Martti Talvela -säätiö tukee musiikkikulttuuria

Takaisin

Legendaarisen oopperalaulajan Martti Talvelan elämäntyön kunnioittamiseksi perustettu Martti Talvela -säätiö tukee Suomen musiikkikulttuuria, kertoo säätiön toiminta-ajatuksesta Sibelius Akatemian laulutaiteen professori Petteri Salomaa. Salomaa on toiminut Martti Talvela -säätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen.

”Pyrimme säätiössä kantamaan Martti Talvelan perinnettä jakamalla apurahoja nuorille laulajille ja yhteisöllisille hankkeille”, Salomaa sanoo.

Martti Talvela -säätiön perustivat taiteilijan elämäntyön kunnioittamiseksi Juvan kunta, Kansallis-Osake-Pankki, Mikkelin kaupunkiOsuuspankkiryhmä, Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Oopperajuhlat ja Polar rakennusosakeyhtiö Talvelan kotona Inkilänhovissa Juvalla 5.3.1990.

Martti Talvela oli merkittävä hahmo suomalaisessa musiikkielämässä, mutta toisaalta hän oli myös luomuviljelijä. Säätiö voikin edistää myös luonnonmukaisen viljelyn tutkimus- ja koulutustoimintaa, Salomaa sanoo.

Martti Talvela -säätiö ja Lumme Energia sekä Suur-Savon Osuuspankki ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa apurahojen jakamisen vuosittain.

”Tämä yhteistyö on tietenkin hyvin positiivinen asia. Lumme Energia ja Suur-Savon Osuuspankki ovat molemmat vahvoja toimijoita, ja on hienoa, että ne ovat nähneet kulttuurin tukemisen tärkeänä”, Salomaa sanoo.

 

 

Sopraano Jenni Hietala sai Martti Talvela -säätiön myöntämän apurahan 2019.

 

Lue tästä blogi
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10.01.2020 | uutinen

Perhetapahtuma Vikkelä 21.1.2020

Jukurit, Lumme Energia ja OP Suur-Savo järjestävät yhdessä Perhetapahtuma Vikkelän tiistaina 21.1.2020 Ikioma Areenalla klo 17:30 - 20:00. Menossa...

30.12.2019 | uutinen

Janne Laine Lumme Energian yritysmyynnin liiketoimintajohtajaksi

Lumme Energia kasvattaa osaamistaan ja nimittää sähköenergiatekniikan diplomi-insinööri Janne Laineen yritysmyynnin liiketoimintajohtajaksi. ”Jannen...

30.12.2019 | uutinen

Savonlinnan asiakaspalvelupiste sulkee ovensa 31.12. klo 13.00

Savonlinnan asiakaspalvelupiste on avoinna tiistaina 31.12. poikkeuksellisesti vain klo 13 saakka.  Palvelupiste palvelee jälleen normaaliin tapaan...