Lumme Energia ostaa satakuntalaisen Vatajankosken Sähkön sähkönmyyntiliiketoiminnan

Takaisin

Lumme Energia ostaa satakuntalaisen Vatajankosken Sähkön sähkönmyyntiliiketoiminnan. Kauppa laajentaa entisestään Lumme Energian valtakunnallista palveluverkostoa ja sen asiakasmäärä kasvaa kymmenellä prosentilla. Kaupan myötä Lumme Energia näyttää suuntaa nousevien energiayhtiöiden konsolidoitumisessa.

Energiayhtiö Lumme Energia ja satakuntalainen Vatajankosken Sähkö Oy ovat tehneet kaupan Vatajankosken Sähkön vähittäismyyntiliiketoiminnan siirtymisestä Lumme Energialle. Vatajankosken Sähkö huolehtii edelleen asiakkaidensa sähkönsiirrosta, mutta kaupan jälkeen asiakkaiden sähkönmyynnistä vastaa Lumme Energia.

Kauppa on osa Lumme Energian kasvustrategiaa, jossa orgaanista kasvua tuetaan yritysjärjestelyiden kautta. Kaupan myötä Lumme Energian asiakasmäärä nousee kymmenellä prosentilla aiemmasta.

 

Lumme Energia suunnannäyttäjä nousevien sähkönmyyjien konsolidoitumisessa

Kauppa vie eteenpäin sähkön vähittäisliiketoiminnalle viime vuosina tunnusomaista rakennemuutosta, jossa sähkönmyynti keskittyy siihen erikoistuneille toimijoille. Lumme Energia tarjoaa luotettavan kumppanin ja alustan konsolidaatioiden kehitykselle aiemman kokemuksensa ja arvojensa pohjalta, sanoo Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta.

– Suomessa sähköenergia on äärimmäisen kilpailtu markkina. Pienemmät energiayhtiöt ovat pitkään puhuneet sähkönmyynnin keskittämisestä, mutta itse järjestelyitä ei ole juurikaan tehty. Lumme Energia toimii nyt suunnannäyttäjänä. Suurempi koko mahdollistaa meille kilpailukykyisten, uusien ja alati kehittyvien palveluiden tarjoamisen kaikille Lumme Energian asiakkaille halki Suomen, Lehtoranta kertoo.

Lumme Energia on aiemminkin laajentanut liiketoimintaansa yritysostoilla, kun se hankki kesäkuussa 2019 pääomistuksen aurinkoenergiaa tuottavasta Solarigo-konsernista. Solarigo on Suomen johtava toimija aurinkosähköalalla. Yhdessä Solarigon kanssa Lumme Energia kehittää aurinkoenergiasta teollista ja aidosti uskottavaa energialiiketoimintaa Suomessa.

Vatajankosken Sähkö jatkaa sähkönsiirtäjänä

Vatajankosken Sähkö panostaa jatkossa voimakkaammin uusiin kasvualueisiin muun muassa kaukolämpöasiakkaille tarjottavissa palveluissa ja uusissa lämmöntuotantoteknologioissa. Vatajankosken Sähkön nykyisille sähkönmyyntiasiakkaille kauppa takaa tulevaisuudessakin kehittyvät ja kilpailukykyiset sähkösopimukset ja palvelut.

– Kotimainen Lumme Energia valikoitui kumppaniksemme, sillä se jakaa samat vastuulliset ja välittävät arvot Vatajankosken Sähkön kanssa. Lisäksi Lumme Energia pystyy valtakunnallisena sähkönmyyntiyhtiönä reagoimaan kasvavaan kilpailuun sähkönmyyntimarkkinoilla. Kumppanuus näkyy asiakkaalle tulevaisuudessa kilpailukykyisempinä hintoina, helppona asiointina ja laajentuvana valikoimana sähkötuotteissa, toteaa Vatajankosken Sähkön toimitusjohtaja Pekka Passi.

Nyt kesäkuun alussa voimaan tulevan yrityskaupan myötä kaikkien Vatajankosken Sähkön nykyisten asiakkaiden sähkönmyynnistä vastaa jatkossa Lumme Energia. Järjestely ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä. Osa Vatajankosken Sähkön sähkönsiirtoasiakkaista on jo aiemmin ostanut sähkönsä muulta toimijalta, ja heidän tilanteeseensa kauppa ei tuo muutoksia.

Lehtorannan mukaan Lumme Energia aikoo jatkossakin olla vakaasti paikallinen toimija, ja tämä näkyy esimerkiksi siten, että Lumme Energia avaa fyysinen palvelupisteen Vatajankosken Sähkön toimitiloissa. Lumme Energialla on ennestään toimipisteet Tampereella, Mikkelissä, Savonlinnassa ja Jyväskylässä.

Osapuolet eivät kerro kaupan hintaa julkisuuteen.

Lisätietoja:

Tapo Lehtoranta, toimitusjohtaja, Lumme Energia
+358 50 465 2860 / tapo.lehtoranta@lumme-energia.fi

Pekka Passi, toimitusjohtaja, Vatajankosken Sähkö
+358 040 508 6367 / pekka.passi@vatajankoski.fi

Vatajankosken Sähkö

Vatajankosken Sähkö on itsenäinen, pohjoissatakuntalainen energiayhtiö, jonka sähköverkko palvelee noin 24 000 asukasta Kankaanpäässä ja sen naapurikunnissa. Yhtiömme historia ulottuu vuoteen 1926, ja nykyään liikevaihtomme on 30,3 miljoonaa euroa (2019). Meillä on kykyä uudistua, ja menemme rohkeasti ja innovatiivisesti eteenpäin kehittääksemme energia-alan tuotteita sekä palveluja. Haluamme olla Suomen älykkäin energiayhtiö. Lisätietoja osoitteessa www.vatajankoski.fi.

Tapo Lehtoranta

Kirjoittaja

Tapo Lehtoranta

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

07.10.2021 | uutinen

Ville Järveläinen valittu Lumme Energian strategiajohtajaksi

Ville Järveläinen on valittu Lumme Energian strategiajohtajaksi 27.9.2021 alkaen. Tehtävässään hän vastaa yhtiön strategiaprosessista,...

16.09.2021 | uutinen

Uusi palvelumme pitää kotitietokoneesi kunnossa

Pian voit keskittyä tietokoneesi hyödylliseen käyttöön ilman päivityksistä tai ongelmatilanteista huolehtimista.

22.06.2021 | uutinen

Sähkösopimusten testivoittaja: Eko Lumme Puu

Kuluttaja-lehti arvioi 8:n suurimman sähkönmyyjän 20 erilaista sähkösopimusta. Parhaat pisteet nappasivat Lumme Energian sähkösopimukset ja...