Kartoita oman kotisi sähkönsäästökohteet

Takaisin

Hyvää Energiansäästöviikkoa! Nyt, kun talven tuloon on vielä hetki aikaa, on hyvä miettiä, mitkä ovat tehokkaimmat keinot säästää energiaa juuri sinun omassa kodissasi. 


Saat energiansäästösivuiltamme vastauksen seuraaviin ja moneen muuhun kysymykseen:
  • Mistä tietää, paljonko on normaali sähkönkulutus?
  • Kuinka paljon eri laitteet käyttävät sähköä?
  • Viekö pyykinpesu paljon sähköä?
  • Pitäisikö kylpyhuoneen lattialämmitystä pienentää?
  • Kuinka paljon erilaisilla toimenpiteillä oikeasti voi säästää?
  • Vinkeillämme pienennät sähkönkulutustasi ja saavutat säästöjä.

Sähkön säästövinkit

Tiesithän, että energiansäästötoimet kannattaa tehdä, vaikka sinulla olisi vielä edullista määräaikaista sopimusta jäljellä. Säästötoimilla on nimittäin iso vaikutus sähkön riittävyyteen Suomessa ja tulevaisuuden sähkön hintaan meidän kaikkien osalta.

Myös sähkönkäytön ajoittamisella vuorokauden edullisemmille tunneille on sama vaikutus. Fingridin Tuntihinta -mobiilisovelluksesta näet seuraavan vuorokauden kalleimmat ja edullisimmat tunnit. Kun sähkönkulutusta siirretään pois ruuhka-ajoilta, se usein tarkoittaa myös sitä, että fossiilisilla energialähteillä tuotetun sähkön määrä vähenee. Oman kulutuksen ajoittaminen on siis myös energiatehokas, kustannuksia säästävä ilmastoteko.

TV:stä tuttu Vilja antaa käytännön vinkkejä

Vilja Schepel on tullut tutuksi Huvila & Huussi -ohjelmasta. Neljällä eri videolla tämä rakentamisen ammattilainen antaa käytännön vinkkejä muun muassa siihen, miten ikkunoiden tiivistys kannattaa tehdä tai miten etsit lämpöä vuotavat kohdat? Kuuntele myös, mitä Vilja haluaa kertoa lämmityksen ohjaamisesta, ilmalämpöpumpuista ja puulämmityksestä.

Viljan vinkit

Ota OmaLumme avuksesi

Kun tunnet oman sähkönkulutuksesi, on säästökohteita helpompi löytää. OmaLumme-palvelu kertoo sinulle tunnin tarkkuudella kuinka paljon kulutit ja milloin. Se auttaa havaitsemaan sekä pidemmällä aikavälillä sähkönkulutuksessa tapahtuneet muutokset että äkilliset kulutuspiikit, mikä motivoi lisäämään asumisen energiatehokkuutta.

Seuraamalla omaa sähkönkulutusta voit myös ennustaa tulevan sähkölaskun suuruutta. Samalla palvelussa hoituvat muutkin sähkösopimukseesi ja asiakkuuteesi liittyvät asiat kuten uuden sähkösopimuksen teko ja vanhan päättäminen kun olet muuttamassa, jatkosopimustarjouksen hyväksyminen, uuden sopimuksen tekeminen esimerkiksi kakkosasuntoon, laskujen selailu, eräpäivän siirto ja valtuuksien hallinta.

OmaLumme-palveluun

 

Tietoa sähkön hintakehityksestä

Mitä sähkön hinnalle kuuluu juuri nyt? Asiantuntijamme seuraavat sähkömarkkinoiden kehitystä tiiviisti, ja avaavat katsauksessaan hintakehityksen taustoja. Saat myös tietoa sähkön hinnan muodostumisesta ja ennusteen tulevasta. Katsaus päivitetään nyt viikoittain.

Sähkön hintakatsaus

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

30.11.2022 | Sähkön hinta

Puulämmitys sähkölämmön tukena tasaa kulutusta ja sähkön hintapiikkejä

Kovilla pakkasilla on hyvä lämmittää tulisijoja sähkölämmön tueksi. Näin pääsee tasaamaan omaa kulutusta ja välttää sähkön hintapiikkejä. Jari...

23.11.2022 | Sähkön hinta

Paljonko kaamosvalot vievät sähköä?

Valosarjat tuovat iloa hyvällä omallatunnolla, kun niitä käyttää vain iltaisin ja viikonloppuisin. Varmista, että käytät vain kausivaloja, joissa on...

21.11.2022 | Asiakkaana

Apua arkeen ja tukea sähkölaskuihin

Sähkön hinnat ovat energiakriisin vuoksi nousseet tämän vuoden kuluessa voimakkaasti. Sähkönkulutuksen vähentäminen ja ajoittaminen edullisemmille...