Epävarmuus sähkömarkkinoilla jatkuu - Vinkkejä sähkösopimuksen tekoon

Takaisin

Sähkön hinnan kohonnut hintataso herättää monelle kysymyksiä etenkin silloin, kun määräaikainen sähkösopimus on uusimisvaiheessa tai tulee tarve tilata sähköt ennen muuttoa uuteen kotiin. Mitä mahdollisuuksia Lumme Energia näihin tilanteisiin tarjoaa ja mistä hintojen nousu sitten johtuu, niistä tarkemmin alla.

Voimakas liikehdintä sähkömarkkinoilla ja sähkön hinnan nousu alkoivat viime vuoden lopussa. Merkittävimmät syyt siihen olivat Pohjoismaiden heikko vesivoimatilanne, sähkön tuotannossa käytettävien raaka-aineiden ja päästöoikeuksien voimakkaasti nousseet hinnat ja Keski-Euroopan heikko maakaasun saatavuus.

Sähkömarkkinoita ovat sittemmin vakauttaneet Norjan ja Ruotsin vesivoimatilanteen parantuminen ja kotimaassamme Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan saaminen tuotantoon, mutta näihin muutoksiin positiiviset uutiset sitten jäävät.

Tummia pilviä taivaalle on tuonut Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Erityisesti maakaasun ja hiilen hinnat ja niiden saatavuus vaikuttavat merkittävästi Keski-Euroopan ja sitä kautta myös Pohjoismaiden ja Suomen sähkön hintaan. Tilanne on niin poikkeuksellinen, että useissa Euroopan maissa on keskusteltu jopa jo aiemmin suljettujen voimalaitosten uudelleenkäynnistämisestä.

Erityisesti suurta epävarmuutta kohdistuu ensi talvikauden energian hintaan. Myös näkymä tätä pidemmälle on epätarkka. Tutustu katsaukseen, jossa asiantuntijamme arvioi sähkön hintakehitystä. Jos olet muuttamassa tai sait tarjouksen määräaikaisen sopimuksen uusimisesta, lue hyödylliset vinkkimme alta.

Oletko muuttamassa? Hyödynnä rahanarvoinen ratkaisumme.

Jos tarvitset sähköt uuteen kotiin, nykyisen kodin määräaikainen sopimus on solmittu viime talven markkinamyllerryksiä edeltävänä aikana ja sähkön hintasi on 5-6 snt/kWh, meillä on sinulle hyviä uutisia: voit siirtää voimassaolevan sopimuksesi uuteen osoitteeseesi ja näin Lumme Energian asiakkaana hyödyntää edullisen hinnan sopimusjaksosi loppuun saakka! Ilman tätä etua sähkön hinta tämän päivän markkinahinnoilla on lähes kaksinkertainen.

Voit siirtää vanhan sähkösopimuksesi uuteen kotiin helposti Lumme Energian OmaLumme-palvelussa, avaamalla Lumme Chatin tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0800 90110.

OmaLumme-palveluun

Mika Ahola

Kirjoittaja

Mika Ahola asiakkaan odotus ja asiakkaan kokemus ohjaavat päivä päivältä vahvemmin Mikan ajatuksia liiketoiminnassa. Tältä pohjalta myynnin kehittäminen tuo tuoretta twistiä kuluttajamyynnistä vastaavan Mikan työpäiviin. Vapaalla Mika saa virtaa liikunnasta – erityisesti suunnistuksesta – jossa yhdistyvät taitoelementti ja luonnossa liikkuminen. Voit bongata hänet myös lenkkipolulta, pyörän selästä ja talvisin hiihtoladulta.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

31.05.2023 | Asiakkaana

Näin tilaat e-laskun

Kätevän e-laskun voit hoitaa suoraan omassa verkkopankissa siellä, missä olet. Suoraan verkkopankkiin saapuva e-lasku on näppärä maksaa, klikkaus...

31.05.2023 | uutinen

Kesän Lumpeenlehti sinulle, ole hyvä

Uusin asiakaslehtemme on taas todellinen sähkönkäyttäjän hyötypaketti. Millainen sähkösopimus nyt pitäisi tehdä ja mikä on asiantuntijan näkemys...

27.03.2023 | Asiakkaana

Saat sähköhyvityksen sähkölaskullesi automaattisesti

Uusi väliaikaisen lain mukainen takautuva sähköhyvitys näkyy sähkölaskuilla ja sähköisen OmaLumme-asiointipalvelun Sopimustiedoissa huhtikuusta...