Kannattaako pörssisähkö 2024?

Mietityttääkö sähkösopimuksen valinta? Luvassa on tietoa ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään parhaan päätöksen sähkösopimusta valitessa.

Miksi ja missä tilanteissa kannattaa valita pörssisähkö?

1. Hyödy hinnan vaihteluista 

Ipadilla sähkönkäytön ja hintojen seurailua. Henkilö säätämässä sähkönkäytön ajoitusta.Joustavuus palkitaan. Pörssisähkö soveltuu erinomaisesti niille, joilla on joustavat energiankulutus tottumukset. Voit hyötyä hinnanvaihteluista siirtämällä sähkönkulutustasi edullisen hinnan tunneille. Edullista hinta on tyypillisesti öisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Seuraa pörssisähkön hintaa sivustolla tai OmaLumme sovelluksessa. Voit myös tarkistaa omista laitteista, onko niiden käyttöä mahdollista ajastaa. Kodinkoneiden käyttö ja esimerkiksi sähköauton lataus kannattaisi ajastaa niihin hetkiin, kun tuntihinta on alhainen. Oheisessa kuvassa näkyy vihreällä, milloin sähkön spot hinnat ovat tyypillisesti edullisia. 

 

Joustosahkön käyttöajat kuvattuna

 

2. Onko kuukausibudjetissasi joustoa? 

Pörssisähkö kannatttaa valita, jos  kuukausibudjetissasi on sen verran joustoa etteivät vaihtelevan kokoiset sähkölaskut horjuta talouttasi. Vaikka edullisen markkinahinnan kuukausina säästät sähkökuluissa, kannattaa budjetissa olla tilaa myös kalliimpia kuukausia varten.   

 

3. Edullisuus pitkällä aikavälillä 

Vaikka hinnoissa saattaa olla suuriakin vaihteluja, tulee pörssisähkösopimus tilastojen mukaan yleensä pitkässä juoksussa edullisemmaksi kuluttajalle. Maksat pörssisähköstä aina markkinahinnan mukaan.  

 

4. Et halua sitoutua kiinteään kWh hintaan

Pörssisähkö on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Et sitoudu mihinkään ja voit vaihtaa sopimusta tai sähköyhtiötä milloin haluat. 

 

Näissä tilanteissa kannattaa pohtia myös kiinteää sähkösopimusta

1. Haluat budjetoida tarkasti ja pitää kulut mahdollisimman vakaina

 

Kiinteä sähkösopimus tuo tällöin ennustettavuutta. Kiinteä sähkösopimus mahdollistaa vakaamman sähkölaskun ja helpottaa kuukausittaista budjetointia. Voit joko valita kiinteän kWh/ snt hinnan, jolloin sähkölaskusi suuruus vaihtelee kulutuksesi mukaan ennakoitavasti tai vaihtoehtoisesti voit tilata täysin kiinteän sähköpaketin.  

 

2. Et halua käyttää aikaa sähkön hintojen seuraamiseen ja kulutuksen optimointiin

 

Pörssisähköstä hyötyy eniten, kun seuraa sähkön hintoja ja kuluttaa enemmän edullisen hinnan tunteina. Jos et ole kiinnostunut käyttämään aikaasi tähän, voi kiinteä sopimus olla parempi vaihtoehto.  

 

 

Lumme Energian pörssisähkösopimukset

Pörssisähkö

  • Toistaiseksi
  • Pörssihintainen
  • Aina markkinahintaista sähköä
  • Vaikuta sähkölaskuusi ajoittamalla kulutusta

Kuukausimaksu ensimmäisen 3 kk ajan 0 euroa uusille asiakkaille.

Jos sinulla on jo voimassa oleva Lumme Energian Pörssisähkösopimus, et voi valita samaa sopimusta uudelleen.

 

SPOT +0.49 snt/kWh

  • Kuukausimaksu 4.85 €/kk

Hinnat sis. alv. 24 %

Tee sopimus Tutustu

Pörssisähkö EKO

  • Toistaiseksi
  • Ekologinen
  • Pörssihintainen
  • Tuotettu 100% uusiutuvilla energianlähteillä.  

Kuukausimaksu ensimmäisen 3 kk ajan 0 euroa uusille asiakkaille!

SPOT +0.9 snt/kWh

  • Kuukausimaksu 4.85 €/kk

Hinnat sis. alv. 24 %

Tee sopimus Tutustu