Martti Talvela -säätiö tukee musiikkikulttuuria

Takaisin

Legendaarisen oopperalaulajan Martti Talvelan elämäntyön kunnioittamiseksi perustettu Martti Talvela -säätiö tukee Suomen musiikkikulttuuria, kertoo säätiön toiminta-ajatuksesta Sibelius Akatemian laulutaiteen professori Petteri Salomaa. Salomaa on toiminut Martti Talvela -säätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen.

”Pyrimme säätiössä kantamaan Martti Talvelan perinnettä jakamalla apurahoja nuorille laulajille ja yhteisöllisille hankkeille”, Salomaa sanoo.

Martti Talvela -säätiön perustivat taiteilijan elämäntyön kunnioittamiseksi Juvan kunta, Kansallis-Osake-Pankki, Mikkelin kaupunkiOsuuspankkiryhmä, Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Oopperajuhlat ja Polar rakennusosakeyhtiö Talvelan kotona Inkilänhovissa Juvalla 5.3.1990.

Martti Talvela oli merkittävä hahmo suomalaisessa musiikkielämässä, mutta toisaalta hän oli myös luomuviljelijä. Säätiö voikin edistää myös luonnonmukaisen viljelyn tutkimus- ja koulutustoimintaa, Salomaa sanoo.

Martti Talvela -säätiö ja Lumme Energia sekä Suur-Savon Osuuspankki ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa apurahojen jakamisen vuosittain.

”Tämä yhteistyö on tietenkin hyvin positiivinen asia. Lumme Energia ja Suur-Savon Osuuspankki ovat molemmat vahvoja toimijoita, ja on hienoa, että ne ovat nähneet kulttuurin tukemisen tärkeänä”, Salomaa sanoo.

 

 

Sopraano Jenni Hietala sai Martti Talvela -säätiön myöntämän apurahan 2019.

 

Lue tästä blogi
Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

07.10.2021 | uutinen

Ville Järveläinen valittu Lumme Energian strategiseksi johtajaksi

Ville Järveläinen on valittu Lumme Energian strategiseksi johtajaksi 27.9.2021 alkaen. Tehtävässään hän vastaa yhtiön strategiaprosessista,...

16.09.2021 | uutinen

Uusi palvelumme pitää kotitietokoneesi kunnossa

Pian voit keskittyä tietokoneesi hyödylliseen käyttöön ilman päivityksistä tai ongelmatilanteista huolehtimista.

22.06.2021 | uutinen

Sähkösopimusten testivoittaja: Eko Lumme Puu

Kuluttaja-lehti arvioi 8:n suurimman sähkönmyyjän 20 erilaista sähkösopimusta. Parhaat pisteet nappasivat Lumme Energian sähkösopimukset ja...