Valtakirja sähkösopimukseen liittyvien asioiden hoitoon

Takaisin

Elämässä tulee toisinaan vastaan tilanteita, joissa tarvitset toisen henkilön hoitamaan sähkösopimusasioita puolestasi tai joissa sinun itse on hoidettava niitä jonkun toisen puolesta. Näitä tilanteita varten tarvitset valtakirjan.

Milloin kirjallinen valtuutus eli valtakirja on tarpeen?

Tarvitset kirjallisen valtuutuksen eli valtakirjan aina, kun hoidat toisen henkilön sähkösopimus- tai laskutusasioita, tai kun toivot jonkun muun hoitavan omat asiasi puolestasi. Tarvitset valtakirjan esimerkiksi silloin, kun hoidat iäkkäiden vanhempiesi, isovanhempiesi, täysi-ikäisen lapsesi tai läheisen tuttavasi asioita. Äkilliset sairastumiset, jotka estävät omien asioiden hoitamisen, ovat tyypillisiä valtakirjan tekemiseen johtavia tilanteita.

Lataa valmis valtakirjapohja

Mitä asioita valtakirjasta tulee ilmetä?

Jotta voit hoitaa asioita toisen henkilön puolesta tai valtuuttaa toisen hoitamaan sinun asioitasi, tulee valtakirjasta käydä ilmi seuraavat tiedot:

  • Kuka valtuuttaa (valtuuttaja)
  • Kenet valtuutetaan (valtuutettu)
  • Mitä valtakirja valtuuttaa tekemään (oikeustoimi)
  • Sekä valtuuttajan että valtuutetun täydet nimet, yhteystiedot ja henkilötunnukset
  • Molempien osapuolten allekirjoitukset
  • Päivämäärä ja paikka

Mihin valtakirja toimitetaan?

Toimita valtakirja suoraan meille. Valtakirja astuu voimaan välittömästi, kun se on kirjattu asiakastietoihisi. Valtakirja on voimassa, kunnes toisin ilmoitat. Vaikka valtakirjalle ei juuri tällä hetkellä olisi tarvetta, kannattaa varautua ajoissa: harmillisen usein tarve valtakirjaan huomataan vasta sitä vaativan tilanteen synnyttyä, mikä voi hidastaa ja hankaloittaa asiointia.

Voit toimittaa valtakirjan meille postitse osoitteeseen Prikaatinkatu 3 A, PL 40, 50101 Mikkeli tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu@lumme-energia.fi.

Käytä valmista valtakirjaa

Nyt sinun on helppo hoitaa valtuutusasiasi kuntoon lataamalla valmiin valtakirjapohjan.

Täytä valtakirja huolellisesti ja toimita meille Lumme Energialle.

Petra Miller

Kirjoittaja

Petra Miller Lumme Energian palveluvastaava. Petralle on työssään tärkeää, että asiakas saa neuvontaa ja vastauksia kysymyksiinsä mahdollisimman sujuvasti. Sisätiloissa vietetyn työpäivän vastapainoksi hän ulkoilee runsaasti yhdessä kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa ja välillä vetäytyy mökkielämän rauhaan. A capella -lauluyhtyeessä laulava Petra golffaa aktiivisesti perheensä kanssa ja toimii juniorigolfin valmennuksessa. Musikaalinen golftaituri Petra on elämäniloinen ja avulias asiakaspalvelijamme.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

29.12.2020 | blogi

Vähähiilinen blogisarja: Sähkön käyttäjästä vihreän sähkön tuottajaksi

Neliosaisessa blogisarjassamme EnerKey ja Lumme Energia yhdessä tytäryhtiönsä Solarigon kanssa käsittelevät askel askeleelta vastuulliseen...

23.12.2020 | blogi

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2021!

Lämmin kiitos siitä, että olit mukana kanssamme tekemässä tästä joulusta paremman.

22.12.2020 | blogi

Podcast: Miten yritysten sähkönhankinta kannattaa hoitaa? Jukka Melonen kertoo

Kuuntele oheisesta podcastista avainasiakaspäällikkö Jukka Melosen ajatuksia ja vinkkejä siitä, miten yrityksessä kannattaisi ostaa sähköä, säästää...