Näin On-grid-järjestelmä toimii

Takaisin

Jos aurinkosähköjärjestelmä tulee vapaa-ajan asuntoon, joka on sähköverkkoon liitetty, järjestelmä toimii sen rinnalla. Tätä kutsutaan On-grid -järjestelmäksi. Tällöin päästään hyödyntämään niin auringon tuottamaa energiaa kuin verkkovirtaa eli ostosähköä. Tämä mahdollistaa kokonaisvaltaisesti järkevän energiankäytön tilanteen ja vuodenajan mukaan. 

Jos aurinkovoimalasi tuottaa enemmän kuin ehdit kuluttaa, voit Lumme Energian sähköasiakkaana myydä ylijäämäsähkön meille. 

Aurinkosähköjärjestelmän mitoituksessa ja sijoituksessa sekä suuntauskulmissa kannattaa luottaa ammattilaiseen, joka huomioi pieniä yksityiskohtia myöten kaiken ja tarjoaa parasta ratkaisua juuri sinun vapaa-ajan asunnollesi.

Aurinkosahko_infografiikka_kokonainen

Näin aurinkosähköjärjestelmä toimii:

  • Sähköpääkeskus, jossa on kaksisuuntainen mittaus
  • Lukittava turvakytkin, johon verkonhaltijalla on esteetön pääsy
  • Keskus, johon järjestelmä liitetään (yleensä pääkeskus - oma tuotanto hyödynnetään tuotannon liittymispisteestä riippumatta)
  • Invertteri, joka muuttaa aurinkosähkön verkkojännitteiseksi (DC -> AC)
  • Kulutuskohde
  • Varjoton paneelien asennuspaikka

Harkitsetko aurinkopaneelien hankintaa?

Laske tarjous juuri sinulle sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä Oman energian kaupassamme! 
Täytät vain kiinteistön tiedot laskuriin ja saat tarjouksen sinulle räätälöidystä aurinkosähköjärjestelmästä suoraan sähköpostiisi. Meiltä saat paneelien asennuksen kaikkialle Suomeen. Laske tarjous Oman energian kaupassa alla olevasta linkistä.

Laske tarjous Oman energian kaupassa


Onko aurinkosähkösanasto sinulle jo muuten tuttua? Olemme luoneet avuksesi aurinkosähkösanaston yleisimmistä aurinkosähköön liittyvistä termeistä. Käy kurkkaamassa!

MISTÄ PUHUTAAN: Tutustu aurinkosähkö-sanastoon

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

16.11.2023 | uutinen

Aurinkopaneelien tuottoa on ollut ilo seurata

Lumme Energia asensi jyväskyläläisen Kaisa-Liisa Ikosen omakotitalon katolle aurinkopaneelit syksyllä 2022. Nyt takana on ensimmäinen vuosi oman...

06.11.2023 | uutinen

Aurinkoisia uutisia! HJK:n aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu

HJK:n aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu. Aurinkovoimalan on tarkoitus laajentua myös Lumme Energia Aurinkokatsomon katolle. Kattavien pohjatöiden...

29.09.2023 | aurinkosähkö

Aurinkopaneelien mitoitus - Oikean määrän valinta

Aurinkopaneelien mitoitus ja paneelien oikean määrän valitseminen omakotitaloon vaatii harkintaa ja laskentaa. Asiantuntijamme auttavat mielellään...