Poikkeuksellinen hintataso muutti sähkösopimustarjoomaa

Takaisin

Tämänhetkiset ja tulevaksi talveksi ennustetut sähkön hinnat ovat historiallisen korkeat, mikä asettaa taloudellisia haasteita niin asiakkaillemme kuin koko energia-alallekin. Olemme nyt sovittaneet tuotevalikoimamme palvelemaan asiakkaitamme nykytilanne huomioiden parhaalla mahdollisella tavalla.

Emme suosittele määräaikaisia sopimuksia

Emme toistaiseksi tarjoa uusia määräaikaisia sopimuksia, sillä niiden hinnat ovat ennätyksellisen korkeat. Emme halua sitouttaa asiakkaitamme korkeisiin sähkön hintoihin kahden vuoden määräajaksi.

Voimassaolevan määräaikaisen sopimuksen hinta pysyy sovitusti samana

Jos sinulla on tällä hetkellä määräaikainen sopimus, voit luottaa sen hinnan pysymiseen samana sovitusti koko sopimuskauden ajan. Voit tarkistaa sopimuksesi hinnan ja voimassaolon esimerkiksi sähkölaskulta tai OmaLumme-palvelusta. Hyvissä ajoin ennen sopimuskauden päättymistä saat meiltä ehdotuksen jatkosopimukseksi kulloinkin voimassaolevan hintatilanteen mukaisesti.

Toistaiseksi voimassaoleviin sopimuksiin tulossa hintamuutoksia

Toistaiseksi voimassaolevien sopimusten hinnat nousevat poikkeuksetta kaikilla energiayhtiöillä ja sähkölaskut voivat moninkertaistua. Lumme Energian toistaiseksi voimassa olevat hinnat muuttuvat 1.10.2022 alkaen ja olemme ilmoittaneet muutoksesta kirjeitse niille, joita muutos koskee. Emme valitettavasti voi tarjota uusia toistaiseksi voimassaolevia sopimuksia, koska meille on tärkeää turvata nykyisille sopimusasiakkaille mahdollisimman maltillinen hintataso, mikä vaatii meiltä asiakasryhmän koon ja sähkönkulutuksen määrän ennustettavuutta.

Uudeksi sähkösopimukseksi Pörssisähkö

Uudeksi sähkösopimukseksi voi valita markkinahintoja tunneittain seuraavan Pörssisähkön. Sähkölaskun suuruuteen voi vaikuttaa seuraamalla pörssihintoja Fingridin Tuntihinta-sovelluksella ja käyttämällä sähköä vuorokauden edullisimpina tunteina kalliiden tuntien sijasta. Aikanaan, kun poikkeava tilanne taas helpottuu ja markkinahinnat kääntyvät laskuun, myös sähkölasku seuraa pörssisähkön kehitystä joustavasti. Tuotevalikoiman laajennuttua tai palauduttua ennalleen, toistaiseksi voimassaolevan Pörssisähkö-sopimuksen voi helposti vaihtaa haluamaansa vaihtoehtoon. Lue lisää Pörssisähköstä.

Ota OmaLumme avuksesi

OmaLumme-palvelussa voit seurata toteutunutta sähkönkulutustasi jopa tuntitasolla ja näin esimerkiksi ennustaa tulevan sähkölaskun suuruutta. Kun näet, miten sähkönkulutuksesi painottuu ja millaisia säästöjä tai kulutuspiikkejä erilaisista käyttötottumuksista seuraa, opit sähkönkäytöstäsi enemmän ja energiansäästö sujuu entistä helpommin. Jos et vielä ole tutustunut henkilökohtaiseen palveluusi, tee se osoitteessa oma.lumme-energia.fi

Pienillä konsteilla voit vaikuttaa sähkölaskuun

  • Laske huonelämpötilaa. Yksi aste pienentää energiankulutusta 5 prosentilla ja kaksi astetta 10 prosentilla.
  • Mitoita kylpyhuoneen lattialämmitys rakenteiden kuivana pysymiseksi, tingi mukavuudesta.
  • Jos huoneisto on tyhjä, säädä lämmöt alemmaksi.
  • Lyhennä suihkuaikaa.
  • Säädä lämminvesivaraajan termostaatti 55 asteeseen, se riittää.
  • Lämmitä sähkösauna vain tarpeen mukaan.
  • Valitse valaistukseen led-lamppuja.
  • Rajoita auton talvilämmitystä ajastimella.
  • Luovu mukavuuslämmityksistä ja muusta ei-välttämättömästä sähkönkäytöstä.

Mika Ahola

Kirjoittaja

Mika Ahola asiakkaan odotus ja asiakkaan kokemus ohjaavat päivä päivältä vahvemmin Mikan ajatuksia liiketoiminnassa. Tältä pohjalta myynnin kehittäminen tuo tuoretta twistiä kuluttajamyynnistä vastaavan Mikan työpäiviin. Vapaalla Mika saa virtaa liikunnasta – erityisesti suunnistuksesta – jossa yhdistyvät taitoelementti ja luonnossa liikkuminen. Voit bongata hänet myös lenkkipolulta, pyörän selästä ja talvisin hiihtoladulta.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

30.09.2022 | Asiakkaana

Kuolinpesän sähkösopimus – kaikki, mitä sinun kannattaa tietää

Joskus elämässä tulee eteen raskaita tilanteita, joissa käytännön asioita tulee hoitaa surun keskellä. Lue, miten menehtyneen omaisen...

22.09.2022 | Asiakkaana

Polttopuut helposti MottiNetistä

MottiNetti on vaivaton tapa ostaa polttopuut talveksi. Sähköinen polttopuukauppa MottiNetti palvelee puun ostajia ja myyjiä kaikkialla Suomessa.

04.08.2022 | uutinen

Lumme Energia vahvana myös tulevaisuudessa

Energiavirasto on tällä viikolla tiedottanut, että Lumo Energia Oy valmistautuu lopettamaan toimintansa. Lumo Energia on lähettänyt osalle yhtiön...