Pikalatauspisteet helpottavat pitkän matkan liikkumista sähköautolla

Takaisin

Täyssähköautolla pidempiä matkoja taittaessa pikalatauspisteet ovat ehdottomia matkan sujuvuuden kannalta. Pikalatauspisteet mahdollistavat nopean latauksen, jotta matka ei katkeaisi tunneiksi akuston lataamisajan kannalta. Tyypillisesti pikalatauspisteillä akusto latautuu 15−30 minuutissa, kuljettaja saattaa viihtyä huoltoaseman kahviossa paljon pidempäänkin.

Pikalatauspisteet ovat suunnattu täyssähköautojen pitkien matkojen liikkumiselle, kun tavalliset latauspisteet soveltuvat paremmin pidempiaikaiselle auton pysäköinnille sekä hybrideille. Lumme Energia on rakentanut pikalatauspisteet tieverkoston pääväylien mukaisesti, joka sujuvoittaa täyssähköautoilla liikkumista pitkillä matkoilla.

Esimerkkikartasta näet reittisi varrella olevat Lumme Energian pikalatauspisteet liikkuessasi Järvi-Suomen ja Savon suunnalta Helsinkiin tai toisinpäin. Jos olet matkalla Keski-Suomeen, vaikkapa Jyväskylään, löydät reitiltäsi Lumme Energian pikalatauspisteitä, joista voit ”tankata” autosi EKOenergialla.

Sähköauton lataus ympäristöä säästäen

Kaikki Lumme Energian latauspisteet ovat EKOenergia-merkittyjä. Tämä tarkoittaa, että myös pikalatauspisteiltä lataat aina sertifioitua, uusiutuvista lähteistä tuotettua energiaa autosi akustoon. EKOenergia on Suomen Luonnonsuojeluliiton myöntämä ympäristömerkki sähkölle. Ympäristömerkki kertoo, että energia on tuotettu vastuullisesti ja luontoa mahdollisimman vähän kuormittaen. Lumme Energia toi EKOenergian latauspisteille ensimmäisenä maailmassa. Sähköautoilijoille haluttiin tarjota mahdollisuus tehdä kestävämpiä ja vieläkin ekologisempia valintoja.

Mobiilisovelluksella helposti virtaa sähköautoon

Maksuton Lumme Lataus -mobiilisovellus näyttää ajantasaisesti latauspisteiden paikat ja niiden varustelun. Sovelluksesta voit myös valita nähtäväksi oman auton lataukseen sopivat pisteet ja niiden vapaana olon voi tarkastaa sovelluksen avulla. Lumme Energia on mukana yhdessä Pohjoismaiden suurimmassa latausverkostossa. Suomen Charge & Drive -verkostossa on jo 260 laturia ja 520 latauspistettä, harvinaisempia pikalatauspisteitä on 50. Pohjoismaiseen Charge & Drive -verkostoon kuuluu lähes 2500 laturia, joista noin 760 on pikalatauspisteitä.

Lumme Lataus -mobiilisovellus toimii maksuvälineenä ja ilmaisissa latauspisteissä latauksen käynnistäjänä. Rekisteröitymällä sovellukseen ja luottokorttitiedot antamalla, voit käyttää sovellusta latauksen maksamiseen. Latauksen maksamisen suoritat joko sovelluksen latauspiste -näkymässä tai sovelluksen kautta maksuttomasti tilattavalla RFID-tunnisteella. RFID-tunnisteella maksu tapahtuu hipaisemalla tunnisteella latauspisteen RFID-lukijaa.

Lumme Lataus -mobiilisovellus on ladattavissa App Storessa ja Google Playssa. Ohjeet ja käyttöehdot löydät Lumme Energian kotisivuilta lumme-energia.fi

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10.11.2022 | blogi

Sähköauton lataus työpaikalla – Lue kaikki veroeduista

Yritykset voivat nyt tarjota työntekijöilleen sähkökäyttöisen käyttöetuauton tai oman sähköauton latausta verovapaana työsuhde-etuna. Tämä...

19.05.2022 | blogi

Sähköautojen latauspisteet yrityksissä lisääntyvät vauhdilla

Sairaalaparkki on Mikkelin keskussairaalan yhteydessä sijaitseva moderni parkkitalo. Lumme Energia asensi vuonna 2021 Sairaalaparkkiin...

18.02.2022 | blogi

Sähköauton pikalataus on tien päällä tarpeen – mutta mitä se maksaa?

Pikalaturilla sähköauton akkuun saa nopeasti paljon virtaa. Pikalataus on kätevää etenkin pitkällä ajomatkalla, mutta pikalatureiden harkitsematon...