Sähköautojen latauspisteet yrityksissä lisääntyvät vauhdilla

Takaisin

Sairaalaparkki on Mikkelin keskussairaalan yhteydessä sijaitseva moderni parkkitalo. Lumme Energia asensi vuonna 2021 Sairaalaparkkiin latausmahdollisuuden kuudelle sähköautolle. Latauslaitteita käyttävät niin sairaalan henkilökunta kuin asiakkaat ja vierailijatkin.

Mikkelin Sairaalaparkissa on tilaa yhteensä 420 henkilöautolle. Kuusi paikoista on varattu sähköautojen käyttöön. Keskinopeilla latauslaitteilla varustetut pysäköintipaikat ovat hyvällä sijainnilla parkkitalon alakerroksessa.

– Sähköautojen latauspaikat sijoitetaan yrityksissä siihen, mistä on lyhyin matka sähkökeskukseen ja mihin on helpointa tehdä latauslaitteiden vaatimat linjavedot. Sähköautoilijoiden onneksi nämä vaatimukset täyttyvät yleensä pysäköintitilojen parhailla paikoilla, parkkitaloissa alakerroksissa ja lähellä uloskäyntejä, toteaa Lumme Energian sähköisten ratkaisujen asiantuntija Joonas Kinnunen.

Latauslaitteiden käyttöasteen seuranta tuo yrityksille arvokasta tietoa

Sairaalaparkkiin asennetut latauslaitteet ovat teholtaan keskinopeita, eli ne antavat autoille lataustehoa 22 kilowattia tunnissa. Tuossa ajassa keskinopealla latauksella saa sähköautoon virtaa keskimäärin noin 50–100 kilometrille.

– Keskinopeat latauslaitteet ovat hyvä valinta kohteisiin, joissa viivytään vähintään puoli tuntia. Tehokkaammat pikalaturit ovat sekä hankinta- että käyttökustannuksiltaan niin paljon kalliimpia, että niitä ei yleensä ole kannattavaa asentaa muihin yrityksiin kuin huoltoasemille, Kinnunen sanoo.

Sairaalaparkkiin päätettiin asentaa latausmahdollisuus kuudelle sähköautolle käyttötarvekartoituksen jälkeen. Kinnunen sanoo, että latauslaitteiden määrää on helppo tulevaisuudessa kasvattaa, mikäli niiden tarve lisääntyy.

– Palveluumme kuuluu, että seuraamme ja analysoimme yritysten latauslaitteiden käyttöastetta säännöllisesti. Näyttää siltä, että Sairaalaparkin laitteet ovat aktiivisessa käytössä ja etenkin pitkänmatkalaisten suosiossa. Nykyaikaiseen parkkitaloon on helppo ja nopea tehdä tarvitut muutostyöt, jos laitteita halutaan tulevaisuudessa lisätä.

Lumme-energia_sairaalaparkki_latauspisteet_kuva_Pihla_Liukkonen_Kontrastia-12 (1)

Latauslaitteiden asennuksesta ei koidu yrityksille haittaa

Latauslaitteiden asennustyö ei aiheuttanut Sairaalaparkin käytölle merkittävää haittaa. Muutostyöt eivät vaatineet esimerkiksi pysäköintitalon sulkemista, vaan työmaa rajattiin muutamaksi päiväksi pois pysäköijien käytöstä.

– Tällainen homma on valmis verrattain nopeasti, eikä asennustöistä yleensä koidu yritykselle häiriötä. Sairaalaparkin sähköurakka oli helppo, kun työt voitiin tehdä pinta-asennuksena. Asennuspalveluumme kuuluu myös uusien pysäköintimerkintöjen ja -opasteiden tekeminen yrityksille, Kinnunen listaa.

Yritysten tulee tarjota sähköautojen latausmahdollisuutta viimeistään vuonna 2025

Hyvät latauspisteopasteet ovatkin tärkeitä, sillä sähköautojen lataus ei ole vielä kaikille tuttua. Virhepysäköintejä yritysten sähköautopaikoilla tapahtuu jonkin verran, mutta tietoisuus sähköautojen latauslaitteista kasvaa koko ajan.

Latauslaitteet ovat yrityksille tärkeä osa hyvää asiakaspalvelua ja signaali vastuullisesta toiminnasta. Myös laki velvoittaa yrityksiä varustamaan pysäköintitilansa sähköautojen latauspisteillä ja latauspistevalmiudella vuoden 2024 loppuun mennessä.

– Liikenne sähköistyy vauhdilla, ja latauslaitteilla varustetut pysäköintipaikat ovat yhä yleisempi näky yritysten pihoilla ja parkkihalleissa. Latauspistevalmius tarkoittaa sitä, että pysäköintipaikalle voidaan asentaa latauslaite helposti ilman isoja muutostöitä. Yritysten kannattaa ottaa latauslaitteita käyttöön sitä mukaa, kun asiakkaiden ja henkilökunnan lataustarve kasvaa autokannan sähköistyessä, Kinnunen neuvoo.

Sähköauton latauspiste yritykselle? Jätä tietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Lisättäisiinkö hyvää energiaa sinunkin yrityksesi parkkipaikalle? Ota yhteyttä, niin kartoitetaan lataustarpeesi ja löydetään yhdessä paras ratkaisu!

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

22.11.2022 | blogi

Mitä sinun pitäisi tietää kodin hälytysjärjestelmistä?

Oletko viime aikoina törmännyt rautakaupassa kodin hälytyslaitteisiin? Tai onko silmään osunut kodin turvapalveluiden mainos? Erilaisten...

11.11.2022 | blogi

Uutuuksia OmaLumme-palveluun

Haluamme helpottaa arkeasi sähkön käyttäjänä, ja pian voit hyödyntää OmaLumme-palvelun tuoreimpia ominaisuuksia. Vielä alkutalven aikana saat...

10.11.2022 | blogi

Sähköauton lataus työpaikalla – Lue kaikki veroeduista

Yritykset voivat nyt tarjota työntekijöilleen sähkökäyttöisen käyttöetuauton tai oman sähköauton latausta verovapaana työsuhde-etuna. Tämä...