Pääsulakkeiden koko vaikuttaa merkittävästi yrityksen sähkölaskuun

Takaisin

Kiireinen sesonkiaika on kohta käsillä erityisesti kaupan alalla. Pääsulakkeen palaessa kauppias on pulassa ja todellinen painajainen on päässyt tapahtumaan. Sulakkeethan eivät tunnetusti pala muulloin, kun jouluna, pääsiäisenä ja juhannuksena – juuri silloin, kun niitä eniten tarvittaisiin. Tässä blogitekstissä kerromme, mistä sulakkeen palaminen johtuu, kuinka tilanne voidaan välttää ja miten sulakekoko vaikuttaa yrityksen sähkölaskuun.

Pääsulakkeen oikea mitoitus on tärkeää

sulakeet-nettiinSulakekoko vaikuttaa siihen, kuinka paljon sähköä voi hetkellisesti kuluttaa. Jos pääsulake palaa toistuvasti, on sulakekoko liian pieni tai kuormitus on jakautunut sulakkeille epätasaisesti. Pääsulakkeiden oikein mitoittaminen on siis tärkeää, sillä pääsulakkeen koko vaikuttaa paitsi käyttövarmuuteen, myös sähkölaskuun. Liian suuret pääsulakkeet puolestaan suositellaan pienentämään käyttöä vastaavalle tasolle, sillä sulakekoko vaikuttaa usein sähkönsiirron perusmaksuun. On selvää, että perusmaksu 3x200 ampeerin pääsulakkeilla on huomattavasti kalliimpi, kuin 3x160 ampeerin pääsulakkeilla.

Kauppiaan säästö sulakkeiden koon vaihdon jälkeen voi helposti olla 50−155 euroa kuukaudessa verkkoyhtiöstä riippuen.

Tarkkuutta, apua ja säästöjä ammattilaisilta

Voidaan siis todeta, että sähkö ja sulakekoko vaikuttavat liiketoimintaan merkittävästi. Oikeilla sähköratkaisuilla voidaan saavuttaa säästöjä useissa eri tilanteissa. Esimerkiksi eräs asiakkaamme, savonlinnalainen K-kauppias, teetti toimipisteeseensä täydellisen remontin. Remontin yhteydessä kaupan kylmälaitteet ja sähkökeskus uusittiin. Remontin jälkeen sähkönkulutus pienentyi noin puolella. Tämä herätti mielenkiintomme ja aloimme selvittää asiaa tarkemmin. Lopulta selvisi, että pääsulakkeet olivat liian suuret kulutukseen nähden. Selvityksemme johdosta asiakkaan pääsulakkeiden koko voitiin vaihtaa pienemmäksi ja siitä seurasi huomattava säästö sähkönsiirron perusmaksun osalta.

hevihyllyt-500-nettiinYritys, esimerkiksi kauppias, maksaa sähkönsiirrosta pääsuulakkeiden koon mukaan. Näin ollen kauppiaan säästö sulakkeiden koon vaihdon jälkeen voi helposti olla 50−155 euroa kuukaudessa verkkoyhtiöstä riippuen. Kun tämä säästö kerrotaan 12 kuukaudella, saadaan vuosittaista säästöä jopa 1860 euroa.

Sähkönsiirron perusmaksu määräytyy pääsulakkeiden koon mukaan.

Oma yhteyshenkilö opastaa ja auttaa

Sähköremontteja suunnitellessa kannattaa keskustella asiantuntijoiden kanssa siitä, minkä kokoiset pääsulakkeet vastaavat kohteen kulutusta. Tällöin vältytään niin sulakkeiden ylikuormittumiselta kuin myös liiallisilta sähkönsiirron perusmaksuilta. Lumme Energian asiantuntijoilla on taustalla vankka kokemus ja tietotaito sähköstä ja sen kulutuksesta. Yritysasiakkaiden omat yhteyshenkilöt opastavat ja auttavat mielellään kaikissa sähköön liittyvissä asioissa. Tutustu tarkemmin oman yhteyshenkilön merkitykseen ja etuihin yrityksen sähköasioissa tästä linkistä.

Suosittelemme tarkastelemaan oman yrityksesi sähkön kulutusta, sulakkeiden mitoitusta ja sähkönsiirron perusmaksun suuruutta. Sähkönsiirron perusmaksu määräytyy usein kohteen pääsulakkeiden koon mukaan. Tärkeintä kuitenkin on, että ennen mahdollisia muutostöitä selvitetään optimaalinen sulakekoko kohteeseen.

Yritysasiakas ota yhteyttä!

 

Jukka Melonen

Kirjoittaja

Jukka Melonen Lumme Energian suuryritysten avainasiakaspäällikkö. Sähkön lisäksi Jukalla on rautaista kokemusta myös urheilusta ja metsästyksestä.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

02.01.2020 | blogi

Tuotamme miellyttäviä asiakaskokemuksia – 92 % asiakkaistamme kokee asioinnin helpoksi ja vaivattomaksi kanssamme

Asiakaskokemuksen kehitys sai meillä uuden alun, kun ymmärsimme tulla lähemmäksi asiakkaita ja kysyä aitoja kokemuksia. Asiakaspaneeli on ollut...

04.12.2019 | blogi

Mitä kuuluu järvilohelle?

Edellinen blogini oli aika synkkäsävyinen kevään vesihomeongelmien takia. Vesihome on edelleen iso ongelma, mutta olemme päässeet hankkeessa monella...

28.11.2019 | blogi

Oman yhteyshenkilön merkitys sähköasioissa

Jukka Melonen toimii Lumme Energian yritysasiakkaiden yhteyshenkilönä. Tässä tekstissä Jukka kertoo työstään avainasiakaspäällikkönä ja oman...