Valtakirja sähkösopimukseen liittyvien asioiden hoitoon

Takaisin

Elämässä tulee toisinaan vastaan tilanteita, joissa tarvitset toisen henkilön hoitamaan sähkösopimusasioita puolestasi tai joissa sinun itse on hoidettava niitä jonkun toisen puolesta. Näitä tilanteita varten tarvitset valtakirjan.

Milloin kirjallinen valtuutus eli valtakirja on tarpeen?

Tarvitset kirjallisen valtuutuksen eli valtakirjan aina, kun hoidat toisen henkilön sähkösopimus- tai laskutusasioita, tai kun toivot jonkun muun hoitavan omat asiasi puolestasi. Tarvitset valtakirjan esimerkiksi silloin, kun hoidat iäkkäiden vanhempiesi, isovanhempiesi, täysi-ikäisen lapsesi tai läheisen tuttavasi asioita. Äkilliset sairastumiset, jotka estävät omien asioiden hoitamisen, ovat tyypillisiä valtakirjan tekemiseen johtavia tilanteita.

Lataa valmis valtakirjapohja

Mitä asioita valtakirjasta tulee ilmetä?

Jotta voit hoitaa asioita toisen henkilön puolesta tai valtuuttaa toisen hoitamaan sinun asioitasi, tulee valtakirjasta käydä ilmi seuraavat tiedot:

  • Kuka valtuuttaa (valtuuttaja)
  • Kenet valtuutetaan (valtuutettu)
  • Mitä valtakirja valtuuttaa tekemään (oikeustoimi)
  • Sekä valtuuttajan että valtuutetun täydet nimet, yhteystiedot ja henkilötunnukset
  • Molempien osapuolten allekirjoitukset
  • Päivämäärä ja paikka

Mihin valtakirja toimitetaan?

Toimita valtakirja suoraan meille. Valtakirja astuu voimaan välittömästi, kun se on kirjattu asiakastietoihisi. Valtakirja on voimassa, kunnes toisin ilmoitat. Vaikka valtakirjalle ei juuri tällä hetkellä olisi tarvetta, kannattaa varautua ajoissa: harmillisen usein tarve valtakirjaan huomataan vasta sitä vaativan tilanteen synnyttyä, mikä voi hidastaa ja hankaloittaa asiointia.

Voit toimittaa valtakirjan meille postitse osoitteeseen Prikaatinkatu 3 A, PL 40, 50101 Mikkeli tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu@lumme-energia.fi.

Käytä valmista valtakirjaa

Nyt sinun on helppo hoitaa valtuutusasiasi kuntoon lataamalla valmiin valtakirjapohjan.

Täytä valtakirja huolellisesti ja toimita meille Lumme Energialle.

Petra Miller

Kirjoittaja

Petra Miller Lumme Energian palveluvastaava. Petralle on työssään tärkeää, että asiakas saa neuvontaa ja vastauksia kysymyksiinsä mahdollisimman sujuvasti. Sisätiloissa vietetyn työpäivän vastapainoksi hän ulkoilee runsaasti yhdessä kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa ja välillä vetäytyy mökkielämän rauhaan. A capella -lauluyhtyeessä laulava Petra golffaa aktiivisesti perheensä kanssa ja toimii juniorigolfin valmennuksessa. Musikaalinen golftaituri Petra on elämäniloinen ja avulias asiakaspalvelijamme.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

13.05.2020 | blogi

Markkinahäiriössä on hyvä hetki kiinnittää sähkön hinta pitkälle tulevaisuuteen; sähkötarjous 2+2 vuotta

Jos on maailmankirjat hiukan sekaisin ja moni asia poikkeavassa asennossa, niin on myös sähkömarkkinat ja se tarjoaa hyviä oston paikkoja pitkälle...

12.05.2020 | blogi

Oletko valmis kun vihreä joutsen saapuu?

Yllätykselliset kriisit eivät pelkästään säikäytä vaan aiheuttavat pelkoa ja epävarmuutta elämämme tulevaisuudesta. Elämme nyt ilman koronaakin...

07.04.2020 | blogi

Investointi aurinkopaneeleihin kannattaa

Kun mietitään aurinkopaneelien kannattavuutta vapaa-ajan asunnolla, puoltavat useat seikat hankinnan taloudellisia hyötyjä suhteessa järjestelmän...