Aurinkoisia uutisia! HJK:n aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu

Takaisin

HJK:n aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu. Aurinkovoimalan on tarkoitus laajentua myös Lumme Energia Aurinkokatsomon katolle. Kattavien pohjatöiden myötä rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2024.

Aurinkovoimalahanke laajenee ja auringolle halutaan valjastaa myös Bolt Arenan Itäkatsomon eli Lumme Energia aurinkokatsomon katto. Alustavien suunnitelmien mukaan Klubipäädyn katolle suunniteltiin 162 aurinkopaneeliin voimala. Viimeisten kartoitusten myötä aurinkovoimalan koko kaksinkertaistuu, kun myös Lumme Energia aurinkokatsomo otetaan hyötykäyttöön. HJK:n oma aurinkovoimala tulee laajennuksen jälkeen olemaan noin 340 aurinkopaneelia ja tuotanto noin 100 MWh.

– Kun aurinkovoimalaa lähdettiin suunnittelemaan, aluksi kartoitettiin eteläpuoleista kattoa. Pian lähdettiin selvittämään kannattaisiko myös Lumme Aurinkokatsomon katto hyödyntää. Aurinkovoimala tulee tuottamaan noin 20 % HJK:n sähkönkäytöstä kauden aikana, kertoo Lumme Energialta asiakaskokemusjohtaja Johanna Viskari.

Aurinkovoimalan alkuperäisen aikataulun mukaan rakentaminen olisi käynnistynyt syksyllä 2023. Nyt tehtyjen kartoitusten myötä rakentaminen siirtyy keväälle 2024, jotta aurinkopaneelit voidaan asentaa heti myös Lumme Energia Aurinkokatsomon katolle.

– HJK:n näkökulmasta on upea asia, että aurinkovoimalan koko kasvaa. Yhtä lailla on äärimmäisen tärkeää tehdä pohjatyöt huolellisesti. Keväällä pääsemme kattavien kartoitusten myötä heti laajentamaan aurinkovoimalaa suuremmaksi, HJK:n myyntijohtaja Esko Villman toteaa.

Katon pohjatyöt tehdään ensin huolellisesti, ja pohjatöiden tekeminen on mahdollista keväällä 2024. Sen jälkeen aloitetaan aurinkopaneelien asennus. Havainnekuvasta voi nähdä, miltä aurinkovoimala tulee näyttämään Bolt Arenan katoilla.

– Tällaisessa hankkeessa hyvä pohjatyö on äärimmäisen tärkeää ja huolellisen toteutussuunnittelun merkitys korostuu. Bolt Arenan katon pinta tarkastetaan ja huolletaan, jotta aurinkopaneelit voidaan asentaa. Kattojen pintojen huoltamisen myötä varmistetaan voimalan kiinnitysratkaisun ja katon pintakermin kestävyys voimalan elinkaaren ajan, Solarigon projektipäällikkö Juho Lasonen sanoo.

 

Kuva: Havainnekuva siitä, miltä aurinkovoimala tulee näyttämään Bolt Arenalla.

 

Lue lisää aurinkovoimala-yhteistyöstä

 

Lisätietoja:

HJK Helsinki: Esko Villman, esko.villman@hjk.fi, +358 505753828

Lumme Energia: Johanna Viskari, johanna.viskari@lumme-energia.fi, +358 50 3500512

Solarigo Systems: Juho Lasonen, juho.lasonen@solarigo.fi, +358 40 773 0705

 

HJK
HJK on Suomen suosituin ja johtava kotimainen jalkapalloseura, joka on tehnyt jo yli 116 vuotta pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä suomalaisen jalkapalloilun kehittämiseksi.  HJK toiminta-alueeseen kuuluu jalkapalloa alle kouluikäisten iltapäiväkerhoista aina naisten ja miesten pääsarjatasoille asti.  

HJK on Suomen menestynein seura myös kansainvälisesti. Suurimpia saavutuksia ovat Mestarien liigan lohkovaihe 1998, Eurooppa-liigan lohkovaihe 2014 ja 2022 ja Konferenssiliigan lohkovaihe 2021 sekä 2023. 

Lumme Energia
Me Lumme Energialla tarjoamme hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen. Autamme valitsemaan ne sopivimmat, luotettavimmat ja kestävimmät energiaratkaisut ja palvelut kotiin, mökille, yrityksille ja sähköiseen liikkumiseen. Yhdessä Solarigo Systemsin kanssa innostamme asiakkaitamme myös paistattelemaan aurinkoenergiassa. Palvelemme niin ihmisiä kuin yrityksiä Lumme-tyyliin eli ammattitaidolla tarpeisiin vastaten, odotukset ylittäen ja planeetasta huolta pitäen. 

Me olemme Lumme Energia. Kotimainen ja sopivan kokoinen. Vastuullinen ja aika vastustamaton. lumme-energia.fi

Solarigo Systems
Solarigo Systems Oy on suuriin aurinkovoimatoteutuksiin erikoistunut suomalainen energiayhtiö. Vuodesta 2015 alkaen olemme toimittaneet yritysasiakkaillemme aurinkosähköä ja asentaneet yli 200 paikallisvoimalaa. Aurinkopuistoliiketoiminnassa toimimme kaikissa vaiheissa hankekehityksestä sähkönmyyntiin.

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

17.05.2024 | uutinen

Luontorahaston ensimmäiset tuen saajat vuodelle 2024 on valittu

Lumme Energia perusti vuoden 2024 alussa Luontorahaston, jonka avulla haluamme edistää kestävää kehitystä ja alueellista elinvoimaisuutta Suomessa....

15.05.2024 | uutinen

Data Engineer, tule kartuttamaan meille parempaa tietoa

Haemme kasvumme tueksi Data Engineer -rooliin henkilöä, joka vastaa dataputkien rakentamisesta ja olemassa olevien integraatioiden laajemmasta...

15.05.2024 | uutinen

Kasvutiimimme etsii Marketing Automation Specialistia kehittämään markkinoinnin automaatiota

Haemme kasvumme tueksi Marketing AutomationSpecialist -rooliinhenkilöä, joka vastaa markkinoinnin automaation kehittämisestä. Työpäiviisi kuuluu...