Asumisen hiilijalanjälkeä voi pienentää nyt myös uudella Ilmastoteko-palvelulla

Takaisin

Suomalaisella on kaksi pyhää paikkaa. Toinen on luonto. Lakeudet ja tunturit, honkametsät ja marjamättäät. Lehtipuiden havina tuulessa ja meren pauhu. Järven tyyneys illansuussa ja pelloilta nouseva aamusumu. ​Toinen taas on koti. Rauhan ja levon tyyssija, turvan tuoma pesä. Se omannäköinen ja ikioma, missä saa olla juuri sellainen kuin on. 

Ilmasto lämpenee ja luontomme monimuotoisuus tulee muuttumaan. Toimenpiteitä tarvitaan, jotta maapallon keskilämpötilaa voidaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti hillitä. Suomalaisen keskimääräinen hiilijalanjälki on 10 300 kg CO2e, josta asumisen hiilijalanjälki on 20 %.

Lumme Energian tavoitteena on mahdollistaa tapoja, joilla sekä kuluttaja kotonaan että yritys toimitiloissaan voisi helposti tehdä itsensä kokoisia ilmastotekoja. ”Pyrimme määrätietoisesti siihen, että jo vuonna 2025 puolet myymästämme sähköstä on päästötöntä ja 90 % siitä tulee uusiutuvista energianlähteistä. Lisäksi kehitämme uusia palveluja, joiden avulla voimme auttaa asiakasta pienentämään omaa hiilijalanjälkeään”, kertoo Lumme Energian tuotepäällikkö Mirka Juujärvi. 

Kiinnittämällä huomiota arjessa tapahtuviin valintoihin ja kulutustottumuksiin, on jo pitkällä. Kun valitsee kotiinsa uusiutuvalla energialla tuotetun sähkösopimuksen, on ostosähkön hiilijalanjälki jo ansiokkaasti nolla. Koska asumisen hiilidioksidipäästöjä syntyy sähkön lisäksi muustakin, laskimme yhdessä Green Carbonin kanssa, paljonko kerrostaloyksiön, -kaksion ja -kolmion asumisen hiilijalanjälki on ja tarjoamme asiakkaillemme nyt mahdollisuuden hyvittää lopunkin asumisen hiilijalanjäljen helposti uuden Ilmastoteko-palvelun avulla.

Ilmastoteko-palvelu tarkoittaa, että pienellä kuukausimaksulla sinulla on kaksi eri tapaa vaikuttaa. Voit valita omaan Ilmastoteko-palveluusi

  • päästöoikeudet, jolloin  EU:n päästökaupan kiintiö pienenee ja päästöjä estetään syntymästä muualla. Tässä vaihtoehdossa kumoat omia päästöjäsi ja teet vaikuttavan ja toimivan ilmastoteon. 

    TAI
  • kotimaiset metsähiilinielut, jotka tuotetaan Green Carbonin sertifioiduissa hiilensidontahankkeissa Jyväskylässä, Viitasaaressa ja Pihtiputaalla. Niissä metsään tuotetaan lisäkasvua ja olet mukana tukemassa Suomen tavoitteita olla hiilineutraali vuonna 2035.

Lisäksi voit valita sinulle sopivimman koon kolmesta eri vaihtoehdosta:

  • XS-palvelussa asumisen hiilijalanjälki on laskettu kerrostaloyksiön mukaan, jossa päästöjen määrä on 1 300 kg CO2e
  • S-palvelussa asumisen hiilijalanjälki on laskettu kerrostaloyksiön mukaan, jossa päästöjen määrä on 2 200 kg CO2e
  • M-palvelussa asumisen hiilijalanjälki on laskettu kerrostaloyksiön mukaan, jossa päästöjen määrä on 3 240 kg CO2e

Palvelun voi tilata, kun olet tekemässä uutta sähkösopimusta, joka on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä: auringolla, vedellä, tuulella tai niiden yhdistelmällä.

Valitse ekologinen sähkösopimus ja Ilmastoteko-palvelu

Jos sinulla jo on ekologinen sähkösopimus Lumme Energialta, tilaa Ilmastoteko OmaLumme-palvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme chatissa tai soittamalla.

Haluatko tietää lisää? Mietitkö, kumman Ilmastoteko-palvelun valitsisit? Katso videot kotimaisista metsähiilinieluista ja EU:n päästökaupasta

Lue lisää Ilmastoteko-palvelusta

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Aurinkopaneelit kruunaavat Ihamäkien kodin

Lumme Energia asensi aurinkopaneelit Anni ja Ilkka Ihamäen talon katolle. Lue, miten yhteistyö sujui ja mitä oma aurinkovoimala pariskunnalle...

13.09.2023 | uutinen

Rakenteilla Suomen ensimmäinen aurinkovoimalla toimiva jalkapallostadion

Lumme Energia ja HJK syventävät yhteistyötään rakennuttamalla Bolt Arenan katolle aurinkovoimalan. Bolt Arenasta tulee Suomen ensimmäinen...

13.09.2023 | Omalumme

Näin Suomesta tulee energiaomavarainen

Suomi muuttuu sähkön osalta energiaomavaraiseksi seuraavien parin vuoden kuluessa. Miten energiaomavaraisuutta rakennetaan ja mitä se vaikuttaa...