Epävarmuus sähkömarkkinoilla jatkuu - Vinkkejä sähkösopimuksen tekoon

Takaisin

Sähkön hinnan kohonnut hintataso herättää monelle kysymyksiä etenkin silloin, kun määräaikainen sähkösopimus on uusimisvaiheessa tai tulee tarve tilata sähköt ennen muuttoa uuteen kotiin. Mitä mahdollisuuksia Lumme Energia näihin tilanteisiin tarjoaa ja mistä hintojen nousu sitten johtuu, niistä tarkemmin alla.

Voimakas liikehdintä sähkömarkkinoilla ja sähkön hinnan nousu alkoivat viime vuoden lopussa. Merkittävimmät syyt siihen olivat Pohjoismaiden heikko vesivoimatilanne, sähkön tuotannossa käytettävien raaka-aineiden ja päästöoikeuksien voimakkaasti nousseet hinnat ja Keski-Euroopan heikko maakaasun saatavuus.

Sähkömarkkinoita ovat sittemmin vakauttaneet Norjan ja Ruotsin vesivoimatilanteen parantuminen ja kotimaassamme Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan saaminen tuotantoon, mutta näihin muutoksiin positiiviset uutiset sitten jäävät.

Tummia pilviä taivaalle on tuonut Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Erityisesti maakaasun ja hiilen hinnat ja niiden saatavuus vaikuttavat merkittävästi Keski-Euroopan ja sitä kautta myös Pohjoismaiden ja Suomen sähkön hintaan. Tilanne on niin poikkeuksellinen, että useissa Euroopan maissa on keskusteltu jopa jo aiemmin suljettujen voimalaitosten uudelleenkäynnistämisestä.

Erityisesti suurta epävarmuutta kohdistuu ensi talvikauden energian hintaan. Myös näkymä tätä pidemmälle on epätarkka. Jos olet muuttamassa tai sait tarjouksen määräaikaisen sopimuksen uusimisesta, lue hyödylliset vinkkimme alta.

Oletko muuttamassa? Hyödynnä rahanarvoinen ratkaisumme.

Jos tarvitset sähköt uuteen kotiin, nykyisen kodin määräaikainen sopimus on solmittu viime talven markkinamyllerryksiä edeltävänä aikana ja sähkön hintasi on 5-6 snt/kWh, meillä on sinulle hyviä uutisia: voit siirtää voimassaolevan sopimuksesi uuteen osoitteeseesi ja näin Lumme Energian asiakkaana hyödyntää edullisen hinnan sopimusjaksosi loppuun saakka! Ilman tätä etua sähkön hinta tämän päivän markkinahinnoilla on lähes kaksinkertainen.

Voit siirtää vanhan sähkösopimuksesi uuteen kotiin helposti Lumme Energian OmaLumme-palvelussa, avaamalla Lumme Chatin tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0800 90110.

OmaLumme-palveluun

Saitko tarjouksen määräaikaisen sopimuksesi jatkosta? Tutustu Vaihtoturvaan.

"Koska sähkömarkkinoiden tila on nyt epävakaa eikä ole nähtävissä, että tilanne ainakaan merkittävästi ensi vuoden aikana korjautuisi ja hintataso alenisi, on määräaikainen sähkösopimus mielestäni varteenotettava vaihtoehto. Sen avulla voi nykyisen hintatason varmistaa ainakin ensi talven ylitse", taustoittaa liiketoimintajohtaja Mika Ahola.

Jos päätös määräaikaisesta sopimuksesta tämänhetkisillä hinnoilla kuitenkin tuntuu vaikealta, Lumme Energialta saa sopimukselle Vaihtoturva-palvelun. Voit tilata Vaihtoturvan sopimukseesi samalla, kun hyväksyt saamasi tarjouksen uudesta määräaikaisesta sopimuksesta OmaLumme-palvelussa.

Vaihtoturva tarkoittaa, että voit kesken määräaikaisen sopimuskauden päivittää sopimuksesi edullisemmaksi jos hinnat laskevat. Se tuo turvaa sopimukseesi ja voit varmistaa sen avulla aina edullisimman hinnan. Lisätietoa Vaihtoturvasta saat asiakaspalvelustamme tai alla olevasta linkistä.

Tutustu Vaihtoturvaan

Mika Ahola

Kirjoittaja

Mika Ahola asiakkaan odotus ja asiakkaan kokemus ohjaavat päivä päivältä vahvemmin Mikan ajatuksia liiketoiminnassa. Tältä pohjalta myynnin kehittäminen tuo tuoretta twistiä kuluttajamyynnistä vastaavan Mikan työpäiviin. Vapaalla Mika saa virtaa liikunnasta – erityisesti suunnistuksesta – jossa yhdistyvät taitoelementti ja luonnossa liikkuminen. Voit bongata hänet myös lenkkipolulta, pyörän selästä ja talvisin hiihtoladulta.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

21.04.2022 | muuttoilmoitus

Oletko muuttamassa tai vaihtamassa sopimustasi? Ota OmaLumme avuksesi.

Sähköiset palvelumme kehittyvät vauhdilla ja entistä monipuolisemmassa OmaLumme -palvelussa hoidat asiakkaanamme nyt monta asiaa.

11.10.2021 | good to know

Viisi tehokasta energiansäästövinkkiä: näin vähennät kotisi sähkönkulutusta

Energiankulutuksesta voi helposti nipistää yli kymmenen prosenttia asumistottumuksia muuttamalla. Säästetty energia tuntuu sekä kukkarossa että...

05.07.2021 | sähköinen liikenne

Näin valitset: sähköauton latauspiste omakotitaloon

Sähköautojen hankinta yleistyy kovaa vauhtia. Samalla meille kuluttajille tulee pohdittavaksi, miten hoidamme sähköauton latauksen yön aikana....