Pörssisähkö EKO

Tilaa ekologista  pörssisähköä - 
6kk kuukausimaksu 0 €
 

Valitse ympäristöystävällinen Lumme Energian Pörssisähkö EKO

Nyt 6 kuukauden ajan kuukausimaksut 0 €

Lumme Energian ympäristöystävällisellä Pörssisähkö EKO -sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluja jopa tunnin tarkkuudella, sillä saat sähkön tunneittain toteutuneen sähköpörssin Spot-hinnan mukaan.

Pörssisähkö EKO -sopimuksen sähkö on tuotettu 100% uusiutuvilla energianlähteillä.  Sopimus on hyvä vaihtoehto sinulle, jos haluat seurata tarkasti sähkön tuntihintoja ja ohjata omaa sähkönkulutustasi kohti edullisempia hintoja. Luethan myös blogikirjoituksemme aiheesta »

Pörssisähkö Eko -sopimuksen valittuasi suosittelemme, että lataat samalla käyttöösi OmaLumme-sovelluksemme, jolla seuraat helposti huomisen tuntihintoja ja omaa sähkönkulutustasi.

Miksi valita ekologinen pörssisähkö?

  • Ekologisella pörssisähköllä kotisi sähkönkäytön hiilidioksidipäästöt ovat pyöreä nolla - maapallo kiittää valinnastasi!
  • Jos käytät sähköä esim. 3000 kWh/vuodessa, hintaero ekologisen ja tavallisen pörssisähkön välillä on alle euron/kuukausi
  • Lue Lumme Energian blogista, kuinka päästötön pörssisähkösopimus pienentää hiilijalanjälkeäsi!

Sähkön hinnan vaihteluja hyödyntämällä pienennät sähkölaskuasi.

Tarjoamme käyttöösi ekologista pörssisähköä:

  • Pörssisähkö EKO -sähkösopimus on 100% tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä, kuten auringolla, tuulella ja vedellä, ja sillä on alkuperätakuu
  • Pörssisähkön avulla voit hyödyntää edullisemmat sähkön hinnat eri aikoina pörssisähkön hintavaihtelujen mukaan.
  • Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva, eli voit halutessasi vaihtaa sähkösopimusta milloin vain.
  • Spot-sähkön hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan.
  • Sähköisen OmaLumme-palvelun ja OmaLumme-sovelluksen avulla voit seurata energiankulutustasi ja tarkistaa sopimus- ja laskutietoja vaivattomasti - netissä 24/7.
  • Saat asiakkaanamme etuohjelmastamme Lumme-tiimistä rahanarvoisia vaihtuvia etuja.
  • Suosittelemme valitsemaan ympäristöystävällisen laskun: e-laskun, sähköpostilaskun tai digipostin Kivraan.

Pörssisähkön Suomen alueen Spot-hinta

On tärkeää tunnistaa, että Pörssisähkön hinta voi vaihdella voimakkaastikin. Kun sähkönkulutus on yhteiskunnassa suurta, tuntihinnat ovat korkeimmillaan ja kulutuksen laskiessa myös hinnat laskevat. Pörssisähkö EKO on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat seurata huomisen tuntihintoja ja ohjata omaa sähkönkulutustasi edullisemmille hinnoille.

Sähköpörssi määrittelee Suomen alueen seuraavan vuorokauden jokaisen tunnin Spot-hinnan kyseistä vuorokautta edeltävänä päivänä. Seuraavan vuorokauden hinnat julkaistaan päivittäin viimeistään kello 14.00 Suomen aikaa. 

Kuukaudessa on yleensä noin 720 tuntia, joista jokaisella tunnilla on oma hintansa. Tämän takia laskulla näet vain oman toteutuneen keskihintasi. Spot-keskihinta lasketaan niin, että  kuukauden jokaisen tunnin hinnat lasketaan yhteen ja summa jaetaan kuukauden kokonaistuntimäärällä. Oman keskihinnan laskemisessa tulee huomioida energiankulutus jokaiselta tunnilta.

Milloin pörssisähkö on halvinta?

Pörssisähkön hinnan vaihtelua säätelevät muun muassa teollisuus ja sääolosuhteet. Pörssisähkön spot-hinta on yleensä korkeampi päivällä, kun sähkönkulutus on täydessä vauhdissa, ja alhaisin öisin, jolloin sähkön kulutus on vähäisempää. Sääolosuhteet  säätelevät spot-hintaa merkittävästi. Yleensä hinta on edullisempi lämpimällä ja sateisella kelillä, ja korkeampi kylmällä säällä.