Sami Kurunsaari Lumme Energian toimitusjohtajaksi

Takaisin

Diplomi-insinööri Sami Kurunsaari on valittu Lumme Energia Oy:n toimitusjohtajaksi. Kurunsaari aloittaa tehtävässä 01.12.2022. Kurunsaari on työskennellyt energia-alalla eri liiketoiminnoissa 1990-luvun lopulta lähtien. Viime vuodet Kurunsaari on kehittänyt energian mittaustiedon hallinnan palveluita.


”Keväällä käynnistyneessä rekrytointiprosessissa korkeatasoisia hakijoita oli kymmeniä. Sami Kurunsaaren vahvuutena on syvällinen ja monipuolinen kokemus ja osaaminen niistä energia-alan osa-alueista, joita kehittämällä Lumme Energiassa pystymme aiempaakin paremmin palvelemaan asiakkaitamme. Tulemme Kurunsaaren johdolla luomaan palveluita, joilla asiakkaamme pystyvät leikkaamaan energiaan liittyviä kustannuksia, ja edistämään vastuullisella tavalla vihreän murroksen etenemistä”, hallituksen puheenjohtaja Markus Tykkyläinen toteaa.

Sami Kurunsaari

Sami Kurunsaari


Käynnissä oleva energiamurros ja poikkeuksellinen tilanne sähkömarkkinoilla koskettaa jokaista sähkönkäyttäjää ja -tuottajaa. Uudenlaista lähestymistapaa ja uusia palveluita tarvitaan, jotta energiankäyttöä voidaan tehostaa ja pitää kustannukset kurissa. Olen innoissani päästessäni pian aloittamaan Lumme Energian johdossa ja tuomaan oman panokseni tämän haasteen ratkaisemiseen.”, Sami Kurunsaari kuvailee.

 

”Meneillään oleva energiakriisi on historiallinen. Toimialaa ei kuormita vain jokin yksittäinen ongelma, vaan nyt poikkeuksellisesti samaan aikaan on useita energian saatavuuteen, energian hintaan, sekä ympäristön tilaan liittyviä isoja haasteita. Uskomme kriisin helpottavan mahdollisesti jo ensi keväänä. Maailma ei kuitenkaan palaa ennalleen, kriisiä edeltäneeseen tilaan. Kriisi tulee tekemään pysyvän muutoksen energian tuotantoon, jakeluun sekä asiakkaiden arvoihin ja tottumuksiin. Lumme Energialla on kyvykkyys ja resurssit täyttää toimialaan kohdistuvat muuttuvat odotukset. Kurunsaari tuo meille vahvaa muutosjohtajuutta sekä täydentävää osaamista. Tulemme asiakkaidemme kanssa pääsemään meneillään olevasta kriisistä yli ja toimintaamme kehittämällä olemme paras kumppani asiakkaillemme myös jatkossa”, Tykkyläinen luonnehtii.

 

Suomessa käytetystä sähköstä Lumme Energia toimittaa noin 5 % ja yhtiön markkinaosuus on 9 %. Lumme Energiassa työskentelee 35 energia-alan ammattilaista. Lumme Energia – konserniin kuuluu myös Suomen johtava suuren mittaluokan aurinkovoimaloiden suunnittelu- ja toteutusorganisaatio Solarigo Systems Oy.

 

Lisätietoja:
Lumme Energian hallituksen puheenjohtaja
Markus Tykkyläinen
p. 050 596 5482


Sami Kurunsaari
p. 050 366 6850

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

02.12.2022 | uutinen

Mikko Alftan Lumme Energian riskienhallintajohtajaksi

Kauppatieteiden maisteri Mikko Alftan on valittu Lumme Energia Oy:n riskienhallintajohtajaksi. Alftan aloittaa tehtävässä 09.01.2023. Alftan on...

01.09.2022 | uutinen

Poikkeuksellinen hintataso muutti sähkösopimustarjoomaa

Tämänhetkiset ja tulevaksi talveksi ennustetut sähkön hinnat ovat historiallisen korkeat, mikä asettaa taloudellisia haasteita niin asiakkaillemme...

04.08.2022 | uutinen

Lumme Energia vahvana myös tulevaisuudessa

Energiavirasto on tällä viikolla tiedottanut, että Lumo Energia Oy valmistautuu lopettamaan toimintansa. Lumo Energia on lähettänyt osalle yhtiön...