Sähkön hinta puhuttaa - Näin tarkistat oman sähkösopimuksesi

Takaisin

Sähkön tukkumarkkinahinnat ovat yhä vahvassa nousussa. Hetkittäin sähkön tunti- eli spot-hinnat ovat olleet ennätyksellisen korkeita, jopa yli 100 snt/kWh. Ennusteen mukaan korkea hintataso on jatkumassa talven yli – ainakin mikäli Pohjoismaiden vesivarasto pysyy alhaisena ja Keski-Euroopan sähkön hinnat korkeina.

Voit helposti tarkistaa, millainen oma sähkösopimuksesi on. Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä valitettavasti ruuhkaa, joten nopeimman avun saat, kun tarkistat sopimuksen OmaLumme -palvelun Sopimukset -kohdassa tai katsot sen sähkölaskultasi.

Jos sinulla on

  • määräaikainen sopimus (Vuosisähkö, Takuu, Puu-, Tuuli- tai Vesisähkö, Sähköpaketti), olet sopinut kiinteähintaisesta sopimuksesta, jonka hinta on voimassa sopimuskauden loppuun saakka. Hyvissä ajoin ennen määräaikaisen sopimuksen päättymistä lähetämme sinulle jatkotarjouksemme sähköpostitse, tekstiviestillä ja kirjeitse. Samalla saat ilmoituksen hinnasta, joka tulee voimaan, jos et juuri sillä kertaa tartu tarjoukseemme.
  • toistaiseksi voimassaoleva sopimus (Perussähkö jatkuva tai Vesisähkö jatkuva), sen hinta tarkistetaan 2-4 kertaa vuodessa ja viimeisin hintamuutos on tullut voimaan 1.12.2021.
  • toistaiseksi voimassaoleva Pörssisähkö, Pörssisähkö Kuukausi, Loiste Spot, TuntiLumme tai KuukausiLumme, sähkölaskusi voi pohjoismaisen sähkömarkkinatilanteen eläessä vaihdella suurestikin, eikä korkeiltakaan hinnoilta voi välttämättä talven aikana välttyä.

    Suosittelemme, että otat käyttöön Fingridin Tuntihinta-sovelluksen ja mahdollisuuksien mukaan ajoitat sähkönkäyttöäsi vuorokauden edullisemmille tunneille.
    • Esimerkiksi: sauno tai käy suihkussa tunnin, pari myöhemmin (klo 20->22), ajasta pesukoneet päälle iltamyöhäiseksi, säädä huonelämpötiloja alhaisemmiksi, vältä tuulettamista ja lisälämmittimien käyttöä, sammuta turha valaistus ja lämmitä autoa vain tarvittaessa.

  • Meillä on sinulle myös hinnaltaan vakaampia vaihtoehtoja! Voit helposti päivittää sähkösopimuksesi täältä:
Löydä paras sähkösopimus


  • Jos siirryit Loiste Sähkönmyynniltä Lumme Energian asiakkaaksi 1.12.2021 alkaen, sähkösopimuksesi ehdot säilyivät ennallaan ja vain sen nimi muuttui. Mikäli määräaikainen sopimuksesi päättyi ilman, että hyväksyit jatkotarjoustamme, sopimuksesi muuttui kirjeitse tulleen ilmoituksemme mukaan Loiste Spot eli Pörssisähkö-tuotteeksi. Voit nyt valita sinulle sopivimman vaihtoehdon täältä: 

Löydä paras sähkösopimus

  • Mikäli päätät pysyä pörssisähkön hintaan sidotulla sopimuksella, suosittelemme oman sähkönkäytön ajoittamista mahdollisuuksien mukaan ja
Fingridin Tuntihinta -sovellusta apuna käyttäen vuorokauden edullisemmille tunneille.

Ajankohtaista tietoa sähkön hinnan kehityksestä

Sähkön hintakatsauksessa kerromme tarkemmin, mitä sähkön hinnalle kuuluu juuri nyt. Kuvaajista näet spot-hintojen kehityksen sekä niiden ennusteen ja taustoitamme sinulle myös, mitkä eri tekijät vaikuttavat sähkön hintaan.

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14.01.2022 | uutinen

Suomen ensimmäisen teollisen hybridisähköpuiston rakentaminen Kalajoelle varmistui

Kalajoen Juurakko hybridisähköpuistoon rakennettava aurinkosähköpuisto on saanut Työ- ja elinkeinoministeriöltä energiatuen. Aurinkosähköpuisto...

20.12.2021 | uutinen

Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti sulautuvat

Lumme Energian (Y-tunnus 2839885-8) ja Loiste Sähkönmyynnin (Y-tunnus 2038931-6) yhteinen matka kohti entistä vahvempaa valtakunnallista energia- ja...

07.12.2021 | uutinen

Tampereen ratikka tuo liikkuvan taiteen katukuvaan

Tampereen Ratikka on vastuullisesti mukana laskemassa joukkoliikenteen päästöjä ja tekemässä Tampereesta hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä....