Eilisen herkku on herkkua tänäänkin – tee nopeaa ja maukasta ruokaa tähteistä

Takaisin

Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan 20–30 kiloa henkilöä kohti. Kuusi prosenttia ruoastamme päätyy roskiin, vaikka tähteitä voisi käyttää ruoanvalmistukseen uudelleen. Tähteeksi jääneet keitetyt perunat voi käyttää seuraavana päivänä munakkaaseen tai kuivista leivistä voi taikoa sipulikeiton päälle juustoraasteen kanssa herkullisen kuorrutteen.

Korvaamalla kerran viikossa yhden päivällisen hävikillä pienennät hiilijalanjälkeäsi jo prosentilla. Samalla säästät ruokamenoissa.

Katso vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen: www.saasyoda.fi/

Lähde: Sitra

Pienia_tekoja_banneri

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

23.04.2025 | Elämän energiaa

Puhdasta vettä mökille: Vinkit juomaveden suodattamiseen ja puhdistamiseen

On tärkeää varmistaa, että mökilläkin juomavesi on puhdasta ja turvallista käyttää. Onneksi nykyaikaiset suodatuslaitteistot tarjoavat tehokkaita...

Vaatteet raikkaiksi höyryllä

Miksi rasittaa vaatteita pesulla, jos ne eivät ole likaisia? Höyryohjelma poistaa hajut sekä säästää energiaa ja lompakkoa.

09.04.2025 | Energiaa

Mistä tunnistan luotettavan sähköurakoitsijan?

Varsinaiset sähkötyöt on aina teetettävä sähköalan ammattilaisella. Sähköalan töistä ja niiden valvonnasta säädetään sähköturvallisuuslaissa. Lain...