Tee sähkösopimus Kuopioon helposti vain muutamassa minuutissa!

Hoidamme kaiken puolestasi. Sopimus alkaa toivomastasi päivästä, eikä sinun tarvitse huolehtia sopimuksen siirrosta.

Tilaa sähköä Kuopioon

Kutsuvatko Pohjois-Savo ja kalakukot? Muuttamassa Kuopion seudulle? Parempi sähkösopimus mielessä? On asuinpaikkasi sitten Kuopiossa Kallaveden rannalla, rauhaisalla Nilsiällä, laulussakin tunnetulla Juankoskella tai missä päin Kuopion aluetta vain, tai etsitpä sähkösopimusta kerrostaloon, omakotitaloon tai rivitaloon Kuopiossa -  tee sähkösopimus nopeasti ja helposti oheisella lomakkeella. 

p.s. Tiesitkö, että oikeaoppisesti kalakukko syödään niin, että kuoren yläosa leikataan auki ja sen päälle laitetaan kukon sisältä mehevää kalaa ja lihaa. Voe että!

Sähkösopimus voimaan heti?

Valitse Lumme Energian Pörssisähkö.

Lumme Energian Pörssisähkö -sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnan vaihteluja jopa tunnin tarkkuudella, sillä saat sähkön tunneittain toteutuneen sähköpörssin Spot-hinnan mukaan..

On tärkeää tunnistaa, että Pörssisähkön tuntihinnoissa on nyt poikkeuksellisen suurta vaihtelua. Kun sähkönkulutus on yhteiskunnassa suurta, tuntihinnat ovat korkeimmillaan ja kulutuksen laskiessa myös hinnat laskevat. Pörssisähkö on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat seurata huomisen tuntihintoja ja ohjata omaa sähkönkulutustasi edullisemmille hinnoille.

Suosittelemme huomisen tuntihintaseurantaan kantaverkkoyhtiö Fingridin tarjoamaa tuntihintapalvelua, jonka voi ladata puhelimeen sovelluskaupasta. Oman kulutuksen seuranta onnistuu parhaiten tarjoamastamme OmaLumme palvelusta, johon kirjautuminen tapahtuu Lumme Energian verkkosivuilla.

Hyödynnä sähkön hinnan vaihteluja ja pienennä sähkölaskuasi.

Tarjoamme käyttöösi markkinahintaista Pörssisähköä:

  • Pörssisähkö-sähkösopimus auttaa sinua säästämään sähkömaksuissa, kun voit hyödyntää edullisemmat sähkön hinnat eri aikoina pörssisähkön hintavaihtelujen mukaan.
  • Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva, eli voit halutessasi vaihtaa sähkösopimusta milloin vain.
  • Spot-sähkön hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan.
  • Sähköisen asiointipalvelumme avulla voit seurata energiankulutustasi ja tarkistaa sopimus- ja laskutietoja vaivattomasti - netissä 24/7.

Mitä on pörssisähkö?

Pörssisähköllä tarkoitetaan sähköpörssistä (Nord Pool) hankittavaa markkinahintaista sähköä. Sähkön hinta määritellään sähkömarkkinoilla päivittäin vuorokauden jokaiselle tunnille. Sähkön hinnoittelu on täysin läpinäkyvää, koska se perustuu sen hetkiseen kysyntään ja tarjontaan.

Pörssisähkön kautta sähkön kuluttajat voivat seurata sähkömarkkinoilla tapahtuvia hinnan muutoksia reaaliajassa. 

Miten pörssisähkön hinta määräytyy?

Pohjoismaiset sähkötoimijat myyvät ja ostavat sähköä päivittäin kysynnän ja tarjonnan mukaan Pohjoismaisessa sähköpörssissä. Sähköpörssi määrittelee myös päivittäin Suomen hinta-alueen sähkön Spot-hinnan.

Pörssisähkön Suomen alueen Spot-hinta

Sähköpörssi määrittelee Suomen alueen seuraavan vuorokauden jokaisen tunnin Spot-hinnan kyseistä vuorokautta edeltävänä päivänä. Seuraavan vuorokauden hinnat julkaistaan päivittäin viimeistään kello 14.00 Suomen aikaa. 

Kuukaudessa on yleensä noin 720 tuntia, joista jokaisella tunnilla on oma hintansa. Tämän takia laskulla näet vain oman toteutuneen keskihintasi. Spot-keskihinta lasketaan niin, että  kuukauden jokaisen tunnin hinnat lasketaan yhteen ja summa jaetaan kuukauden kokonaistuntimäärällä. Oman keskihinnan laskemisessa tulee huomioida energiankulutus jokaiselta tunnilta.

Milloin pörssisähkö on halvinta?

Pörssisähkön hinnan vaihtelua säätelevät muun muassa teollisuus ja sääolosuhteet. Pörssisähkön spot-hinta on yleensä korkeampi päivällä, kun sähkönkulutus on täydessä vauhdissa, ja alhaisin öisin, jolloin sähkön kulutus on vähäisempää. Sääolosuhteet  säätelevät spot-hintaa merkittävästi. Yleensä hinta on edullisempi lämpimällä ja sateisella kelillä, ja korkeampi kylmällä säällä.