Mökille akkuja lataamaan

Takaisin

Lumme Energia toteutti Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen vapaa-ajan asunnolle aurinkosähköjärjestelmän ja sähköauton latauspisteen. Näin mökillä lataavat akkujansa niin pariskunta kuin heidän autonsakin. Tyylikäs designmökki on ympärivuotisessa käytössä ja hyödyntää luonnonvoimaa ympäristöystävällisesti.

Mäntymetsä humisee tuulessa, auringonvalo kimaltelee järvellä, vesi liplattaa ja linnut laulavat – Suomen luonto tarjoaa parastaan. Koko keho rauhoittuu ja mieli maadoittuu aivan itsestään. Haluammekin luontoon nimenomaan rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Siksi mökkeily luonnonhelmassa on lähellä meidän suomalaisten sydäntä, niin myös Mikko Kuustosen ja hänen puolisonsa Hanna Brotheruksen.

Mikon ja Hannan upeassa vapaa-ajan asunnossa haluttiin kunnioittaa luontoa ja toteuttaa energiaratkaisut mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaviksi.

Mustat paneelit asennettiin mökin katolle tasakattoasennuksena. Kuvassa paneelit asennettuna.

Lumme Energia oli mukana toteuttamassa TV5:n Design by Lauri -ohjelmassa mukana olleen Mikon ja Hannan vapaa-ajan asunnon energiaratkaisuja.

Vapaa-ajan asunnosta löytyy Lumme Energian aurinkosähköjärjestelmä ja tontille asennettiin sähköauton latauspiste. Näin Mikko ja Hanna sekä heidän vieraansa saavat ladattua mökillä itse tuotettua aurinkosähköä myös autoon.

Tyylikäs ja helppo aurinkosähköjärjestelmä mökille

Mikko ja Hanna halusivat ekologisia ja kestävää kehitystä huomioivia energiaratkaisuja mökilleen, sillä he haluavat kunnioittaa luontoa myös lomaillessaan Järvi-Suomen kauniissa maisemissa. Lumme Energia toteutti toiveen vapaa-ajan asunnon sähköjen osalta.

Mikolle ja Hannalle oli tärkeää, että mökin muoto myötäilee luontevasti alueen maisemia. Näin ollen Lumme Energian räätälöitävissä aurinkosähköratkaisuissa huomioitiin myös rakennuksen arkkitehtuuri.

Aurinkopaneelit istuvat täydellisesti vapaa-ajan asunnon tyyliin, joka taas sulautuu luontevasti ympäristön näkymiin ja luonnon muotoihin.

Tämä yllätti Mikon ja Hannan positiivisesti – ekologisuus voi olla myös tyylikästä.

Paneelit sulautuivat osaksi arkkitehtuuria

Mikon ja Hannan mökin katto on loivasti viistetty, lähes tasakattoinen. Siitä syystä aurinkopaneelien asennuskaan ei ollut aivan perinteinen. Aurinkopaneelien asennus mökille toteutettiin tasakattoasennuksella.

Mökin katolle asennetut 12 aurinkopaneelia sulautuvat hienosti arkkitehtuuriin niiden mustan värin ansiosta. Lumme Energian tuotevalikoimasta kohteeseen valittiin full black -aurinkopaneelit, joiden taustalevy ja alumiinikehykset ovat täysin mustat. Myös aurinkopaneelien yksikiderakenne itsessään on musta. Tumma väritys antaa aurinkopaneeleille viimeistellyn ilmeen, joka sopii erinomaisesti Mikon ja Hannan vapaa-ajan asunnon tyyliin.

Mikon ja Hannan kokemuksen perusteella aurinkosähköjärjestelmä mökille on vaivaton ja helposti toteutettavissa – tyylikästä ulkonäköä unohtamatta.

Mustat aurinkopaneelit mustalla katolla sulautuvat osaksi arkkitehtuuria.

Aurinkoa ja ekosähköä auton akkuun

Mikko Kuustosen ja Hanna Brotheruksen vapaa-ajan asunnolla voi ladata sähköauton akkuun aurinkosähköä. Sähköautoa varten mökille asennettiin latauspiste.

Aurinkoisena aikana auto latautuu omalta katolta tuotetulla aurinkosähköllä.

Silloin kun aurinkosähkö ei riitä auton lataukseen, akku latautuu vesivoimalla tuotetulla sähköllä, joka on myös 100 % uusiutuvaa energiaa. Lumme Energian Vesisähkö antaa virtaa myös Mikon ja Hannan mökin sähkölaitteille silloin kun aurinkosähköä ei ole riittävästi vuoden pimeimpänä aikana.

Mikko Kuustonen on hyvin innoissaan omasta energiavoimalasta ja pilke silmäkulmassa esittäytyy voimalaitosyrittäjäksi. Kun aurinkosähköä käytetään vähemmän kuin aurinkopaneelit tuottavat, myydään ylijäämäsähkö verkkoon muiden käytettäväksi. Tästä pariskunta voi saada myös taloudellista hyötyä.

Aurinkosähkö saa kaiken maistumaan paremmalta

Lumme Energian edustaja toteaa Design by Lauri -ohjelmassa, että aurinkoenergialla keitetyt uudet perunat maistuvat paremmilta. Tämä on totta! Uusiutuva energia, varsinkin itse tuotettu aurinkosähkö saa perunatkin maistumaan paremmilta. Uskomme, että myös Mikko ja Hanna ovat jo havainneet saman asian.

Aurinkosähkö ei ole vaikea juttu kun Lumme Energia on mukana.

Lasket tarjouksen aurinkopaneeleista helposti ja nopeasti Oman energian kaupassa.

Klikkaa Oman energian kauppaan
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

23.02.2024 | uutinen

Energialähettiläämme Aku Partanen kävelee alle kymmenen kilometrin matkat

Lumme Energian energialähettiläs, kilpakävelyn Suomen mestari Aku Partanen ei hevillä hyppää autonrattiin. Alle kymmenen kilometrin matkat sujuvat...

18.01.2024 | uutinen

Energialähettiläs Ida Hulkko haastaa lisäämään kasvisruokapäiviä viikkoon

Lumme Energian energialähettiläs, kilpauimari Ida Hulkko panostaa arjessaan kestäviin valintoihin. Pitkän radan EM-mitalisti ei tuhlaa vettä sen...

29.12.2023 | blogi

Aurinkopaneelien asennus omakotitaloon – Ota nämä asiat huomioon!

Harkitsetko aurinkopaneelieita omakotitalon katolle? Jos omakotitalon katolle paistaa kesäkuukausina jatkuvasti aurinko, voi kodinomistajaa alkaa...