehkä haluat kaiken – kodin kokonaisvaltaisen tehokkaan suojauksen digitaalisilla älylukoilla ja valvontakameroilla?


Tee se itse -hälytysjärjestelmä vai hälytyskeskuksen valvoma hälytysjärjestelmä?
Tee se itse -hälytyslaitteistoja löytyy useimmista rautakaupoista eri hintaluokissa, ja esimerkiksi oman pihan valvontaan itse asennettu valvontakamera voi olla erinomainen ratkaisu. Jos kaipaa kokonaisvaltaisempaa turvaa ja täydellisen hälytysjärjestelmän kodin sisätiloihin, laitteiston valinta, asentaminen ja käyttöönottaminen vaatii jo enemmän tietoa ja teknisiä taitoja.
Tärkein ja suurin ero hälytyskeskuksen valvomien kuukausimaksullisten hälytysjärjestelmien ja itseasennettavien hälytyslaitteiden välillä on hälytyskeskusyhteys. Mikäli itse asennetut turvalaitteet havaitsevat esimerkiksi savua tai murtoyrityksen kotonasi, järjestelmä lähettää ilmoituksen puhelimeesi, mutta sinun vastuullesi jää ilmoituksiin reagointi. Hälytyskeskusyhteydellä varustettu hälytysjärjestelmä taas lähettää reaaliajassa hälytyksestä ilmoituksen hälytyspalveluyrityksen omaan hälytyskeskukseen, jossa turvallisuusalan ammattilaiset ovat jatkuvasti valmiina reagoimaan välittömästi erilaisiin hälytystilanteisiin.

rosvo-hiippailee-pihalla-sector-alarm-small-res

 

Lue 6 vinkkiä hälytysjärjestelmän valintaan

1. Onko kotonasi lemmikkejä tai lapsia? Hälytyskeskuksen valvoma hälytysjärjestelmä antaa turvaa kotona olijoille ja reagoi esimerkiksi palohälytykseen myös silloin, jos itse et huomaisi puhelua tai pääsisi siihen vastaamaan.


2. Haluatko valvoa vain pihapiiriäsi tai kylmillään olevaa varastoa tai kesämökkiä? Rautakaupasta ostettava yksittäinen valvontakamera sopii tähän tarkoitukseen mainiosti, mikäli olet itse valmis reagoimaan ja toimimaan hälytystilanteissa.


3. Matkusteletko paljon tai onko kotisi usein tyhjillään? Hälytysjärjestelmä hälytyskeskuspalvelulla on sinulle huoleton vaihtoehto. Hälytyskeskus hoitaa hälytystilanteet alusta loppuun ja kutsuu tarvittaessa myös virkavallan paikalle, vaikka itse olisit maapallon toisella puolella.


4. Onko kodin suojaamiseen liittyvät asiat sinulle tuttuja ja oletko taitava asentamaan ja huoltamaan teknisiä laitteita? Tee se itse -hälytyslaitteisto voisi olla sopiva, etenkin jos oleilet aina kotisi lähettyvillä ja pääset tarkastamaan ja hoitamaan hälytystilanteet itse.


5. Arvostatko kustannustehokkaita ratkaisuja ja vältät sitoutumista? Itse ostettu ja asennettu hälytysjärjestelmä on todennäköisesti pitkällä tähtäimellä edullisempi kuin kuukausimaksullinen turvapalvelu jatkuvasti päivystävällä hälytyskeskuksella.


6. Onko peukalosi keskellä kämmentä ja kahvinkeittimen kalkinpoistokin tuppaa unohtumaan? Hälytysjärjestelmä hälytyskeskuspalvelulla on sinulle täydellinen avaimet käteen -ratkaisu. Palveluun kuuluu ammattilaisen tekemä turvallisuuskartoitus, laitteiston asennus, käyttökoulutus, laitteiston päivittäinen testaaminen, laitetakuu ja huolto. Palvelun kuukausimaksuun kuuluu myös maksuttomat vartijakäynnit. Helppoa ja vaivatonta, mutta turvallista!

valaistu-koti-sector-alarm-small-res

 

Haluatko kuulla lisää hälytyskeskuksen valvomasta turvapalvelusta?
Sector Alarm tarjoaa avaimet käteen -turvapalvelua aina päivystävällä, laatustandartoidulla hälytyskeskuksella. Turvallisuuden asiantuntijamme kertovat mielellään, kuinka sinä voit suojata kotisi ja perheesi. Tarjoamme myös Lumme Energian asiakkaille uudistetun ja entistä laajemman kodin hälytysjärjestelmän tarjoushintaan. Soita Sector Alarmille 09 4255 0654 tai jätä yhteydenottopyyntö alta.

Hyödynnä Sector Alarmin asiakasetu Lumme-tiimissä

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

23.02.2024 | uutinen

Energialähettiläämme Aku Partanen kävelee alle kymmenen kilometrin matkat

Lumme Energian energialähettiläs, kilpakävelyn Suomen mestari Aku Partanen ei hevillä hyppää autonrattiin. Alle kymmenen kilometrin matkat sujuvat...

18.01.2024 | uutinen

Energialähettiläs Ida Hulkko haastaa lisäämään kasvisruokapäiviä viikkoon

Lumme Energian energialähettiläs, kilpauimari Ida Hulkko panostaa arjessaan kestäviin valintoihin. Pitkän radan EM-mitalisti ei tuhlaa vettä sen...

29.12.2023 | blogi

Aurinkopaneelien asennus omakotitaloon – Ota nämä asiat huomioon!

Harkitsetko aurinkopaneelieita omakotitalon katolle? Jos omakotitalon katolle paistaa kesäkuukausina jatkuvasti aurinko, voi kodinomistajaa alkaa...