OmaLumme auttaa Heikkiä pysymään kärryillä energiankulutuksesta

Takaisin

Eläkeläinen Heikki asuu vaimonsa kanssa maalämmitteisessä omakotitalossa Mikkelissä. OmaLumme auttaa häntä pysymään ajan tasalla kotitalouden energiankäytöstä ja antaa osviittaa siitä, mistä kulutuksessa voisi nipistää.

Heikille Oma Lumme-palvelun mieluisin ominaisuus on sähkönkulutuksen seuranta. Omakotitalon sähkönkulutus on tällä hetkellä vuodessa noin 15 000 kWh, mistä Heikki vaimoineen uskoo pystyvänsä pihistämään jonkin verran.

– Meillä on määräaikainen sähkösopimus, jonka hinta kilowattitunnilta lähes kaksinkertaistui viime vuoteen verrattuna. Se on innostanut seurailemaan, mihin sähköä oikein kuluu ja miten kulutukseen voisi vaikuttaa.

Erityisesti Heikki seuraa lämmityksen vaikutusta sähkönkulutukseen. Pariskunnan talon ensisijainen lämmönlähde on maalämpö. OmaLumme-palvelu paljastaa, jos maalämpöjärjestelmään tulee jokin häiriö.

– Lämmityskeskus voi alkaa toimia sähköllä, jos maalämpökompressori ei toimi tai ohjaukseen tulee joku muu virhe. Tällaiset ongelmat on hyvä huomata ajoissa, Heikki kertoo.

Kulutuspiikit paljastavat kodin sähkösyöpöt

Kotitalouden autotalli lämpenee vielä sähköllä, mutta sen lämmittimen voi tarvittaessa kytkeä pois päältä. Sähkönkulutuskuormaa lisäävät myös pariskunnan lukuisat jääkaapit ja pakastimet.

– OmaLumme-palvelusta näkee, jos kaikki isot sähkölaitteet ovat napsahtaneet yhtä aikaa päälle. Palvelussa näkyvät kulutuspiikit ovat todella saaneet pohtimaan, mistä ja miten sähköä voisi kotona säästää, Heikki toteaa.

LUMME_Heikki_Huttunen_LUMME_kuva_PihlaLiukkonen_Kontrastia-10-1OmaLumme-palvelua on kiva käyttää myös tietokoneella

Kulutusseurannan lisäksi Heikkiä kiinnostaa OmaLumme-palvelun tarjoama sähkönkulutusennuste. Se kertoo, kuinka paljon sähköä tulee laskennallisesti kulumaan nykyisillä energiankäyttötottumuksilla. Palvelussa voi myös vertailla sähkönkulutusta muihin samankaltaisiin talouksiin ja nähdä yhdellä silmäyksellä, mihin eri laitteisiin sähkönkäyttö prosentuaalisesti jakautuu.

– Käytän OmaLumme-palvelua vain tietokoneella, ja olen kokenut sen oikein selkeäksi ja helpoksi. Sinne syötettiin sähköpostiosoite ja salasana, ja homma alkoi toimia, Heikki kehuu.

Heikki kertoo tietävänsä, että monia iäkkäämpiä ihmisiä kiinnostaa seurata omaa sähkönkulutusta tarkastikin. Siksi hän pitää hyvänä asiana sitä, että hommaa varten ei tarvitse välttämättä hallita älypuhelimen ominaisuuksia, vaan kulutusta voi seurata tutulla kotimikrollakin.

Lämmityskausi aktivoi seuraamaan sähkönkulutusta

Heikki lukee mielenkiinnolla myös OmaLumme-palvelun ajankohtaiset uutiset, sähkönsäästövinkit ja muun muassa Lummetiimin tarjoukset. Myös sähköpostiin tipahtavissa Lumme Energian uutiskirjeissä on Heikin mukaan kiinnostavaa asiaa.

– Kesäaikaan OmaLumme-palvelua tulee seurattua harvemmin, mutta lämmityskaudella tarkistan kulutuskäppyrät ainakin muutaman viikon välein. On hyvä, että kulutusnäkymä on tarjolla lyhyeltä ja pitkältä aikaväliltä. Kaiken kaikkiaan palvelu on vastannut odotuksiani ja suosittelen sitä mielelläni kaikille. Palvelun käyttöönottoon käytetty pieni hetki palkitsee myöhemmin, kun kaikki tiedot ovat helposti saatavilla!

OmaLumme-palveluun

Jos et ole Lumme Energian asiakas, voit tarkastella sähkön hintoja hintaseuranta-sivultamme.

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

17.07.2024 | Energiaa

Näin valitset oikeanlaisen kylmälaitteen mökille

Olipa mökki sitten täysin varusteltu kakkosasunto tai sähköistämätön piilopirtti, ilman jääkaappia siellä ei pitkään pärjää. Tässä asiantuntijoiden...

17.07.2024 | Vapaalla

Kesän maut yhdessä kulhossa: Helppoja ja ravitsevia kesäruokia

Kulhoruoat tarjoavat täydellisen tavan yhdistellä erilaisia kesäisiä herkkuja omien makumieltymysten mukaan. Ole luova ja kokeile erilaisia...

10.07.2024 | Elämän energiaa

Niiraset viihtyvät mökillä ympäri vuoden

Niirasen viisihenkinen perhe rakastaa mökkeilyä, luontoa ja kestäviä valintoja. Energiatehokkaasti remontoitu mökki ja lyhyt mökkimatka...