OmaLumme-palvelu kehittyy nyt vauhdilla

Takaisin

Koimme tammikuun alussa jännittäviä aikoja, kun ennätyspakkasten pelättiin vaikuttuvan sähkön riittävyyteen ja pörssisähkön hinnat nousivat pilviin.

Tilanne sai valtavasti mediahuomiota ja pörssisähköön liittyvät meemit vilisivät sosiaalisessa mediassa. Myös OmaLumme-palvelussa oli ennätysmäärä käyttäjiä seuraamassa sähkönkulutustaan ja markkinahintojen kehittymistä. Pelkästään mobiilisovelluksemme käyttö kasvoi tammikuun aikana huimat 73 %.

Pakkasjakso osoitti sähköyhtiöille, miten tärkeää on tarjota laadukkaita palveluita, joiden avulla asiakkaat pystyvät ymmärtämään omaa kulutuskäyttäytymistään ja pienentämään sähkölaskuaan. Me Lumme Energialla aloitimme aktiivisen panostamisen tähän viime vuonna. Toimme OmaLumme-palveluun ensimmäisenä Suomessa algoritmin, joka osaa sähkönkulutuksen perusteella arvioida mitkä laitteet kotona ovat isoimpia sähkösyöppöjä. Lisäksi olemme tuoneet palveluun koko ajan kattavammin tietoa omasta kulutuksesta ja mahdollisuuksia vertailla sitä monipuolisesti.

OmaLumme-palvelun tarina on kuitenkin vielä ihan alussa. Kehitämme palvelua jatkuvasti ja tuomme siihen joka kuukausi parannuksia ja uusia ominaisuuksia asiakkaiden toiveiden mukaan. Olemmekin todella kiitollisia kaikesta palautteesta ja aktiivisesta vastaamisesta kyselyihin. Nämä auttavat meitä kehittämään palvelua oikeaan suuntaan ja löytämään jatkuvasti uusia ideoita käyttökokemuksen kasvattamiseksi. Tällä hetkellä isoin toive on saada lisää omaan kulutuskäyttäytymiseen perustuvia huomioita, jotka auttavat ymmärtämään sähkönkulutuksen muutoksia. Lisäksi on toivottu parannuksia kulutus- ja pörssisähkönäkymiin. Niitä työstämme parhaillaan.

Niko-PehkonenTulevaisuudessa OmaLumme-palvelu tarjoaa entistä enemmän apua kulutuksen pienentämiseksi. Teemme kovasti töitä, jotta teillä olisi jatkossa entistä paremmat työkalut hinta- ja kulutuspiikkien hallintaan. Näin arki olisi astetta rennompaa myös seuraavan kovan pakkasjakson aikana.

Niko Pehkonen
digitalisaatiojohtaja
Lumme Energia Oy 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10.04.2024 | Energiaa

Kodinkoneiden kotihuolto pidentää laitteiden ikää

Kodinkoneet toimivat paremmin ja vähemmällä energialla, kun jaksat huoltaa ja puhdistaa niitä. Samalla jatkat laitteiden käyttöikää. Siispä toimeen....

03.04.2024 | Omalumme

Voisitko elää vielä kestävämmin?

Hiilikuormaamme pitää vielä vähentää neljännekseen, jotta yhteiset ilmastotavoitteet täyttyvät. Sitran uudistettu elämäntapatesti auttaa kokeilemaan...

27.03.2024 | Omalumme

Näin lataat akut turvallisesti

Tiedätkö, miten erilaisia akkuja ladataan turvallisesti ja miten toimit, jos akkupalo syttyy? Katso ohjeet ja ehkäise vaara ennalta.