Asumisen hiilijalanjälkeä voi pienentää nyt myös uudella Ilmastoteko-palvelulla

Takaisin

Suomalaisella on kaksi pyhää paikkaa. Toinen on luonto. Lakeudet ja tunturit, honkametsät ja marjamättäät. Lehtipuiden havina tuulessa ja meren pauhu. Järven tyyneys illansuussa ja pelloilta nouseva aamusumu. ​Toinen taas on koti. Rauhan ja levon tyyssija, turvan tuoma pesä. Se omannäköinen ja ikioma, missä saa olla juuri sellainen kuin on. 

Ilmasto lämpenee ja luontomme monimuotoisuus tulee muuttumaan. Toimenpiteitä tarvitaan, jotta maapallon keskilämpötilaa voidaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti hillitä. Suomalaisen keskimääräinen hiilijalanjälki on 10 300 kg CO2e, josta asumisen hiilijalanjälki on 20 %.

Lumme Energian tavoitteena on mahdollistaa tapoja, joilla sekä kuluttaja kotonaan että yritys toimitiloissaan voisi helposti tehdä itsensä kokoisia ilmastotekoja. ”Pyrimme määrätietoisesti siihen, että jo vuonna 2025 puolet myymästämme sähköstä on päästötöntä ja 90 % siitä tulee uusiutuvista energianlähteistä. Lisäksi kehitämme uusia palveluja, joiden avulla voimme auttaa asiakasta pienentämään omaa hiilijalanjälkeään”, kertoo Lumme Energian tuotepäällikkö Mirka Juujärvi. 

Kiinnittämällä huomiota arjessa tapahtuviin valintoihin ja kulutustottumuksiin, on jo pitkällä. Kun valitsee kotiinsa uusiutuvalla energialla tuotetun sähkösopimuksen, on ostosähkön hiilijalanjälki jo ansiokkaasti nolla. Koska asumisen hiilidioksidipäästöjä syntyy sähkön lisäksi muustakin, laskimme yhdessä Green Carbonin kanssa, paljonko kerrostaloyksiön, -kaksion ja -kolmion asumisen hiilijalanjälki on ja tarjoamme asiakkaillemme nyt mahdollisuuden hyvittää lopunkin asumisen hiilijalanjäljen helposti uuden Ilmastoteko-palvelun avulla.

Ilmastoteko-palvelu tarkoittaa, että pienellä kuukausimaksulla sinulla on kaksi eri tapaa vaikuttaa. Voit valita omaan Ilmastoteko-palveluusi

  • päästöoikeudet, jolloin  EU:n päästökaupan kiintiö pienenee ja päästöjä estetään syntymästä muualla. Tässä vaihtoehdossa kumoat omia päästöjäsi ja teet vaikuttavan ja toimivan ilmastoteon. 

    TAI
  • kotimaiset metsähiilinielut, jotka tuotetaan Green Carbonin sertifioiduissa hiilensidontahankkeissa Jyväskylässä, Viitasaaressa ja Pihtiputaalla. Niissä metsään tuotetaan lisäkasvua ja olet mukana tukemassa Suomen tavoitteita olla hiilineutraali vuonna 2035.

Lisäksi voit valita sinulle sopivimman koon kolmesta eri vaihtoehdosta:

  • XS-palvelussa asumisen hiilijalanjälki on laskettu kerrostaloyksiön mukaan, jossa päästöjen määrä on 1 300 kg CO2e
  • S-palvelussa asumisen hiilijalanjälki on laskettu kerrostaloyksiön mukaan, jossa päästöjen määrä on 2 200 kg CO2e
  • M-palvelussa asumisen hiilijalanjälki on laskettu kerrostaloyksiön mukaan, jossa päästöjen määrä on 3 240 kg CO2e

Palvelun voi tilata, kun olet tekemässä uutta sähkösopimusta, joka on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä: auringolla, vedellä, tuulella tai niiden yhdistelmällä.

Valitse ekologinen sähkösopimus ja Ilmastoteko-palvelu

Jos sinulla jo on ekologinen sähkösopimus Lumme Energialta, tilaa Ilmastoteko OmaLumme-palvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme chatissa tai soittamalla.

Haluatko tietää lisää? Mietitkö, kumman Ilmastoteko-palvelun valitsisit? Katso videot kotimaisista metsähiilinieluista ja EU:n päästökaupasta

Lue lisää Ilmastoteko-palvelusta

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

17.05.2024 | uutinen

Luontorahaston ensimmäiset tuen saajat vuodelle 2024 on valittu

Lumme Energia perusti vuoden 2024 alussa Luontorahaston, jonka avulla haluamme edistää kestävää kehitystä ja alueellista elinvoimaisuutta Suomessa....

15.05.2024 | uutinen

Data Engineer, tule kartuttamaan meille parempaa tietoa

Haemme kasvumme tueksi Data Engineer -rooliin henkilöä, joka vastaa dataputkien rakentamisesta ja olemassa olevien integraatioiden laajemmasta...

15.05.2024 | uutinen

Kasvutiimimme etsii Marketing Automation Specialistia kehittämään markkinoinnin automaatiota

Haemme kasvumme tueksi Marketing AutomationSpecialist -rooliinhenkilöä, joka vastaa markkinoinnin automaation kehittämisestä. Työpäiviisi kuuluu...