Savonlinnan Musiikkiakatemia kouluttaa liediin ja kamarimusiikkiin

Takaisin

Savonlinnan Musiikkiakatemia kouluttaa nuoria taiteilijoita ja tarjoaa Savonlinnan kesään mittavan määrän lied- ja kamarimusiikkikonsertteja. Martti Talvela -säätiö palkitsi Musiikkiakatemian apurahalla, joka käytetään liedkoulutuksen järjestämiseen.

Martti Talvela -säätiön 2000 euron suuruisella apurahalla palkittu Savonlinnan Musiikkiakatemia on perinteikäs toimija klassisen musiikin saralla. Musiikkiakatemian juuret ovat vuodessa 1955, jolloin säveltäjä Yrjö Kilpinen perusti Savonlinnan Musiikkipäivät.


”Musiikkipäivät ja niiden seuraaja Musiikkiakatemia on aivan alusta asti tarjonnut kansainvälistä opetusta niin liedin kuin kamarimusiikinkin saralla”, kertoo Savonlinnan Musiikkiakatemian toiminnanjohtaja Matti Makkonen.

Lied-koulutus on keskeisesti mukana Musiikkiakatemian tarjonnassa nimenomaan Yrjö Kilpisen vaikutuksesta. ”Kilpinen mainitaan saksalaisessa historiateoksessa, Deutsche Liedbuchissa yhtenä viidestä suuresta liedsäveltäjästä maailmassa”, Makkonen kertoo.

Musiikkipäivien vaikutus Savonlinnan ja koko maankin musiikkielämään on merkittävä, sillä Musiikkipäivien pohjalta lähtivät liikkeelle myös nykymuotoiset Savonlinnan Oopperajuhlat vuonna 1967. ”Martti Talvela osallistui nuorena laulajana Musiikkipäivien mestarikursseille, ja hän oli sittemmin vahvasti mukana perustamassa Oopperajuhlia”, Makkonen sanoo.

Nykyisin Musiikkiakatemian mestarikursseille osallistuu vuosittain viitisenkymmentä opiskelijaa ja parikymmentä kouluttajaa ympäri maailman. Esimerkiksi tänä vuonna Musiikkiakatemia on tarjonnut kuuden viikon aikana noin 30 konserttia Savonlinnan seudulla.
”Jossain muualla kuin Savonlinnassa tämä olisi jo keskikokoinen festivaali, mutta Savonlinnan kesässä jäämme usein Oopperajuhlien varjoon”, Makkonen naurahtaa.

Savonlinnan Musiikkiakatemian toiminta on nykyisin käytännön syistä Savonlinnan Kesäyliopiston hallinnoimaa. Isompi taustayhteisö auttaa jonkin verran julkisen rahoituksen saamisessa toimintaan, mutta silti rahoitusta joudutaan hakemaan paljon myös muualta.


”Rahoituksen saaminen on kohtuullisen vaikeaa ja yhä suurempi osa toiminnasta on katettava omarahoituksella. Kyse on vuositasolla muutamista tuhansista euroista, joilla niin sanotusti pää saadaan pysymään pinnalla. Martti Talvela -säätiön avustus on tässä suhteessa merkittävä”, Makkonen kertoo.

Nyt saatu 2000 euron suuruinen apuraha käytetään Musiikkiakatemian liedkoulutuksen järjestämiseen.

 

Martti Talvela -säätiö tukee Suomen musiikkikulttuuria.

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja nuorille laulajille sekä yhteisöllisille hankkeille.

Lue blogi tästä
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

11.10.2021 | blogi

Sähkön kulutus omakotitalossa - näin paljon laitteet vievät sähköä

Sähkön kulutus omakotitalossa jakautuu karkeasti kolmeen osaan: rakennuksen lämmittämiseen ja käyttöveden lämmittämiseen tarvittavaan sähköön sekä...

11.10.2021 | blogi

Viisi tehokasta energiansäästövinkkiä: näin vähennät kotisi sähkönkulutusta

Energiankulutuksesta voi helposti nipistää yli kymmenen prosenttia asumistottumuksia muuttamalla. Säästetty energia tuntuu sekä kukkarossa että...

11.10.2021 | blogi

Kuinka suuri ilmastoteko on ympäristöystävällinen sähkösopimus?

Ilmastonmuutos on karua todellisuutta ja keinot sen hillitsemiseksi tuntuvat joskus yksilötasolla rajallisilta. Yksilön valinnoilla on kuitenkin...