Suunnitelma muuttui alkuperäisestä - tapahtumista aurinkosähköveneen vuokraukseen

Takaisin

Tarinamme alkoi, kun tutustuimme Jyväskylän Tiimiakatemialla yrittäjyyden ja tiimijohtamisen ammattikorkeakoululinjalla. Tiimiakatemialla löysimme intohimon tapahtumia kohtaan ja sitä kautta toisemme. Huomasimme jakavamme yhteisen unelman: jokainen meistä halusi jatkaa yrittäjänä omassa tapahtumatoimistossa. Haluamme luoda elämyksiä sekä viihdyttää ja tuoda ihmisiä yhteen tapahtumien kautta.

Perustimme Evenda Oy:n huhtikuussa 2020 keskelle pahinta koronakurimusta. Yksi vaihtoehto olisi ollut siirtää yrityksen perustamista ”parempaan” aikaan, mutta päätimme heti alkuun, että se ei olisi vaihtoehto. Emme halunneet koronan antaa lykätä unelmaamme. Vaikka kaikki keväälle ja kesälle sovitut tapahtumat peruuntuivat tai siirtyivät, meillä on riittänyt tekemistä.

Vaikka tapahtumatoimistomme sai täysin erilaisen alun kuin suunnittelimme, on ydinajatuksemme pysynyt samana. Haluamme luoda elämyksiä ja viihdyttää ihmisiä. Olemme yrittäjinä ennakkoluulottomia ja halukkaita tekemään monipuolisesti erilaisia projekteja. Niinpä kesäkuussa aloimme vuokraamaan aurinkosähkövenettä Jyväskylän satamassa.

Aurinkosähkövene on herättänyt paljon positiivista kiinnostusta

Aurinkosähköveneessä on kiinteä katos, jonka päällä aurinkopaneelit ovat. Aurinkoenergian ansiosta vene tarjoaa uudenlaisen veneilykokemuksen, sillä se kulkee äänettömänä, savuttomana ja hajuttomana pitkin järveä. Vene ei vaadi kuskiltaan aikaisempaa veneilykokemusta, sillä sen ohjaaminen ja käsittely onnistuu helposti myös ensikertalaiselta. Myöskään tankkaamisesta ei tarvitse huolehtia. Veneeseen mahtuu viisi henkilöä ja sen voi varata tunnista vaikka kokonaiseen päivään. Halutessaan asiakas voi valita kuskin lisäpalveluna.

Vuokratessamme aurinkosähkövenettä olemme huomanneet, että aurinkoenergia kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän.

Vene kerää satamassa paljon huomiota ja usea ohikulkija on pysähtynyt kuvaamaan venettä ja tiedustelemaan sen toiminnasta. Ihmisiä on kiinnostanut esimerkiksi, miten aurinkopaneelit toimivat ja kuinka paljon ne lataavat aurinkoisella tai pilvisellä säällä. Myös kotimaisuuden merkitys on kasvanut koronan myötä ja ihmiset haluavat panostaa paikallisiin tuotteisiin ja palveluihin. Monia on kiinnostanut, missä aurinkosähkövene on valmistettu. Vuokraamamme aurinkosähköveneen on valmistanut jurvalainen E-Boat Oy.

Aurinkosähköveneen vuokraajat ovat antaneet meille paljon positiivista palautetta. Vene sopii hyvin rauhalliseen vesillä liikkumiseen ja se liukuu kevyesti veden päällä. Erään pienen asiakkaan mielestä kyyti oli niin rentouttava, että hän olisi ehdottomasti halunnut jatkaa päiväuniaan veneessä.

Vuokrausta on pidetty vaivattomana, sillä venettä ei tarvitse erikseen tankata. Sen kun saapuu satamaan, kuuntelee ohjeet ja palauttaa veneen sovittuna aikana.

Vaikka meidän alkuperäinen suunnitelmamme tapahtumien parissa ei toteutunutkaan, olemme saaneet yritystoiminnan hyvin vauhtiin. Normaalitilanteessa olisimme järjestäneet kesän aikana kesäjuhlia yrityksille, mutta tämä kesä jatkuu aurinkosähköveneen ja syksyyn valmistautumisen parissa. Yrittäjyys koronan aikana ei ole ollut helpointa, mutta opettavaa se on ollut. Aurinkosähköveneen vuokraus on opettanut asioita, joita tapahtumatuotanto ei olisi opettanut ja aika näyttää, jatkammeko tulevina kesinä tapahtumien lisäksi myös aurinkosähköveneen parissa.

Mikäli haluat vuokrata aurinkosähköveneen itsellesi Jyväskylästä, varaa aikasi osoitteesta https://vello.fi/aurinkosahkovene/ soittamalla 040 9626112. Vuokrataksesi veneen Savonlinnasta, soita numeroon ‎044 5077441.

Nyt voit kokeilla aurinkosähkövenettä asiakasetuhintaan!

Asiakasetuohjelmamme Lumme-tiimin kautta saat alennusta aurinkosähköveneen vuokrasta. Käy tutustumassa alla olevasta linkistä asiakasetuohjelmaan.

Tutustu Lumme-tiimiin tästä
Evenda Oy

Kirjoittaja

Evenda Oy Ida-Maria Muilu, Elina Tolppi ja Johanna Lamberg

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

11.10.2021 | blogi

Sähkön kulutus omakotitalossa - näin paljon laitteet vievät sähköä

Sähkön kulutus omakotitalossa jakautuu karkeasti kolmeen osaan: rakennuksen lämmittämiseen ja käyttöveden lämmittämiseen tarvittavaan sähköön sekä...

11.10.2021 | blogi

Viisi tehokasta energiansäästövinkkiä: näin vähennät kotisi sähkönkulutusta

Energiankulutuksesta voi helposti nipistää yli kymmenen prosenttia asumistottumuksia muuttamalla. Säästetty energia tuntuu sekä kukkarossa että...

11.10.2021 | blogi

Kuinka suuri ilmastoteko on ympäristöystävällinen sähkösopimus?

Ilmastonmuutos on karua todellisuutta ja keinot sen hillitsemiseksi tuntuvat joskus yksilötasolla rajallisilta. Yksilön valinnoilla on kuitenkin...