Synergiasähkö yrityksille

PK-yrityksen paras sähkösopimus on vakaa, huoleton ja siinä sähkön hintakin on kilpailukykyinen. Anna asiantuntijoidemme huolehtia  energian hankinnasta puolestasi, jotta sinä voit keskittyä yrityksesi toimintaan

Tee sopimus

Tilaa Synergiasähkö yrityksellesi

Synergiasähkö

 • Toistaiseksi
 • Edullinen

6.5 snt/kWh

 • Kuukausimaksu 4.9 €/kk

Hinnat alv. 0 %

Tee sähkösopimus
 • Kilpailukykyinen hinta

  Hajautetulla sähkönhankinnalla varmistetaan kilpailukykyinen hintataso tulevaisuuteen. Ennustettu keskihinta (4.7.2024 tilanteen mukaan) jaksolle heinäkuu 2024- joulukuu 2027: 6.5 snt/kWh. Hintaennuste sisältää 0.25 snt/kWh marginaalin. Kuukausimaksu on 4,9 e/käyttöpaikka.

 • Huoleton

  Voit keskittyä omaan yritystoimintaasi ja jättää sähkömarkkinoiden seuraamisen ja sähkönhankinnan asiantuntijoillemme. 

 • Hallittu

  Hallitsemme riskejä hankkimalla sähköä parhaalla mahdollisella hetkellä, useammassa erässä ja pidemmälle aikajaksolle.

Mitä on Synergiasähkö?

Synergiasähkössä PK-yritykset muodostavat yhdessä yhden, yhtenäisen sähkönhankintakokonaisuuden eli hankintasalkun, josta Lumme Energian asiantuntijat pitävät huolta.

 

 

Tekemällä Synergiasähkö-sopimuksen, voit jättää sähköön liittyvät huolesi meille. Asiantuntijamme hoitavat Synergiasähkö-salkkua, seuraavat puolestasi sähkömarkkinoita ja tekevät tulevaisuuteen sijoittuvia hintakiinnityksiä. Vakaa sähkönhankinta varmistetaan suunnitelmallisuudella, turvallisuudella ja hajauttamalla ostot. 

Jos lisäksi haluat, että yrityksesi käyttämä sähkö on tuotettu 100% uusiutuvilla energianlähteillä, suosittelemme sinulle Synergiasähkö Vihreää.


Tilaa Synergiasähkö

Synergiasähkön ennustettu keskihinta jaksolle heinäkuu 2024 - joulukuu 2027 (4.7.2024 tilanteen mukaan):

6,5 snt/kWh

Hinnat alv 0%. Hinnoittelujaksolla hintakiinnityksiä on tehty 31.12.2027 saakka. Kuukausimaksu 4,90 €/käyttöpaikka.

Lopullinen laskutushinta voi kuitenkin muuttua sähkömarkkinan hintamuutosten ja/tai yhteishankintasalkun volyymimuutosten vuoksi.

Synergiasähkösopimus on toistaiseksi voimassaoleva ja se astuu voimaan sopimusvahvistuksen alkupäivämäärän mukaisesti.

Alla oleva kuva kertoo Synergiasähkön toteutuneen laskutushinnan sekä laskutushintaennusteen (hintakiinnityksiä tehty 31.12.2027 asti).

Synergiasähkö-kesakuu-2024

Synergiasähkön hinta muodostuu:

 • Hintakiinnityksistä
 • Myyjän marginaalista
 • kulloinkin voimassa olevasta Fingridin tasepalvelumaksusta
 • Profiilikustannuksesta eli kulutusvaikutuksesta, joka laskutetaan käyttöpaikoittain toteuman mukaan
  kuukausimaksusta/käyttöpaikka. Synergiasähkö käyttöpaikkojen keskimääräinen profiilikustannus edellisellä 12 kk jaksolla on  0,65 snt/kWh (alv 0%).

Sopimus on puolin ja toisin irtisanottavissa kirjallisella irtisanomisilmoituksella kolmen (3) kuukauden pituisella irtisanomisajalla. Tällöin asiakkaalle voi kuitenkin aiheutua kustannuksia sopimuksen päättämisestä kesken hinnoittelujakson.

