EKOenergiaa latauspisteistämme ensimmäisenä maailmassa

Tänään vietetään pohjoismaista Sähkön päivää. Tästä päivästä lähtien Lumme Energian sähköauton latauspisteistä voi ladata alkuperätakuin todennettua EKOenergiaa. Tuomme ensimmäisenä maailmassa sertifioidun, mahdollisimman ympäristöystävällisesti tuotetun sähkön latauspisteisiin.

Julkaistu: 23.1.2018 8.43

Ei mitä tahansa sähkö - Lumme Energian latauspisteistä EKOenergiaa ensimmäisenä maailmassa

EKOenergia on Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa 100 % uusiutuvista raaka-aineista tuotettua energiaa. Lumme Energian myymä EKOenergia on tuotettu Mikkelin Pursialan ja Savonlinnan tuotantolaitoksissa uusiutuvilla polttoaineilla. Energiantuotannon polttoaineina hyödynnetään metsähaketta ja metsäteollisuuden sivutuotteita. Pääosa raaka-aineesta tulee Etelä-Savon maakunnasta - alle sadan kilometrin kuljetusmatkasta - mistä luonnollisesti koko maakunta hyötyy.

Kuluttajat voivat valita ympäristöystävällisen Eko Lumme Puu -sähkösopimuksen, joka on puhtaasti paikallista EKOenergiaa. Se on samaa energiaa, jota ladataan nyt myös sähköautoihin Lumme Energian latauspisteistä.

Liikenteen sähköistyminen tuo hyvinvointia

Sekä EU:ssa että Suomessa liikenteen osuus kasvihuonekaasupäästöistä on noin viidennes. Sähköisen liikenteen yleistyminen on merkittävä tekijä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Parhaimmillaan sähköautojen ympäristöystävällisyys on, kun ne voidaan ladata ekologisesti tuotetulla energialla tai esimerkiksi aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä.
- Lumme Energialle on tärkeää olla mukana ehkäisemässä ilmastonmuutoksen etenemistä. Sähköisen liikenteen edistäminen ja ekologisen latauksen mahdollistaminen ovat yksi askel tässä työssä eteenpäin, kertoo Lumme Energian toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen.

Sähköisellä liikenteellä on myös muita hyvinvointivaikutuksia. Sähköautoista ei tule pienhiukkas- eikä typenoksidipäästöjä. Parantuneella ilmanlaadulla on myönteisiä terveysvaikutuksia, sillä pienhiukkaspäästöt ovat yhteydessä hengitystiesairauksiin.

Sähköautolla on edullisempaa ajaa kuin polttomoottoriautolla. Sähkö maksaa noin 2 e/100 km. Hankintahinnaltaan sähköauto on vielä nykyisin kalliimpi kuin perinteinen polttomoottoriauto, mutta hintaero kaventuu koko ajan.

Suomessa hallituksen tavoitteena on, että vuonna 2030 maassamme on vähintään 250 000 sähkökäyttöistä autoa.

Sähkön päivä Suomessa jo kolmatta kertaa

Tänä vuonna Sähkön päivän teemana on sähköautot. Päivää viettävät Energiateollisuus, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL, Sähköteknisen Kaupan Liitto STK, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK, Motiva, Adato Energia, Lumme Energia Oy sekä lukuisat muut sähköalan yritykset.