Tampereen ratikka tuo liikkuvan taiteen katukuvaan

Takaisin

Tampereen Ratikka on vastuullisesti mukana laskemassa joukkoliikenteen päästöjä ja tekemässä Tampereesta hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Toimitamme Ratikalle täysin uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä.

-Ratikan päätös ympäristöystävällisestä energiasta on osoitus vastuullisuudesta ja yhteisestä matkastamme kohti hiilineutraaliutta. Yritysten arvot kohtaavat siis tässä mainiosti, sillä haluamme auttaa kaikkia ihmisiä tekemään helppoja ympäristötekoja omassa arjessaan. Ratikan kaltaiset sähköiset ajoneuvot laskevat joukkoliikenteen päästöjä merkittävästi, kommentoi myyntijohtajamme Jani Pääkkönen.

 

Tampereen ratikka on hieno esimerkki kunnille ja kaupungeille Suomessa, sillä he ovat toiminnallaan ennakkoluulottomasti raitioliikenteen avulla ratkaisseet ison osan Tampereen julkisen liikenteen päästöttömyystavoitteesta.

 

Liikkuminen on lisäksi laadukasta, hiljaista, turvallista ja esteetöntä. Ratikoiden matkustusmukavuuskin on huipussaan, sillä ratikoista löytyy niin ilmastointi, lämmitys kun puhelimen latausmahdollisuuskin. Ja kaikki tämä ympäristöystävällisesti Lumme Energian uusiutuvalla energialla. Matkustaminen on tehty niin helpoksi, että moni varmasti näkee vaihtoehdoksi jättää oman auton talliin.

 

Toteutuksessa on hienosti huomioitu yhteisöllisyys Tampereen asukkaiden kanssa ja se rakentaa tamperelaista me-henkeä mainiolla tavalla. Asukkaat ovat esimerkiksi olleet mukana äänestämässä Taideratikan taideteoksia ja meillä Lumme Energialla oli kunnia olla mukana raadissa valitsemassa näitä äänestykseen päätyviä teoksia.

 

Ratikka tuo hyvinvointia Tampereelle monella tavalla. Ympäristöä kunnioitetaan päästöttömyyden lisäksi myös huomioimalla käyttäjät ja ohikulkijat.

 

Taideratikan ulkoasu tuo kaikille mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi katsomaan sen kyljissä ja sisustuksessa komeilevaa, esimerkiksi yhdenvertaisuuden tai Tampereen nähtävyyksien innoittamaa taidetta. Se viestii monesta yhteiskunnalle tärkeästä aspektista. Ratikan taide oli ansiokkaasti ehdolla ja sai myös tunnustusta Kulttuurigaalan Kulttuurin hyvinvointi -kategoriassa. Kuten raitiotien kehitysohjelman projektipäällikkö Antti Haukka Tampereen kaupungiltakin on maininnut, Ratikan taide on huomattu valtakunnallisesti ja se herättää tunteita, kiinnostaa ja puhuttaa. Ratikan taide -ohjelmaa tehdään tamperelaisille, Ratikan matkustajille sekä tietysti kaikille Tampereella vieraileville.

Tampereen taideratikka aloittaa liikennöinnin 8. joulukuuta ja 9.-11. joulukuuta Tampereella vietetään Ratikan taiteen avajaisia.

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14.01.2022 | uutinen

Suomen ensimmäisen teollisen hybridisähköpuiston rakentaminen Kalajoelle varmistui

Kalajoen Juurakko hybridisähköpuistoon rakennettava aurinkosähköpuisto on saanut Työ- ja elinkeinoministeriöltä energiatuen. Aurinkosähköpuisto...

20.12.2021 | uutinen

Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti sulautuvat

Lumme Energian (Y-tunnus 2839885-8) ja Loiste Sähkönmyynnin (Y-tunnus 2038931-6) yhteinen matka kohti entistä vahvempaa valtakunnallista energia- ja...

14.12.2021 | uutinen

Sähkön hinta puhuttaa - Näin tarkistat oman sähkösopimuksesi

Sähkön tukkumarkkinahinnat ovat yhä vahvassa nousussa. Hetkittäin sähkön tunti- eli spot-hinnat ovat olleet ennätyksellisen korkeita, jopa yli 100...