Martti Talvela -säätiö tukee musiikkikulttuuria

Takaisin

Legendaarisen oopperalaulajan Martti Talvelan elämäntyön kunnioittamiseksi perustettu Martti Talvela -säätiö tukee Suomen musiikkikulttuuria, kertoo säätiön toiminta-ajatuksesta Sibelius Akatemian laulutaiteen professori Petteri Salomaa. Salomaa on toiminut Martti Talvela -säätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen.

”Pyrimme säätiössä kantamaan Martti Talvelan perinnettä jakamalla apurahoja nuorille laulajille ja yhteisöllisille hankkeille”, Salomaa sanoo.

Martti Talvela -säätiön perustivat taiteilijan elämäntyön kunnioittamiseksi Juvan kunta, Kansallis-Osake-Pankki, Mikkelin kaupunkiOsuuspankkiryhmä, Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Oopperajuhlat ja Polar rakennusosakeyhtiö Talvelan kotona Inkilänhovissa Juvalla 5.3.1990.

Martti Talvela oli merkittävä hahmo suomalaisessa musiikkielämässä, mutta toisaalta hän oli myös luomuviljelijä. Säätiö voikin edistää myös luonnonmukaisen viljelyn tutkimus- ja koulutustoimintaa, Salomaa sanoo.

Martti Talvela -säätiö ja Lumme Energia sekä Suur-Savon Osuuspankki ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa apurahojen jakamisen vuosittain.

”Tämä yhteistyö on tietenkin hyvin positiivinen asia. Lumme Energia ja Suur-Savon Osuuspankki ovat molemmat vahvoja toimijoita, ja on hienoa, että ne ovat nähneet kulttuurin tukemisen tärkeänä”, Salomaa sanoo.

 

 

Sopraano Jenni Hietala sai Martti Talvela -säätiön myöntämän apurahan 2019.

 

Lue tästä blogi
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia näyttää energian uudet ulottuvuudet.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

30.10.2019 | uutinen

Mahdollinen Postin lakko voi viivästyttää postitse jaettavien laskujen perilletuloa – löydät  laskusi Helmi-palvelusta

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on tiedottanut 11.11.2019 alkavista työtaistelutoimenpiteistä, jos neuvottelutulokseen ei päästä sitä ennen. Me...

15.10.2019 | uutinen

Anteeksi, laskujen mukana on lähtenyt väärä liite

Saimme tänään tiedon, että osalle asiakkaistamme on laskujen mukana lähtenyt väärä laskunliite. Kyseisessä liitteessä mainostetaan...

01.07.2019 | uutinen

Lasten sähköauton voittaja on Tuula Mäntyharjulta

Kesän ensimmäinen lasten sähköauto on arvottu 30.6.2019. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Lasten sähköauton arvontaan osallistui melkein...