Jenni Hietalan oopperaopinnot jatkuvat Wienissä

Takaisin

Sopraano Jenni Hietala tähyää oopperalavoille. Martti Talvela -säätiön myöntämä apuraha tuli juuri oikeaan saumaan, sillä edessä siintävät syksyllä Wienissä alkavat laulutaiteen maisteriopinnot.

”Apuraha oli mukava yllätys. Se tuli aivan oikeaan aikaan”, Hietala kertoo ilahtuneena.

jenni-hietala-500-nettiinNivalasta kotoisin oleva 24-vuotias Jenni Hietala on ilahtunut Martti Talvela -säätiöltä saamastaan apurahasta. Oulun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vastikään valmistunut sopraano jatkaa syksyllä opintojaan Wienin musiikkikorkeakoulun maisteriohjelmassa.

Syyskuussa alkavien opintojen osalta käytännön asiat alkavat olla järjestyksessä ja tulevaisuus näyttää varsin valoisalta. ”Opettajakseni Wienissä tulee Linda Watson, joka on maailmalla arvostettu Wagner-sopraano.”

Jenin Hietala kertoo aloittaneensa laulu- ja musiikkiharrastuksen 7-vuotiaana Nivalassa seurakunnan lapsikuorossa. Ensi kosketus oopperaan tuli jo nuorena, kun hän pääsi mukaan Ilkka Kuusiston Pula-oopperan lapsikuoroon.

Yläasteikäisenä oopperaharrastus jatkui jo aikuisten kuorossa sekä musiikkiopistossa ja lukion jälkeen tie vei luontevasti Oulun ammattikorkeakouluun musiikkipedagogin opintojen pariin.

”Valmistuin musiikkipedagogiksi viime vuonna ja tein vielä sen jatkoksi kirkkomuusikon opinnot. Niistä puuttuu vielä opinnäytetyö ja harjoittelu”, Hietala kertoo.

Veri vetää oopperaestradeille ja Hietala onkin laulanut kolme vuotta Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. Esiintymiskokemusta on kertynyt myös Jyrki Anttilan operettiesityksistä, joissa Hietala oli mukana. ”Pääsin mukaan Anttilan operetteihin koelaulujen kautta ja vuoden ajan kiersimme ympäri Suomen.”

Jenni Hietala on ollut mukana myös useissa kilpailuissa ja tänä vuonna hän ylsi Lappeenrannan laulukilpailun välieriin.  ”Vuonna 2017 pääsin Timo Mustakallio -kilpailun finaaliin”, Hietala kertoo. Kilpailut kuuluvatkin hänen mielestään keskeisesti nuorten laulajien kehityskaareen.
”Kilpailuihin osallistuminen ei sinänsä ole välttämätöntä, mutta niissä saa näkyvyyttä, joka auttaa uralla eteenpäin.”

Martti Talvela -säätiön 8000 euron apuraha auttaa mukavasti Wieniin asettuvaa nuorta taiteilijaa. Aiemmin tänä vuonna Hietala sai myös Radio Classicin myöntämän 3000 euron suuruisen Tempo-palkinnon. Jenni Hietala kertoo, että hän on aina halunnut asua nimenomaan Suomessa, mutta kirkkomusiikkiopintojen aikana opintomatka musiikkielämästään tunnettuun Wieniin jätti vahvan jäljen.

”Wienissä tuli vahva tunne, että jos asun joskus ulkomailla, niin nimenomaan Wienissä.”

Ennen Wieniin lähtöä on kuitenkin vielä irrottauduttava hetkeksi musiikista, joka täyttää elämän niin, ettei muita harrastuksia juurikaan ole.”Menen Sieviin serkkujen luo navettatöihin. Ja tykkään myös marjastaa ja eräillä”, Hietala nauraa.

Martti Talvela -säätiö tukee Suomen musiikkikulttuuria.

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja nuorille laulajille sekä yhteisöllisille hankkeille.

Lue lisää blogista
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

02.01.2020 | blogi

Tuotamme miellyttäviä asiakaskokemuksia – 92 % asiakkaistamme kokee asioinnin helpoksi ja vaivattomaksi kanssamme

Asiakaskokemuksen kehitys sai meillä uuden alun, kun ymmärsimme tulla lähemmäksi asiakkaita ja kysyä aitoja kokemuksia. Asiakaspaneeli on ollut...

04.12.2019 | blogi

Mitä kuuluu järvilohelle?

Edellinen blogini oli aika synkkäsävyinen kevään vesihomeongelmien takia. Vesihome on edelleen iso ongelma, mutta olemme päässeet hankkeessa monella...

28.11.2019 | blogi

Oman yhteyshenkilön merkitys sähköasioissa

Jukka Melonen toimii Lumme Energian yritysasiakkaiden yhteyshenkilönä. Tässä tekstissä Jukka kertoo työstään avainasiakaspäällikkönä ja oman...