Suuri aurinkosähköpuisto Tuusulaan yhteistyössä Solarigon ja Seepsulan kanssa

Takaisin

Seepsula, Solarigo ja Lumme Energia ovat tehneet yhteistyösopimuksen aurinkosähköpuiston rakentamisesta sekä sähkön toimituksesta. Seepsulan aurinkosähköpuisto tullaan rakentamaan Tuusulaan Senkkerin kiviainestehtaan yhteyteen. Hanke on yksi Suomen suurimmista aurinkosähköpuistoista ja se tulee tuottamaan puhdasta, uusiutuvaa energiaa Seepsulan kiviainesvalmistuksen tarpeisiin. Kyse on mineraalipohjaisen rakennusmateriaalituoteteollisuuden suurimmasta aurinkosähköpuistosta. Hankkeen on määrä valmistua kesän 2021 aikana ja Seepsula pääsee hyödyntämään vielä tämän vuoden aikana kotimaista aurinkosähköä.

Seepsulan hanke on hyvä esimerkki siitä, miten uusiutuvan energian rakentaminen onnistuu nykypäivänä nopeasti ja tehokkaasti, olemassa olevaa infrastruktuuria ja maa-alueita hyödyntäen. Senkkerin kiviainestehtaan yhteydessä on maa-alue, joka sopii aurinkovoimalan rakentamiseen hyvin.

”Vastaavan kokoluokan aurinkosähköpuistoja on Suomessa vielä vähän, mutta niiden yleistyminen on kovassa vauhdissa. Yrityksiltä odotetaan nyt konkreettisia tekoja päästöjen vähentämiseksi ja vastuullisuusajattelun tuomista osaksi päivittäistä tekemistä. Seepsula näyttää hyvää esimerkkiä kotimaisena teollisuuden toimijana ympäristöarvoihin panostamisessa” - Antti Koskelainen, Solarigo.

 

Seepsulan aurinkovoimala tulee olemaan teholtaan 1267 kWp ja sen odotetaan tuottavan n. 1090 MWh aurinkosähköä Senkkerin kiviainestehtaan käyttöön. Aurinkovoimala koostuu lähes 2900 aurinkopaneelin järjestelmästä, jonka tuottamalla energialla pystytään kattamaan jatkossa n. 25 % kiviainestehtaan vuotuisesta sähkön tarpeesta. Aurinkoisena kesäpäivänä aurinkovoimala tuottaa koko kiviainestehtaan sähkön tarpeen. Hanke parantaa Seepsulan tuotannon energiatehokkuutta ja omavaraisuutta.

Seepsulan aurinkosähköpuiston tuottama energia vuositasolla vastaa esimerkiksi yli 400 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta. Jos Seepsulan aurinkosähköpuiston vuosituottoa verrataan sähköauton sähkönkulutukseen, samalla energiamäärällä ajaisi yli 100 kertaa maailman ympäri.

”Aurinkovoimalan rakentamisen yhteydessä Seepsulan sähkösalkun hallinta siirtyy Lumme-Energialle, mikä mahdollistaa asiakkaalle 100 % oman aurinkosähkön hyödyntämisen palvelukokonaisuutemme kautta. Palvelumme tehostaa suurten aurinkovoimaloiden oman tuotannon hyödyntämistä etenkin teollisuuden kohteissa, missä kesän viikonloppujen tuotantoa ei pystytä hyödyntämään”- Janne Laine, Lumme Energia.

 

Seepsula haluaa osallistua kotimaisen uusiutuvan energian tuotantokapasiteetin rakentamiseen ja investoi hankkeen pääosin itse. Business Finland on myöntänyt hankkeelle 20 % energiatuen investoinnin kokonaismäärälle.

”Hanke tukee Seepsulan vastuullisuustavoitteita ja yhteistyökumppanimme Solarigon ja Lumme-Energian toiminta ja arvot vastaavat omiamme. Yhteistyö on ollut alusta asti helppoa ja referenssit vakuuttivat meidät jo aikaisessa vaiheessa.

Koska puhumme miljoonaluokan hankkeesta, on investoinnin takaisinmaksuaika hyvinkin pitkä, mutta vastuullisena toimijana haluamme kuitenkin olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä koko alalle.

Haemme jatkuvasti ratkaisuja, jotka mahdollistavat entistäkin pienemmällä hiilijalanjäljellä tuotetut tuotteet. Tulevaisuudessa uusiutuvan energian käyttö tuotannossamme tulee kasvamaan entisestään. ” - Petri Ruostetoja, Seepsula.

 

Seepsula Oy on kotimainen vuonna 1970 perustettu kiviaineksia valmistava ja toimittava perheyritys. Senkkerin kiviainestehdas Tuusulassa, Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä, on lajissaan Suomen suurin. Seepsula on jo aikoja sitten luopunut polttoainekäyttöisistä aggregaateista energiantuotannossa ja siirtynyt käyttämään uusiutuvista raaka-aineista tuotettua verkkovirtaa ja aurinkosähköpuisto on seuraava askel hiilijalanjäljen pienentämisessä. Seepsulan ainutlaatuinen tehdasmainen tuotantomalli yhdistettynä vähäpäästöisiin energiaratkaisuihin takaa, että jokainen Seepsulan valmistama kiviainestonni jättää markkinoiden pienimmän hiilijalanjäljen.

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

07.10.2021 | uutinen

Ville Järveläinen valittu Lumme Energian strategiseksi johtajaksi

Ville Järveläinen on valittu Lumme Energian strategiseksi johtajaksi 27.9.2021 alkaen. Tehtävässään hän vastaa yhtiön strategiaprosessista,...

16.09.2021 | uutinen

Uusi palvelumme pitää kotitietokoneesi kunnossa

Pian voit keskittyä tietokoneesi hyödylliseen käyttöön ilman päivityksistä tai ongelmatilanteista huolehtimista.

22.06.2021 | uutinen

Sähkösopimusten testivoittaja: Eko Lumme Puu

Kuluttaja-lehti arvioi 8:n suurimman sähkönmyyjän 20 erilaista sähkösopimusta. Parhaat pisteet nappasivat Lumme Energian sähkösopimukset ja...