Sopimus voidaan muuttaa päättymään tulevaisuudessa hetkeen, jolloin viimeiset yritykselle tehdyt hintakiinnitykset päättyvät. Tällöin sinulle ei synny ylimääräisiä kuluja sopimuksen päättymisestä.


Lue lisää Synergiasähköstä sivun alalaidassa olevasta kysymyksiä ja vastauksia osiosta.

 

Synergiasähkö helpottaa PK-yritysten riskienhallintaa

 

Synergiasähkö on uudenlainen sähkösopimus, jonka avulla yritykset pääsevät mukaan sähkön hankinnan hajautettuun riskienhallintaan. Synergiasähkössä PK-yritykset muodostavat yhdessä yhden, yhtenäisen sähkönhankintakokonaisuuden eli sähkönhankintasalkun, josta Lumme Energian asiantuntijat pitävät huolta.
 
Synergiasähkössä useiden pienten yrittäjien sähkönkäyttö yhdistetään yhdeksi isoksi joukoksi, jolloin sitä voidaan käsitellä sähkömarkkinoilla kuin yhtä isoa, itsenäistä sähkönkäyttäjää.
 
 
Tällöin voidaan tehdä pitkäjänteistä ja hajautettua energianhankintaa, jolla saavutetaan vakaa energianhinta tulevaisuudessa hallinnollisesti kustannustehokkaasti.
 

Varmuutta tulevaisuuden sähkön hintaan

Synergiasähkö-asiakkaille tehdään tulevaisuuteen sijoittuvia hinnankiinnityksiä sähkömarkkinoilta. Sähköä siis ikään kuin varataan asiakkaille tiettyyn hintaan jopa kolmen vuoden päähän. Synergiasähkön hinta ei välttämättä ole koko ajan markkinoiden edullisinta, mutta se on kilpailukykyistä ja ennustettavaa.
 
 

Miksi Lumme Energia?

 • Asiakaslähtöisyys

  Me olemme ehkä pienempi kuin joku muu, mutta sisu ja sydän ovat meillä varmasti suurempia. Joku voisi sanoa meitä juurevaksi, ja sitähän me olemme.

  Joillekin asiakaspalvelu on sitä, että laitetaan lasku tulemaan ja muuten ollaan hiljaa. Meille se on sitä, että ollaan tavoitettavissa, kuunnellaan, keskustellaan ja kehitytään. Toki laitetaan ne laskutkin tulemaan, mutta ei oleteta, että se riittää. Ei se riitä.

 • OmaLumme-sovellus

  OmaLumme-sovelluksen avulla voit seurata sähkönkulutustasi ja sähköpörssin tuntihintoja nyt entistä näppärämmin. Sovellus on maksuton ja saat ladattua sen laitteesi sovelluskaupasta.

  OmaLumme on saatavilla puhelimeen ja tabletille. 

 • Kotimaisuus

  Me tarjoamme hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen. Me olemme Lumme Energia. Kotimainen ja sopivankokoinen. Vastuullinen ja aika vastustamaton.

Me tarjoamme hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Lumpeen asiakasvastaava

Usein kysytyt kysymykset Synergiasähköstä

 • Synergiasähkö
Mikä Synergiasähkö-sopimus on?

Yrityksille ja yrittäjälle suunnattu sähkömyyntisopimus, joka tarjoaa vakaan hintatason ja hajautetun riskienhallintamallin.  Sopimuksen myötä pienet ja keskisuuret yritykset pääsevät mukaan hajautettuun riskienhallintaan sähkön hankinnan osalta.

Miten Synergiasähkön hinta muodostuu?

Synergiasähkön hinta muodostuu kuukausimaksusta (4,90 €/käyttöpaikka), marginaalista (0,25 snt/kWh), Fingrid-tasepalvelumaksusta, profiilikustannuksesta ja hintakiinnityksistä.

Synergiasähkö Vihreässä marginaali sisältää myös vihreän alkuperätakuun hinnan (0,95 snt/kWh).

Mikä on Synergiasähkö-sopimuksen kesto?

Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva. Irtisanomisaika on 3 kuukautta ja noudattaa sopimusehtoja.

Voinko päättää Synergiasähkö-sopimukseni milloin haluan?

