Eilisen herkku on herkkua tänäänkin – tee nopeaa ja maukasta ruokaa tähteistä

Takaisin

Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan 20–30 kiloa henkilöä kohti. Kuusi prosenttia ruoastamme päätyy roskiin, vaikka tähteitä voisi käyttää ruoanvalmistukseen uudelleen. Tähteeksi jääneet keitetyt perunat voi käyttää seuraavana päivänä munakkaaseen tai kuivista leivistä voi taikoa sipulikeiton päälle juustoraasteen kanssa herkullisen kuorrutteen.

Korvaamalla kerran viikossa yhden päivällisen hävikillä pienennät hiilijalanjälkeäsi jo prosentilla. Samalla säästät ruokamenoissa.

Katso vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen: www.saasyoda.fi/

Lähde: Sitra

Pienia_tekoja_banneri

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

18.06.2025 | Omalumme

Kylmäketju katkeaa yllättävän helposti – suojaa ruokasi kesähelteellä

Kesän kuumuus haastaa ruoan säilyvyyden. Jääkaapin oikea käyttö, uudet energiatehokkaat ominaisuudet ja kylmälaukku kauppareissulla estävät...

11.06.2025 | Omalumme

Pihanhoitoa tekoälyn ja GPS:n avulla – näin toimii uusi robottileikkuri

Unohda rajakaapelit ja sattumanvarainen leikkuu. Uusimmat robottiruohonleikkurit navigoivat tarkasti GPS:llä, väistävät esteet ja osaavat jopa...

04.06.2025 | Energiaa

Kasvikset ovat grillin uusi tähti – makua ja väriä lautaselle

Kesäkeittiössä kasvikset loistavat paitsi väreillään myös maullaan. Grilli antaa kasviksille savuisen säväyksen, ja yhdistämällä ne kastikkeisiin tai...