Luontorahaston ensimmäiset tuen saajat vuodelle 2024 on valittu

Takaisin

Lumme Energia perusti vuoden 2024 alussa Luontorahaston, jonka avulla haluamme edistää kestävää kehitystä ja alueellista elinvoimaisuutta Suomessa. Tukea Luontorahastosta saa yhteensä kymmenen yhdistystä.

Ensimmäisenä rahaston toimintavuotena 2024 tavoitteenamme on ollut kiinnittää erityistä huomiota luonnon hyvinvointiin ja tukea konkreettisia ympäristötekoja. Lumme Energia etsi eri tahoja ja toimijoita, joiden suunnittelemat ympäristöteot:

  • hidastavat luontokatoa 
  • lisäävät tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja  
  • innostavat kaikkia suomalaisia huolehtimaan yhteisen ympäristömme hyvinvoinnista. 

Kotimaisena yrityksenä Lumme Energian sydämen asiana on tukea alueellista elinvoimaisuutta. Olemme tunnistaneet jo aiemmin Liike on energiaa -rahastomme puitteissa, kuinka merkityksellistä paikallisten organisaatioiden toiminta tässä asiassa on. 

– On ollut mahtavaa huomata, kuinka paljon mielenkiintoa uusi rahastomme on herättänyt jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana. Olemme saaneet nähdä, miten pyyteetöntä ja arvokasta työtä paikalliset yhdistykset tekevät yhteisen elinympäristömme hyväksi. Meillä on ilo päästä tukemaan tätä käytännön luontotyötä, strategia- ja riskienhallintajohtaja Mikko Alftan kertoo. 

Tuen saajiksi valikoitui 10 yhdistystä

Vuoden 2024 tukea haettiin helmikuussa. Hakemusten joukosta tuen saajiksi valikoituivat: 

Tuettavien kohteiden suunnitelmissa nousivat paitsi konkreettiset ja aktiiviset luontokadon hidastamiseen tähtäävät toimenpiteet, myös yhteisöllisyyden lisääminen. 

– Haluamme aidosti syventää omaa ymmärrystämme biodiversiteetistä osana vastuullisuustyötämme. Uskon, että Luontorahasto tukee tätä tavoitettamme nyt ja tulevaisuudessa. Meille on tärkeää olla jatkossakin osa laajempaa yhteisöä, joka yhdessä vaalii luontoa ja tukee kestävää kehitystä, Alftan kertoo. 

Rahaston tuesta ei riittänyt tällä kertaa kaikille hakijoille, mutta Alftan kannustaa organisaatioita hakemaan tukea rohkeasti jatkossakin. 

– Tuen painotukset ja tuettavat kohteet vaihtelevat vuosittain. Toivomme, että näemme tulevina vuosina hakijoiden joukossa yhä moninaisempia luontohankkeita halki poikki Suomen. 

Lue lisää Lumme Energian Luontorahastosta! 

P.S. Laitapa kalenteriin jo merkintä, sillä luontorahastomme haku vuodelle 2025 on jälleen avoinna tammi–helmikuussa 2025! 

Liikkumista ja hyvää energiaa edistävä Liike on energiaa -rahastomme hakuaika ensi vuodelle aukeaa puolestaan jo syyskuussa 2024. 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

17.06.2024 | uutinen

HJK:n kotiareenan odotettu aurinkovoimala valmis tuottamaan sähköä

HJK:n aurinkovoimalan rakennustyöt on saatu päätökseen. Suomen ensimmäinen jalkapallostadionin katolle rakennettu aurinkovoimala on kytketty...

29.05.2024 | uutinen

Uusi Lumpeenlehti sinulle, ole hyvä

Lumpeenlehti on asiakasetu Lumme Energian asiakkaille. Se sisältää rutkasti kiinnostavaa ja mukavaa luettavaa – mukavia lukuhetkiä!

15.05.2024 | uutinen

Data Engineer, tule kartuttamaan meille parempaa tietoa

Haemme kasvumme tueksi Data Engineer -rooliin henkilöä, joka vastaa dataputkien rakentamisesta ja olemassa olevien integraatioiden laajemmasta...