Jos jostain syystä haluat pois yhteishankintasalkusta, sopimuksesi voidaan muuttaa päättymään tulevaisuudessa hetkeen, jolloin viimeiset yrityksellesi tehdyt hintakiinnitykset päättyvät. Tällöin sinulle ei synny ylimääräisiä kuluja sopimuksen päättymisestä.

Sopimuksen voi päättää sopimusehtojen mukaisesti ja 3 kuukauden irtisanomisajan puitteissa. Tällöin irtisanomisesta voi aiheutua sinulle kustannuksia. Päättymishetkellä sopimuksen hintakiinnityksiä verrataan sen hetkiseen sähkömarkkinatilanteeseen. Tämän perusteella lasketaan asiakkaalta laskutettava summa lisättynä sopimuksen purkamisesta mahdollisesti aiheutuvilla toimenpidemaksuilla.

Tutustu yritysten palveluhinnastoon täällä.

Minulla on voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus. Pääsenkö heti mukaan synergiasähkösopimukselle?

Määräaikainen sopimus tulee aina käyttää loppuun asti. Käyttöpaikkasi volyymi voidaan kuitenkin ottaa heti Synergiasähkön kiinnityksen kokonaisvolyymiin mukaan. Määräaikaisen sopimuksen päätyttyä kohteesi siirtyy tehdyn ilmoituksen mukaan automaattisesti etukäteen kiinnitetyn Synergiasähkösopimuksen piiriin.

Voinko liittää lisää käyttöpaikkoja Synergiasähkö-sopimukseen?

Kyllä voit. Voit lisätä uusia käyttöpaikkoja Synergiasähkösopimukselle täyttämällä tilauslomakkeen netissä tai ilmoittamalla käyttöpaikan tiedot: asiakaspalvelu@lumme-energia.fi.

Mikä on profiilikustannus?+

Profiilikustannus on asiakkaan toteutuneen sähkönkäytön energiapainotetun spot-hinnan ja Suomen spot- hinnan kuukausi keskiarvon erotus ja se lasketaan käyttöpaikkakohtaisesti kuukausittain asiakkaan toteutuneen sähkönkäytön mukaisesti tuntisarjasta. Yksinkertaistettuna profiilikustannus on sitä korkeampi, mitä kalliimmille spot- tunneille sähkönkäyttö ajoittuu. vrt.  esim. päivä - yö käyttö. 

Synergiasähkö käyttöpaikkojen keskimääräinen profiilikustannus on ollut kuluvana vuonna (2023) 0,45 snt/kWh (alv 0%).

Mikä on hintakiinnitys ja miten se muodostuu?

Hintakiinnitys on toimenpide, jossa sähkönhintaa kiinnitetään tulevaisuuteen tietylle aikajaksolle, tietty määrä, tietyllä hinnalla. Synergiasähkösopimuksessa asiantuntijamme tekevät hintakiinnitykset parhaan näkemyksensä mukaisesti asiakkaan puolesta. Hintakiinnitykset koostuvat systeemi- sekä aluehintaerokiinnityksistä (ENO ja SYHEL). Hintakiinnityksessä käytetään NASDAQ OMX Commodities:in termiinimarkkinoilla määriteltyjä kuukausi-, kvartaali- ja vuosituotteita.

Miten voin seurata hinnan kehitystä?

Saat infokirjeen sähköpostiisi kerran kvartaalissa, josta käy ilmi Synergiasähkösalkkuun tehdyt kiinnitystoimenpiteet sekä arvio tulevasta hintatasosta. Lopullinen, laskulle päätyvä sähkönhinta määräytyy jokaisen sähkönkäyttöpaikan mukaan yksilöllisesti (profiilikustannus). Sen lisäksi muutokset Synergiasähkösalkun kokonaisvolyymissa voivat aiheuttaa olennaisen muutoksen sähkön hintaan.

Laskutus- ja kulutustietojasi voit seurata OmaLumme-palvelussa.

Voinko vaikuttaa itse sähkönhintaani?

Kyllä voit. Pyri ajoittaamaan käyttöpaikan sähkönkäyttöä edullisempien spot- hintojen aikaan halvemman energianhinnan saamiseksi