Aurinkopaneelit kruunaavat Ihamäkien kodin

Takaisin

Lumme Energia asensi aurinkopaneelit Anni ja Ilkka Ihamäen talon katolle. Lue, miten yhteistyö sujui ja mitä oma aurinkovoimala pariskunnalle merkitsee!

Muun muassa Radio Suomipopin Aamulypsystä tutut Anni ja Ilkka Ihamäki ostivat syksyllä 2022 vanhan talon, jonka he ovat peruskorjanneet läpikotaisin. Omavaraisuutta lisäävä aurinkovoimala viimeistelee unelmien kodin.

Anni ja Ilkka Ihamäki pääsivät elokuussa 2023 muuttamaan vastaremontoituun kotiinsa Uudellamaalla. Vanha talo peruskorjattiin lattiasta kattoon – ja katon päälle kiinnitettiin vielä ikioma aurinkovoimala.

– Olen haaveillut aurinkopaneeleista niin kauan kuin niitä on ollut olemassa. Viime talvena roimasti pompsahtanut sähkön hinta sai perehtymään aiheeseen enemmän. Aurinkopaneeleilla voimme tuottaa sähköä omiin tarpeisiin ja tehdä samalla vähän hyvää ympäristölle, Anni pohtii.

Ilkka jatkaa, että päätös omasta aurinkovoimalasta tuntui remontin yhteydessä muutenkin hyvältä idealta.

– Katto on sellainen, johon paneelit sai hyvin kiinni, ja aurinko paistaa niihin kesällä koko päivän. Paneelit tuovat rahallista säästöä, ja lisäksi tuntuu hyvältä kantaa kortensa kekoon uusiutuvan energian puolesta.

Aurinkopaneeliasennus-Espoo-(37)

Lumme Energian asiantuntijuus vakuutti

Ihamäkien aurinkopaneelit on hankittu Lumme Energialta. Pariskunta kertoo, että prosessi sujui helposti, luotettavasti ja aikataulussa.

– Halusimme ostaa paneelit pitkään alalla toimineelta yritykseltä, johon voi luottaa. Hyvien suositusten saattelemana suuntasimme Lumme Energian Oman energian kauppaan ja saimme hetkessä alustavan tarjouksen paneeleista sähköpostiin, Anni muistelee.

Pian yhteydenoton jälkeen aurinkopaneelimyyjä piipahti Ihamäkien tontilla, ja pariskunta sai paljon lisätietoa tulevasta voimalastaan.

– Meille tuli yllätyksenä muun muassa se, että aurinkopaneelit tuottavat Suomessa yhtä paljon sähköä kuin Keski-Euroopassa! Lisäksi saimme hyödyllisiä vinkkejä aurinkopaneelien kanssa elämiseen – opimme esimerkiksi, että paneelit ovat täysin huoltovapaat, eikä niiden päältä vaikkapa tarvitse pudotella lumia talvisin.

Lue lisää aurinkopaneelien tuotosta Suomessa!

Anni-ja-Ilkka-(7)Hybridiauto latautuu jatkossa oman katon energialla

Ilkka kiittelee Lumme Energiaa sujuvasta ja ajallaan edenneestä voimalaprojektista.

– Näin isossa remontissa on tuhat ja yksi asiaa hoidettavana, joten on ensiarvoisen tärkeää, että yhteistyö kumppaneiden kanssa sujuu sovitusti. Lumme Energian työskentelystä ei löydy moitteen sijaa. Paneelit asennettiin ajallaan ja asennusjälki on siistiä.

Anni odottaa jo innoissaan pääsevänsä lataamaan hybridiautoaan oman katon tuotannolla. Omasta voimalasta on myös kiva keskustella lasten kanssa ja osoittaa esimerkin kautta, kuinka pienilläkin ympäristöteoilla on maapallolle iso merkitys.

– Oma aurinkovoimala on magee juttu! Voin ylpeydellä kertoa kaikille, että jatkossa meillä pyöritetään sähkön suhteen osin omavaraista taloutta, juontaja summaa.

Mitä kaikkea aurinkopaneelien hankinnasta olisi hyvä tietää?
Lataa maksuton opas!

Anni ja Ilkka Ihamäen omakotitalo Uudellamaalla

  • Aurinkovoimala asennettu keväällä 2023
  • Katon materiaali ja suunta: etelään suuntaava huopakatto
  • Aurinkopaneelien määrä: 20 kpl
  • Aurinkovoimalan teho (kWp): 8.2
  • Aurinkovoimalan odotettu tuotto
    (% sähkönkulutuksesta vuodessa): n. 8 000 kWh
  • CO2 päästövähennykset: 1 081 kg CO2/vuosi
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

05.12.2023 | Energiaa

Uusia makuja vierailta mailta oman joulupöydän piristeeksi

Maailmalla on paljon perinteisiä jouluherkkuja, joita voi kokeilla kotonakin. Niistä saa myös hauskan tuliaisen tai ruokalahjan läheisille. Jospa...

29.11.2023 | uutinen

Vaihda ympäristöystävällisempään sähköiseen laskuun

Mitä jos vaihtaisit jo pois paperilaskusta? Sähköinen lasku helpottaa sinun arkeasi ja säästää yhteistä luontoamme. Sähköinen lasku eroaa paperisesta...

29.11.2023 | Omalumme

Airfryer on ruuanlaiton nopea monitoimilaite, joka säästää sähköä

Airfryerilla on monia nimiä, kuten ilmafriteerauskeitin, kypsennyslaite ja kiertoilmakypsennin. Airfryerin suosio on viime vuosina kasvanut, ja...