Energialähettiläs Miro Tenhon luottohousut löytyivät kirpputorilta

Takaisin

Lumme Energian vuoden 2023 energialähettiläs, jalkapalloilija Miro Tenho tykkää kiertää kirppareita ja kierrättää myös omia tarpeettomia vaatteitaan ja tavaroitaan. Miro haastaa meidätkin etsimään seuraavat hankinnat käytettyinä!

Miro Tenhon haaste sinulle: Tee seuraavat hankintasi kirpputorilta!

”Käytettynä voi löytää tosi laadukkaita, hienoja ja persoonallisia vaatteita ja tavaroita edullisesti. Kirppareiden kiertäminen on myös hauskaa ja inspiroivaa puuhaa.

Olen itse löytänyt vaatteita ja kodin käyttötavaroita kirpputoreilta. Haastankin sinut etsimään seuraavan vaatekappaleesi ja tarvekalusi käytettynä! Tutustu paikkakuntasi kirpputoritarjontaan tai suuntaa nettiin – sosiaalinen media on täynnä erilaisia kirpputoriryhmiä.

Paljasta myös parhaat löytösi tai kokeile myydä itsellesi tarpeetonta kirpputorilla. Jos et ehdi hinnoittelemaan vaatteitasi tai tavaroitasi, voit lahjoittaa niitä hyväntekeväisyyteen.”

Jaa kokemuksesi Lumme Energian ja Miro Tenhon somekanavissa tunnisteilla #lummeenergia, #ilmastotekoiLumme, #mirotenho

 

Miro Tenho on sisustanut kotinsa osin kierrätystavaralla. Läheisiltä kirpputoreilta on löytynyt edullisesti muun muassa kivoja maljakoita ja muita pikkutavaroita. Myös sohva ja sänky on saatu sukulaisilta käytettyinä.

– Tykkään välillä tehdä löytöjä kirpputoreilla. Osa vaatteistani on peräisin UFFilta, Almost Newistä ja muista kierrätysmyymälöistä. Olen löytänyt edullisesti muun muassa hienoja takkeja sekä parhaat mustat housuni, jotka taipuvat moneen tilanteeseen, Miro kertoo.

Miro paljastaa myös myyvänsä omia vanhoja vaatteitaan ja tavaroitaan toisinaan kirpputoreilla. Hän myös lahjoittaa tarpeettomia kamojaan hyväntekeväisyyteen.

– On kivempaa antaa käyttökelpoista tavaraa eteenpäin sen sijaan, että heittäisi roskiin. Kaupan päälle saa hyvän mielen, Miro hymyilee.

💡 Tiesitkö:

Tekstiili- ja vaateteollisuus tuottaa saman verran hiilidioksidipäästöjä kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä. Valtaosa päästöistä syntyy raaka-aineiden tuottamisesta. Kun ostat vaatteesi kirpputorilta, niiden ilmastopäästöt ovat puolet pienemmät kuin uudella tavaralla! Lähde: Finnwatch

Jätteiden lajittelu on pieni vaiva, jolla on iso merkitys

Miro kierrättää myös kotinsa jätteet. Jätteiden lajitteluun onkin syytä panostaa koko Suomessa: sekajätteen joukossa on valtakunnallisesti yhä noin kolmasosa biojätettä!

– Lajittelu on lopulta aika pieni vaiva, jolla on kuitenkin iso merkitys, urheilija kannustaa.

Ekologiset valinnat ohjaavat osaltaan myös Miron liikkumista.

– En ole koskaan omistanut autoa, vaan kuljen joka paikkaan pyörällä tai julkisilla. Talvipyöräily onnistuu mainiosti, kun on hyvät varusteet.

 

Sinut on haastettu - katso videolta Miron tervehdys!

Kasvisruoka sopii myös urheilijalle

Viime aikoina Miro on alkanut kiinnittää huomiota myös ruokailunsa hiilijalanjälkeen. Kasvissyöjätyttöystävä on innostanut kokeilemaan erilaisia kasvisproteiineja, ja yhdessä kokkaaminen on mukavaa ajanvietettä.

– Urheilijana minun on mietittävä ruokavaliotani aika tarkkaan ja syön myös lihaa, mutta olen huomannut, että hyvällä ja monipuolisella kasvisruoallakin jaksaa hyvin. Tykkään esimerkiksi Quorn-kasvisproteiinivalmisteesta eri muodoissaan. Myös tofu on hyvää, kunhan sen maustaa ja kypsentää kunnolla, Miro vinkkaa.

Jalkapalloilija panostaa myös kotimaisiin ja eettisesti tuotettuihin elintarvikkeisiin.

– Vihannekset ja lihat pyrin ostamaan suomalaisilta tuottajilta. Lisäksi valitsen mielelläni luomutuotteita: panostan esimerkiksi laadukkaaseen luomukahviin.

💡 Tiesitkö:

Keskimääräinen suomalainen voi pienentää ruokavalionsa ilmastovaikutusta 30–40 prosenttia. Pienet muutokset merkitsevät paljon: oleellista on vähentää lihan ja maitotuotteiden määrää ja lisätä ruokavalioon kasviksia, juureksia, palkokasveja, kestävästi kalastettua kalaa, marjoja ja viljatuotteita. Lähde: Valtioneuvosto

Kasvisruoasta puheen ollen energialähettiläämme Ida Hulkko on haastanut kaikki lisäämään viikkoon kolme kasvisruokapäivää neljän viikon ajan! Tartu haasteeseen ja lue lisää!

Idan kasvisruokahaaste

Ystävät tuovat energiaa arkeen

Miron arki on varsin kiireistä, kun lukuisten viikkotreenien ja pelien lisäksi aikaa pitää järjestää myös opiskelulle. Parhaiten urheilija kertookin lataavansa akkujaan silloin, kun saa levätä tarpeeksi.

– Liikunnan ja hyvän ravinnon lisäksi riittävä uni on ensiarvoisen tärkeää. Tietysti myös hyvät sosiaaliset suhteet tuovat arkeen energiaa. Vietän paljon aikaa ystävieni kanssa ihan hengaillen, kahvitellen ja luonnossa käveleskellen – tai vaikka siellä kirpputoreilla pörräten, jalkapalloilija kertoo.

Oletko kiinnostunut hiilijalanjälkesi pienentämisestä? Tutustu Lumme Energian Ilmastoteko-palveluun!

Mikä Ilmastoteko?

Artikkeli on kirjoitettu 2023 vuoden lopulla, jolloin Miro Tenho on toiminut energialähettiläänämme ja yhteistyökumppanimme HJK:n keskuspuolustajana ja kapteenina. Toivotamme Mirolle menestystä uusiin haasteisiin Djurgården IF:n joukoissa!

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

17.06.2024 | uutinen

HJK:n kotiareenan odotettu aurinkovoimala valmis tuottamaan sähköä

HJK:n aurinkovoimalan rakennustyöt on saatu päätökseen. Suomen ensimmäinen jalkapallostadionin katolle rakennettu aurinkovoimala on kytketty...

29.05.2024 | uutinen

Uusi Lumpeenlehti sinulle, ole hyvä

Lumpeenlehti on asiakasetu Lumme Energian asiakkaille. Se sisältää rutkasti kiinnostavaa ja mukavaa luettavaa – mukavia lukuhetkiä!

17.05.2024 | uutinen

Luontorahaston ensimmäiset tuen saajat vuodelle 2024 on valittu

Lumme Energia perusti vuoden 2024 alussa Luontorahaston, jonka avulla haluamme edistää kestävää kehitystä ja alueellista elinvoimaisuutta Suomessa....