Lumme Energialta aidosti kotimainen, Avainlippu-merkitty Aurinkosähkö

Takaisin

Yritykset ja kuluttajat voivat saada nyt aidosti kotimaista aurinkoenergiaa. Lumme Energian Aurinkosähkö-sopimustuote on saanut Suomalaisen Työn Liitolta Avainlippu-merkin. Avainlippu-merkki on viestinyt suomalaisille tuotteiden ja palveluiden kotimaisuudesta jo yli 50 vuoden ajan ja auttaa asiakasta valitsemaan kotimaisen vaihtoehdon.

TehtySuomMadeIn_Sin_rgb

Aurinkosähkön tuotanto on Suomessa kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja oli vuonna 2022 jo lähes 600 MW. Potentiaali on suuri ja kasvaa voimakkaasti. Fingridin ennusteiden mukaan aurinkosähkön kapasiteetti tämän vuoden aikana lähes tuplaantuu ja on yli 6-kertainen vuoteen 2030 mennessä.

”Monesti kuullaan sanottavan, ettei aurinkoenergia Suomessa kannattaisi. Tämä ei kuitenkaan pidä alkuunkaan paikkaansa, sillä Suomi on auringontuotantokapasiteetiltaan Keski-Euroopan maiden veroinen. Pimeitä ja pitkiä talvia meillä kompensoi valoisa kesä, jolloin aurinkoa riittää lähes vuorokauden ympäri. Suomessa käytössä oleva aurinkosähkökapasiteetti alkaa olla energiajärjestelmän näkökulmasta jo merkittävä ja kapasiteetti kasvaa koko ajan. Lumme Energia ja Solarigo ovat yhdessä toteuttaneet tästä merkittävän osan", kertoo Lumme Energian toimitusjohtaja Sami Kurunsaari.

"Puhdas ja kotimainen Aurinkosähkö parantaa energiariippumattomuutta ja huoltovarmuutta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Sulkavan kunta on tästä erinomainen esimerkki", Kurunsaari lisää.

SunSulkava tuottaa kotimaista aurinkoenergiaa

Lumme Energian Aurinkosähkö on tuotettu kotimaisissa aurinkovoimaloissa kuten Sulkavalla. Etelä-Savossa sijaitsevalle Sulkavalle valmistui maaliskuussa 2023 SunSulkava, joka on yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Sen on rakentanut Lumme Energian sisaryhtiö Solarigo Systems Oy. Aurinkovoimalan yli 9 000 aurinkopaneelin tuottama puhdas, päästötön aurinkoenergia riittää kattamaan koko Sulkavan kunnan sähkönkulutuksen, ja ylimenevän osuuden voivat hyödyntää Lumme Energian Aurinkosähköä ostavat kuluttajat ja yritykset.

Tänä vuonna saadaan tuotantoon lisäksi Solarigon rakentama ja Lumme Energian myyntiin tuleva voimalaitos Kalajoelta. Seuraavina listalla ovat Juva, Hirvensalmi ja Pertunmaa, jotka kaikki ovat Sulkavan voimalaitoksen kokoluokkaa tai suurempia.

Helppo tapa pienentää hiilijalanjälkeä

On tärkeää kiinnittää huomiota omaan kulutukseensa ja vähentää sitä. Vaivaton askel entistä vastuullisempaan energiankulutukseen ja oman hiilijalanjäljen pienentämiseen on valita sähkösopimus, joka on 100 % uusiutuvaa, hiilidioksidivapaata ja kestävää kehitystä tukevaa.

Lumme Energian Aurinkosähkö on kiinteähintainen sähkösopimus, joka turvaa sähkön hinnan markkinahintojen vaihtelulta ja muistuttaa kestävästä valinnasta vuodenajasta riippumatta.

Tilaa kotimainen Aurinkosähkö-sopimus

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

09.04.2024 | uutinen

Aurinkovoimalan rakentaminen alkaa toukokuussa - kotipeleissä äänestetään Aurinkoisin pelaaja

HJK:n ja Lumme Energian aurinkovoimalan rakentaminen käynnistyy toukokuussa. Kotipeleissä kannattajat pääsevät äänestämään jatkossa matsin...

03.04.2024 | Omalumme

Voisitko elää vielä kestävämmin?

Hiilikuormaamme pitää vielä vähentää neljännekseen, jotta yhteiset ilmastotavoitteet täyttyvät. Sitran uudistettu elämäntapatesti auttaa kokeilemaan...

27.03.2024 | Omalumme

Näin lataat akut turvallisesti

Tiedätkö, miten erilaisia akkuja ladataan turvallisesti ja miten toimit, jos akkupalo syttyy? Katso ohjeet ja ehkäise vaara ennalta.